נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

אסתי אחת

משתמש מקצוען
למישהי יצא לאכול עור של עוף, מטוגן? (לא זוכרת את השם ההונגרי)
סבתא שלי קראה לגריווען הזה ''פופקור''
וזאת למה?-כשאחי היה קטן פתח את המקרר שלה יום אחד וגילה שם צלחת מלאה עורות מטוגנים שנראו לו כפופקורן- מיד בקש מהפופקורן הזה וכך נקבע שם המאכל בישראל...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כרישה.
ידועה גם בשמות כרתי/לוף/פראסה.

אצלי במטבח היא מלכת הירקות (הבטטה והכרובית נעלבו עכשיו...)
אל תשארנה אותה רק לראש השנה.
יש לה טעם מעודן ומופלא שמשביח כל מאכל ומאפה. ואפשר לבדוק אותה מנגיעות חרקים.
כרישה חיה קצוצה- נפלאה בפשטידות, מרקים,קציצות ירק.
נסינה גם להוסיף לבצל בשלב האידוי כבסיס לצלי עוף, ,בשר או בתבשיל קציצות.
כרישה מאודה- טעימה כסלט עם מעט שמ"ז, פלפל גרוס, מלח ולימון.
או בתערובת עוף טחון לקציצות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אפשר גם לסלטים אם כי אני לא ניסיתי.
מושלם כסלט עם הרבה מיץ לימון וסלרי .
אצל מרוקאים קוראים לו "בישבש" והוא אחד מהסלטים הכי שכיחים בשולחן השבת החורפי :)
אפשר גם להוסיף לתבשיל אפונה או למרק של הקוסקוס
והנה עוד סלט שנראה מעולה:
https://www.lichtenstadt.com/2018/08/סלט-שומר-ותפוחים-כל-כך-טעים/
 

נקודה חמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
מושלם כסלט עם הרבה מיץ לימון וסלרי .
אצל מרוקאים קוראים לו "בישבש" והוא אחד מהסלטים הכי שכיחים בשולחן השבת החורפי :)
אפשר גם להוסיף לתבשיל אפונה או למרק של הקוסקוס
והנה עוד סלט שנראה מעולה:
https://www.lichtenstadt.com/2018/08/סלט-שומר-ותפוחים-כל-כך-טעים/
אצלינו זה שומר קולורבי ומלפפון.
הרבה מיץ מלימון, מלח, שמן וקצת חומץ.
חורפי וטעייייםםם
 

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
כרישה.
ידועה גם בשמות כרתי/לוף/פראסה.

אצלי במטבח היא מלכת הירקות (הבטטה והכרובית נעלבו עכשיו...)
אל תשארנה אותה רק לראש השנה.
יש לה טעם מעודן ומופלא שמשביח כל מאכל ומאפה. ואפשר לבדוק אותה מנגיעות חרקים.
כרישה חיה קצוצה- נפלאה בפשטידות, מרקים,קציצות ירק.
נסינה גם להוסיף לבצל בשלב האידוי כבסיס לצלי עוף, ,בשר או בתבשיל קציצות.
כרישה מאודה- טעימה כסלט עם מעט שמ"ז, פלפל גרוס, מלח ולימון.
או בתערובת עוף טחון לקציצות.
יש אותה בכל עונות השנה?
משום מה אני מוצאת אותה רק לקראת ר"ה.
והיא באמת מלכה. עדינה מאד וכיף להתעסק איתה.
 

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
איך בודקים?
זה לא המון עבודה?
משתמשים רק בחלק הלבן.
חותכים אותו מהגבעולים, חוצים לאורך, וזה נפרד ברגע לשכבות שכבות.
בודקים אחד אחד, ומשרים במי סבון כמה דקות.
אם את קונה כרישה באיכות טובה, די נדיר לפגוש חרקים.
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
משתמשים רק בחלק הלבן.
חותכים אותו מהגבעולים, חוצים לאורך, וזה נפרד ברגע לשכבות שכבות.
בודקים אחד אחד, ומשרים במי סבון כמה דקות.
אם את קונה כרישה באיכות טובה, די נדיר לפגוש חרקים.

יש של גוש קטיף

שמאלץ - מכירה הרבה אנשים שמכינים לפסח, ולא משתמשים בשמנים אחרים (חסידים "של פעם"...)
[כן, ככה כולם בשריים מהבוקר עד הלילה במשך שבוע]

שומר -
פעם-פעם הביאה לי חברה סלט שומר כשהייתי אחרי לידה.
יש לו טעם אניס משגע (יש אנשים שלא אוהבים),
עם מיץ לימון וטיפה מלח באמת לא צריך עוד משהו. אפשר גם להוסיף שמיר או כוסברה.
מאז הוא הפך בן-בית אצלנו.
והולך מקסים גם במרק כמו שכתבו כאן.
רק חשוב לבדוק היטב, להפריד את כל השכבות ולהשרות במי סבון.
 

noae

משתמש מקצוען
שומר טעים מאוד גם צלוי בתנור, פשוט בוזקים קצת שמן מלח ופלפל ואופים בחום בינוני עד שהקצוות משחימים, הטעם משתנה מאוד, ומדהים!!!

הולך מעולה עם קוסקוס/ בורגול וכל מיני ירקות קלויים נוספים לארוחת ערב קלילה ובריאה.
ומתכון מעולה לסלט שומר:
חותכים לגפרורים שומר, גזר ותפוח מסוג גרנד. מתבלים במטבל שעשוי מכמות אחת של סוכר 2 כמויות של מיץ לימון, מעט שמן, מלח ופלפל, מפזרים מלמעלה טבעות בצל ירוק ופרוסות שקדים קלויים (מומלחים), סלט יפה, חגיגי וטעים.
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
כתבתי כבר עלי דפנה ופלפל אנגלי?
כן, אני יודעת שמכירים אותם מהכבושים למיניהם.

אבל תוסיפו אותם לסיר הדגים (לא האפויים. המבושלים!), לסלט החצילים קוביות, לסלט הפלפל הקלוי - ותקבלו טעמים חדשים ומפתיעים.
 

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בלת"ק
עדשים שחורות ללא צורך בבדיקה
איפה ניתן להשיג בב"ב?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם כך, מה פורצדורת הבדיקה?
שווה את זה?
אני אישית מניחה על צלחת לבנה ובודקת. כמו כל קטניה אחרת.
בעיני שווה מאד.
הן העדשים הכי בריאות והכי קלות לעיכול.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה