דרוש מתכון משהו חם לארוחת ערב

לילה טוב

משתמש סופר מקצוען
מעניין מאד, נשמח למתכון.

המתכון מבתןך המשפחה של לפני שבועיים או שלושה עם קצת שינויים שלי:

לרוטב:
לחתוך בצל גדול ולאדות , להוסיף שתי שיני שום פרוסות ובטטה בינונית חתוכה לקבויות קטנות, להמשיך לאדות עוד חמש דקות, לתבל - פלפל מלח, אבקת מרק פטריות.
להוסיף 3/4 כוס חלב ו1/2 כוס מים, להביא לרתיחה ולבשל עשרים דקות - שימו לב שיהיה מספיק נוזלים הבטטה צריכה להתבשל(אם חסר ניתן להוסיף עוד מים וחלב באותו יחס)

לאחר שהבטטה רכה טוחנים בבלנדר מקל את הכל למרקם חלק, מוסיפים 3/4 כוס שמנת מתוקה מביאים רתיחה ומבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה.

לפסטה:
לבשל לפי ההוראות כל סוג של פסטה קצרה - לסנן ולא לשטוף (כדי שהרוטב ידבק יותר טוב),
לערבב את הפסטה עם הרוטב ולהגיש.
 

חנה הינדה

משתמש מקצוען
פסטה "מוקרמת" בקלי קלות בסיר אחד, לילדים היא מקסימה:
מבשלים פסטה לפי ההוראות
שופכים את המים מהסיר, משאירים שם רק את הפסטה
מוסיפים עליה חלב, חמאה, גבינה צהובה, אבקת מרק פטריות וקצת מלח ופלפל.
ומחזירים לאש לכמה דקות תוך כדי ערבוב, עד שהחמאה והגבינה צהובה נמסות ומתערבבות עם החלב למין רוטב.
זהו..
 

פרקטית

משתמש מקצוען
מלוואח אפוי ממולא בירקות

מטגנים 2-3 בצלים גדולים
מוסיפים קוביות מ2 פלפלים אדומים
חצי חבילת פטריות טריות / שימורים חתוכות לקוביות.
פלפל חריף קצוץ (אופציונלי)
מטגנים היטב עד לריכוך חלקי של הירקות. מתבלים בפפריקה פלפל ומלח מוסיפים רבע כוס מים עד לריכוך סופי של הירקות ואידוי הנוזלים.
מוסיפיה 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות (אופציונלי)
לוקחים מלוואח שהופשר ממלאים באמצע מהמלית וסוגרים לחצי.
ניתן לחתוך את המלוואח ל2 ואז כל חלק לסגור לחצי - מתקבל מאפה קטן יותר.
מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום .
אופים כ15-20 דקות.

רוטב אלף האיים
מגרדים בפומפיה גסה 3 עגבניות בשלות
מגרדים בפומפיה דקה 2 מלפפונים חמוצים.
מוסיפים 2 כפיות מיונז מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

טעים מאוד ביחד עם המלוואח.

הערה: ניתן כמובן להוסיף למילוי כל סוג ירק שאוהבים: כרוב קצוץ, תירס וכיד הדמיון הטובה עליכן.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
 

ngraphic

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
זה מתכון מעולה!! מהאתר של ניקי https://nikib.co.il/food-for-kids/19083/
5 פנקייקים גדולים / 10 פנקייקים בינוניים

מרכיבים:
2 ביצים גדולות
240 מ”ל חלב (כוס)
4 כפות שמן
1/4 כפית מלח
80 ג’ סוכר (שליש)
190 ג’ קמח (כוס ורבע)
2 כפיות א. אפיה





הכנות:
  1. 1. להקציף / לטרוף את הביצים והסוכר כמה שניות, להוסיף את החלב והשמן באיטיות תוך כדי טריפה, להוסיף את המלח ובסוף את הקמח והא. אפייה, לטרוף עד שהכל אחיד וחלק.
2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן למלא חצי מצקת ולצקת למרכז המחבת, לטגן עד שמופיעות בועיות על פני הפנקייק, להפוך בזהירות ולטגן עוד דקה שתיים או עד שמזהיב.

3. להוציא לנייר סופג.

4. להגיש עם סירופ מייפל, שוקולד, דבש, סילאן…
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מאכל חם עם טרחה מינימלית!!!

לטגן פלפל חתוך לקוביות קטנות
להוסיף קופסת פטריות שימורים
שתי עגבניות חתוכות לקוביות
לאדות הכל ביחד.
כשהירקות רכים מוסיפים
4 בייצים
1 קוטג'
2 כפות רסק עגבניות
מל"פ
מערבבים הכל ושופכים לירקות.
יוצא מעדןןן!!
 

אוורסט

משתמש מקצוען
פיתות במחבת
מצרכים (כמות: 6-7 פיתות בגודל בינוני):
2 כוסות קמח לבן – 280 גרם
כפית גדושה שמרים יבשים
כפית גדושה סוכר
2/3 כוס מים פושרים – 160 מ"ל (לערבב מים קרים עם מים חמים ביחס שווה)
כף שמן זית
חצי כפית מלח

אופן הכנה:
-מניחים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב בעזרת כף. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עם כף עד לקבלת בצק נוח (לא דביק מידי ולא יבש ופירורי).

-מוסיפים כף שמן זית וחצי כפית מלח ולשים את הבצק בעזרת הידיים עד לקבלת בצק נוח וחלק. מכסים במגבת ומניחים לבצק לנוח כ10 דקות.

-מחלקים את הבצק ל 6-7 כדורים. פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ועליו מרדדים בעזרת מערוך מקומח כל עיגול לפיתה בעובי של עד חצי ס"מ.

-מחממים מחבת על הגז, וכשהמחבת חמה מאוד מניחים עליה את הפיתה כדקה וחצי- שתיים מכל צד.

הערות:

*יש להוסיף את המים בהדרגה מאחר וייתכן שתצטרכו מעט יותר או פחות מים מהכמות הרשומה. בכל אופן אם הבצק יצא דביק מידי הוסיפו עוד מעט קמח.

*אם הפיתה מתחילה להישרף במחבת, הנמיכו את האש.

*כעקרון מספיקה התפחה של 10 דקות. ככל שתתפיחו יותר הפיתה תתנפח במחבת.
(מקור: https://www.10dakot.co.il/recipe/פיתות-במחבת/)
יצא מושלםםםםם
תודה!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אפשר להכין בורקס גבינה-הילדים שלי משתגעים עליו
הכמות גדולה מאוד-בכ"א למשפחה שלי, אני מקפיאה אחרי האפיה ואני אופה עד להשחמה קלה, אוהבים אצלי שהבצק עדיין רך, וכשיש צורך, או בפינוק, או בארוחה זריזה, אני מפשירה מראש, ונותנת עוד אפיה קצרה על 200 מע'

חומרים:

ק"ג בצק עלים

מלית:

בצל בינוני קצוץ
2\1 גמבה אדומה
2\1 פלפל ירוק
1 קופסת פטריות משומרות
100 גר' גבינה טוב טעם (יש רק של חברת טרה, בתוך אריזה מרשרשת, בפנים, הגבינה עטופה בנייר פרגמנט)
100 גר' גבינה צהובה
100 גר' גבינה מלוחה מעל 20% (פטה, בולגרית, צאן)
ביצה
מל"פ

לציפוי:
ביצה
שומשום

הכנה:

מטגנים את הבצל, הפלפלים והפטריות, בינתיים גוררים את הגבינות לתוך קערה גדולה, מוסיפים את הירקות והביצה ומתבלים, מערבבים.
פותחים את הבצק, חותכים לריבועים שווים ממלאים בכפית-כף מהמלית, סוגרים למשולש, מהדקים עם מזלג, מצפים בביצה ושומשום ואופים על 200 מע'.

אני מוסיפה לילדים שלי גם סלט ענק ליד הבורקסים.
 

כללית

משתמש מקצוען
הוי, @יהודית ק , תפו"א עם שמנת מעל זה לא רקוטקרומפלי!
איך מאכל הונגרי מכובד יכול להיות כ"כ מהיר וקל?
רקוטקרומפלי זה מאפה מעודן של שכבות תפו"א עם ביצים קשות, שמנת וגבנ"צ.
השילוב של תפו"א עם שמנת חמוצה כנראה מקורו משם.
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
הוי, @יהודית ק , תפו"א עם שמנת מעל זה לא רקוטקרומפלי!
איך מאכל הונגרי מכובד יכול להיות כ"כ מהיר וקל?
רקוטקרומפלי זה מאפה מעודן של שכבות תפו"א עם ביצים קשות, שמנת וגבנ"צ.
השילוב של תפו"א עם שמנת חמוצה כנראה מקורו משם.
נכון! זה חיקוי עלוב, והאמת שזה מאכל מאד כבד הרוקטקרומפלי הזה
 

ווארעמקייט

משתמש פעיל
דייסת קווקר- בריא מאד, משביע מאד וכמה דקות הכנה, בשביל הילדים שלי זה ארוחת ערב הכי מועדפת!!!
הוראות הכנה:
1. למלאות כוס (לא ח"פ) בקווקר, ולהוסיף חלב כמה שנכנס.
2. להרתיח בסיר 4 כוסות חלב, (אפשר להחליף כוס אחת במים)
3. כשרותח להוסיף את הכוס עם הקווקר והחלב וכף סוכר (אני שמה דבש- יותר בריא, קצת יותר מכף)
4. לערבב ולהביא שוב לרתיחה.
5. להנמיך ולבשל עוד 4 דקות.
הדיסה מוכנה!!
יש ילדים שאוהבים להוסיף קצת קקאו- מרגיש להם כמו שוקו- הילדים שלי לא צריכים את זה. אם את מוסיפה תוסיפי עוד סוכר.
היה טעים תודה רבה
 

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
רעיון חמוד כשאין זמן:
להזהיב פרורי לחם עם קצת שמן במחבת
לשפוך מעל ביצים עם אפונה שימורים ומלח
להנמיך להבה וכשמתקשה לחתוך לרבעים ולהפוך לצד השני
מתקבל סוג של פשטידה קלילה שאפילו שונאי האפונה הכי גדולים יטרפו...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה