אולי "צבע האדם"מלחמת הצבועים/הצבעים
אפור נגד האור
על משקל "טבע האדם"
אולי "צבע האדם"מלחמת הצבועים/הצבעים
אפור נגד האור
(לא יודע אם זה היה בכוונה, אבל בכ"ז...)"הגיע הזמן להילחם למען השלום. עכשיו".
היה בכוונה. חשבתי הרבה לפני שהוספתי את המילה האחרונה...(לא יודע אם זה היה בכוונה, אבל בכ"ז...)
2:"אתה יודע", אמר הדראן ברכות, "לפעמים נדמה שהחיים מובילים אותנו אל התהום, למקום ממנו אין דרך לצאת. אבל אז, ברגע הכי חשוך... מוצאים את האור".
מניגלור הסתובב אליו, חיוך קל ומלא משמעות על שפתיו. "האור תמיד שם", אמר, קולו שקט ועמוק, "רק צריך להיות אמיצים מספיק כדי לחפש אותו".
3:"הנחישות היא לא רק כוח", אמר, "היא הידיעה שיש משהו חשוב יותר מהפחד. לפעמים, צריך לדעת לשחרר את כל מה שמחזיק אותך מאחור, ללחוץ על הכפתור הזה... ולעשות את הצעד, גם כשלא יודעים מה יהיה בסופו".
4:מניגלור הביט בו, מנסה לאזור אומץ, "ומה אם זה יפעיל מלכודת? מה אם נמות?".
הדראן נאנח, "אז נמות. אחר כך נדע שלפחות ניסינו".
5 (התמימות...):, "הייתי מלא פחד, אבל... לפעמים הפחד הוא הדלק שמניע אותנו קדימה."
6 (ארוך אבל שווה קריאה, אחד המסרים של הספר):"אנחנו חברים, נכון?",
7:"אני אסביר לך", הדראן הסתובב מעט, "תאר לעצמך שהיה לך משהו שהוא החלום הכי גדול שלך, התקווה שבזכותה אתה מתמודד ברגעים קשים, הנקודה הפנימית של המצפון שלך, ולפתע, מישהו היה לוקח לך אותו, ומנפצו לרסיסים. איך היית מרגיש?".
סוניל השפיל את מבטו.
"מבין?", המשיך הדראן, "זה מה שהאיש הזה עושה עכשיו. אבל מנגד, מניגלור לא יכול להחזיר לו בדבר - שהרי הנרקלין רק משתמש במצפון שלו כנגדו, ולא פועל באמצעים פיזיים לבינתיים".
"ומה הקשר אלינו?", שאל סוניל הנבוך, "זה עניין של הנרקלין ומניגלור ביניהם, לא?".
"קשה לזהות אדם כזה, אחד שירו לו חץ אל תוך הלב. בבקרים הוא עם מראה חיצוני שמח, אך בלילות הוא בוכה על הכרית", השיב לו הדראן, "אם מזהים מישהו כזה, אנחנו צריכים לבוא אליו ולעודד אותו, לחזק אותו עם איזו מילה מנחמת. במקרה שכאן זה עוד יותר גרוע - אנחנו ראינו בעצמינו את הרצח הזה - ולא עשינו כלום?! אתה יודע עם מה יבואו אליך למעלה? 'רצחת בן אדם'! וכל זה רק כי לא חיזקת אותו כשהוא היה צריך את זה. גם הסוחט רגשי עצמו צריך לחשוב לפני ולעצור, לפעמים זה לא יכול להועיל רק לשני, אלא גם לו".
8 (גם הפתגם וגם הקטע של סוניל...):נכון שהוא אבא רע", אמר, "אבל... הוא אבא".
9:"אתה יודע מה אומרים", לחש מניגלור לפתע, "האפר מתפזר לארבעת הרוחות...".
"וביום אוכלים שלוש ארוחות", אמר סוניל בזעם, "נמאס לי מכל הפתגמים הטיפשיים האלה שדוחפים לנו בספרים: מבחוץ נראים מלאי משמעות אבל מבפנים הם חלולים כמו נואד נפוח. תשרוף את המסמך כבר".
"והיזהר מלהבה המביאה תהפוכות".
"הגיבור שלנו הפך מגיבור עם הצלחות לאיש הפנים הנבוכות?".
10:"לשרוף אותו?!", זעק סוניל, "תגיד לי, השתגעת?!".
"לא, לפחות לבינתיים, לשמחתי"
11:אני מבין שמפריע לך איך שאני מתנהג איתך, אבל עכשיו אין לנו זמן לשטויות כאלה. מנסים להרוג את אבא שלך".
12:ילד קטן ותמים שתמיד מגיע ברגע הלא נכון והורס את הכל.
יאביל.
13:הדראן חייך. "אני יודע שאתה תעשה את זה", אמר, "אתה הגיבור שלנו".
14:"למה אתה מתכוון אדוני?", שאל.
"מה אתה מתכוון 'למה אני מתכוון'?!"
15:"האפורים", אמר הדראן בקול רועד, "הם כאן. כולם".
16:החברים יוצאים מהמערה, מוכנים להיות המפקדים הבאים של עולם הסגולים.
להשמיד תחת מעטה חלקלקות כנחש, להרוג במסווה שלום, לאבד בכיסוי אחדות.
להילחם.
17:"אני מבטיח".
18:"נקמה זאת לא הדרך, יש דרך אחרת. דרך של אור".
19:הנרקלין חייך חיוך קר. "ואני אחכה לך, אחי", הוא אמר, "אני אחכה".
20:"חכו חכו, אני עוד אטביע אתכם באפלה של עצמכם".
"זה לא ייגמר עד שאחד מאיתנו ימות", לחש הנרקלין, דם ניגר מפצעיו, "ואני מבטיח, זה לא יהיה אני".
אני לא יודע מה נקרא אצלך מבנה כיאסטיודוגמה לסוג של מבנה כיאסטי:
תקבולת מוצלבת או תקבולת מצטלבת או תקבולת כיאסטית (יוונית: χίασμα מילולית כִיאַזְם) הוא אמצעי ספרותי, בו שתי שורות העומדות זו אחר זו, הן בעלות הרכב מילים זהה אך הן עומדות בסדר הפוך.
מה שכתבתי, כמו בה"פ (כמין דה זה וו בין קטע מסוים בחלק אחד של הספר לחלק המקביל אליו באופן די סימטרי.).אני לא יודע מה נקרא אצלך מבנה כיאסטי
לדעתי זה מספיק וכתוב ממש טוב.ב"ה מצורף לפניכם תקציר מתומצת-מתומצת של הסיפור אשר נשלח לר' יעקב רוסט מהוצאת @ספרי אור החיים לצורך הבנת הסיפור.
מה אתם אומרים על התקציר? טוב מספיק? גרוע (ח"ו)? צריך להוסיף משהו?
אם יש 65 פרקים (כולל הפרולוג והאפילוג.), כל אחד באורך של כ1,200 מילה, זה יוצא שהספר יהיה באורך של כמעט 80,000 מילים...
???56K מילה!!
זה עוד לא הסוף...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
14.05
ט"ז אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל
המסלול המקיף!
18.05
כ' אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עימוד תורני
מותאם לאברכים!
22.05
כ"ד אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב ואדריכלות פנים
המסלול המקיף ותכנים
24.06
ל' סיוון
הטבת ענק לירושלמים!
קורס בוטים ואוטומציות למתכנתים
מתכנתים וגם ירושלמים? פרוג בשיתוף פעולה עם מרכז כיוון ירושלים בהנחות ענק בלעדיות - ולמספר מקומות מוגבל!
קורס מקוצר ומפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום אירועים וסטודיו
המסלול לגברים
תהילים פרק צה
א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי: