מתכון ל"סורבה" ממרווה לצמא

מאה

משתמש מקצוען
בשנה שעברה לפני פסח היה מתכון מעולה של סורבה בשלושה צבעים (תפוז, קיוי, מיץ ענבים)
בגליון של "מרווה לצמא".
לתומי הייתי בטוחה ששמרתי אותו, אבל פתאום אני מגלה שהוא לא נמצא בין כלי הפסח.:(
למישהו יש?
כדי שהילדים שלי לא יתאכזבו...
 

רמז

משתמש מקצוען
אני חושבת שאת מתכוונת לזה:

גלידה - סורבה

3 כוסות מיץ ענבים/תפוזים
3 כוסות מים
1/2 1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ לימון {א‘ קצת פחות}
הרתיחי בסיר סוכר ומים עד שזה נמס להוריד
הוסיפי את המיצים וערבבי הקפיאי בקופסא עד להתקשות להוציא להפשרה במעבד מזון לקבלת תערובת חלקה
לשטוח בתבנית גדולה או תבניות צרות
 

מאה

משתמש מקצוען
תודה!
זה כמעט...
רק ששם זה היה לפי צבעים, כשבכל שכבה יחס קצת אחר.
ואז להקפיא שכבה מעל שכבה. יצא טעים ומרשים.
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קיבלתי עכשיו מגיסתי מרשם של סורבה ב-3 צבעים מ'לשבוע מטובה' מלפני כמה שנים, יתכן ויהיה לך שימושי:

שיכבה א' - קיווי
2 כוסות קיווי טחון
4 כוסות מים
2 כוסות סוכר

שיכבה ב' - ענבים
3 כוסות מיץ ענבים
1.5 כוסות מים
3 כוסות סוכר
רבע כוס מיץ לימון

שיכבה ג' - תפוזים
3 כוסות מיץ תפוזים
1.5 כוסות סוכר
3 כוסות מים
חצי כוס מיץ לימון

א. ההכנה:
בכל שיכבה בנפרד:
- להרתיח מים וסוכר
- להוסיף את המיץ
- להקפיא בקופסא לפחות 12 שעות

אחרי שקפא:
כל צבע בנפרד:
- לרסק בבלנדר / מג'ימיקס לברד
-לשטוח בתבנית (לה יוצא 2 תבניות 'אנגליש קייק')
- להקפיא לפחות שעה - שעתיים ואז לעבור לשיכבה הבאה, אם לא יהיה מספיק קפוא הצבעים יתערבבו.

בהצלחה!
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אה, כפילות?
לא נורא, בהצלחה פעמיים!
 

מאה

משתמש מקצוען
וואו!
בדיוק!
איזה יופי!
זה הופיע ב"לשבוע מטובה" בשנה שעברה ומאד נהננו.
אני הוספתי לשכבה האמצעית של המיץ ענבים כמה טיפות בורשט, (חמיצה), וזה נהיה וורוד מקסים.
תודה רבה!
 

MIRALE

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שולה;750956:
קיבלתי עכשיו מגיסתי מרשם של סורבה ב-3 צבעים מ'לשבוע מטובה' מלפני כמה שנים, יתכן ויהיה לך שימושי:

שיכבה א' - קיווי
2 כוסות קיווי טחון
4 כוסות מים
2 כוסות סוכר

שיכבה ב' - ענבים
3 כוסות מיץ ענבים
1.5 כוסות מים
3 כוסות סוכר
רבע כוס מיץ לימון

שיכבה ג' - תפוזים
3 כוסות מיץ תפוזים
1.5 כוסות סוכר
3 כוסות מים
חצי כוס מיץ לימון

א. ההכנה:
בכל שיכבה בנפרד:
- להרתיח מים וסוכר
- להוסיף את המיץ
- להקפיא בקופסא לפחות 12 שעות

אחרי שקפא:
כל צבע בנפרד:
- לרסק בבלנדר / מג'ימיקס לברד
-לשטוח בתבנית (לה יוצא 2 תבניות 'אנגליש קייק')
- להקפיא לפחות שעה - שעתיים ואז לעבור לשיכבה הבאה, אם לא יהיה מספיק קפוא הצבעים יתערבבו.

בהצלחה!

תודה, זה נשמע מצוין!
רק שאלה קטנה: כשמקפיאים בתבנית, כיצד מגישים? ניתן לפרוס את זה כמו גלידה?
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י MIRALE;751079:
תודה, זה נשמע מצוין!
רק שאלה קטנה: כשמקפיאים בתבנית, כיצד מגישים? ניתן לפרוס את זה כמו גלידה?
כן. בדיוק כמו פרוסות גלידה
ישנה אפשרות, שבמקום בתבנית להכין את הסורבה בכוסות אישיות.

(ויש עוד אפשרות, לעשות רק צבע אחד ולהקפיא בכוסות חד פעמי עם מקל - ארטיק של פסח)
 

מאה

משתמש מקצוען
עוד הערה קטנה...
אין סיכוי שזה נכנס בשתי תבניות צרות. או אחת גדולה מאד, או לפחות 5-6 צרות.
זה כמות גדולה!
שלי מוכן... אפשר לטעום!
 

חנה קונקטורית ומאמנת

חנה פפנהיים | קונקטורית ומאמנת אישית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
זה מה שחיפשתי. היה מצוין שנה שעברה!!
תהנו!
 

~רחלי~

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה על ההקפצה!
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הקפצה:)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה