נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
נא לא להוציא לי את הרוח מהמפרשים... :rolleyes:
נסכם על "פשרה" שאת טועמת חרדל שהוכנס לתבשיל בלבד ;)
קחי מתכון !
לכרעיים עוף
למרינדה:
3 שיני שום כתוש
1/3 כוס שמן קנולה
פפריקה מרוקאית בשמן מתוקה + גם מעט חריפה
3 כפות דבש
1 כף חרדל
מעט מלח
מעט פלפל שחור
פטרזליה /כוסברה יבשה (לא חובה)
לערבב את המרינדה בקערה לעסות את העופות במרינדה להשרות כחצי שעה ולתנור
לאפות בתחילה מכוסה אחרי חצי שעה ללא כיסוי
אגב אם את רוצה גם לשלב את הבטטה שטעמת -זה הולך מעולה עם הרוטב הזה פשוט תפרסי פרוסות בטטה מתחת לעופות ותאפי הכל יחד
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
וואו.
בחיים לא הכרתי אשה שלא טעמה מעולם בטטה וחרדל. :eek:
עד לנישואי לא טעמתי טחינה, חצילים, סלק ,מטבוחה, כבד ועוד כמה דברים.
התקיימתי בעיקר על דגני בוקר ומלפפונים...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה?? את ?? למה?
מה חשבת? שנולדתי עם מקצף ומדחום סוכר ביד?:p
טעמים מתפתחים ומשתנים.
אמא שלי היתה מכינה צהריים בעמל ואני ואחיותי משכנו בכתפיים והלכנו לאכול קורנפלקס עם חלב.
ובשולחן שבת טעמנו רק "סלט" של מלפפונים חיים ללא תיבול בכלל. אה, וקצת סלט ביצים.
חמין אנחנו לא אוכלות עד היום והחמין של אמא שלי נחשב מאד.
 

רחלי חתן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נסכם על "פשרה" שאת טועמת חרדל שהוכנס לתבשיל בלבד ;)
קחי מתכון !
לכרעיים עוף
למרינדה:
3 שיני שום כתוש
1/3 כוס שמן קנולה
פפריקה מרוקאית בשמן מתוקה + גם מעט חריפה
3 כפות דבש
1 כף חרדל
מעט מלח
מעט פלפל שחור
פטרזליה /כוסברה יבשה (לא חובה)
לערבב את המרינדה בקערה לעסות את העופות במרינדה להשרות כחצי שעה ולתנור
לאפות בתחילה מכוסה אחרי חצי שעה ללא כיסוי
אגב אם את רוצה גם לשלב את הבטטה שטעמת -זה הולך מעולה עם הרוטב הזה פשוט תפרסי פרוסות בטטה מתחת לעופות ותאפי הכל יחד

זה שטעמתי בטטה לא אומר שנהייתי חברה שלה...
אבל אולי אנסה להפתיע את עצמי..

הדפסתי לי את המתכון הזה
ואת מה ששירה נתנה קודם
ונראה מה יצא בסוף ...
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
תרשי לי להניח שהוא יצא לראשונה בשנות ה-70 או 80.
אז כל הספרים התהדרו בהררי מרגרינה.
(לא מזמן פתחתי בהתקף נוסטלגיה את "עוגות לכל עת" וחשכו עיני מרוב כולסטרול)...
ניחוחות שבת וחג של קרייזמן יצא אאל"ט בתחילת שנות התשעים.
בכל מקרה, לעומת הספרים של היום הוא נוסטלגיה ממש.
 

tamar89

משתמש פעיל
חוזרת אחורה,
דברו כאן על חרדל
מעניין אותי לנסות, אבל מאד מפחדת מטעמים חדשים
זה מזכיר טעם של משהו?
מה ז"א שזה חריף? חריף חריף כמו עריסה או פיקנטי כזה?

השבת בסלמון אמא שמה ולא הרגשת... :)
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
חוזרת אחורה קצת
ממליצה מאוד על תבליני פרג
היחידים שידוע לי שהם ללא גלוטן
היחידים שמקפידים על זה?
כי גם למיימון וגם למיה יש תבלינים שהם 100 טהורים (כלומר, בשבילך-בשבילי זה בסדר, אבל לצליאקים זו עלולה להיות בעיה אם אין הצהרה)
 

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
עד לנישואי לא טעמתי טחינה, חצילים, סלק ,מטבוחה, כבד ועוד כמה דברים.
התקיימתי בעיקר על דגני בוקר ומלפפונים...

מוכר בטירוף...
אצלי: עוף, בשר בקר, חמין בכל צורותיו, מושטים

חוץ מעוף- אוהבת ומכינה היום הכל.
 

זהר מושקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
היחידים שמקפידים על זה?
כי גם למיימון וגם למיה יש תבלינים שהם 100 טהורים (כלומר, בשבילך-בשבילי זה בסדר, אבל לצליאקים זו עלולה להיות בעיה אם אין הצהרה)
יש תבלינים
ככלל לרוב התבלינים מוסיפים עמילנים כדי להגדיל כמות בזול
 

טלח

משתמש מקצוען
טוב,
בקשר למי החומוס,
מישהי אמרה לי שקקאו פשוט הורס אותו.
ולכן רק מוסים מקפה...
אני הקפאתי, ואחר כך קישטתי בשוקולד.
אפשר גם לרסק שימורי אפרסק עם אבקת פודינג ולהבליע בפנים.
(כך אחותי אמרה לי)
בהצלחה!
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
בזכותכן הכנתי היום בריקה.
מאכל ילדות שלנו.
בעיקרון בשביל ארוחה מהירה אפשר לעשות רק עם ביצה.
אבל התחשק לנו להשקיע.

אז בישלנו תפו"א לפירה.
אחרי שהתבשל, במחבת נפרדת טיגנו שום, מעט גרגירי חרדל, גרגירי כמון,
שמיר קצוץ, כוסברה קצוצה. מעט צ'ילי גרוס.
הוספנו את התערובת לפירה. יצא פירה עולמי.
שמים במחבת מעט שמן, לא צריך הרבה.
מניחים עלה של סיגר ואת החצי השני שלו מחזיקים.
מניחים על החצי של עלה הסיגר במחבת כף פירה וביצה עם מלח מעל.
את החצי שהחזקנו ביד השניה סוגרים ומקפלים, מטגנים משני הצדדים.


התמונה זוועת עולם. אבל הטעם מעדן, אוכלים עם סלט וזו לגמרי ארוחת ערב משביעה.
(זה טעים גם למי שאין כח להשקיע, רק עם ביצה מלח ופלפל שחור, דרך ההכנה אותו הדבר.)
20190902_192708.jpg
 

hat-ts

משתמש מקצוען
חוזרת לנושא המקורי
מכירות את הגינה הזו?
מה עוד אפשר לעשות איתה חוץ מלמרוח בסנדויץ?
24428.jpg
 

פרקטית

משתמש מקצוען
עניין אותי מה כוונתך ואיך נראה הספינגה התוניסאית כפי שכינית אותה
ותארת אותה כמו הבוריק המוכר
אבל השם שלה מזכיר ספינג' מרוקאי לכן שאלתי
אה, הספינג'ה הטוניסאית דומה בבצק למרוקאית.
ההבדל הוא שאת הטוניסאית מטגנים בצורה שטוחה והטעם יותר בכיוון מלוח וקריספי בהשוואה למרוקאי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה