דיון מתכון הכי טעים שיש לכם עם ברוקולי/כרובית

אלי7:)

משתמש מקצוען
בתנור - לפרק לפרחים לפזר על התבנית, שמן זית, מלח, פלפל שחור אפיה עד מידת ההכנה הרצויה (נע בין אפיה קלה צליה, איך שאת אוהבת)
עם מוקפץ ירקות - לחתוך בצל לחצאי טבעות ולטגן קלות להוסיף גזר חתוך למקלות לטגן להוסיף קישוא/זוקיני חתוך למקלות/חצאי פרוסות להנמיך את הלהבה להוסיף מלח פלפל אפשר גם א. מרק לכסות ולאחר שהירקות קצת התרככו אך עדין נגיסים להוסיף כרובית/ברוקולי/שתיהם לזמן קצר ולכבות
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הם קפואים?
כי אם כן אני לא אוהבת לגעת בהם יותר מדי. להכין באופן נקי
להפשיר במסננת, לתבל בשמ"ז שהושרה עם פרוסות שום (בלי השום כי הוא נשרף) מלח גס ופלפל גרוס
לאפות עד לצריבה.
אפשר גם פשטידה אבל כאמור זה פחות נקי בפרט כתוספת
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הכי אוהבת מטוגן או אפוי בתנור עם שמן זית, ומלח גס, וקצת זילוף של רוטב צילי. עד שזה צרוב טוב, נחטף ישר מהמחבת
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כרובית - באשמת הוריי ;) אני צורכת רק טריה בעונתה.
ואז היא מטוגנת לשניצל או נצלית בתנור
ברוקולי קפוא - אני אופה כמו שתארו פה,
או מוסיפה לירקות מוקפצים בווק עם סויה, יחד עם בצל, גזר, זוקיני, פטריות, כרוב ושעועית ירוקה עדינה.
(אשר להוסיף או להוריד)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ברוקולי קפוא - אני אופה כמו שתארו פה,
או מוסיפה לירקות מוקפצים בווק עם סויה, יחד עם בצל, גזר, זוקיני, פטריות, כרוב ושעועית ירוקה עדינה.
(אשר להוסיף או להוריד)
הזכרת לי
אפשר גם להקפיץ ברוקולי בעדינות עם שקדים
ולתבל בשמ"ז עם שום כתוש, מלח ופלפל גרוס
אבל בקפוא זה קצת יותר מאתגר.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אבל בקפוא זה קצת יותר מאתגר.
לגמרי.
זה יצא מלוכלך בכל האבקנים או איך שלא קוראים לזה.
בירקות שלי זה נסלח כי מילא מוקפצים זו ערבוביה שלימה.
(יש אצלינו חנות שעוד מוכרת ברוקולי טרי בהכשר מהודר. ננסה את ההצעה שלך)
 

מרחבים

משתמש מקצוען
אני מכינה את המתכון הזה: (עם כרובית קפואה)
אח"כ מכניסה לכלי מזכוכית, שופכת מעל טחינה מתובלת.
שמה על הפלטה בערב שבת.
ואין אין אין על הסלט הזה. תענוג.
 

P.S.

משתמש מקצוען
כרובית אפשר לטחון ואז לבשל, יוצא תוספת שדומה לקוסקוס.
באנגלית זה נקרא riced cauliflower.

עוד רעיון מתוך הספר beis yaakov cookbook , לאפות בתנור עם שמן זית ומלח פלפל.
במקביל לטגן ממש לכמה דקות פירורי לחם עם שמן זית, שום כתוש ופטרוזיליה, ולערבב עם הכרובית האפויה.
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
ערב אחד השבוע הייתי נורא רעבה ולא היה לי כח להכין לי כלום
אז שפכתי למסננת ברוקולי, כרובית, אפונה ושעועית ירוקה (קפואים כולם) שטפתי ושפכתי לתבנית
תיבלתי בשמן זית, מלח, פלפל שחור ושום גבישי
אפיתי בתנור בחום הכי גבוה 15- 20 דקות
ויצא מעדן שאין דברים כאלה.
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
@yudb אפשר את המתכון בבקשה?
המתכון של אפרת ליבפרוינד או מירי זורגר
חומרים:
חבילת פטריות
3 פלפל צהוב 3 אדום, בצל, ברוקולי
קמח, ביצים
אופן ההכנה:
שכבה א
בצל פרוס לפרוסות
מטגנים פטריות ואח"כ בנוזלים בצל
מניחים תבנית עגולה קוטר 24
שכבה ב
6 פלפלים
חותכים לרצועות עבות מסדרים בתבנית מתבלים בשמן מלח - אופים 20 דקות ב- 200 מעלות
שכבה ג
מסדרים יפה את פרחי הברוקולי על תבנית עגולה
שופכת רביחה
כוס קמח
כוס שמן זית
6 ביצים
כף מלח
מעט פלפל שחור
חצי שקית אבקת אפיה
מערבבים
שופכים מעל
רביחה יורדת
שמים בתנור 180 מעלות -
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
מתכון לפשטידת ברוקולי ופטריות:
חבילת ברוקולי קפואה,
קופסת שימורי פטריות.
6 ביצים
1 אבקת אפיה
בין חצי לשלושת רבעי כוס קמח
חצי כוס שמן
כף א. מרק פטריות
מלח ופלפל.
לערבב את החומרים לשפוך למאפינס יוצא מושלם!!
יותר יפה במאפינס שטוח מרובע או מלבן,
הפרחים של הברוקולי בולטים וזה נראה חתיך.
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
מצאתי תמונה,
יותר יפה במאפינס שטוחים, ריבוע או מלבן,
הברוקולי מציץ וזה חתיך.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_6514.JPG
    IMG_6514.JPG
    5.5 MB · צפיות: 39
  • IMG_6514.JPG
    IMG_6514.JPG
    5.5 MB · צפיות: 43

ששל

משתמש מקצוען
אם לא אכפת לך "להוזיל" א הכרובית:
אני מכינה פתיתים עם כרובית ולפעמים גם ברוקולי.
זה לא יוצא חתיך כי זה מתרכך ונהיה תערובת עם הפתיתים, אבל זה טעים ממש!!!
לפעמים מוסיפה גם גבעולי סלרי, קוביות גזר קטנות, פטריות לפי מה שיש במקרר.
רק פתיתים שמן מלח פלפל וירקות.
 

P.S.

משתמש מקצוען
אם לא אכפת לך "להוזיל" א הכרובית:
אני מכינה פתיתים עם כרובית ולפעמים גם ברוקולי.
זה לא יוצא חתיך כי זה מתרכך ונהיה תערובת עם הפתיתים, אבל זה טעים ממש!!!
לפעמים מוסיפה גם גבעולי סלרי, קוביות גזר קטנות, פטריות לפי מה שיש במקרר.
רק פתיתים שמן מלח פלפל וירקות.

הזכרת לי שאני מכינה לפעמים פסטה-שמנת-ברוקולי
המתכון ברעיון של פסטה שמנת פטריות, רק עם ברוקולי קצוץ גס
טעים מאוד!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה