דרוש מתכון משהו חם לארוחת ערב

1zipi

משתמש מקצוען
דייסת קווקר- בריא מאד, משביע מאד וכמה דקות הכנה, בשביל הילדים שלי זה ארוחת ערב הכי מועדפת!!!
הוראות הכנה:
1. למלאות כוס (לא ח"פ) בקווקר, ולהוסיף חלב כמה שנכנס.
2. להרתיח בסיר 4 כוסות חלב, (אפשר להחליף כוס אחת במים)
3. כשרותח להוסיף את הכוס עם הקווקר והחלב וכף סוכר (אני שמה דבש- יותר בריא, קצת יותר מכף)
4. לערבב ולהביא שוב לרתיחה.
5. להנמיך ולבשל עוד 4 דקות.
הדיסה מוכנה!!
יש ילדים שאוהבים להוסיף קצת קקאו- מרגיש להם כמו שוקו- הילדים שלי לא צריכים את זה. אם את מוסיפה תוסיפי עוד סוכר.
את יכולה לדייק איזה גודל כוס בדיוק?
וממלאים כוס עד למעלה ועל זה חלב?
תודה.
 

ע-ת

משתמש חדש
מאכל הונגרי טהור :
תפוחי אדמה מבושלים חמים +שמנת חמוצה / לבן
מועכים קלות את התפו"א בצלחת +מלח ומעל לשים את השמנת

מרק לבן - מאכל הונגרי כנ"ל
מס' תפו"א מבושלים במים ומלח
4 שמנת - מעורבבת עם מי הבישול של תפו"א - בהדרגה כדי שלא יהיו גושים .
(פשוט מעבירים את המים לכלי עם השמת - כל פעם מצקת אחת עד לסיום המים בסיר , ואז מחזירים את זה לסיר עם התפו"א )
הוספתי שום כתוש ובצל מטוגן בחמאה שידרוג של ממש
 

זבנג

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
פעם פנטזתי לילדים ב2 דקות פתיתים מוקרמים-
מאז מעדן אצלנו
מהיר וטעים מאד
אם מעניין מתכון בכיף.
 

זבנג

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח למתכון
מטגנים 2 כוסות פתיתים במעט שמן עם כף א. מרק עוף
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים (אפשר במקום חלק מהמים לשים חלב)
טיפה פלפל שחור ומלח
כשמבעבע מנמיכים את האש מכסים ונותנים לפתיתים להתבשל 15 דקות- תוך ערבוב מדי פעם שלא ידבק לתחתית
- עד כאן המתכון לפתיתים רגילים. ולמה כתבתי כדי שלא יצא לכם קצת יבש- צריך להיות טיפה רטוב-

מכבים את האש ומוסיפים: 25 גר חמאה, 3 פרוסות של ג. צהובה- לחתוך קצת, וכף גדושה גבינה לבנה.
לערבב היטב כדי שהחמאה והגבינה הצהובה ימסו ולאכול חם!!!

יאמייייייי:p

מה שכיף במתכון זה שאין שום דבר מיוחד- הכל קלאסי.
 

ססתם

משתמש פעיל
קרדיט : לחמניות נקניק יומיומיות, מתכון פשוט וטעים
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/DKbFu_4B2gc

הלחמניות האלה הן פינוק לארוחת צהריים במיוחד לילדים
הן משתלבות בצורה מושלמת עם קטשופ, מה שהופך אותם לאהובים בכל הגילאים.
ונשמרות מצוין בהקפאה ולכן שווה להכפיל כמויות ולשלוף מהמקפיא בשעת הצורך

צפה בקובץ המצורף 1505285

רכיבים​

לבצק
2\1 ק"ג קמח
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים חמימים (240 מ"ל)
1 כף שמרים יבשים
3\1 כוס שמן (80 מ"ל)

18 נקניקיות פרווה או בשרי
ביצה
שומשום

אופן ההכנה​

הכנת הבצק
לערבב קמח סוכר שמרים
מוסיפים את המים בהדרגה ואח"כ את השמן כל הזמן מערבלים בעוצמה נמוכה
מוספים את המלח אחרי שהבצק מתגבש וממשיכים ללוש עוד 5 דקות

התפחה
מעבירים את הבצק לקערה משומנת
משמנים את הבצק גם מלמעלה ומכסים בניילון נצמד או מגבת
מתפיחים שעה בקיץ או שעה וחצי בחורף עד שהבצק מכפיל את עצמו.

הכנת הלחמניות
מחלקים את הבצק ל 18 כדורים שווים
לוקחים כל כדור ומגלגלים לגליל ארוך פי שלוש מאורך הנקניק
מלפפים את הגליל על הנקניק בצורה סיבובית מהקצה עד לקצה השני
מהדקים קצוות כדי שהבצק לא יפתח באפיה
נותנים ללחמניות לתפוח עוד 10 דקות בתבנית

ציפוי
טורפים ביצה ומברישים את הלחמניות בעדינות
מפזרים שומשום

אפיה
אופים 20 דק' בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב

בתאבון !!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  38  פעמים

לוח מודעות

למעלה