מתכון לגלידה

tzivi

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י sh12;1080896:
אבל זה לא משתלב עם מוס שוקולד...

אפשר בסיס של שערות קדאיף
שכבה של ריץ מוקצף עם פודינג, ועל זה לזגג רוטב של פירות יער שעושים מקפוא
מדהים

יצירתיות ודמיון זה לא רק בגרפיקה וצילום זה גם בחיים ובשבילי זה גם במטבח
היכולת לאלתר מחומרים שעכשיו יש במטבח וכו
 

batyar

משתמש צעיר
את רצינית
שערות קדאיף זה משהו שיש לך במקרה במטבח?
 

tzivi

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י batyar;1080990:
את רצינית
שערות קדאיף זה משהו שיש לך במקרה במטבח?

לא
וכתבתי את זה לא על קדאיף אלא בכלליות
עשיו לחגים קניתי, כי אני עושה עם ז מנות מלות כמו צלחות קדאיף עם כבדים מעל או מנות אחרונות מתוקות
כיד הדמיון הטובה
 

שוצי

משתמש פעיל
D I G I T A L
קדאיף - איך משתמשים בדבר הזה? זה לא מסובך?
 

חביבה

משתמש מקצוען
למי שחפשה את הגלידת רולדה.
הנה קישור- בתגובה מס' 5
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=76225&highlight=גלידה
אפשר לעשות את זה בתבנית שקעים.
אצלינו עשו בתבנית בצורת שושנה למטה הבהיר ולמעלה הורוד.
יצא מאד יפה ומרשים.
בצלחת שמו את השושנה ועלים ירוקים- לא זוכרת ממה בדיוק- אולי עלה של פטרוזיליה.
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י חביבה;1081351:
למי שחפשה את הגלידת רולדה.
הנה קישור- בתגובה מס' 5
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=76225&highlight=גלידה
אפשר לעשות את זה בתבנית שקעים.
אצלינו עשו בתבנית בצורת שושנה למטה הבהיר ולמעלה הורוד.
יצא מאד יפה ומרשים.
בצלחת שמו את השושנה ועלים ירוקים- לא זוכרת ממה בדיוק- אולי עלה של פטרוזיליה.
פטרוזילה לא נראה ל י מי יודע מה מסתדרת עם גלידה... :)
אבל נענע יכול ללכת טוב
 

אפרתה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י sh12;1080877:
למשהי יש רעיון לשכבות מוס-וריצ' בכלי זכוכית גבוה.
מה עוד אפשר להוסיף?
אני לא רוצה שיצא סתם חום- לבן במתכונת.

מוס קפה, שברי בסקויטים, מוס נוגט או סתם קצפת מוקצפת עם נוגט/ קפה וכו'. אם את רוצה להוסיף צבע נוסף אז דובדבנים יתאימו- אולי משומרים.
 

אפרתה

משתמש מקצוען
מישהי העלתה כאן נראה לי באיזור פסח או שבועות- גלידה עם בסיס של קראנצ'- היא מעולה!!
סתם אגב, בזמנו היינו ממיסים סוכר לקרמל ואח"כ מקפיצים בתוכו אטריות דקיקות, יוצא דומה לקדאיף. שמים בתחתית התבנית ומעל יוצקים את הגלידה ושוב שערות מלמעלה- מקסים- יפה וטעים.
 

חביבה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י נחמי ווייס;1081395:
סליחה על הבורות, מה זה קדאיף?
זה נראה כמו שערות ואופים את זה כמו בצק עם קצת מרגרינה נראה לי.
זה טוב כקישוט למוסים. וכן כבסיס למנות אחרונות.
במתכונים של אפרת ליבפרוינד הם מככבים.
ניתן להשיגם בחנויות לממכר מוצרי אפיה.
אישית אף פעם לא ניסיתי עדיין להתעסק עם זה. אבל ממה ששמעתי אין בזה תורה גדולה.
 

דוכי בחול

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה תמונה של קדאיף

התחתית

(נלקח מגוגל)
 

קבצים מצורפים

  • 111.jpg
    KB 6.2 · צפיות: 30

שוצי

משתמש פעיל
D I G I T A L
ויש משהוא שיחכים אותי איך עובדים עם קדאיף? (הוראות מדויקות)
 

חביבה

משתמש מקצוען
הנה המתכון של הגלידה שרצית:
פרורים:
1 כוס שקדים/ בוטנים/ אגוזים קצוצים (הכי משובח שקדים)
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 מרגרינה רכה
לעבד במיקסר לעיסת פירורים. לשטוח בתבנית לאפות על 150 עד להזהבה נאה.
מיד כמה זמן לערבב ולהפוך לשא יישרף ובעיקר להפקיר פירורים.
אחרי האפיה טחנתי את הפירורים בבלנדר שיהיה אחיד.
לשטוח 1/2 בתבנית ח"פ בינונית.
את החצי השני לשמור בצד (זה טעים נורא- אז תזהרו שלא יגמר)

לגלידה: (הכפלתי כמויות כי מהמרשם הבסיסי יוצא קצת)
להקציף 10 חלבונים+ 1 כוס סוכר
להוסיף בתנועות קיפול את החלמונים (אפשר רק חלק מהחלמונים)

בקערה נפרצת להקציף 2 קצפות- לקפל יחד ולהוסיף:
4 כפיות קפה, 4 סוכר וניל.
לשטוח על הפירורים שבתבנית כף אחר כף כדי שהפירורים לא יזוזו
להכניס להקפאה- עדיף ללילה.

שוקולד
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
50 גר' שוקולד
1/2 ריץ' נוזלי

להמיס הכל עד סף רתיחה.
לקרר מעט ולשפוך על הגלידה הקפואה.
לפזר מלמעלה את הפירורים שנותרו ולהקפיא.

כמו שכבר כתבתי אפשר לקרוץ עם קורצן עיגול ולקשט עם תלתל שוקולד.

בתאבון!
יוצא מרשים מאד וטעים!!!!
 

~רחלי~

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י sh12;1080877:
למשהי יש רעיון לשכבות מוס-וריצ' בכלי זכוכית גבוה.
מה עוד אפשר להוסיף?
אני לא רוצה שיצא סתם חום- לבן במתכונת.

ראיתי בארוע שהכנו כלי זכוכית עם שכבות,היה בזה סוגים שונים של קצפות(לבן, ורוד),ג'לי אדום,פרות-דובדבנים ועוד, והשוס הגדול- היה בזה נשיקות, סוכריות גלי קטנות ועדשים
הנשיקות והעדשים בשהיה בתוך הקצפת משתנים ונהיה מרקם מעניין מאוד, וטעים!!
באפן אישי הייתי ממליצה להקפיא את הסוכריות והעדשים לפני שמכניסים לכלי.
 

saris

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת בייגלה

2.5 כוסות בייגלה שטוח+מלח-אפשר ביילגה עם מלח

לדפוק את זה עד שזה נהיי פרורים-צריך לצאת מי זה 1.5 כוסות בייגלה טחון

להמיס 3/4 כוס חמאת בוטנים+כף שמן

2-כפות סוכר

לערבב את הבייגלה עם התערובת של החמאת בוטנים

לצקת לתבנית עגולה קוטר 26

להמיס:

2-חבילות שוקולד מריר

1-ריץ קטן

לצקת על הבייגלה ולהקפיא שעה.

להקציף חצי ריץ'

לשטוח על השקולוד

ולגרד מלמעלה שוקולד מגורד

ולהחזיר למקפיא...

גלידה מוצלחת שאגם אנשים מאד בררנים אהבו.
מישהי הכינה את הגלידה הזאת?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה