דגים סלמון אפוי ברוטב פסטו

*טובית*

משתמש מקצוען
עשיתי חיפוש ולא מצאתי.
אשמח לעזרתכן.
מתחשק לי לגוון עם הסלמון.
חשבתי על רוטב פסטו, אבל כזה שאופים אותו עם הדג. לא כמטבל ליד.
מצאתי כאן כמה מתכונים לפסטו. לא יודעת מה להחליט ביניהם, ומה מוצלח באפיה עם הדג.

ולכל אלו שהמתכון שלהן עם בזיליקום, אשמח לתחליף, יען המכולת שלי לא מכירה במוצר הזה :)
 

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אין תחליף לבזיליקום
זה טעם ייחודי שאין לו שום תחליף, בודאי שלא בעלים.

אין לך להשיג בשום שום מקום??
אוף אז אני אשלח לך קצת פסטו לסלמון :rolleyes:
 

רישל

משתמש פעיל
עוקבת
טעמתי פעם באירוע והיה ממש מאד טעים
ניסיתי לשחזר ויצא די מאכזב, למרות שהוספתי עוד פיצוחים מלמעלה להעשרה.
כנראה הטעות שלי הייתה שדיללתי קצת את הפסטו כי הוא יצא די סמיך, אבל איכשהו יצא לי החשק לנסות שוב
אשמח למתכון מדוייק
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עשיתי חיפוש ולא מצאתי.
אשמח לעזרתכן.
מתחשק לי לגוון עם הסלמון.
חשבתי על רוטב פסטו, אבל כזה שאופים אותו עם הדג. לא כמטבל ליד.
מצאתי כאן כמה מתכונים לפסטו. לא יודעת מה להחליט ביניהם, ומה מוצלח באפיה עם הדג.

ולכל אלו שהמתכון שלהן עם בזיליקום, אשמח לתחליף, יען המכולת שלי לא מכירה במוצר הזה :)
גם פסטו כוסברה או פטרוזיליה ישמחו מאד את הסלמון.
יש פה מתכון שפרסמתי בפסח עם פסטו ופיסטוקים. הבזיליקום לא חובה וניתן להחלפה.
 

מהדמיה להוויה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני עושה עם פסטו ומוסיפה גם בצל סגול ועגבניות שרי...
 

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מתוקה את!
מחפשת משלוחן:D
בכולופן, אשמח לשמוע מה המתכון שלך.

3 חבילות בזיליקום ללא הענפים העבים
(הכי פרקטי להסיר לפני השריה ואז להשרות 3 דקות ו לשטוף)
ראש שום
חצי כוס שמן זית
חופן אגוזים מכל סוג (מלך פקאן ולוז לפעמים בא לי לשים צנוברים או שקדים גם)
מעט מיץ לימון
מלח פלפל

לטחון היטב

לא טעים מיד אלא אחרי כמה שעות ששוהה ביחד
זה ממרח פסטו
אחננו מורחים ככה על הדג ואופים על חום גבוה
 

*טובית*

משתמש מקצוען
3 חבילות בזיליקום ללא הענפים העבים
(הכי פרקטי להסיר לפני השריה ואז להשרות 3 דקות ו לשטוף)
ראש שום
חצי כוס שמן זית
חופן אגוזים מכל סוג (מלך פקאן ולוז לפעמים בא לי לשים צנוברים או שקדים גם)
מעט מיץ לימון
מלח פלפל

לטחון היטב

לא טעים מיד אלא אחרי כמה שעות ששוהה ביחד
זה ממרח פסטו
אחננו מורחים ככה על הדג ואופים על חום גבוה
אפשר לעשות שליש?
אין לי צורך בכמות ענקית (3 חבילות עלים, בטח יוצא המון, לא?)
 

הולי הובי

משתמש פעיל
אפשר לעשות שליש?
אין לי צורך בכמות ענקית (3 חבילות עלים, בטח יוצא המון, לא?)

תמיד אפשר לעשות שליש
אבל ממליצה בחום להכין כמות גדולה, ולהקפיא בכוסות חד"פ בתוך שקית
אני שמה בדופן המקפיא

כיף מאד לשלוף ולהשתמש-
לדגים, לסנדוויצים - עם עגבניה וגבינה טעים במיוחד,
לציפוי חזה עוף וכו'

אגב- פסטו בזילקום אכן מאד טעים
אבל אני מכינה מעלים אחרים מטעמי עצלות - כי אפשר לטחון אותם עם הגבעולים
זה משמעותי במיוחד כשמכינים כמות גדולה
וטעים מאד!
 

*טובית*

משתמש מקצוען
תמיד אפשר לעשות שליש
אבל ממליצה בחום להכין כמות גדולה, ולהקפיא בכוסות חד"פ בתוך שקית
אני שמה בדופן המקפיא

כיף מאד לשלוף ולהשתמש-
לדגים, לסנדוויצים - עם עגבניה וגבינה טעים במיוחד,
לציפוי חזה עוף וכו'

אגב- פסטו בזילקום אכן מאד טעים
אבל אני מכינה מעלים אחרים מטעמי עצלות - כי אפשר לטחון אותם עם הגבעולים
זה משמעותי במיוחד כשמכינים כמות גדולה
וטעים מאד!
אשמח למתכון שלך!
 

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר לעשות שליש?
אין לי צורך בכמות ענקית (3 חבילות עלים, בטח יוצא המון, לא?)

לי יוצא מזה 750 מ"ל
אוכלת את זה במשך השבוע עם טחינה על לחם כוסמין מאד טעים
או עם החלה בשבת כנ"ל או עם ירקות (אני כל סלט מערבבת עם טחינה זה טעים גם לבד)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
 

הולי הובי

משתמש פעיל
אשמח למתכון שלך!

לא שונה בהרבה מכל מה שכתבו כאן
בגדול אני לא כ"כ נצדמת למתכונים באופן כללי

טוחנת שקדים בד"כ כדי שיכלול חלבון
לפעמים מתפרגנת גם על קצת אגוזים
שמן זית- אני לא שמה המון, אלא רק עד ליצירת מחית
לכן הפסטו שלי סמיך-
כך אני אוהבת, וגם חוסך קלוריות , וגם נח לשימוש
4-8 שיני שום- לפי הטעם, להזהר לא להגזים, שלא ישתלט
מלח, פלפל
2-3 חבילות כוסברה ופטרוזיליה לפעמים גם שמיר- מה שיש
מיץ לימון- נצרך לפעמים להפיג את הטעם המר כשמשתמשים בבזילקום
בעלים אחרים מיותר בעיני
לפעמים מוסיפה זרזוף סילאן- טעים מאד

סלמון עם פסטו- לזלף שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, סילאן, אפשר קצת שום כתוש
ומעל- פסטו ומעליו פירורי לחם עם קצת שמן זית ומלח
, או פסטו מעורבב בפירורי לחם
 

פריידי

צילום תוסס ואנרגטי:)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בדיוק השבוע הכנתי
בשבת בבוקר הצבע שלו כבר לו היה ירוק ירוק,
למה זה קורה?/או איך אפשר למנוע את ההשחרה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה