בשרי סיר לשבת - הקציצות המתוקות של סבתא

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תבשיל קציצות מתקתק, חגיגי וטעים לשבת ולמועדים.
זה תבשיל של סבתות מהסוג הישן והטוב שאיננו קשה אך לוקח זמן וסבלנות -הוא שווה את זה אז לא כדאי לקצר או לחפף.
כמו כן הוא אינו מכיל הרבה רכיבים אז לא כדאי להשמיט.
אלו מן המתכונים בהם השלם עולה על סך חלקיו.

לתערובת הקציצות:
1 ק"ג בשר טחון מופשר
1. בצל גדול מאד / שניים בינוניים
1/2 חבילת כוסברה פטרוזיליה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
1/2 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
-1/2 כוס שמן (אפשר גם 1/3 כוס)

לתחתית

שקית בצלצלי פנינה / בצלצלי שאלוט מקולפים בכמות שמכסה את כל תחתית הסיר
או: 8 בצלים גדולים חתוכים לטבעות עבות.
1 כרישה חתוכה שטופה ובדוקה (לא חובה)
שתי כפות שמן
מלח ופלפל
כפית שטוחה כורכום
1/5 כפית קינמון טחון

לסיום הבישול: כף סוכר

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת התחתית:

משמנים את הבצלצלים / טבעות הבצל מוסיפים את הכרישה ומסדרים בצפיפות על כל תחתית הסיר מחממים על אש גבוהה ולאחר דקה מנמיכים , מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה לפחות 50 דקות כאשר בודקים ומערבבים מדי פעם עד שהבצל מתקרמל לצבע זהוב עמוק.

בזמן שהבצל מתבשל מתחילים להכין את הקציצות :
מרסקים במעבד מזון בסכין הרגילה את הבצל הכוסברה עד דק (כמעט מחית) אם אי מעבד מזון מרסקים את הבצל בפומפיה וקוצצים דק מאד את הכוסברה.
מניחים בקערה עם שאר הרכיבים ולשים היטב לפחות דקה וחצי. פעולה זו קושרת את החלבון בבשר ומייצבת את הקציצות.
יוצרים קציצות קטנות ועגולות (אתן כבר משקיעות .תקפידו על סימטריה :)) ומניחים במגש.
כשהבצל מקורמל כיאות מוסיפים מים אם צריך עד לכיסוי משוער של חצי מגובה הקציצות (שזה לא הרבה) ואת התבלינים פרט לסוכר ומערבבים.
מביאים לרתיחה ואז מניחים את הקציצות בעדינות.
מביאים שוב לרתיחה ואז מכסים את הסיר,מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ35-45 דקות .
מדי פעם מרימים את הסיר ומזיזים מצד לצד קלות כדי שהתחתית לא תישרף.
כ-10 דקות לפני סיום הבישול מפזרים את הסוכר באופן שווה ובשכבה דקה מעל הקציצות ,סוגרים במכסה וממשיכים בבישול.
מצננים לפני שמעבירים לקופסא/ מגש.
מגישים לצד אורז / פירה.
בהצלחה ובתאבון!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
במקום לפתוח אשכול חדש, מקפיצה אשכול זה לטובת רוטב חדש לקציצות הנ"ל שאילתרתי בשבת האחרונה:

המתכון לתערובת זהה רק מוסיפים לתבלינים גם כף פפריקה מתוקה.
לרוטב
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות
1 בטטה צרה ארוכה חתוכה לפלחים/פרוסות דקות.
2-3 כפות שמן זית
2-3 כפות סילאן
מלח ופלפל
כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית זנגביל.

אופן ההכנה:
מניחים את הבצל, הבטטה והשמן בסיר, מכסים ומאדים על אש נמוכה כ-15 דקות עד להשחמת הבצל.
מדי פעם מערבבים.
מוסיפים מים עד לגובה משוער של הקציצות ואת התבלינים ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה ואז מניחים את הקציצות בעדינות.
מביאים שוב לרתיחה ואז מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ35-45 דקות .
מדי פעם מרימים את הסיר ומזיזים מצד לצד קלות כדי שהתחתית לא תישרף.
 

משקפיים ורודות

משתמש מקצוען
תבשיל קציצות מתקתק, חגיגי וטעים לשבת ולמועדים.
זה תבשיל של סבתות מהסוג הישן והטוב שאיננו קשה אך לוקח זמן וסבלנות -הוא שווה את זה אז לא כדאי לקצר או לחפף.
כמו כן הוא אינו מכיל הרבה רכיבים אז לא כדאי להשמיט.
אלו מן המתכונים בהם השלם עולה על סך חלקיו.

לתערובת הקציצות:
1 ק"ג בשר טחון מופשר
1. בצל גדול מאד / שניים בינוניים
1/2 חבילת כוסברה פטרוזיליה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
1/2 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
-1/2 כוס שמן (אפשר גם 1/3 כוס)

לתחתית
שקית בצלצלי פנינה / בצלצלי שאלוט מקולפים בכמות שמכסה את כל תחתית הסיר
או: 8 בצלים גדולים חתוכים לטבעות עבות.
1 כרישה חתוכה שטופה ובדוקה (לא חובה)
שתי כפות שמן
מלח ופלפל
כפית שטוחה כורכום
1/5 כפית קינמון טחון

לסיום הבישול: כף סוכר

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת התחתית:

משמנים את הבצלצלים / טבעות הבצל מוסיפים את הכרישה ומסדרים בצפיפות על כל תחתית הסיר מחממים על אש גבוהה ולאחר דקה מנמיכים , מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה לפחות 50 דקות כאשר בודקים ומערבבים מדי פעם עד שהבצל מתקרמל לצבע זהוב עמוק.

בזמן שהבצל מתבשל מתחילים להכין את הקציצות :
מרסקים במעבד מזון בסכין הרגילה את הבצל הכוסברה עד דק (כמעט מחית) אם אי מעבד מזון מרסקים את הבצל בפומפיה וקוצצים דק מאד את הכוסברה.
מניחים בקערה עם שאר הרכיבים ולשים היטב לפחות דקה וחצי. פעולה זו קושרת את החלבון בבשר ומייצבת את הקציצות.
יוצרים קציצות קטנות ועגולות (אתן כבר משקיעות .תקפידו על סימטריה :)) ומניחים במגש.
כשהבצל מקורמל כיאות מוסיפים מים אם צריך עד לכיסוי משוער של חצי מגובה הקציצות (שזה לא הרבה) ואת התבלינים פרט לסוכר ומערבבים.
מביאים לרתיחה ואז מניחים את הקציצות בעדינות.
מביאים שוב לרתיחה ואז מכסים את הסיר,מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ35-45 דקות .
מדי פעם מרימים את הסיר ומזיזים מצד לצד קלות כדי שהתחתית לא תישרף.
כ-10 דקות לפני סיום הבישול מפזרים את הסוכר באופן שווה ובשכבה דקה מעל הקציצות ,סוגרים במכסה וממשיכים בבישול.
מצננים לפני שמעבירים לקופסא/ מגש.
מגישים לצד אורז / פירה.
בהצלחה ובתאבון!
הילדים שלי אוהבים שהקציצות רכות
איך זה יוצא במתכון הזה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יב

א לַמְנַצֵּחַ עַל הַשְּׁמִינִית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב הוֹשִׁיעָה יְהוָה כִּי גָמַר חָסִיד כִּי פַסּוּ אֱמוּנִים מִבְּנֵי אָדָם:ג שָׁוְא יְדַבְּרוּ אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ שְׂפַת חֲלָקוֹת בְּלֵב וָלֵב יְדַבֵּרוּ:ד יַכְרֵת יְהוָה כָּל שִׂפְתֵי חֲלָקוֹת לָשׁוֹן מְדַבֶּרֶת גְּדֹלוֹת:ה אֲשֶׁר אָמְרוּ לִלְשֹׁנֵנוּ נַגְבִּיר שְׂפָתֵינוּ אִתָּנוּ מִי אָדוֹן לָנוּ:ו מִשֹּׁד עֲנִיִּים מֵאַנְקַת אֶבְיוֹנִים עַתָּה אָקוּם יֹאמַר יְהוָה אָשִׁית בְּיֵשַׁע יָפִיחַ לוֹ:ז אִמֲרוֹת יְהוָה אֲמָרוֹת טְהֹרוֹת כֶּסֶף צָרוּף בַּעֲלִיל לָאָרֶץ מְזֻקָּק שִׁבְעָתָיִם:ח אַתָּה יְהוָה תִּשְׁמְרֵם תִּצְּרֶנּוּ מִן הַדּוֹר זוּ לְעוֹלָם:ט סָבִיב רְשָׁעִים יִתְהַלָּכוּן כְּרֻם זֻלּוּת לִבְנֵי אָדָם:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

חג מתן תורה • 1

לוח מודעות

למעלה