נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
בויקיפדיה כתוב שזה מאכל ג'רבאי
ואין מה להשוות בין שני הספינג'ם.
המרוקאי הוא רך ומתוק. הטוניסאי יותר קריספי ומלוח.
המרוקאי בכלל עם שמרים
והבוריק המוכר דקיק ובלי שמרים
זה כזה?
 

קבצים מצורפים

  • 1024px-Briks.jpg
    1024px-Briks.jpg
    KB 114 · צפיות: 58

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
ספינג'ה טוניסאית היא שונה מהמרוקאית - שוטחים אותה על כל המחבת. ומעל מניחים ביצה.
ואז טובלים את הספינג'ה בביצת עין שנוצרה.
עניין אותי מה כוונתך ואיך נראה הספינגה התוניסאית כפי שכינית אותה
ותארת אותה כמו הבוריק המוכר
אבל השם שלה מזכיר ספינג' מרוקאי לכן שאלתי
 
נערך לאחרונה ב:

רחלי חתן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חוזרת אחורה,
דברו כאן על חרדל
מעניין אותי לנסות, אבל מאד מפחדת מטעמים חדשים
זה מזכיר טעם של משהו?
מה ז"א שזה חריף? חריף חריף כמו עריסה או פיקנטי כזה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חוזרת אחורה,
דברו כאן על חרדל
מעניין אותי לנסות, אבל מאד מפחדת מטעמים חדשים
זה מזכיר טעם של משהו?
מה ז"א שזה חריף? חריף חריף כמו עריסה או פיקנטי כזה?
לא מזכיר שומדבר אחר.
תטעמי.
 

רחלי חתן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא מזכיר שומדבר אחר.
תטעמי.

אויש זה נורא מפחיד אותי לטעום דברים חדשים... (אמיתי!)
אני עובדת על זה עכשיו טעמתי לא מזמן בטטה

לטעום את זה ככה לבד? או לנסות להוסיף קצת לתיבול של הדג קודם כל?
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אויש זה נורא מפחיד אותי לטעום דברים חדשים... (אמיתי!)
אני עובדת על זה עכשיו טעמתי לא מזמן בטטה

לטעום את זה ככה לבד? או לנסות להוסיף קצת לתיבול של הדג קודם כל?

????????
מה כל כך מפחיד בלנסות??
מקסימום לא תאהבי...

לעניין החרדל
יש לו חריפות מנדנדת כזו זה בין חמוץ למר לחריף
ממש קשה להגדיר
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
חוזרת אחורה,
דברו כאן על חרדל
מעניין אותי לנסות, אבל מאד מפחדת מטעמים חדשים
זה מזכיר טעם של משהו?
מה ז"א שזה חריף? חריף חריף כמו עריסה או פיקנטי כזה?
חרדל לדעתי בבישול יותר טוב , הוא משנה את טעמו למשהו אחר הולך טוב עם עוף ודבש ומאזן את המתיקות
ללא בישול -הוא חמוץ ומר אפשר להוסיף לסלטי עלים ברוטב מתוק -טרייאקי וכדומה וזה גם קצת מאזן מתיקות
 
נערך לאחרונה ב:

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מה ז"א שזה חריף? חריף חריף כמו עריסה או פיקנטי כזה?
פיקנטי יותר.
יש חרדל חריף, אבל הקלאסי לא כזה.
ושירה צודקת, זה לא מזכיר כלום.
תתחילי - לא תפסיקי להשתמש.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
מה דעתך לתת לנו הדרכה במטבח ההונגרי? :)
יחד עם @פלאפונית
למעשה, המטבח שלי הוא ישראלי.
אין לי את הזמן, הסבלנות והכסף למטבח הונגרי אותנטי. (המון חמרי גלם שכנראה זולים בהרבה בהונגריה, יקרים כאן פחד, למשל אגוזים, דובדבנים, אווזים:eek:)
קרייזמן מביאה מטבח הונגרי מקסים (עם תועפות מרגרינה:eek:) אבל הספר הכי ממצה ומקורי (וגם מרגיז:mad:) הוא "פפריקה" של טומי לפיד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קרייזמן מביאה מטבח הונגרי מקסים (עם תועפות מרגרינה:eek:)
תרשי לי להניח שהוא יצא לראשונה בשנות ה-70 או 80.
אז כל הספרים התהדרו בהררי מרגרינה.
(לא מזמן פתחתי בהתקף נוסטלגיה את "עוגות לכל עת" וחשכו עיני מרוב כולסטרול)...
 

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
אויש זה נורא מפחיד אותי לטעום דברים חדשים... (אמיתי!)
אני עובדת על זה עכשיו טעמתי לא מזמן בטטה

לטעום את זה ככה לבד? או לנסות להוסיף קצת לתיבול של הדג קודם כל?
וואו.
בחיים לא הכרתי אשה שלא טעמה מעולם בטטה וחרדל. :eek:
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה