דרוש מתכון מתחשק לי להכין עוגה בצורת אוטו ליום ההולדת של בני......

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני כבר רואה את הצורה, כבר חשבתי על רעיונות על גימורים תוספות.
מבחינתי העוגה יכולה להיות פשוטה בפנים אבל צריך שתהיה לה יציבות כשנחתוך בצורת מכונית [אולי להקפיא ואז לחתוך???]

השאלה שלי היא:
יש כאן לאי מי מתכון לעוגה עמידה וטעימה כזו?
כמה בצק סוכר אצטרך לעוגה?
איפה קונים את זה בזול צבעוני/לבן?
ומה נחשב מחיר טוב?

יש לכם רעיונות וטיפים נוספים?


מחכה לשמוע!
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אין לי מושג אם זה בסדר לתייק אבל אשמח לשמוע עצות מהקונדיטוריות של פרוג כמו @hbecker או @רותי12 ועוד.
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
במחשבה שניה למה לקנות צבוע בצבעי מאכל רעילים, אפשר לקנות ולצבוע עם חומרים טבעיים יש כזה דבר, לא?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
באתר רגע מתוק יש הדרכה לעוגת כבאית מבצק סוכר.
לגבי צבעים טבעיים- אפשר עם סלק או פירות יער אבל זה לא הצבע האופייני לרכב.
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
באתר רגע מתוק יש הדרכה לעוגת כבאית מבצק סוכר.
לגבי צבעים טבעיים- אפשר עם סלק או פירות יער אבל זה לא הצבע האופייני לרכב.
היי.
איזה כיף שענית, כבר חששתי שאתכתב עם עצמי כאן הערב:rolleyes:.
ראיתי אותו מקודם, חמוד.
בא לי דווקא מכונית, שגעון מסוים, ויש לי גם מסר להעביר לו עם זה.
לכן גם זה:
רכבת זה גם טוב?
חוסך את החיתוך וההקפאה...
פשוט כמת תבניות אנגליש ומטבעות לגלגלים
פחות רלוונטי.
תודה מקרב לב על המענה.

אגב צבעי מאכל טבעיים זה לא דבר שקיים בחנויות?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בא לי דווקא מכונית, שגעון מסוים, ויש לי גם מסר להעביר לו עם זה.
לכן גם זה:
הבנתי אבל הצעתי את הנ"ל כהשראה וכמתכון בסיס לעוגה.
אגב צבעי מאכל טבעיים זה לא דבר שקיים בחנויות?
קיים אם כי מסופקני אם בכשרות מהודרת ובכל מקום.
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
האשכול הזה הניב המון תגובות, ולכן נאלצתי לעשות על דעת עצמי וכפי ראות עיני. :rolleyes:
חשוב לי להדגיש שזו התעסקות ראשונה שלי עם בצק סוכר, אשמח לשמוע ביקורת וטיפים להצלחה מרשימה יותר.
[גילוי נאות, התוצאה מבחינתי בלתי מספקת הישום של בצק הסוכר בעוגה לא השביע את רצוני...
עם זאת יש לציין שזמן ההכנה היה מצומצם מאד והשבת המתקרבת אילצה אותי לוותר על גימורים ותיקונים למראה יפה יותר].
אז זו התוצאה של החשק שלי:
20200904_185644.jpg
20200904_185638.jpg
20200904_164835.jpg
20200904_170713.jpg
 

שרה שרם צילומותק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
יצא מושלם
 

שרה שרם צילומותק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
האשכול הזה הניב המון תגובות, ולכן נאלצתי לעשות על דעת עצמי וכפי ראות עיני. :rolleyes:
חשוב לי להדגיש שזו התעסקות ראשונה שלי עם בצק סוכר, אשמח לשמוע ביקורת וטיפים להצלחה מרשימה יותר.
[גילוי נאות, התוצאה מבחינתי בלתי מספקת הישום של בצק הסוכר בעוגה לא השביע את רצוני...
עם זאת יש לציין שזמן ההכנה היה מצומצם מאד והשבת המתקרבת אילצה אותי לוותר על גימורים ותיקונים למראה יפה יותר].
אז זו התוצאה של החשק שלי:
צפה בקובץ המצורף 721807צפה בקובץ המצורף 721808צפה בקובץ המצורף 721819צפה בקובץ המצורף 721814
אהבתי את העוגיות אורו
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תודה על הפירגונים!

מחמאות הן טובות, ביקורת טובה עוד יותר! :rolleyes:
אי לכך, האם יש למישהו ידע או טיפים להחכים אותי מה לא עשיתי טוב?

אני אתן שני טיפים מהניסיון ש'צברתי' במהלך ההכנה:
א. לא לרדד את הבצק סוכר דק מידי, הא עלול להיקרע בהרמה, וגם אם לא, הגימור לא יצא חלק כמו שצריך.
ב. לעטוף את בצק הסוכר על קצפת זה לא טוב, הקצפת מרטיבה את הבצק והוא הופך לרטוב ולא יפה.
אני ערבתי שוקלד מריר עם ריצ' ומרחתי על העוגה לפני העיטוף בבצק, אך השוקולד מאד הפריע טיפול בבצק הסוכר ולכלך אותו.
אולי צריך להכניס את העוגה המצופה שוקולד לפרק זמן למקפיא לפני העיטוף?
 

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בעיניי זה מושלם.....
איזה כיף להיות ילד שלך!
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תודה על כל הפירגונים!
אשמח גם לביקורות, מאד חשוב לי כדי ללמוד ולשפר לפעם הבאה, מי המומחיות לבצק סוכר כאן בפורום אולי יוכלו להעשיר אותנו?
אולי @MALKI .A ?
 

MALKI ABA SHAUL

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
[/QUOTE]
תודה על כל הפירגונים!
אשמח גם לביקורות, מאד חשוב לי כדי ללמוד ולשפר לפעם הבאה, מי המומחיות לבצק סוכר כאן בפורום אולי יוכלו להעשיר אותנו?
אולי @MALKI .A ?
יצא לך מהמם!
זה צורה באמת לא קלה ועשית את זה יפה מאוד
אני אתן שני טיפים מהניסיון ש'צברתי' במהלך ההכנה:
א. לא לרדד את הבצק סוכר דק מידי, הא עלול להיקרע בהרמה, וגם אם לא, הגימור לא יצא חלק כמו שצריך.
ב. לעטוף את בצק הסוכר על קצפת זה לא טוב, הקצפת מרטיבה את הבצק והוא הופך לרטוב ולא יפה.
אני ערבתי שוקלד מריר עם ריצ' ומרחתי על העוגה לפני העיטוף בבצק, אך השוקולד מאד הפריע טיפול בבצק הסוכר ולכלך אותו.
אולי צריך להכניס את העוגה המצופה שוקולד לפרק זמן למקפיא לפני העיטוף?

א. אפשר לרדד בצק סוכר דק, אבל כדי שלא יידבק וייקרע, לשים על משטח קונפלור או סוכר דק.
ב. נכון, הבצק סוכר על קצפת באמת לא טוב, זה גם גורם לבצק סוכר להחליק אחרי כמה זמן מהעוגה
ג. בצק סוכר בקור מתקלקל ונהיה נמס כאשר הקור מפשיר, לכן את העוגה לא להכניס למקפיא,
אין מה לעשות אלא לשים בעדינות שכבה ראשונה שתכסה את כל העוגה, וכך אפשר להמשיך עם הקישוטים וכו' על משטח נקי

[גילוי נאות, התוצאה מבחינתי בלתי מספקת הישום של בצק הסוכר בעוגה לא השביע את רצוני...
עם זאת יש לציין שזמן ההכנה היה מצומצם מאד והשבת המתקרבת אילצה אותי לוותר על גימורים ותיקונים למראה יפה יותר].
אז זו התוצאה של החשק שלי:
העבודה עם בצק סוכר דורשת המון שעות עבודה, בכל אופן לזמן קצר יצא לך מושלם!

בהצלחה רבה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  34  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה