קינוחים סורבה בשני טעמים ובשתי דקות הכנה ויש גם הגשה קלילה ומהנה!

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רעיון שהגיתי בר"ה והתקבל מדהים ב"ה.
גם פרווה אבל לא בטעם עונש.
גם מהיר בואכה פטנט.
וגם כל כך יפה מראה.

העקרון הוא שמכינים סורבה בצ'יק על ידי טחינה בבלנדר של קרם קוקוס ופרי קפוא.
מזלפים על מקרונים יפים (קנויים) ומתנשאים, משדכים ומגישים.
גם פטיפור קטן ומספק לאחר ארוחה כבדה.
וגם כמות סוכר שפויה.

סורבה קלי קלות בטעם תות
מצרכים:

חצי פחית (200 מ"ל) קרם קוקוס- יש לערבב טרם השימוש.
2-3 כפות קצפת צמחית גולמית
2-3 כוסות תותים קפואים
1-2 כפות סוכר/ מייפל / סילאן.

להגשה:
שקית זילוף או כף גלידה.
מקרונים בצבע שאתם אוהבים.
(בחרנו גוון ירוק יפהפה שמשלים את הורוד).

אופן ההכנה:
מניחים את כל המצרכים בבלנדר שטוחן קרח
ממתינים כשלש דקות שיפשירו מעט.
טוחנים בפולסים עד לקבלת מרקם הדומה לשל גלידה או פרוזן.
מוסיפים תותים ו/ סוכר במידת הצורך.
יש לזכור שהמתיקות נחלשת בהקפאה ולתקן תיבול בהתאם.
מעבירים לקופסא ומאשפזים במקפיא.

הגשה וצילחות:
כ15 דקות לפני ההגשה מוציאים את הסורבה ומעבירים מספר כפות לשקית זילוף
מזלפים שכבה נאה על תחתית מקרון וסוגרים במקרון נוסף.
ממשיכים כך עם שאר המקרונים.
לחילופין ניתן ליצור חצי כדור בעזרת כף גלידה ולהניח על המקרון.
אם רוצים מקשטים בגרגרי רימון או פיסטוקים קצוצים.

S1.JPG
S2.JPG
S3.JPG
S4.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סורבה פינה קולדה

מצרכים:

חצי פחית (200 מ"ל) קרם קוקוס- יש לערבב טרם השימוש.
2-3 כפות קצפת צמחית גולמית
2 כוסות אננס משומר קפוא (יוסבר בהמשך).

להגשה:
שקית זילוף או כף גלידה.
מקרונים בצבע שאתם אוהבים. (אנחנו בחרנו צהוב כי אננס :)).

אופן ההכנה:
מסננים את האננס מנוזלי השימורים, מאחסנים בקופסא ומקפיאים.
(את הנוזלים שמרו לסלט פירות).
לאחר שהאננס קפא מניחים את כל המצרכים בבלנדר שטוחן קרח
טוחנים בפולסים עד לקבלת מרקם הדומה לשל גלידה או פרוזן.
מוסיפים סוכר במידת הצורך. לדעתי אין צורך כי האננס מאד מתוק.
מעבירים לקופסא ומאשפזים במקפיא.

הגשה וצילחות:
כ15 דקות לפני ההגשה מוציאים את הסורבה ומעבירים מספר כפות לשקית זילוף
מזלפים שכבה נאה על תחתית מקרון וסוגרים במקרון נוסף.
ממשיכים כך עם שאר המקרונים.
לחילופין ניתן ליצור חצי כדור בעזרת כף גלידה ולהניח על המקרון.
מקשטים בשבבי קוקוס מקורמל או ברס בוטנים.

A1.JPG
A2.JPG
A3.JPG
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הערות והארות:
1. האננס עלול להיות סיבי ולכן יש לטחון היטב. טחינה נוספת לאחר הקפאה תשפר את המרקם עוד יותר.
2. לא כדאי להקפיא מראש את המקרונים עם הסורבה כמו בקוקילידה. הם עלולים להפוך לסמרטוטים בהפשרה.
3. אין לכם קרם קוקוס? לכאורה אפשר להשתמש בקצפת צמחית גולמית אבל יש להשמיט את הסוכר ולהביא בחשבון שהסורבה יהיה מתוק יותר.
4. אין לכם מקרונים? לא נורא. הקפיאו מראש את הסורבה בכוסות וקשטו בהגשה באחד מן האופנים המוצעים.
 

עוז והדר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
רעיון מהמם! תודה!

מתאים עם כל פרי קפוא?
ולגבי הקרם קוקוס- מורגש בטעם?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתאים עם כל פרי קפוא?
לכאורה כן. אבל לא פרי מימי מדי כמו ענבים או תפוח שמרקמו גרגירי יותר.
פירות בשרניים יותר יעבדו.
ולגבי הקרם קוקוס- מורגש בטעם?
אם הוא מאיכות טובה הוא יהיה טעים. 2 כפות הריצ' במתכון מעגלות את טעמו.
 

dafdefet

משתמש מקצוען

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
הכנתי את הסורבה המופלא הזה בטעם תות ובטעם שוקולד, השמטתי את הקצפת (מטעמי בריאות), ויצא ב"ה מדהים מדהים!
תודה, שירה! (וגם על ההכוונה לקניית קרם הקוקוס- מצאתי בשופרסל :))
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
סיקרנת.
איך?
בעקרון תכננתי להמיס שוקולד ולערבב עם הקרם.
בבפועל השתמשתי ב"אבקה להכנת פודינג שוקולד" של סוויטנגו, הוספתי פצפוצי שוקולד וטחנתי בבלנדר.
למעלה פיזרתי שוקולד מגורר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  31  פעמים

לוח מודעות

למעלה