דרוש מתכון מתכון מוצלח לקישקע

נעמי פ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אשמח לענג את השבת ולשדרג את הטשולנט בקישקע טעים טעים.

הבו נא מתכון טוב.
 

חמג

משתמש מקצוען
מתכון קל להכנה וטעים מאד:
כוס קמח
כפית פפריקה
רבע כפית פלפל שחור
כפית מלח
רבע כוס מים רותחים
רבע כוס שמן
בצל קצוץ דק- לבחירה(לא כדאי לוותר, מוסיף המון למרקם ולטעם)
כמובן אפשר לשחק עם התיבול לפי טעם..
לעבד לכדור ולזרוק לטשולנט רותח,
(אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא לפני הבישול)
שבת שלום!
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
השבוע בדיוק קראתי מגזין טעימות שיוחד לבישולי שבת. דבורה סורוצקין הביאה בו מתכון לקיגלה/קישקע, וההכנה כזאת: מטגנים בצל בשפע שמן, מערבבים עם כוס קמח ותבלינים לפי הטעם. אפשר לקחת קישואים, לרוקן את תוכנם ולמלא במלית הזו.
אני התייעלתי: את הקמח הכנסתי לשקית, הוספתי את הבצל והתבלינים וערבבתי לעיסה בתוך השקית. יצרתי צורת גליל מהשקית, נקבתי מעט והכנסתי לטשולנט.
 

mirist

משתמש פעיל
מתכון שהיה בפטנט רשום:
מכניסים בשקית כוס קמח וכוס מהנוזל של הטשולנט אחרי שהתבשל וקיבל טעם מערבבים בשקית (אם יש בצל מטוגן- אפשר להכניס) יוצרים גליל ומכניסים לסיר. אם מדי נוזלי להוסיף קצת קמח.
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מתכון מעולה שיצרתי מכמה מתכונים מעולים אחרים:
מטגנים בצל גדול בכמות נכבדת של שמן (קישקע, מה לעשות...) על אש לא גבוהה כדי שהבצל יזהיב ויתרכך ולא יתקשה וישחים.
מגרדים קישוא בינוני בפומפיה דקה. מוסיפים לבצל הרך והזהוב ומטגנים עוד קצת.
מכבים את האש.
מוסיפים 2 כוסות קמח וכוס מים רותחים (העקרון הוא כוס מים רותחים על כל 2 כוסות קמח).
מתבלים במלח ופלפל שחור ואבקת מרק בצל.
(יש כאלו שמוסיפים תפו"א מבושל ומעוך. לא ניסיתי).
מערבבים הכל היטב לקבלת עיסה דביקה.
בעזרת כף מעבירים לשקיות הקפאה- יוצרים גליל מאורך (יוצא כמה) ושומרים במקפיא. ביום שישי מוציאים, מחוררים את השקית ומכניסים לסיר הטשולנט.
יוצא רך, טעים ועסיסי.
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
בעזרת כף מעבירים לשקיות הקפאה- יוצרים גליל מאורך (יוצא כמה) ושומרים במקפיא. ביום שישי מוציאים, מחוררים את השקית ומכניסים לסיר הטשולנט.
איך מחוררים שקית עם גליל קפוא?
אני עושה גלילים בשקית, מקפיאה. וביום שישי מוציאה מהשקית ומכניסה לסיר רותח.
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
איך מחוררים שקית עם גליל קפוא?
אני עושה גלילים בשקית, מקפיאה. וביום שישי מוציאה מהשקית ומכניסה לסיר רותח.
סכין חדה.
החורים הם בשביל שהטשולנט יקבל מהטעם של הקישקע ולהיפך.
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אז אני שמה קפוא בלי שקית.
עדיף עם שקית?
אם את שואלת אותי אני אוהבת באמת שהקישקע מתערבב בתוך הטשולנט.
אבל לא כולם אוהבים.
לכן שמים בשקית. ועושים בה חורים...
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
השבוע בדיוק קראתי מגזין טעימות שיוחד לבישולי שבת. דבורה סורוצקין הביאה בו מתכון לקיגלה/קישקע, וההכנה כזאת: מטגנים בצל בשפע שמן, מערבבים עם כוס קמח ותבלינים לפי הטעם. אפשר לקחת קישואים, לרוקן את תוכנם ולמלא במלית הזו.
אני התייעלתי: את הקמח הכנסתי לשקית, הוספתי את הבצל והתבלינים וערבבתי לעיסה בתוך השקית. יצרתי צורת גליל מהשקית, נקבתי מעט והכנסתי לטשולנט.
חצי מהגליון הזה הפך לאורח קבע בביתנו:
ממליצה על ירקות בתחמיץ סיני, סלט קולורבי בלימון, סלט בורגול וטונה של תמי סירקיס וגם עוגת לימון של תום פרנץ רק שלצערי המתכון נתלש מהגליון ונעלם:(.
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
קוגל לטשולנט
לשמחות ולכבוד שבת קדש. קיבלתי מחברה והוא מככב בשמחות גדולות, ותמיד מקבל פידבקים חיוביים מאד.
לשבתות - מכינים מראש כמות גדולה, מחלקים לשקיות ומקפיאים. ובבישול - ישר מהמקפיא אל הסיר. מוצלח מאד.

1 ק"ג קמח
1 ק"ג בצל (אפשר יותר. יותר נכון, הרבה הרבה יותר...)
כוס שמן
6 ביצים
1.5 כוסות מים
5 כפות פפריקה
כף פלפל שחור
5 כפות א. מרק (עדיף) פטריות.
אפשר לוותר על האבקת מרק, ואז יש לשים לפחות כף מלח
1 מרגרינה. אפשר פחות. - תיקון הכרחי: ככוס או פחות שמן קוקוס (רגיל. ללא טעם הקוקוס. ממיסים קצת במים רותחים / חמימים.)

הוראות הכנה:
לקצוץ את הבצל. לערבב הכל היטב.
את התערובת המוכנה לחלק לשקיות אוכל / שקיות הקפאה ולהכניס לסיר.
מצוין בהקפאה. ניתן להכין מראש כמות גדולה ולהקפיא.
ובבישול - להכניס ישירות מן המקפיא לסיר.
נפרס יפה לאחר הבישול.
ניתן להכין מראש לכמה שבתות.
לשמחות (לסיר טשולנט של כ 100- מנות) - יש להכפיל את הכמות או לשלש.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
הקיגל שאני מכינה כבר שנים:
1 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס מים רותחים
1/4 כוס שמן (אפשר ועדיף קצת יותר)
1 בצל קצוץ דק ומטוגן להזהבה
3 שיני שום כתושות
מלח
פפריקה
לערבב הכל בקערה
לחלק לקציצות בגודל הרצוי
אני שומרת כל גליל בשקית ניילון בהקפאה.
כל שבוע מוסיפה לחמין המבעבע (בלי השקית. זה לא מתפרק בד''כ)
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה