• משתמשים יקרים!

    בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

דרוש מידע נדוניה..

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש למישו רשימה של כאלה שנותנים כריות/מצעים וכו?
אני יודעת שיש , אבל הרשימה שיש לי, לא עונים, לא זמין וכו
מייאש..
כמו"כ מקומות שניתן לקבל במחיר עלות או במחיר מוזל.
תודה רבה
בשמחות!
 

יוכבדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
אין לי המלצה על מקום שמחלק בחינם - יש את המכירות המוזלות של ארגון "נחת"
ולתשומת לב - בד"כ כריות ושמיכות שמחלקים בחינם הם הסוג הפשוט ביותר שאין מה לעשות איתם חוץ ממילוי לבובות
 

sara ka

משתמש רשום
צירפתי.
אני לא מסכימה עם התגובה שלמעלה,
לפני החתונה לא קניתי בכלל שמיכות, כריות וכלי בית וכד',
קיבלתי את הבסיסי מהגמחים הנ"ל, מה שעזר מאוד להורים שלי בערב חתונה.
ואם משהו לא מצא חן בעיניי קניתי לאט לאט...
 

קבצים מצורפים

  • גמחים וקרנות לכלות.docx
    KB 20.9 · צפיות: 67

שביל חדש

משתמש מקצוען
מו"כ מקומות שניתן לקבל במחיר עלות או במחיר מוזל.
אם אתם מחפשים נדוניה איכותית בלי לרוץ לכל החנויות ולחפש איפה הכי זול...

יש לנו מיזם חדש של קניית נדוניה בקלות דרך המייל/ הטלפון / אתר (- בבניה יקח כמה ימים)
המחירים זולים משמעותי

אשמח לתת לכם שירות
תוכלו בנתיים להתרשם דרך המייל / בטלפון
 
נערך לאחרונה ב:

יוכבדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צירפתי.
אני לא מסכימה עם התגובה שלמעלה,
לפני החתונה לא קניתי בכלל שמיכות, כריות וכלי בית וכד',
קיבלתי את הבסיסי מהגמחים הנ"ל, מה שעזר מאוד להורים שלי בערב חתונה.
ואם משהו לא מצא חן בעיניי קניתי לאט לאט...

כתבתי מנסיון - לקחנו ממישהו מהרשימה ששלחת, מקבלים את זה רק שבוע לפני החתונה והאיכות ממש ירודה.
אולי באמת תכתבי ממי מהרשימה את קיבלת כדי שנדע למי לפנות בפעם הבאה
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תודה לכולם
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

בשבועות האחרונים נשאלתי רבות אודות האפשרות לרכוש קרקע במכרזי רמ”י, ישירות או ממי שכבר זכה. ייאמר מראש, כי אין שום אפשרות להקיף את הנושא בכמה שורות, וגם לא הכל ניתן לכתוב מכמה טעמים ואכמ”ל.
כמובן שכל המדובר כאן הוא באנשים שממילא אין להם זכאות להגרלות של משרד השיכון. מי שיש לו זכאות להגרלה והוא רוכש על שמו קרקע – ולא משנה איפה – הוא בכלל המאבד מה שנותנים לו, וכלפיו אין הדברים אמורים כלל.
כידוע לעשרת קוראי המדור, איני דוגל בשיטה של ההפחדה ושל התראות מה לא לקנות, אלא מנסה להתמקד במה כן כדאי להשקיע. אין זו חכמה לשלול כל דבר, מעולם לא נכשל יועץ שהמליץ לא להשקיע, מצד שני מעולם לא היה מי שלא השקיע והרוויח (טוב, מלבד ירושות והגרלות).
ניגשתי אל הנושא בסילודין: שכן גם המשקיעים וגם היזמים הם בדרך כלל יהודים חרדים מאנ”ש, חלקם מוכרים לי אישית וחלקם הייתי רוצה להכיר. בחלק מהמקרים מדובר מאנשים שכבר שמו סכומי עתק ואינם יכולים לחזור בהם בכל מקרה. ולכן יש לנקוט זהירות יתירה בשלילת או חיוב השקעה כלשהי.
שתי הערות מקדימות (טור ארוך – הקדמה ארוכה): א) אין לי כל נגיעה לפרוייקט כלשהו, לא בעד ולא נגד. נכון לרגע זה איני אמור להרוויח או להפסיד משום פרויקט בארץ. ב) ההתייחסות היא כללית, ולא מדברת על שום פרויקט שנמצא כעת על השלחן, למרות שכולם מוכרים לי היטיב כנראה.
ייאמר כבר מראש: עצם הרכישה של קרקע ממכרז של רמ”י היא מבורכת, וכל אשר יעשה כן יצליח בסייעתא דשמיא בדרך הטבע. הרעיון הוא פשוט: רוכשים קרקע במחיר מסויים, המדינה מבצעת את הפיתוח בשנתיים שלוש הקרובות, ועם סיום הפיתוח אפשר למכור את המגרש במחיר גבוה בהרבה ממה שקניתם.
אלא שהכל תלוי בתנאי אחד: בכמה קניתם? כמה עלתה לכם הקרקע בחישוב כל ההוצאות כולל מיסוי וכו’. ככל והמספר נמוך יותר ביחס למחיר הצפוי במכירה – הרווח יהיה גדול יותר.
אך אם אתם משלמים על הקרקע מחיר גבוה מידי, בין אם מתוך הערכה לא נכונה, או חישוב לא נכון של ההוצאות הנלוות – הרווח יהיה קטן יותר, ואולי – במקרי קיצון – אפילו הפסד של הכסף או חלקו.
השורות הבאות מטרתן לסייע לכל אחד להשוות לכל הצעה שהיא, ולהבין אם המחיר שהוא משלם, שייך לסוג הראשון (עם הרווח הגדול) או השני (עם רווח קטן).
לאחר שכתבתי את תשעת הכללים הבאים, שמתי לב כי ראשי התיבות יצאו “ממתי”ק זמנ”י”: (מחיר, מיקום, תב”ע, יזם, קבוצה, זמינות, מימון, ניכויים, יתברך-שמו). נזכרתי במה ששמעתי ממורי ורבי הגר”מ קסלר שליט”א שנשאל מדוע אנשים נכנסים להשקעות בלי לבדוק כראוי. והוא הסביר שטבע האדם שהוא רוצה לדמיין שיהיה טוב, גם אם בתוככי ליבו הוא יודע שזה רק זמני ובסוף יבוא הפיכחון, שווה לו לסכן חלק מכספו לצורך השנים המתוקות הללו. בכך הוא הסביר מקרים רבים של קבוצות רכישה (שמודיעין עילית התברכה בהן, ורק בזכות נס עליית הדירות לא הגענו לפשיטת רגל המונית) כאשר אנשים נורמטיביים שמו מאות אלפים על סמך פתק לא ברור וחסר אחריות. מאת השם יצא שאלו ראשי התיבות, ובתפילה שלא יהיה בכך רק משום ממתיק זמני אלא משהו אמיתי ויציב שימתיק לנו את נישואי הילדים בפרט ואת החיים בכלל, אמן.
הכללים פשוטים וברורים, באופן שכל אחד יכול לבדוק בעצמו. להבהרות והסברים ניתן לפנות אליי למייל ולא לטלפון, זה בחינם וכל מייל נענה בס”ד):
1) המחיר
כל דבר שאנו קונים אנו בודקים היטיב כמה הוא עולה. הבדיקה הראשונה היא פשוט לבדוק כמה עולה בסביבה דירה מוכנה מהסוג שאפשר לבנות במקום. אם מדובר באזור חדש ניתן לבדוק ביישובי הסביבה. במקרה הזה צריך לבדוק את כל היישובים בסביבה ולא רק להיתלות על יישוב אחד, עשיר במיוחד או עני במיוחד.
איך בודקים? זה קל! בשביל זה יש נטפרי ואתרוג, כי בזכותם אפשר לעשות חיפוש פשוט בסגנון של “כמה עולה דו משפחתי באשקלון”, תוך דקותיים תקבלו תמונה ראשונית, ותוך שעתיים תוכלו כבר להפוך למומחי נדל”ן אשקלוני ולכתוב טורים לעיתון…
איך לא בודקים? אין בודקים לא על ידי המתווך/משווק/יועץ וכמובן לא באמצעות המוכר עצמו. גם אין משווים תפוז לתפוח ולהיפך (אם דו משפחתי עולה בערך 2.5 מש”ח אין פירושו שחד משפחתי עולה 5 מש”ח).
הנתון הזה הוא החשוב ביותר מכל הבדיקות, משום שאם אתם קונים קרקע במטרה למכור בסוף וילה פרטית ב-4 מש”ח, ופתאום אתם מגלים שאפשר לקבל 5 מש”ח (או 3) אז זה משנה כמובן את כל ההסתכלות על העסקה.
2) המיקום
בג’סר-א-זרקא יש קרקעות בזול מאוד. אזרח אוסטרלי שירצה להשקיע בארץ הקודש, עשוי להתלהב מאוד מהסוד הכמוס שהוא גילה: מגרש בעיר שנמצאת על חוף הים המבוקש ביותר, ולא זו בלבד, אלא צמוד צמוד לקיסריה, העיר היקרה ביותר בארץ, ומקום מגוריהם של ראש הממשלה וכל שועי המדינה. בקיצור פריים לוקיישן שאין כמוהו, ואפשר לקנות דונם במחיר של מטר בקיסריה השכנה.
אלא שאותו אוסטרלי יגלה מהר מאוד ומאוחר מאוד, כי המרחק הרעיוני ביניהם זה כמו ממלבורן לסידני.
המסקנה: אין תחליף לירידה לשטח ובדיקה לעומק מול שכנים וכו’. אינך חייב לרדת בעצמך למצפה רמון (יש שם אגב מכרז מעולה – פרטים אצל הח”מ או בגוגל), אך אתה חייב לשלוח לשם מישהו שאתה סומך עליו יחסית, כגון שמאי, עו”ד וכדומה. על מי אתה לא סומך? על כל מי שמרוויח מהרכישה שלך: מתווך, משווק או יזם. גם אם הוא אחיך, ולא בגלל שהוא לא אמין אלא שאוטומטית לא ישים לב לחסרונות.
3) התב”ע
הכוונה לתב”ע (תכנית בניין ערים) אך לא רק, אלא כל חומר שנמצא בחוברת או באתר.
זו נקודה שמשום מה אנשים מזניחים ואח”כ מתחרטים. בכל מכרז יש את חוברת המכרז, יש לקורא אותה (או לתת למקצוען לקרוא) מתחילתה ועד סופה על מנת להבין איפה המוקשים. לפעמים כתוב למשל שאסור למכור את המקום אלא לאחר בנייה ורק לאחר שנים או רק לאחר תשלום דמי הסכמה וכדומה, לעיתים כתוב שצריך להשכיר את הדירה או שזה רק לדיור מוגן. כל מיני אותיות קטנות שמשמעותן כסף גדול.
אך הלו”ז של החוברת, זה התב”ע. יש לבדוק מה התב”ע מתירה היום לבנות. אם למשל ניתן לבנות וילה של 80 מטר, אז הבירור צריך להיות כמה שווה קרקע כזו ולא קרקע עם תבע של מאה מטר, ההבדל הוא יותר מאשר עשרים אחוז, זה הבדל בין וילה קטנה לווילונת זעירה ולא מבוקשת.
שינויי תב”ע: תכופות יציעו לכם לרכוש קרקע “וכבר דיברנו עם המזכירה של מהנדס המועצה והיא אמרה שהיא תשמח לעזור לנו בהליך השינוי”. אין בעיה לסמוך על ההבטחות הללו אשר רובן מתגלות כעורבא פרח (היא אכן שמחה לעזור, אך לא מסוגלת כי יש התנגדות של הירוקים, בום) בתנאי אחד, פלדה שלא זזים ממנו: שהקרקע שווה בכל מקרה את המחיר גם אם השינוי לא יצליח.
עבדכם הנאמן תקוע כבר 15 בקבוצת רכישה שהיזם שמכר את זה היה בטוח שהוא יצליח לשנות את התב”ע, כל כך בטוח שאפילו לא סיפר על הצורך בשינוי לאברכים התמימים דאז (שהיום כבר כותבים טורים בזכות הניסיונות המרים שזה רק אחד מהם).
4) היזם
ככלל, העדיפות הראשונה והרווח הגדול, הוא ברכישה ישירות מרמ”י, אין צורך במתווכים (לצערי גם לא בעורכי דין), אם יש לך כסף אתה שם הצעה וזוכה (אם ירצה השם ואם לא יבוא יזם וישים מחיר הזוי מכספם של אחרים). זכרו את הכלל (מצחיק שצריך לומר אותו למבוגרים): ככל שההוצאה קטנה יותר הרווח גדול יותר.
אלא שלפעמים אינכם יכולים לגשת בעצמכם, כגון שאין לכם מספיק כסף או שאין לכם את הרישיונות הנצרכים. רק במקרים כאלו, ולא למשל כי אין לכם מספיק אומץ לגשת, יש צורך לברר על היזם.
איך מבררים? זה קל, הלוואי והייתה פונקציה כזו לשידוכים: אתה שם במחשב את השם של היזם, או של החברה שלו וכל פרט שאתה יודע עליו מתוך הפרסום שלו. אם יש משהו בעייתי הוא יצוף תוך שניות בדרך כלל: כתבות תחקיר, תביעות בבימ”ש, הליך פשיטת רגל, וכל מיני דברים שיתנו תמונה חלקית במי מדובר. אגב, פרסומים שליליים אינם בהכרח דבר רע, מי שעושה טועה, אך כך יש לכם מאיפה להתחיל לברר מי הוא, מה הוא, ובעיקר מה הוא עשה עד היום. אם שמו לא מופיע בשום מנוע חיפוש רגיל, אז זה סימן שהוא לא עשה כלום בחיים שלו, אלא אם כן הוא באמת מהיחידים שעושים הכל מאחורי הקלעים.
5) הקבוצה
גם כאן, כמו ביזם, אם יש לך (בלשון יחיד) אפשרות לגשת למכרז בלי שותפים (או שותפים שאתה הבאת מהשטיבל) זה עדיף. אך לפעמים זה בלתי אפשרי וחייבים לגשת עם אנשים זרים. במקרה כזה, תדרשו לראות מראש את “הסכם השיתוף”, (אם אין – אין צורך לברר יותר, הבחור לא רציני).
בהסכם השיתוף תוכלו לראות מי הם החברים, מה ההתחייבויות של הקבוצה ומה של היזמים. ואם אין שם סעיפים נוראיים במיוחד, כמו למשל (פופולארי במיוחד במגזר) איסור לפטר את היזם ויהי מה, או סעיף בוררות שמסמיך את החבר או השותף הסמוי של היזם כבורר אובייקטיבי במקרה של. כל הדברים הללו צריכים לבדוק ולסדר מ ר א ש.
6) הזמינות
כל ההשקעות הן רק בקרקע זמינה לבנייה לפי התב”ע, גם אם כרגע לא ניתן עדיין לבנות כי אין פיתוח אך לפחות אנחנו יודעים מה חסר. רכישת קרקע שאינה זמינה לבנייה, ראויה לפרק בפני עצמו וברוך השם שהציבור שלנו נגמל מהצרה הזו יחסית לעבר.
ועוד משהו לגבי הזמינות, משהו חשוב מאוד בכל העניין הזה:
רבותי, הרווח הוא מ ה מ כ י ר ה של המגרש, לא מהיזמות ולא מהבנייה העתידית. אתם משפחה של אברכים ולא חמולה של קבלנים, אתם אמורים לקנות, להמתין, ולמכור. לא לעסוק בכל ענייני הבנייה, גם לא באמצעות חברת ניהול.
אם מציעים לכם מגרש שצריכים לבנות עליו על מנת להרוויח את הכסף הצפוי, זו יכולה להיות עסקה טובה אך אינה קשורה למאמר זה, משום שאינה השקעה במקרקעין אלא נתינת שירותי יזמות.
לצורך ההקצנה, נדגים במשל הבא: ידוע לך על אדם מבוגר ביישוב שלך שיש לו מגרש מעלה קמשונים משום שאין לו רוח יזמית ולך יש, מצד שני לך אין קרקע. אתה פונה אליו ואומר לו בא אבנה לך ווילה על הקרקע, אמכור לך אותה, תן לי עשרה אחוז מהסכום. זו יכולה להיות עסקה מצויינת ועושים אותה בכל יום, אך זה לא קשור כלל לרכישת הקרקע.
זה בדיוק מה שמציעים לך לעשות, אלא שכדי להרוויח את אותם עשרה אחוז, מנסים גם לשכנע אותך במקביל גם לרכוש את הקרקע עצמה.
7) המימון
כאן צריך לבדוק פעמיים, מאין הגיע הכסף להשקעה, ומאיין יבואו הכספים העתידיים.
השאלה מאיפה הכסף היא לא רק לצרכי מס, לא מעניין אותי אם זו ירושה או פיצויי פיטורין או אפילו סתם חיסכון או הלוואה מהגמ”ח השכונתי. מעניין אותי (ליתר דיוק: צריך לעניין אותך) האם אתה משלם ריבית על הכסף הזה. כי אם כן, צריך להוסיף עוד כמה עשרות אלפי ש”ח בתור ריבית. זה עדיין רווחי בדרך כלל אבל כבר לא כל כך וגם לא תמיד.
אם יש לך כוונות לבנות ולמכור (במקרים רבים משרד השיכון מחייב זאת), צריך לבדוק מאיפה יבוא הכסף וכמה יעלה הריבית. מי שמספר לך שהוא דיבר עם הפקיד בבנק והוא אמר ש”יהיה בסדר”, בעצם אומר לך שאין לו תכנית מימון מסודרת ומובטחת. כך שייתכן מאוד שבסוף תצטרך לקחת את טריא או גרוע מכך, ולשלם 12% שנתי (כולל הוצאות) במקרה כזה תוסיף עוד שליש להוצאות, זה כבר מתחיל לנגוס טיפה’לה ברווח העתידי…
8) הניכויים
בכל עסקה שנעשה יהיו גם ניכויים והוצאות. המטרה היא לדעת כמה שיותר וכך הן תהיינה כמה שפחות. להלן רשימה חלקית ועיקרית:
מסים – אין עסקה בלי מסים, השאלה רק כמה, וזה כדאי לברר מראש עם גורם שאינו המשווק. רק לדוגמה: בקבוצת רכישה מפורסמת בבני ברק, קיבלו הרוכשים הודעה לאחרונה כי עליהם להוסיף מע”מ בשל סעיף מסויים שלא חישבו מראש. כמעט כל הרווח ירד לטמיון באותו רגע.
הוצאות – אם אתם צופים להרוויח חצי מיליון ש”ח (אין כמעט דברים כאלו) תורידו מזה את כל ההוצאות הצפויות. אם זה ישירות מרמ”י – לא להתעצל לקרוא הכל או לשלם למישהו שיעשה זאת עבורכם. אם זה באמצעות יזם – לא להתבייש לשאול על הכל.
עשיתם רשימה של הוצאות? עכשיו תכפילו את זה! בדרך כלל יש הוצאות בלתי צפויות מראש בכל הנוגע ליזמות. תבדקו אלו הוצאות הכרחיות (מס למשל) ואלו מיותרות (תשלום נוסף למאכערים [מלבד היזם] למשל).
אם עדיין נשאר רווח יפה – רוצו על זה.
9) השם יתברך
בסוף צריך לזכור שלא הכל בידיים שלנו. לפעמים אנחנו משקיעים קצת ופתאום המחירים קופצים (אברך מכר דרכי קרקע ביישוב בנגב ברווח של 700,000 נקי בתוך שנה) ולפעמים הקדוש ברוך הוא רוצה אחרת.
להלן מילון מושגים בשוק ההון מחולק לקטעים (למען נוחות הקריאה)
אג"ח להמרה: איגרת-חוב המעניקה ריבית ושניתן להמירה במניה. משלבת תכונות של אג"ח ושל המרת אופציה למניה.

אג"ח בריבית משתנה: איגרת-חוב הצמודה למדד מסוים ומשתנה על פיו.

אג"ח בריבית קבועה: איגרת-חוב שהריבית שלה ידועה ונשארת קבועה לכל אורך חייה.

אג"ח זבל: איגרות-חוב בעלות סיכון גבוה הנסחרות בתשואה גבוהה.

אומגה: השינוי באחוזים של האופציה הנגרם כתוצאה משינוי של אחוז אחד בנכס הבסיס.

אופציה אירופאית: אופציה שניתן לממשה רק בסוף התקופה, כלומר כאשר האופציה פוקעת.

אופציה אמריקאית: אופציה הפוכה לאירופאית. זו אופציה שניתן לממש אותה בכל זמן בחייה.

אופציה בכסף: אופציה שמחירה זהה למחיר הנכס או קרוב מאוד אליו.

איחוד הון: במניות מסוימות ישנן מניות עם עדיפות האחת על השניה. כשמחליטים על איחוד שני סוגי מניות, הופכים את שניהם לסוג אחד חדש וכל בעל מניות מהסוגים הקודמים יקבל מניות מהסוג החדש בהתאם לאחזקותיו.

אינפלציה: מצב במשק בו מחירי הסחורות והמוצרים עולים בעוד שהשכר נשאר ללא שינוי וכוחו של הכסף נשחק.

אנליסט: אדם המתמחה בניתוח של ניירות ערך. אנליסט טוב מתעמק בנעשה בחברות ויכול להגיע למסקנות בגין כדאיות ההשקעה בניירות ערך של החברות על ידי תמחור המניה לעומת שווי החברה העתידי והנוכחי.

איסוף: תהליך בו גוף או משקיע אוסף מניות בצורה שקטה במטרה לאסוף כמה שיותר מניות מבלי להעלות את ערכן.

איש קש: אדם הקונה מניות עבור אדם אחר.

אנונה: סכום כסף המועבר לצד אחד המתחייב להעביר למעביר הכסף סכום כסף קבוע וחודשי כמו פנסיה. באנונה, תקופת התשלום ידועה היא מראש וממשיכה להיות משולמת גם אם מקבל האנונה נפטר.

אסטרטגיה (Combination): שילוב של מספר פעולות קניית או מכירת אופציות לשם בניית השקעה המתאימה לציפיות ולהערכות המשקיע.

אפסייד: פוטנציאל העלייה במניה מסוימת.

ארביטראז': יצירת רווחים מפערים במחיר נייר ערך הנסחר ב-2 מקומות שונים, כמו למשל, מניה ישראלית הנסחרת בישראל ובארצות-הברית.

אשראי: אשראי הוא אמצעי תשלום שהבנק מעמיד לרשות הלקוח, כנגד התחייבויות של מקבל האשראי להחזירו על כל עלויותיו בעתיד.

בלוק: כמות גדולה של נייר ערך המוצע למכירה בפעם אחת.

בסט: במחיר השוק.

בסיס ההצמדה: המכשיר אליו מוצמד נייר ערך צמוד. לדוגמא, הצמדה למדד המחירים לצרכן, הצמדה לדולר, הצמדה למדד תשומות בנייה וכדומה.

בעל שליטה: גוף או אדם המחזיק חמישה אחוז או יותר מחברה מסוימת.

בעלות צולבת: אחזקה של חברה מסוימת במספר חברות הפועלות באותו תחום.

גיוס הון מהציבור: חברות פרטיות או ממשלה מגייסות הון על ידי הנפקת ני"ע ומכירתן לציבור.

גילון: איגרת-חוב המונפקת לפרק זמן של 25 שנה אשר בכל רבעון מעודכנת תשואה שלה בהתאם לממוצע ריבית של מלווה קצר מועד, המק"מ.

גלבוע: איגרת-חוב צמודה לדולר בעלת ריבית משתנה.

דאונסייד: פוטנציאל הירידות במניה מסוימת.

דיבידנד: רווח של חברה ציבורית המתחלק בין משקיעים האוחזים במניה.

דיסקאונט: חברות הנסחרות בשוק ההון מתחת לשווי הנכסים הנקי של החברה. בימים בהם הבורסה בשפל ניתן לקנות מניות של חברות גדולות הנסחרות במחירים נמוכים משמעותית מסכומי הכסף שיש להן בבנק ומהנכסים שהן מחזיקות.

דירוג אשראי: דירוג הניתן על ידי חברות דירוג מהארץ או מהעולם היכול להעריך את הסיכון והסיכוי בהחזרת הקרן והריבית. הדרוג הגבוה ביותר הוא – AAA.

דפלציה: מצב בו מתרחשות ירידות מחירים של סחורות ושירותים. מצב זה הפוך מאינפלציה בתוספת מיתון.

הגבלת שער/הוראות בהגבלת שער: הוראות הניתנות לביצוע עסקות בשערים השונים משערי השוק בעת מתן ההוראה במניות. בהוראות אלו קיימת התניה המתייחסת לשערי השוק, כך שעם קיום ההתניה הופכת ההוראה לעסקה.

הטבות מס: הפקדה אופטימלית לצורך ניצול מקסימלי של הטבות מס. זהו סכום ההפקדה המזכה את החוסך במירב הטבות המס. הפקדה זו נגזרת משני נתונים: (1) שיעורי הפקדה המותרים, פונקציה של מעמדו בעבודה (שכיר, עצמאי) וגילו. (2) גודל ההכנסה ביחס לתקרה המזכה.

הטיית האישור: מצב בו קיבל משקיע החלטת השקעה ומחפש סיבות לחיזוק הפעולות שעשה תוך התעלמות מסיבות המצביעות על טעות שזה עתה ביצע.

הנפקה חמה: הנפקה שזוכה להתעניינות רבה ולכן גם לחיתום יתר גבוה.

הפסקת מסחר: פעולה אותה נוקטת הנהלת הבורסה לניירות ערך לפיה נעצר המסחר במניה מסוימת או בשוק כולו במגמה להבטיח מסחר הוגן. זאת, אם התרחש אירוע מהותי המצדיק לשקול מחדש הוראות מסחר שניתנו.

הפרטה: שמו של תהליך בו נמכרות חברות ואחזקות ממשלתיות לציבור ולחברות.

הפצה: פעולת שיווק של מניות בזמן ההנפקה.

הצעת רכש: הצעה לרכישה של כמות מניות גדולה מגוף חיצוני או מבעל עניין לשאר בעלי המניות בחברה.

הצפת ערך: גילוי של ערך שלא היה ידוע עד כה בחברה כמו למשל תמחור מחדש של נכסים, הנפקה של חברה חדשה, עיסקה חדשה שנוצרה וכדומה.

השוואת שיעור המס: תיקון עיוות שבוצע בשנת 2005. מדובר על השוואת תשלום המס על הרווחים ממכשירים פיננסיים ונכסים, בין אם נעשו בארץ או בחו"ל.

השקעה דפנסיווית: השקעה שמטרתה לשמור כמה שאפשר על התיק הקיים ולהימנע מסיכונים מיותרים.

התקופה למימוש: התקופה בשנים שנותרה עד למועד המימוש האחרון.

המסחר הרציף: – הפקודות מועברות משלב 'טרום הפתיחה' ובכל מקרה של 'מפגש' מתאים בין קונה למוכר מתבצעת עסקה. בכל רגע נתון ניתן לראות את שלוש הפקודות ה'טובות' ביותר (שלושת הקונים בשערים הגבוהים ביותר ושלושת המוכרים בשערים הנמוכים ביותר).

ויסות מניות: פעולה הגורמת למניה מסוימת להיסחר במחיר שאינו משקף את כוחות השוק הפועלים עליה באמת.

זיכוי מס: החזר כספי בשיעור של 25% מסכום ההפקדה בקופת גמל או בקרן השתלמות.

חברת אחזקה: חברה המחזיקה בחברות שונות וזו מהווה את כל פעילותה. חברת אחזקות אינה בעלת פעילות עצמאית והיא למעשה מנהלת או שותפה בניהול החברות המוחזקות.

חוק הייעוץ: חוק המחייב את הבנקאים ויועצי השקעות שלהם לייעץ ללקוחות לפי טובת הלקוח ולא לפי טובת הבנק.

חוזים עתידיים: קנייה או מכירה של חוזים בבורסות מוכרות בעולם, לקבלה או למסירה של מטבעות, ריביות או סחורות בתאריך עתידי.

חלוקת דיבידנד: חלוקה של רווחים לבעלי המניות לפי החלטות של הדירקטוריון.

חילוט: תפיסת ניירות ערך בגין מעשה לא-חוקי או אי-ביצוע התחייבות.

חתם: גוף המתחייב כלפי חברה העומדת להנפיק ניירות ערך לציבור לעזור לה להפיץ אותם ולקנות ממנה כל כמות של ניירות ערך שלא הצליחה למכור בהנפקה.


חברות הדירוג נותנות ציונים עפ"י אותיות לועזיות:

AAA:
איתנות פיננסית גבוהה. הסיכוי שבעל האג"ח לא יפרע את חובו למשקיעים נמוכה עד קלושה.

A: איתנות פיננסית טובה, אך תנאים מקרו כלכליים יכולים לפגוע בבעל האג"ח להחזיר חובו.

BBB: איתנות פיננסית סבירה, אך באם יהיו שינויים לרעה במשק - איתנותו של בעל האג"ח לפרוע את חובו-
נמוך.

B: איתנות פיננסית נמוכה ועשויה להשתנות מהר באם יחולו שינויים לרעה בחברה או במצב המקרו-כלכלי.
כדאי לשים לב גם לסימנים של פלוס ומינוס ליד הדירוג המציינים את המצב היחסי בתוך קבוצת הדירוג.
חשוב לדעת : דירוג מתחת ל- B נחשב להשקעה מסוכנת.


טווח השקעה: טווח הזמן בו לדעת המשקיע לא יידרש לו הכסף למטרותיו השוטפות האחרות.

יום הx-: מיום זה ואילך נסחרת המניה ללא הטבות הנלוות לה כמו דיבידנד, זכויות ומניות הטבה. ביום זה מתקנת הבורסה את שערי ניירות הערך.

יום הקום: היום האחרון שבו נסחר נייר-ערך עם התקבול שעליו הכריזה החברה, כגון: דיבידנד, זכויות, מניות הטבה. המחזיק ני"ע בתום יום זה – זכאי לקבל את התקבול.

יחידה בקרן: זכות שווה להשתתף בקרן נאמנות וכדומה.

יצירות בקרנות: הכוונה היא לכסף המופקד לקרנות הנאמנות באמצעות המשקיעים. יצירות בקרנות פירושו שהציבור רוכש קרנות.

ליביד (Libid): הריבית הבין-בנקאית לפיקדונות. שער הריבית הבין-בנקאית אותה מוכן עושה השוק לשלם עבור פיקדון במט"ח שיפקיד אצלו בנק אחר. מושג זהה ל- Euro.

לימיט (Limit): הוראות שניתנות לחדר עסקות על ידי לקוחות לשם ביצוע עסקות בשערים השונים משערי שוק בעת מתן ההוראה. בהוראות אלו קיימת התניה המתייחסת לשערי השוק, ועם קיום ההתניה הופכת ההוראה לעסקה.

ספוט: עסקה המייצגת פרק זמן של פתיחת פוזיציה וערכה. במסחר במט"ח, משך הספוט הוא לשני ימי עסקים בלבד.

ערך זמן – Time Value: הערך הנוסף לאופציה מעבר לערך הפנימי. ערך זה משקף את ציפיות המשקיעים לשינויים צפויים במחיר נכס הבסיס. ניתן לחשב ערך זה על ידי מציאת ההפרש שבין מחיר האופציה לבין הערך הפנימי של האופציה.

ערך פנימי (Intrinsic Value): ערך פנימי לאופציית Call. ההפרש שבין המחיר הנוכחי של נכס הבסיס למחיר המימוש.

ערך פנימי באופציית Put: ההפרש בין מחיר המימוש למחיר הנוכחי של נכס הבסיס.

פקודת "מיד או בטל" (IOC – Immediate Or Cancel): הוראה בהגבלת שער לביצוע בשער הטוב ביותר עד לשער הנקוב. במידה וההוראה מבוצעת באופן חלקי בלבד, מתבטלת היתרה שלא בוצעה ואינה נרשמת בספר הפקודות.

פקודת "מיד והכל" (FOK – Fill Or Kill): הוראה בהגבלת שער לביצוע מלא בלבד בשער הטוב ביותר עד לשער הנקוב. במידה ולא ניתן לבצע מיידית את ההוראה במלוא הכמות, מתבטלת ההוראה ואינה נרשמת בספר הפקודות.

פוזיציה סגורה: מצב שבו רווחי או הפסדי המשקיע אינם תלויים בשינויים עתידיים במחיר נכס הבסיס.

פוזיציה פתוחה: היתרה בזכות או בחובה שיש למשקיע באופציה כלשהי. מצב שבו רווחי או הפסדי המשקיע תלויים בשינויים עתידיים במחיר נכס הבסיס.

פונדמטלס: הנתונים הכלכליים הבסיסים של החברה ממנה ניתן לגזור את מצבה. בין הנתונים הללו תזרים המזומנים, ההון העצמי, המכירות, הגידול או הצמצום בפעילות ועוד.

פיחות: דולר מתחזק ושקל נחלש. מדובר במצב בו ניתן לרכוש מוצר מסוים השווה לדוגמא מאה דולר ביותר שקלים מאשר לפני תקופת הפיחות, כי הדולר שווה יותר שקלים.

פורוורד – עסקה עתידית: עסקה שתנאיה נקבעים בעת ביצועה בפועל. העסקה נעשית במועד מאוחר יותר, שגם הוא נקבע מראש. עסקה זו נבדלת מאופציה בכך ששני הצדדים מחויבים לבצעה במועד שנקבע.

פצ"מ – פיקדון צמוד מטבע: פיקדון שקלי הצמוד למטבע מסוים, בדרך כלל לדולר, אך ניתן להצמידו גם לליש"ט וליורו.

פקיעת אופציה: מועד אחרון בו זכאי מחזיק האופציה לממשה. אופציה 'אירופאית' פירושה – זכות המימוש ניתנת בכל רגע עד לפקיעתה. בישראל נהוגה אופציה זו.

פרוקסי: יפוי כוח להשתתף באסיפה כללית במקום בעל המניות.

פריצה: פרק זמן בו לפי השיטה הטכנית נייר-ערך מסוים או מדד פורץ קו תמיכה או פורץ קו התנגדות.

פרמיית סיכון: מחיר הסיכון שהמשקיע מוכן או צריך לשלם עבור השקעה מסוימת. לדוגמא: פרמיית הסיכון של מדינת ישראל נמדדת דרך הפערים בין תשואות האג"ח של ממשלת ארה"ב לבין תשואות האג"ח של ממשלת ישראל. ככל שילך ויגדל פער התשואות הללו, כן תלך ותגדל פרמיית הסיכון.

פרמיית צמיחה: המחיר שמשקיע מוכן לשלם עבור השקעה כאשר הוא מניח שאת הרווחים הגדולים מהשקעתו יעשה בעתיד מצמיחתה המהירה של ההשקעה.

קול 001: אופציית 'קול' המייצגת את מדד המעו"ף, רכישתה שווה לרכישת המדד בשלמות.

קופת גמל: קופת גמל היא קרן המוקמת על פי אישור משרד האוצר, כדי שתשלם לעמיתיה תגמולים, קצבה או פיצויים (לפי סוג הקופה). קופת גמל היא חיסכון חוזי לטווח ארוך, לפחות 15 שנה. החוק מעניק לקופת גמל ולעמיתיה הקלות במס הכנסה, אולם כנראה שהטבה זו תבוטל במסגרת הטלת המס על שוק ההון.

קניית חוזה: קניית 'קול' ומכירת 'פוט'. למעשה, זהה לקניית נכס הבסיס.

קרן בלתי מסויגת: קרן הרשאית להשקיע, על פי הסכם הנאמנות שלה, כל סכום מנכסיה בכל ני"ע, ללא תלות אם הוא 'חייב מס' ואם לאו. לעניין המס, יראו את הרווח שחולק כאילו הופק ונתקבל במישרין בידי בעל היחידה ולפי זה יחויב. יתרונה הוא למלכ"רים (מוסדות ללא כוונת רווח) ולחברות.

קרן מסויגת: קרן, שלפי הסכם הנאמנות שלה, מתחייבת להשקיע לפחות 85% מנכסיה בני"ע שהם 'פטורי מס' או 'חייבי מס' בשיעור מוגבל, על דיבידנד או ריבית המחולקים בגינן. רוב קרנות הנאמנות משתייכות לקטגוריה זו.

קרן נאמנות: מסגרת שמטרתה השקעה משותפת בניירות ערך והפקת רווחים משותפת מהחזקתם ומכל עסקה בהם, זאת בתנאי שנעשתה על סמך הסכם נאמנות שפרטיו פורסמו בתשקיף.

קרן גיאוגרפית: קרנות שמבצעות את השקעתן לפי חלוקה של קטגוריות כמו מיקום גיאוגרפי או ענף מסוים.

קרן גידור: קרן המנהלת את ההשקעות של גופים וארגונים גדולים.

קרן אינדקס: קרן נאמנות המשקיעה במניות של מדד מסוים.

קרן בריק: קרן נאמנות המשקיעה במניות של חברות בברזיל, סין, הודו ורוסיה הנחשבות למדינות מתפתחות.

רו: שינוי במחיר האופציה הנובע משינוי של יחידה אחת (אחוז אחד) בשער הריבית חסרת הסיכון.

רווח גולמי: סעיף בדו"ח רווח והפסד. רווח החברה ממכירת מוצרים שיצרה או ממכירת סחורות שקנתה בניכוי עלות המכר (ההוצאות שהוציאה החברה בכדי לייצר/לקנות את המוצרים/ סחורות שמכרה).
ההכנסות וההוצאות המהוות את הרווח הגולמי הן רק אלו שנבעו מפעילות שוטפת של החברה.

רווח למניה: הרווח החשבונאי של חברה המחולק בכמות המניות שהנפיקה.

רווח/הפסד הון: ההפרש בין שערו הנוכחי של הנכס לבין שערו בעת הקנייה.

ריבית נקובה: הריבית הנקבעת ללקוח לצורך ביצוע העסקה והמשמשת כבסיס לחישוב הריבית המתואמת לצורך השוואה בין מוצרים.

ריבית עוגן: שיעור הריבית השנתית שתחושב ע"י בנק על בסיס תשואות לפדיון של אג"ח ממשלתיות הנסחרות בבורסה לניירות ערך בתל-אביב הצמודות למדד, שטווח הפדיון שלהן בעת החישוב נקבע לכל תוכנית ותוכנית, והוא בין 5 ל-10 שנים, או בין 1.5 ל-3.5 שנים (בהתאם לתנאי התוכנית) וקרן האג"ח נפרעת בתשלום חד-פעמי במועד הפדיון כשבחישוב ניתן משקל לאורך חיי האג"ח. ריבית העוגן היא ממוצע של תשואה לפדיון ברוטו (לפני מס) של אג"ח הנקובות במטבע ישראלי, הצמודות במלואן למדד המחירים לצרכן ונושאות ריבית בשיעור קבוע, שהקרן בגינן נפרעת במועד אחד. הן מונפקות ע"י המדינה ורשומות למסחר בבורסה, שהתקופה שנותרה לפדיונן במועד שינוי הריבית היא בטווח תקופה הנקבעת לכל תוכנית בנפרד.

ריבית פריים: ריבית הנקבעת אחת לחודש ע"י בנק ישראל. ריבית זו היא הריבית הבסיסית לאשראי לא-צמוד.

שווי שוק: ערך השוק של ההון הרשום בבורסה לני"ע (במיליוני דולרים, לפי שער הדולר ליום המסחר האחרון).

שוק דובי: שוק הנמצא בתקופה ממושכת של ירידות.

שוק שורי: כינוי שמקורו בארה"ב למגמה של עלייה בשערים בבורסהBull) Market).

שורט: מכירת מניות וירטואלית מתוך אמונה כי השוק ירד ואז יוכל המשקיע לרכוש את המניות מחדש במחיר נמוך יותר וליהנות מההפרש בין מחיר הקנייה למחיר המכירה. השורט מפותח מאוד בארה"ב ובישראל הוא עדיין נמצא בחיתוליו.

שותפות מוגבלת: גוף משפטי המוקם על פי חוזה בין שותפים לשם ניהול עסק למטרת הפקת רווחים בעל לפחות שותף כללי אחד המנהל את השותפות ואחראי לחובותיה ולפחות שותף מוגבל אחד, שאינו אחראי לחובות השותפות ולו הגנה כשל חברה בע"מ. כגון: דלין, ישראמקו, אבנר וכדומה.

שחקן מעו"ף: אדם המתמחה במסחר במעו"ף.

שיעור ההוספה: שיעור באחוזים שהמשקיע צריך לשלם מעבר למחיר היסודי שנקבע למניה בין 0.25% ל 2%.

שלבי המסחר ב"רצף": טרום פתיחה – בשלב זה מוזרמות פקודות מכירה/ קנייה לני"ע. המערכת מרכזת פקודות אלו ומחשבת שער ומחזור תיאורטיים לכל רגע נתון ולבסוף נקבעים שער פתיחה ומחזור פתיחה. בשלב מסחר זה לא תתבצענה עסקות.

שלב הנעילה: בסיום שלב המסחר הרציף יחושב לכל נייר שער נעילה. בשער זה מתקיים מסחר סימולטני ללא שינוי שער.

שערי נעילה: השער יחושב עפ"י ממוצע העסקות שנסגרו ב-30 הדקות שקדמו למועד סיום המסחר הרציף, ובלבד שסכומן המצטבר הוא 100,000 ש"ח או יותר. שער זה יהווה את שער הבסיס של יום המחרת.

שחר-אג"ח: אג"ח ממשלתית שאינה צמודה, הנושאת ריבית נומינלית קבועה המונפקת לתקופה של עד 20 שנה (בפועל לשלוש שנים). הריבית נקבעת מראש לכל חיי האיגרת ומשולמת פעם אחת בשנה.

תאוריית השוק היעיל: תאוריה האומרת כי מחיר נייר הערך בשוק הוא מדויק ומייצג את כל מה שהמשקיע יודע ואת כל הציפיות העתידיות.

תאריך מימוש (Expiration Date): התאריך בו ניתן לממש את הזכות הנתונה באופציה. לאחר מועד זה פוקעת, למעשה, האופציה.

תטא: שינוי במחיר האופציה כתוצאה מהתקצרות הזמן שנותר עד למועד פקיעת אופציה ביום אחד.

תיקון אלים: נפילה חזקה של השוק בפרק זמן קצר לאחר תקופה של עליות.
קרדיט ל
צביקה ברגמן (הוציא לאור מעל 60 ספרים)

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה