נשאר לי הרבה אגוזים טחונים מפסח

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
למי יש מתכון לעוגיות ?

יש לי תבניות סיליקון מתאימות


תודה מראש
 

אום

משתמש מקצוען
לא עוגיות
אבל בהחלט טעים
עוגת ג'רבו- אני מכינה עם 500 גרם אגוזים
בד''כ לא טוחנת לגמרי אלא משאירה חלק גרוס קצת גס
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא עוגיות
אבל בהחלט טעים
עוגת ג'רבו- אני מכינה עם 500 גרם אגוזים
בד''כ לא טוחנת לגמרי אלא משאירה חלק גרוס קצת גס
תודה
אפשר מתכון מדויק ?
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש למישהי עוד רעיון?
 

ליקי ;)

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עוגה מעולה בלי שמן ( :) )
המתכון:

להקציף היטב 9 ביצים עם 2 כוסות סוכר

להוסיף 2 כפות תמצית וניל,

להמיס 3 כפות קפה נמס בכוס וחצי מים רותחים, ולשפוך פנימה.

להוסיף כוס אגוזים טחונים (עד כוס וחצי),

3 כוסות קמח ושקיק אחד של נייר אפיה.

לאפות ב180 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

במקור אמורים להפריד את הביצים להקצפה אבל אם יש מיקסר ש"בא לעבוד" אפשר גם ככה.
עוגה קלה מאוד להכנה עם טעם מרשים וטעים.
בהצלחה.
 

תכל'ס

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
נשאר לי גם שקדים טחונים מפסח,יש למשהו רעיון למתכון ??
 

אום

משתמש מקצוען
עוגת ג'רבו

לבצק:
3,1/4 כוס קמח
10 גרם שמרים
1 מרגרינה
1/2 כוס סודה או מים
חופן סוכר
קצת מלח
2 חלמונים

ללוש בצק, לחלק ל-3, לרדד דק

למילוי:
500 גר' אגוזי מלך טחון (מי שאוהב טעם אגוזים חזק כדאי להשאיר חלק גרוס ולא טחון)
כוס סוכר
ריבת משמש
לימון מקולף ומגורד במגרדת או מיץ מלימון אחד

לערבב סוכר ואגוזים בקערה אחת
לערבב ריבת משמש עם לימון בקערה שניה

לשים עלה אחד של בצק בתבנית, למרוח מעל ריבה ולימון, לשפוך חצי מתערובת האגוזים
לשים שוב עלה ושוב ריבה וחצי מלית ולסיים בעלה האחרון,
לאפות ב180 מעלות עד להזהבה

לציפוי:
1-2 חבילות שוקולד מריר

מיד כשמוציאים מהתנור לשבור חבילה עד שתיים שוקולד מריר לקוביות
לפזר על העוגה
להשאיר דקה שתיים ולמרוח את השוקולד שנמס
לקרר במקרר, להוציא קצת החוצה ואז לחתוך
כדי שהשוקולד לא ישבר

בתאבון!
 
נערך לאחרונה ב:

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי עוגת ז'רבו מקסימה,
ציפוי בהיר למעלה
גם עם 1/2 ק"ג אגוזים,
אם מעניין,
תצייצי
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
עוגת אגוזים
 

פרקטית

משתמש מקצוען
נשאר לי גם שקדים טחונים מפסח,יש למשהו רעיון למתכון ??

מישהי העלתה כאן א המתכון הזה בפסח. אנחנו מאוד התלהבנו ממנו- פשוט וטעים.
כדאי להכפיל.
מתכון מעולה לניצול חלמונים:

עוגיות שקדים נימוחות
4 חלמונים
1 כוס סוכר
2 כוסות שקדים טחונים
לערבב להניח במקרר לחצי שעה
ליצור כדורים ולאפות

אפשר להוסיף מעט קפה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח למתכון
תודה מראש

עוגת ז'רבו לבנה-מיוחדת!

המרכיבים לבצק:

3 כוסות קמח
3 חלמונים
3 כפות סוכר
300 גר' מרגרינה -לא ניסיתי תחליף!
1 אפיון
1/3 כוס מי סודה

לושי את כל המרכיבים לבצק וחלקי ל-3

המילוי:

1/2 ק"ג אגוזים קצוצים-הפרישי 3/4 כוס לציפוי!
1+1/4 כוסות סוכר
מעט מיץ לימון
חלקי ל-2.

ההכנה:
1.
רדדי 3 עלי בצק
מרחי מעט ריבת מישמש מעל עלה הבצק הראשון, דקרי במזלג ופזרי את מחצית המילוי.

2.
כסי בעלה בצק נוסף, דקרי במזלג, מרחי בריבת מישמש ושימי את המילוי הנותר.

3.
כסי בעלה השלישי דקרי במזלג ואפי להזהבה .

4.
הקציפי את 3 החלבונים,
תוך כדי הוספת 3/4 כוס סוכר וכפית מיץ לימון.
מרחי ע"ג העוגה האפוי זרי את האגוזים ששמרת בצד
ואפי עוד כ-10 דק' להזהבה מועטת בלבד!

5.
לפריסה יפה הקפיאי את העוגה שהצטננה לכ-3 ש'.

בהצלחה!
 

Kings hwy

משתמש פעיל
עוגת ז'רבו לבנה-מיוחדת!

המרכיבים לבצק:

3 כוסות קמח
3 חלמונים
3 כפות סוכר
300 גר' מרגרינה -לא ניסיתי תחליף!
1 אפיון
1/3 כוס מי סודה

לושי את כל המרכיבים לבצק וחלקי ל-3

המילוי:

1/2 ק"ג אגוזים קצוצים-הפרישי 3/4 כוס לציפוי!
1+1/4 כוסות סוכר
מעט מיץ לימון
חלקי ל-2.

ההכנה:
1.
רדדי 3 עלי בצק
מרחי מעט ריבת מישמש מעל עלה הבצק הראשון, דקרי במזלג ופזרי את מחצית המילוי.

2.
כסי בעלה בצק נוסף, דקרי במזלג, מרחי בריבת מישמש ושימי את המילוי הנותר.

3.
כסי בעלה השלישי דקרי במזלג ואפי להזהבה .

4.
הקציפי את 3 החלבונים,
תוך כדי הוספת 3/4 כוס סוכר וכפית מיץ לימון.
מרחי ע"ג העוגה האפוי זרי את האגוזים ששמרת בצד
ואפי עוד כ-10 דק' להזהבה מועטת בלבד!

5.
לפריסה יפה הקפיאי את העוגה שהצטננה לכ-3 ש'.

בהצלחה!
תודה רבה לך!
לאיזה גודל תבנית המתכון מתאים?
ותוכלי לאמוד את משך זמן האפיה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תבנית רגילה כמו ח.פ. גדולה

התנור של מהיר מאד,
אבל מעריכה שתנור רגיל
בסביבות ה-30-40 דק'.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה