תבשיל קציצות מתקתק, חגיגי וטעים לשבת ולמועדים.
זה תבשיל של סבתות מהסוג הישן והטוב שאיננו קשה אך לוקח זמן וסבלנות -הוא שווה את זה אז לא כדאי לקצר או לחפף.
כמו כן הוא אינו מכיל הרבה רכיבים אז לא כדאי להשמיט.
אלו מן המתכונים בהם השלם עולה על סך חלקיו.
לתערובת הקציצות:
1 ק"ג בשר טחון מופשר
1. בצל גדול מאד / שניים בינוניים
1/2 חבילת כוסברה פטרוזיליה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
1/2 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
-1/2 כוס שמן (אפשר גם 1/3 כוס)
לתחתית
שקית בצלצלי פנינה / בצלצלי שאלוט מקולפים בכמות שמכסה את כל תחתית הסיר
או: 8 בצלים גדולים חתוכים לטבעות עבות.
1 כרישה חתוכה שטופה ובדוקה (לא חובה)
שתי כפות שמן
מלח ופלפל
כפית שטוחה כורכום
1/5 כפית קינמון טחון
לסיום הבישול: כף סוכר
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת התחתית:
משמנים את הבצלצלים / טבעות הבצל מוסיפים את הכרישה ומסדרים בצפיפות על כל תחתית הסיר מחממים על אש גבוהה ולאחר דקה מנמיכים , מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה לפחות 50 דקות כאשר בודקים ומערבבים מדי פעם עד שהבצל מתקרמל לצבע זהוב עמוק.
בזמן שהבצל מתבשל מתחילים להכין את הקציצות :
מרסקים במעבד מזון בסכין הרגילה את הבצל הכוסברה עד דק (כמעט מחית) אם אי מעבד מזון מרסקים את הבצל בפומפיה וקוצצים דק מאד את הכוסברה.
מניחים בקערה עם שאר הרכיבים ולשים היטב לפחות דקה וחצי. פעולה זו קושרת את החלבון בבשר ומייצבת את הקציצות.
יוצרים קציצות קטנות ועגולות (אתן כבר משקיעות .תקפידו על סימטריה ) ומניחים במגש.
כשהבצל מקורמל כיאות מוסיפים מים אם צריך עד לכיסוי משוער של חצי מגובה הקציצות (שזה לא הרבה) ואת התבלינים פרט לסוכר ומערבבים.
מביאים לרתיחה ואז מניחים את הקציצות בעדינות.
מביאים שוב לרתיחה ואז מכסים את הסיר,מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ35-45 דקות .
מדי פעם מרימים את הסיר ומזיזים מצד לצד קלות כדי שהתחתית לא תישרף.
כ-10 דקות לפני סיום הבישול מפזרים את הסוכר באופן שווה ובשכבה דקה מעל הקציצות ,סוגרים במכסה וממשיכים בבישול.
מצננים לפני שמעבירים לקופסא/ מגש.
מגישים לצד אורז / פירה.
בהצלחה ובתאבון!
זה תבשיל של סבתות מהסוג הישן והטוב שאיננו קשה אך לוקח זמן וסבלנות -הוא שווה את זה אז לא כדאי לקצר או לחפף.
כמו כן הוא אינו מכיל הרבה רכיבים אז לא כדאי להשמיט.
אלו מן המתכונים בהם השלם עולה על סך חלקיו.
לתערובת הקציצות:
1 ק"ג בשר טחון מופשר
1. בצל גדול מאד / שניים בינוניים
1/2 חבילת כוסברה פטרוזיליה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
1/2 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
-1/2 כוס שמן (אפשר גם 1/3 כוס)
לתחתית
שקית בצלצלי פנינה / בצלצלי שאלוט מקולפים בכמות שמכסה את כל תחתית הסיר
או: 8 בצלים גדולים חתוכים לטבעות עבות.
1 כרישה חתוכה שטופה ובדוקה (לא חובה)
שתי כפות שמן
מלח ופלפל
כפית שטוחה כורכום
1/5 כפית קינמון טחון
לסיום הבישול: כף סוכר
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת התחתית:
משמנים את הבצלצלים / טבעות הבצל מוסיפים את הכרישה ומסדרים בצפיפות על כל תחתית הסיר מחממים על אש גבוהה ולאחר דקה מנמיכים , מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה לפחות 50 דקות כאשר בודקים ומערבבים מדי פעם עד שהבצל מתקרמל לצבע זהוב עמוק.
בזמן שהבצל מתבשל מתחילים להכין את הקציצות :
מרסקים במעבד מזון בסכין הרגילה את הבצל הכוסברה עד דק (כמעט מחית) אם אי מעבד מזון מרסקים את הבצל בפומפיה וקוצצים דק מאד את הכוסברה.
מניחים בקערה עם שאר הרכיבים ולשים היטב לפחות דקה וחצי. פעולה זו קושרת את החלבון בבשר ומייצבת את הקציצות.
יוצרים קציצות קטנות ועגולות (אתן כבר משקיעות .תקפידו על סימטריה ) ומניחים במגש.
כשהבצל מקורמל כיאות מוסיפים מים אם צריך עד לכיסוי משוער של חצי מגובה הקציצות (שזה לא הרבה) ואת התבלינים פרט לסוכר ומערבבים.
מביאים לרתיחה ואז מניחים את הקציצות בעדינות.
מביאים שוב לרתיחה ואז מכסים את הסיר,מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ35-45 דקות .
מדי פעם מרימים את הסיר ומזיזים מצד לצד קלות כדי שהתחתית לא תישרף.
כ-10 דקות לפני סיום הבישול מפזרים את הסוכר באופן שווה ובשכבה דקה מעל הקציצות ,סוגרים במכסה וממשיכים בבישול.
מצננים לפני שמעבירים לקופסא/ מגש.
מגישים לצד אורז / פירה.
בהצלחה ובתאבון!