דרוש מידע ספר בישול בסיסי וטוב

כנפיים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מחפשת ספר בישול לאשה צעירה שמעולם לא התנסתה בבישול
ספר טוב עם מתכונים בסיסיים וטעימים שיש בו הסברים מפורטים שייתנו את הידע החסר
אשמח להמלצות
תודה!
 

cv

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הבישול הקל לכלה
עריכה-רואה שכתבו כבר.
 

כנפיים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
תודה!
יש עוד רעיונות
 

רבקהנ

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני עושה הרבה מתכונים קלים מהאתר "10 דקות" והבנתי שאפשר גם לקנות ספרים של כל המתכונים שם
 

pnekodot

משתמש פעיל
בדיוק שמעתי סיפור -
סיפרה לי מישהי שלא ידעה לבשל כלום לפני החתונה
הבטיחה לה המדריכת כלות שהיא תביא לה את הספר "הבישול הקל לכלה.. " כמתנה לחתונה
היא הלכה לה שאננה ולא היתה לחוצה בכלל מהבישול כי הספר אוטוטו מגיע והיא תדע לבשל:sneaky:
בסופו של דבר 10 שנים אחרי החתונה היא עדיין מחכה לספר הנ"ל:eek:

ולענייננו... נהניתי מאד מהספר הנ"ל מתכונים בסיסים וקלים
ויש גם את הספר "מהמטבח היהודי הקלאסי"
 

saralulu

משתמש מקצוען
שמעתי שהספר ׳איתך במטבח׳ של אביגיל מייזליק ממש מוצלח!

61fc9228-5f23-43e3-9f34-b8d8712eaa36-1024x670.jpg
אחרי שלושים שנה של עבודה בתחום הבישול – עשר שנים של עבודה בפועל כטבחית ולאחר מכן כשפית, במסעדות, מלונות וקיטרינג ולאחר מכן עשרים שנה של כתיבת מתכונים, קורסים וסדנאות לנשים, הוראה מקצועית לשפיות בקמפוס הקולינארי ויותר מעשרים ספרי בישול שהוצאתי – הגיע הזמן לעשות משהו עם כל זה. עם כל הידע והנסיון שהצטברו, עם האהבה והגישה שפיתחתי לנושא האוכל ועם הרצון לרכז את הכל במקום אחד. כך נולד האתר היפהפה הזה, כך גם נולדו הקורסים המקצועיים שהכנתי בכיף גדול – בהם אני מעבירה את כל הידע הזה באופן חי ומלא טיפים, שיטות, גישות, והסברים מאד מדויקים על כל תחומי המטבח מתוך רצון להעניק לכל מי שיצפה בקורס את הידע החשוב הזה, את השמחה, את הטעם הטוב, את הפעולות המדויקות והנכונות. זה ממש כאן, בלשונית הסמוכה, תכנסו, תבקרו, תרשמו – זה שווה!
ואז… רחלי התחתנה. רחלי בתי השניה שהיתה תמיד יד ימיני במטבח ואהבה כל כך להכין עוגות ועוגיות ולעזור – פתאום מצאה את עצמה טבחית במשרה מלאה לה ולבעלה. והיא כל הזמן התקשרה עם שאלות, בקשות, התיעצויות… וזה אחרי שנים שהיא איתי במטבח. כך נולד הרעיון לספר החדש – איתך במטבח.

%D7%94%D7%93%D7%9E%D7%99%D7%94.png

הספר הזה דרש ממני עבודה אחרת מכל מה שעשיתי עד היום. הוא היה הרבה יותר מאשר רק כתיבה ובחירה של מתכונים יפים ומוצלחים במיוחד. המטרה כאן היתה בעצם לקחת את כל הידע הרב שיושב לי בראש כשאומרים לי למשל פסטה – אני יכולה עכשיו ברגע זה לתת הרצאה של שעה וחצי על פסטה, ועדין לא בטוח שאספיק להקיף את כל מה שיש להגיד על זה. או בשר טחון, או חצילים. בספר הזה ניסיתי לרכז יחד את כל ההרצאה הזו לשיטה מובנית, ברורה ומאירה שבה כל חומר גלם יקבל הסברים מדויקים ככל האפשר, טיפים, מידע חשוב, שיטות עבודה.

בנוסף על כך – היה לי חשוב להדגים איך מכל מתכון שהוא – ניתן לצאת לעוד הרבה מתכונים אחרים. איך בשינוי קל – אפשר לשנות את המנה למשהו אחר לגמרי.

WhatsApp-Image-2022-06-09-at-10.52.37-1024x666.jpeg
כמו בתמונה הזו למשל – רצועות עוף אפויות בתנור – כאשר שינוי קל ברוטב – הופך אותן למנה חדשה לגמרי. וזה היה אתגרי! מעולם לא צילמתי כל כך הרבה מנות בתמונה אחת, העבודה היתה אדירה וגם החשיבה מאחורי כל תמונה. איך נצלם אותה? איך למשל מצלמים חמישה סוגים שונים של פירה ושעדין זה יראה יפה?
ככה:

image-683x1024.png

ואיך מצלמים שש פשטידות שונות שבכל אחת ירק אחר? פשוט מחברים אותם לפאי אחד:

image-1-682x1024.png
זה דרש ממני ומהצלמות שליוו אותי – שושי סירקיס ושושי גרינוולד – המון יצירתיות, המון השקעה וימי צילום ארוכיםםםםםםםםם. גם הכתיבה של הספר היתה אתגרית במיוחד ודרשה ממני כל כך הרבה השקעה, כשאני מנסה לרכז בצורה מסודרת את כל המידע הזה למשהו שגם לא יהיה עמוס מידי ועדין יהיה קל ופשוט לחפש מתכון ולבשל אותו. כאן התגייסה הגרפיקאית המוכשרת – נעמי מילר – ועשתה עבודה ממש מקצועית שהפכה את הספר ליפהפה, קליל ומהמם.
אבל כשאני מחזיקה את הספר ביד, ורואה איך כל ההשקעה הזו הפכה למוצר שעושה לי לחייך, כשאני מתחילה לקבל מכתבים מאנשים שקנו אותו ונהנו ונתרמו – הכל שווה.
אז הפעם רציתי לשתף אתכם באחד המתכונים האהובים עלי מתוך הספר. קצת להראות תמונות מאחורי הקלעים – איך מכינים מנה כזו מורכבת – וכמובן לתת את המתכון הפשוט והנהדר הזה.

image-3.png

כן, זה היה אתגרי, אבל שווה את זה לגמרי!

סלמון צלוי בציפוי צבעוני

קל/מהיר הכנה/בריא/פרווה
שיטות העבודה במטבח מבוססות פעמים רבות על עיקרון בישולי מסוים, שברגע שמבינים אותו ניתן לגוון בעזרתו לאינספור כיוונים, וכך לתת לדמיון ולטעם האישי ליצור מנות חדשות בכל פעם. סלמון אפוי בתנור עם ציפוי שנותן לו את טעמו המיוחד – זו מנה שדורשת מעט מאד הכנה. פשוט תבחרו את הציפוי הרצוי, שימו אותו על הדג שלכם וכעבור עשרים דקות הוא כבר יצא מהתנור, ריחני, עשיר ומשמח.


מידע חשוב: דגים מתאימים מאד לשיטה זו של אפיה בציפוי הנותן להם את הטעם והריח, מכיוון שהם דורשים זמן בישול קצר יחסית, 15-20 ד’. אין גבול לציפויים השונים שניתן לשים על הדג ועל פי רוב מדובר בשיטת הכנה קלה ומהירה מאד. פרט לסלמון, למעשה כמעט כל פילה של דג נקי ללא עצמות יוכל להתאים לשיטת הכנה זו. אם רוצים לאפות פילה דג עם עור, חשוב שהעור יהיה מופנה כלפי מטה, כך שהציפוי יהיה ישירות על בשר הדג, והעור יוכל להזהיב קלות תוך כדי אפיה. באותה צורה בדיוק ניתן להכין גם חזה עוף, שאף הוא דורש זמן אפיה קצר ביותר.


זמן אפיה
: 15-20 ד’ 8 מנות דג
8 מנות פילה סלמון
2 כפות שמן זית
2 כפות יין לבן או מים
מלח ופלפל
לציפוי פירורי לחם מתובל:
כוס פירורי לחם
3 שיני שום
4 כפות פטרוזיליה או בזיליקום קצוץ
כפית גדושה חרדל דיז’ון
לציפוי רוטב חרדל:
2 כפות מיונז
כף גדושה חרדל דיז’ון
כפית חומץ בלסמי או רגיל
חצי כפית סוכר
לציפוי פפריקה ושום:
כף פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
לציפוי פסטו תימני:
4 כפות כוסברה
כפית חוואיג’ למרק
4 שיני שום
4 כפות שמן זית
לציפוי אסייתי:
4 כפות רוטב טריאקי
2 שיני שום כתושות
כפית סילאן
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
לציפוי ירקות:
פלפל אדום חתוך לרצועות
בצל קטן פרוס לעיגולים
כפית פפריקה
4 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את פרוסות הסלמון בתבנית בינונית, יוצקים פנימה יין או מים ושמן זית. מתבלים את הדגים במלח ופלפל. בוחרים את אחד מהציפויים שמצאו חן בעיניכם, מערבבים את כל החומרים ומורחים או מפזרים על הדגים בצורה אחידה. מעבירים לתנור ל-15-20 ד’, עד להזהבה. מוציאים ומגישים חם.

61fc9228-5f23-43e3-9f34-b8d8712eaa36-1-1024x670.jpg
 

יהודה גל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
איזו כתיבה ברורה ותמונות מגרות. ממש הספר שחיפשתי!
תודה על השיתוף!
 

חיה4

משתמש מקצוען
אני עושה הרבה מתכונים קלים מהאתר "10 דקות" והבנתי שאפשר גם לקנות ספרים של כל המתכונים שם
קניתי שלושה מהספרים (חוברות??) האלה (בישול בריא, מתכונים נבחרים ועוגות)
הכי בלוי משימוש אצלי על המדף במטבח. ויש הרבה.
ספרים מעולים!!
גם מתכונים מאד קלים למי שאין לו כח וסבלנות למטבח.
גם יוצא מאד טעים.

וגם חומרי גלם מתאימים למטבח החרדי (זולים ושכיחים. בכל זאת זה לא ספר חרדי... אבל המתכונים חרדים לגמריי... בפשטידה יש קוטג' ולא גבינת קשקבל)
 

#yehudit

משתמש חדש
יש ברשת מלא מתכונים קלים ובסיסיים, כמו שכתבו - מתכונים ב10 דקות
וגם באתר של ניקי ב,
אם את רוצה את הספר הבישול הקל לכלה ולכל המשפחה,
יש לי למכור אותו(את החלק של יום חול) ב80 שח בבני ברק(מצב חדש ממש)
 

SARAM618

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
שמעתי שהספר ׳איתך במטבח׳ של אביגיל מייזליק ממש מוצלח!

61fc9228-5f23-43e3-9f34-b8d8712eaa36-1024x670.jpg
אחרי שלושים שנה של עבודה בתחום הבישול – עשר שנים של עבודה בפועל כטבחית ולאחר מכן כשפית, במסעדות, מלונות וקיטרינג ולאחר מכן עשרים שנה של כתיבת מתכונים, קורסים וסדנאות לנשים, הוראה מקצועית לשפיות בקמפוס הקולינארי ויותר מעשרים ספרי בישול שהוצאתי – הגיע הזמן לעשות משהו עם כל זה. עם כל הידע והנסיון שהצטברו, עם האהבה והגישה שפיתחתי לנושא האוכל ועם הרצון לרכז את הכל במקום אחד. כך נולד האתר היפהפה הזה, כך גם נולדו הקורסים המקצועיים שהכנתי בכיף גדול – בהם אני מעבירה את כל הידע הזה באופן חי ומלא טיפים, שיטות, גישות, והסברים מאד מדויקים על כל תחומי המטבח מתוך רצון להעניק לכל מי שיצפה בקורס את הידע החשוב הזה, את השמחה, את הטעם הטוב, את הפעולות המדויקות והנכונות. זה ממש כאן, בלשונית הסמוכה, תכנסו, תבקרו, תרשמו – זה שווה!
ואז… רחלי התחתנה. רחלי בתי השניה שהיתה תמיד יד ימיני במטבח ואהבה כל כך להכין עוגות ועוגיות ולעזור – פתאום מצאה את עצמה טבחית במשרה מלאה לה ולבעלה. והיא כל הזמן התקשרה עם שאלות, בקשות, התיעצויות… וזה אחרי שנים שהיא איתי במטבח. כך נולד הרעיון לספר החדש – איתך במטבח.

%D7%94%D7%93%D7%9E%D7%99%D7%94.png

הספר הזה דרש ממני עבודה אחרת מכל מה שעשיתי עד היום. הוא היה הרבה יותר מאשר רק כתיבה ובחירה של מתכונים יפים ומוצלחים במיוחד. המטרה כאן היתה בעצם לקחת את כל הידע הרב שיושב לי בראש כשאומרים לי למשל פסטה – אני יכולה עכשיו ברגע זה לתת הרצאה של שעה וחצי על פסטה, ועדין לא בטוח שאספיק להקיף את כל מה שיש להגיד על זה. או בשר טחון, או חצילים. בספר הזה ניסיתי לרכז יחד את כל ההרצאה הזו לשיטה מובנית, ברורה ומאירה שבה כל חומר גלם יקבל הסברים מדויקים ככל האפשר, טיפים, מידע חשוב, שיטות עבודה.

בנוסף על כך – היה לי חשוב להדגים איך מכל מתכון שהוא – ניתן לצאת לעוד הרבה מתכונים אחרים. איך בשינוי קל – אפשר לשנות את המנה למשהו אחר לגמרי.

WhatsApp-Image-2022-06-09-at-10.52.37-1024x666.jpeg
כמו בתמונה הזו למשל – רצועות עוף אפויות בתנור – כאשר שינוי קל ברוטב – הופך אותן למנה חדשה לגמרי. וזה היה אתגרי! מעולם לא צילמתי כל כך הרבה מנות בתמונה אחת, העבודה היתה אדירה וגם החשיבה מאחורי כל תמונה. איך נצלם אותה? איך למשל מצלמים חמישה סוגים שונים של פירה ושעדין זה יראה יפה?
ככה:

image-683x1024.png

ואיך מצלמים שש פשטידות שונות שבכל אחת ירק אחר? פשוט מחברים אותם לפאי אחד:

image-1-682x1024.png
זה דרש ממני ומהצלמות שליוו אותי – שושי סירקיס ושושי גרינוולד – המון יצירתיות, המון השקעה וימי צילום ארוכיםםםםםםםםם. גם הכתיבה של הספר היתה אתגרית במיוחד ודרשה ממני כל כך הרבה השקעה, כשאני מנסה לרכז בצורה מסודרת את כל המידע הזה למשהו שגם לא יהיה עמוס מידי ועדין יהיה קל ופשוט לחפש מתכון ולבשל אותו. כאן התגייסה הגרפיקאית המוכשרת – נעמי מילר – ועשתה עבודה ממש מקצועית שהפכה את הספר ליפהפה, קליל ומהמם.
אבל כשאני מחזיקה את הספר ביד, ורואה איך כל ההשקעה הזו הפכה למוצר שעושה לי לחייך, כשאני מתחילה לקבל מכתבים מאנשים שקנו אותו ונהנו ונתרמו – הכל שווה.
אז הפעם רציתי לשתף אתכם באחד המתכונים האהובים עלי מתוך הספר. קצת להראות תמונות מאחורי הקלעים – איך מכינים מנה כזו מורכבת – וכמובן לתת את המתכון הפשוט והנהדר הזה.

image-3.png

כן, זה היה אתגרי, אבל שווה את זה לגמרי!

סלמון צלוי בציפוי צבעוני

קל/מהיר הכנה/בריא/פרווה
שיטות העבודה במטבח מבוססות פעמים רבות על עיקרון בישולי מסוים, שברגע שמבינים אותו ניתן לגוון בעזרתו לאינספור כיוונים, וכך לתת לדמיון ולטעם האישי ליצור מנות חדשות בכל פעם. סלמון אפוי בתנור עם ציפוי שנותן לו את טעמו המיוחד – זו מנה שדורשת מעט מאד הכנה. פשוט תבחרו את הציפוי הרצוי, שימו אותו על הדג שלכם וכעבור עשרים דקות הוא כבר יצא מהתנור, ריחני, עשיר ומשמח.


מידע חשוב: דגים מתאימים מאד לשיטה זו של אפיה בציפוי הנותן להם את הטעם והריח, מכיוון שהם דורשים זמן בישול קצר יחסית, 15-20 ד’. אין גבול לציפויים השונים שניתן לשים על הדג ועל פי רוב מדובר בשיטת הכנה קלה ומהירה מאד. פרט לסלמון, למעשה כמעט כל פילה של דג נקי ללא עצמות יוכל להתאים לשיטת הכנה זו. אם רוצים לאפות פילה דג עם עור, חשוב שהעור יהיה מופנה כלפי מטה, כך שהציפוי יהיה ישירות על בשר הדג, והעור יוכל להזהיב קלות תוך כדי אפיה. באותה צורה בדיוק ניתן להכין גם חזה עוף, שאף הוא דורש זמן אפיה קצר ביותר.


זמן אפיה
: 15-20 ד’ 8 מנות דג
8 מנות פילה סלמון
2 כפות שמן זית
2 כפות יין לבן או מים
מלח ופלפל
לציפוי פירורי לחם מתובל:
כוס פירורי לחם
3 שיני שום
4 כפות פטרוזיליה או בזיליקום קצוץ
כפית גדושה חרדל דיז’ון
לציפוי רוטב חרדל:
2 כפות מיונז
כף גדושה חרדל דיז’ון
כפית חומץ בלסמי או רגיל
חצי כפית סוכר
לציפוי פפריקה ושום:
כף פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
לציפוי פסטו תימני:
4 כפות כוסברה
כפית חוואיג’ למרק
4 שיני שום
4 כפות שמן זית
לציפוי אסייתי:
4 כפות רוטב טריאקי
2 שיני שום כתושות
כפית סילאן
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
לציפוי ירקות:
פלפל אדום חתוך לרצועות
בצל קטן פרוס לעיגולים
כפית פפריקה
4 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את פרוסות הסלמון בתבנית בינונית, יוצקים פנימה יין או מים ושמן זית. מתבלים את הדגים במלח ופלפל. בוחרים את אחד מהציפויים שמצאו חן בעיניכם, מערבבים את כל החומרים ומורחים או מפזרים על הדגים בצורה אחידה. מעבירים לתנור ל-15-20 ד’, עד להזהבה. מוציאים ומגישים חם.

61fc9228-5f23-43e3-9f34-b8d8712eaa36-1-1024x670.jpg
יש לי אותו ואני מאוד מאוד מאוד מרוצה ממנו,
פחות מהדברים של הקינוחים שבו אבל ממילא זה רק כמה בודדים,
כל ההקדמה של הספר זה על איזה סירים ודברים למטבח לקנות ומה מומלץ,
איזה חומרי גלם משתמשים,

אחר כך יש מתכון למשל של פסטה ומה קורה אם נשאר פסטה אז איך הופכים את זה למשהו חדש
או בישלת את X ככה תעשי אותו לקציצה אם נשאר ליום למחרת
דברים כאלו.

ממליצה בחום
 

saralulu

משתמש מקצוען
יש לי אותו ואני מאוד מאוד מאוד מרוצה ממנו,
פחות מהדברים של הקינוחים שבו אבל ממילא זה רק כמה בודדים,
כל ההקדמה של הספר זה על איזה סירים ודברים למטבח לקנות ומה מומלץ,
איזה חומרי גלם משתמשים,

אחר כך יש מתכון למשל של פסטה ומה קורה אם נשאר פסטה אז איך הופכים את זה למשהו חדש
או בישלת את X ככה תעשי אותו לקציצה אם נשאר ליום למחרת
דברים כאלו.

ממליצה בחום
למה את פחות מרוצה מהקינוחים?
 

SARAM618

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
זה לא ספר לקינוחים,
זה ספר לבשול
אני אוהבת קינוחים מסוג אחר פשוט,

אבל גם שם יש המון טיפים:
עוגת שמרים אז קחי לך 5 טיפים על עוגת שמרים
כמו איזה שמרים להשתמש, רידוד נכון של הצק,
כמה מים בצק מסוג זה צריך
מידע חשוב על התפחה, אם אין לך זמן אז להכין בצק יום קודם ולשים במקרר,

או עוגה בחושה אז קחי מתכון בסיס ו4 סוגים שאפשר לעשות ממנה כמו שיש, פירות יבשים, תפוזים, ותפוחים.
לא חושבת שיש מתכון אחד לדבר אחד אלה תמיד יש בסיס וטיפים מה מומלץ לגיוון.
 

פיי ק

משתמש רשום
מחפשת חוברת מתכונים של מגנומים בלבד
היה שנה שעברה במכירה של משנת יוסף - לא מוצאת השנה בשום מקום
אולי משהיא זוכרת ויודעת מי המחברת או איפה אפשר לקנות?
יעזור לי מאד!
 

מיה5

משתמש רשום
קניתי את הספר איתך במטבח- הוא פצצה!
אבל תכלס, אני מוצאת את עצמי משתמשת לאחרונה רק במתכונים
דרך האינטרנט..
ובעיקר מהאתר מתכונים ב10 דקות- הוא אחלה אתר..!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יַעַנְךָ יְהוָה בְּיוֹם צָרָה יְשַׂגֶּבְךָ שֵׁם אֱלֹהֵי יַעֲקֹב:ג יִשְׁלַח עֶזְרְךָ מִקֹּדֶשׁ וּמִצִּיּוֹן יִסְעָדֶךָּ:ד יִזְכֹּר כָּל מִנְחֹתֶךָ וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה:ה יִתֶּן לְךָ כִלְבָבֶךָ וְכָל עֲצָתְךָ יְמַלֵּא:ו נְרַנְּנָה בִּישׁוּעָתֶךָ וּבְשֵׁם אֱלֹהֵינוּ נִדְגֹּל יְמַלֵּא יְהוָה כָּל מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ:ז עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי הוֹשִׁיעַ יְהוָה מְשִׁיחוֹ יַעֲנֵהוּ מִשְּׁמֵי קָדְשׁוֹ בִּגְבֻרוֹת יֵשַׁע יְמִינוֹ:ח אֵלֶּה בָרֶכֶב וְאֵלֶּה בַסּוּסִים וַאֲנַחְנוּ בְּשֵׁם יְהוָה אֱלֹהֵינוּ נַזְכִּיר:ט הֵמָּה כָּרְעוּ וְנָפָלוּ וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ וַנִּתְעוֹדָד:י יְהוָה הוֹשִׁיעָה הַמֶּלֶךְ יַעֲנֵנוּ בְיוֹם קָרְאֵנוּ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

אשליה אופטית • אתגר 48

לוח מודעות

למעלה