סלטים סלט עם פלפל חריף-

פריידי

צילום תוסס ואנרגטי:)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש?
משהו שיתאים עם החומוס,
תמיד אני עושה עם פטריות חמות,
עכשיו אני רוצה לגוון לכיוון החריף,
פעם קניתי חומוס חריף אש והוא היה מממש טעים,
לאחרונה אני לא מוצאת אותו,
קנינו פלפל חריף אדום,
אשמח למתכון כלשהוא לסלט שיכיל אותו באהבה,
ושיהיה טעים ועסיסי כזה....
מקוה שהובנתי:)
תודה!!
 

פריידי

צילום תוסס ואנרגטי:)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סלט ערבי, מכירה?
צריכה מתכון?

גם מטבוחה הולך טוב עם חומוס.
ערבי זה עגבניות לא?
לא כזה נשמע לי לחומוס

מטבוחה יותר הגיוני לי
מתאים בו פלפל חריף?
אפעם לא הכנתי....
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי משהו ממש פשוט וטעיייים
רק מה, צריך להזהיר את הסועדים, אוכלים מזה בהתלהבות, ואח"כ שורףףףף...

לוקחים פלפל חריף, חותכים לטבעות דקות (משהו כמו 2-4 מ"מ)
מטגנים במחבת עם קצת שמן זית עד שמתרכך (לוקח חצי שעה- שעה)
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עוד משהו טעים שממש הולך עם החומוס
לטחון 5 פלפלים חריפים עם ראש שום וקצת מלח
זה יוצא חריף..... ומתאים בול לחומוס
 

פריידי

צילום תוסס ואנרגטי:)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עוד משהו טעים שממש הולך עם החומוס
לטחון 5 פלפלים חריפים עם ראש שום וקצת מלח
זה יוצא חריף..... ומתאים בול לחומוס
בלי בישול?
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
סלט חצילים ופלפלים חריף אש- מעניין אותך?
 

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
יש לי משהו ממש פשוט וטעיייים
רק מה, צריך להזהיר את הסועדים, אוכלים מזה בהתלהבות, ואח"כ שורףףףף...

לוקחים פלפל חריף, חותכים לטבעות דקות (משהו כמו 2-4 מ"מ)
מטגנים במחבת עם קצת שמן זית עד שמתרכך (לוקח חצי שעה- שעה)


אני מכינה על הסגנון הזה כל שבת.
לא מוותרים אצלי.
חריף ברמות על..

פלפלים חריפים- חצויים לשניים בארכם (כעשר יחידות) אח"כ מצטמקות מאד
שיני שום (שמה הרבה)
מטוגנים בקצת שמן כרבע שעה, עם ערבוב מידי פעם.

מומלץ!!
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
א

אותי מעניין.
ישיר למהדרין סיפקו לי 1/2 ק"ג פלפל חריף :rolleyes: :eek:
רושמת לך פה את הכמויות המקוריות של המתכון.
כמו כל מתכון, הוא דינמי לפי כמות וסוג הרכיבים שיש בבית.
אבל תמיד טעים.
הערה לגבי הפלפלים החריפים: בתקופה הזו הם חריפים מאוד (עדיין לא בדקתי למה), אז לא הייתי ממליצה לך להשתמש בכל הכמות שיש לך...

למתכון:
2 חצילים חתוכים לקוביות. לטגן בשמן. להוציא. לשמור בצד.
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
לחתוך את הפלפלים לרצועת קצרות ולהקפיץ אותן במחבת ללא שמן עד חריכה קלה.
להוסיף:
1-2 פלפלים חריפים פרוסים לטבעות דקות.
4 שיני שום כתושות.
לערבב ולא לתת לשום להישרף.
לתבל:
1 כף סוכר חום (סוכר לבן גם טוב...)
4 כפות רוטב צ'ילי
לערבב הכל ולהוסיף את החציל המטוגן.
מומלץ להגיש קר.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש?
משהו שיתאים עם החומוס,
תמיד אני עושה עם פטריות חמות,
עכשיו אני רוצה לגוון לכיוון החריף,
פעם קניתי חומוס חריף אש והוא היה מממש טעים,
לאחרונה אני לא מוצאת אותו,
קנינו פלפל חריף אדום,
אשמח למתכון כלשהוא לסלט שיכיל אותו באהבה,
ושיהיה טעים ועסיסי כזה....
מקוה שהובנתי:)
תודה!!
סלט פלפל מרוקאי . לא דורש בישול.
1 פלפל ירוק חריף מרוקן מגרעינים ושטוף.- פורסים לטבעות דקות
5-7 עגבניות שרי בשלות ונאות חתוכות לפרוסות או לחצאים
שן שום קצוצה.
מתבלים בשמן , מלח ופלפל לבן ומערבבים.
מגישים .

אפשרות נוספת היא לבשל גרגירי חומוס עם קוביות גמבה ופלפל חריף, שיני שום ושמן זית.
לתבל בפפריקה וכמון וכוסברה קצוצה.
מניחים על הפלטה בערב שבת ובסמוך לארוחה יוצקים על ממרח החומוס.
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הערה לגבי הפלפלים החריפים: בתקופה הזו הם חריפים מאוד (עדיין לא בדקתי למה), אז לא הייתי ממליצה לך להשתמש בכל הכמות שיש לך...
פלפלים חריפים בקיץ בגלל החום החריפות שלהם יותר חדה
וקור גורם לחריפות להתפוגג
 

פריידי

צילום תוסס ואנרגטי:)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סלט פלפל מרוקאי . לא דורש בישול.
1 פלפל ירוק חריף מרוקן מגרעינים ושטוף.- פורסים לטבעות דקות
5-7 עגבניות שרי בשלות ונאות חתוכות לפרוסות או לחצאים
שן שום קצוצה.
מתבלים בשמן , מלח ופלפל לבן ומערבבים.
מגישים .

אפשרות נוספת היא לבשל גרגירי חומוס עם קוביות גמבה ופלפל חריף, שיני שום ושמן זית.
לתבל בפפריקה וכמון וכוסברה קצוצה.
מניחים על הפלטה בערב שבת ובסמוך לארוחה יוצקים על ממרח החומוס.
לבשל חומוס רגיל?
כמו שאני רגילה?
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
פלפלים חריפים בקיץ בגלל החום החריפות שלהם יותר חדה
וקור גורם לחריפות להתפוגג
תודה!
בחורף הם באמת לא היו חריפים.
בסלט ערבי הייתי יכולה לשים פלפל שושקה במקום החריף ולא היה הבדל.
הפלפל החריף פשוט לא היה חריף...
 
  • תודה
Reactions: ש+

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
בעיקרון כל סלט שאת אוהבת, תכיני אותו עם חריף...

את יכולה להכין טחינה חריפה, הולך מעולה עם חומוס...
להכין טחינה גולמית, ולטחון או לקצוץ עליי ירק(כוסברה/פטרוזליה) +שום+פ.חריף.

עוד רעיון=
ממרח חציל קלוי וטחינה:
קולים חציל, וטוחנים בבלנדר:
את פנים החציל,
מעט טחינה גולמית,
מעט חרדל (לא מורגש אבל מוסיף למכלול)
מעט מיונז(המיונז והחרדל ביחס פחות מהטחינה, נגיד לחציל בינוני אחד=2 כפות טחינה,1כפית מיונז, ומעט חרדל, תלוי כמה אוהבים),
שום-לא להתקמצן...
שמן זית לפי המרקם הרצוי
מלח
פלפל שחור
ואת יכולה להוסיף-קצת פלפל חריף.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה