קינוחים מתכון למוס פרווה לבן משובח

  • פותח הנושא aser
  • פורסם בתאריך

aser

משתמש מקצוען
אשמח מאד לקבל מתכון
אני רוצה משהו באמת משובח!!!

תודה רבה!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בקשה למוס שהוא פרווה וגם לבן מצמצמת מאד מאד את האפשרויות הקיימות.
ו"משובח" זו הגדרה סובייקטיבית.
האפשרויות הקיימות והסבירות- מצוינות (בעיני בלבד) הן כדלקמן:
1. קרם פטיסייר על בסיס חלב סויה / שקדים. דורש חומרים יקרים כמו וניל וחלב סויה.
יצוין כי הצבע המתקבל הוא צהבהב ולא לבן בוהק.
2. קצפת צמחית שהוקצפה עם 2 כפות קרם קוקוס או תמצית טעם כלשהי.
3. הרחבה של המושג מוס :) אפשר להכין מלבי מעולה על בסיס חלב סויה/שקדים או קרם קוקוס. מעבים בקורנפלור.
4. הרחבה שניה :) להכין פאנה קוטה (קינוח איטלקי מעולה) מקצפת צמחית וחלב סויה. שמעבים בג'לטין.
דרוש וניל אז זה קצת מייקר.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אולי..

רכיבים:

בסיס:
125 גרם פתי בר כהה
2 כפות קקאו
75 גרם חמאת מומסת בחום החדר
מוס:
350 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
3 כפות חלב
כפית ליקר תפוזים או דובדבנים
2 שמנת מתוקה
לקישוט:
שוקולד לבן ממולא (רוזמרי/טעמן/קליק)
איך מכינים:
בסיס:
  • מרסקים את הביסקוויטים עם הקקאו, מוסיפים את החמאה, ומערבבים.
  • שוטחים בתבנית עגולה (קוטר 26) ומשהים שעה במקרר.
מוס:
  • ממיסים את השוקולד במיקרוגל עם החלב והליקר 30 שניות. מוציאים ומערבבים למרקם חלק.
  • מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מקפלים רבע מהקצפת לתוך השוקולד ומערבבים, ואז את שאר הקצפת (להיזהר שהשוקולד לא יהיה חם)
  • שופכים את המוס על הבסיס ומשאירים במקרר לילה שלם.
קישוט:
  • מקלפים תלתלי שוקולד לקישוט (עדיף שני צבעים - קליק או רוזמרי)
שימי לב שהיא בקשה מוס פרווה.
 

רותי 1

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
עיצוב ואדריכלות פנים
שימי לב שהיא בקשה מוס פרווה.

סליחה ממש...
שכחתי לכתוב..
את החמאה אפשר להמיר בשמן ומעט מרגרינה,
את החלב בחלב סויה,
את השמנת בריץ להקצפה.

שוקולד לבן, אם אין פרווה,
בצימקאו לבן.

זהו??
המון הצלחות!!
ובתאבון....
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוס שוקולד לבן פרווה

1 ריצ' 500 מ"ל
1 קופסא 250 גרם קרם וניל
300 גרם שוקולד לבן פרווה משובח [מטבעות בצבע קרם עבות. כמו מטבעות שוקולד חלביות. להשיג בחנויות למוצרי אפיה]. אם אין אז שוקולד צ'יפס דווקא של אופנהיימר]
3 כפות שמן
מעט מים לפי הצורך

מקציפים ריצ' לקצף יציב ומוסיפים קרם וניל.

ממיסים שוקולד + שמן ומוסיפים בהקצפה.
המוס מתקבל יציב.
אם רוצים שיהיה אפשר לזלף בצורה מדוייקת, מוסיפים מעט מים לדילול. אבל מעט. עדיף מעט בכמה נגלות עד למרקם מתאים מאשר הרבה בבת אחת ולהרוס.

אני אוהבת לשים מתחת בראוניס מפורר עם חוטי חלבה.

אפשר לקשט למעלה בחוטי חלבה.
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
@shira bira

יותר מאשמח למתכון של מלבי ופנקוטה.
זאת לא אותה מסה בארומות שונות?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש מתכונים טובים לקרוטית ולמתכוניישן.

זאת לא אותה מסה בארומות שונות?
שתיהן מבוססות חלב או תחליפי חלב.
חומרי הטעם שונים וכן אופן ההסמכה והמרקם המתקבל.
לענ"ד פאנה קוטה יותר אנינה בטעמה.
(כמו כל דבר שבא מן המטבח האיטלקי).
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
תודה שירה
רק שלצערי שני האתרים הנ"ל חסומים לי מאוד מאוד :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שימי לב שקישור לפאנה קוטה הוא בפרוג עצמו.
לשאר אכתוב לך בפרטי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה