סופלה, לשבת בלילה, איך מחממים?

סולפג' solfege

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
חברה' אני לא פוסקת הלכה. כתבתי רק מה שידוע לי.
קחו בחשבון שיש הבדל בין צורת השאלה.
השוקולד הנוזלי- כשהוא במקרר הוא קשה (שוקולד מריר, וגם אם זה סופלה שלא אפוי עד הסוף- כשהוא קר הוא ג'לי כזה) אמורים לאכול אותו נוזלי בפנים, מה שקורה - שאם הפלטה מחממת את הסופלה הלא אפוי מספיק- חימום נוסף- הוא נאפה עוד- אבל זה לא משבח אותו- אלא להפך. וכאן מתחלקת הפסיקה כל אחד לפי רבותיו הוא.
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
אני רוצה להכין סופלה לשבע ברכות ,לשבת בלילה
איך מחמים אותו
יש פוסקים שאסור לחמם את זה בשבת
מה עושים?
תאפי את הסופלה קצת פחות ממה שאת רגילה ותניחי על הפלטה לפני שבת, בצד. (אם מדובר בפלטה לוהטת מאד- אולי זה לא יעבוד).
מי שכתה על הפתרון עם תבנית מים- אשמח לשמוע איך הסופלה לא נרטב).
 

אפיקים RA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני חושבת שהפתרון הטוב ביותר זה כמו שכבר הזכירו כאן:
לחמם את הסירופ מערב שבת, ולפני ההגשה לבזוק על הסופלה את הסירופ החם. זה נותן ממש את אותה תוצאה.
אני עושה כך בקביעות. זה הפתרון הטוב ביותר (אפשר לומר שגם הטעים ביותר כי כך הסופלה לא מתייבש)
 

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם בחימום הסופלה נהיה נוזלי, יש מחלוקת הפוסקים
יש כאלו שמתירים ויש כאלו שאוסרים (ללא קשר לחלוקה בין ספרדים לאשכנזים, אלא מחלוקת בין הפוסקים האשכנזים)
לכן הצעתי לפותח האשכול לשאול באישי, כדי לדעת אם בכלל הוא צריך לחשוש מבעיה או לא
אשמח אם תפרטי בשמותיהם של הפוסקים האשכנזיים את ההלכה הפסוקה.
(עד היום כלל לא חשבתי שיש בזה בעיה. אני מחממת על תבנית הפוכה חופשי. והשוקולד בפנים בפרוש נהיה נוזלי לאחר החימום)
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אשמח אם תפרטי בשמותיהם של הפוסקים האשכנזיים את ההלכה הפסוקה.
(עד היום כלל לא חשבתי שיש בזה בעיה. אני מחממת על תבנית הפוכה חופשי. והשוקולד בפנים בפרוש נהיה נוזלי לאחר החימום)

בשמחה, רק מאוחר יותר
 

שמול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חברה' אני לא פוסקת הלכה. כתבתי רק מה שידוע לי.
קחו בחשבון שיש הבדל בין צורת השאלה.
השוקולד הנוזלי- כשהוא במקרר הוא קשה (שוקולד מריר, וגם אם זה סופלה שלא אפוי עד הסוף- כשהוא קר הוא ג'לי כזה) אמורים לאכול אותו נוזלי בפנים, מה שקורה - שאם הפלטה מחממת את הסופלה הלא אפוי מספיק- חימום נוסף- הוא נאפה עוד- אבל זה לא משבח אותו- אלא להפך. וכאן מתחלקת הפסיקה כל אחד לפי רבותיו הוא.
גם יש בעיה שבדבר לח יש בישל אחר בישל
 

חגר

משתמש צעיר
אני עושה הרבה פעמים סופלה לליל שבת
אני מניחה את הקרם הנוזלי על הפלטה מערב שבת, ושופכת על העוגה לפני ההגשה
זה טעים וחם
בתאבון
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עושה הרבה פעמים סופלה לליל שבת
אני מניחה את הקרם הנוזלי על הפלטה מערב שבת, ושופכת על העוגה לפני ההגשה
זה טעים וחם
בתאבון
אפשר מתכון לרוטב שאת שופכת מעל? נראה לי זה הפתרון הכי מוצלח, שלא נאמר טעים....
 

חגר

משתמש צעיר
אביא לך ביום ראשון בעז"ה
אני לא עובדת בשישי ואין לי מחשב בבית
מקווה שעדין יהיה אקטואלי
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
חבל, רציתי לשבת. לא נורא, יהיה לשבת הבאה בעזה
 

שמע

משתמש רשום
אני חושבת שהפתרון הטוב ביותר זה כמו שכבר הזכירו כאן:
לחמם את הסירופ מערב שבת, ולפני ההגשה לבזוק על הסופלה את הסירופ החם. זה נותן ממש את אותה תוצאה.
אני עושה כך בקביעות. זה הפתרון הטוב ביותר (אפשר לומר שגם הטעים ביותר כי כך הסופלה לא מתייבש)
אם הרוטב חם שהיד סולדת צריך לחשוש לבישול אחר אפיה, לכן כדאי להמתין שיצטנן מעט או לשפוך לכלי שני
 

שמע

משתמש רשום
אשמח אם תפרטי בשמותיהם של הפוסקים האשכנזיים את ההלכה הפסוקה.
(עד היום כלל לא חשבתי שיש בזה בעיה. אני מחממת על תבנית הפוכה חופשי. והשוקולד בפנים בפרוש נהיה נוזלי לאחר החימום)
אין בעיה של בישול כיון שבשעה שאת מניחה הוא לא לח, כך נפסק
ומבחינת נולד אם הלחות לא ניכרת לעצמה גם אפשר להקל
 

שמע

משתמש רשום
אני חושבת שגם לדעת האוסרים אם מניחים רק לכמה דק' על תבנית הפוכה אין בעיה, הנוזל עוד לא מתחמם אלא רק החלק החיצוני. אנחנו מניחים בדר"כ אחרי המרק.
אם זה אסור אז גם אם זה יהיה למה דקות אסור מחשש שמא ישכח
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
אפשר מתכון לרוטב שאת שופכת מעל? נראה לי זה הפתרון הכי מוצלח, שלא נאמר טעים....
אנחנו שמים גנאש - שוקולד מומס עם ריץ'
ופסקו לנו שמותר להניח את זה על הפלטה (מעל משהו) גם בשבת עצמה.
כמובן שכל אחד ישאל את רבו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה