מרשם לאלפחורס ללא גלוטן

רחל305

משתמש פעיל
מחפשת מידע על מרשם לאפלורס ללא גלוטן או לחילופין איך להמיר את המתכון המקורי כלומר מה לשים במקום הקמח.
מה זה קמח תמי? דומה לקמח רגיל?
 

*טובית*

משתמש מקצוען
סורי על הבורות בעניני גלוטן, אבל המקור של המתכון הוא עם קורנפלור.
מותר לגלוטנים?
 

רחל305

משתמש פעיל
@*טובית* , תודה רבה!
קורנפלור -מותר.
אצלי המתכון המקורי מכיל גם קורנפלור וגם קמח!
יכולה לכתוב את המתכון שמכיל רק קורנפלור?
הוא מוצלח? ניסית אותו?

wow ,זה יעזור לי ממש. אני צריכה בדחיפות ע"מ להספיק להכין לשבת...
תודה מראש!
 

*טובית*

משתמש מקצוען
@*טובית* , תודה רבה!
קורנפלור -מותר.
אצלי המתכון המקורי מכיל גם קורנפלור וגם קמח!
יכולה לכתוב את המתכון שמכיל רק קורנפלור?
הוא מוצלח? ניסית אותו?

wow ,זה יעזור לי ממש. אני צריכה בדחיפות ע"מ להספיק להכין לשבת...
תודה מראש!
המתכון שלי מ @hbecker
נסי לבדוק בפרוג. חושבת שלא העתקתי אותי.
העני! בואי לעזור!
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
המתכון של קמח תמי - יוצא מדהים.
חשוב שיהיה משקל מטבח, בשביל הכמויות.

קמח תמי הוא קמח ללא גלוטן שפיתחה אשה בשם תמי, ותואם לקמח 'רגיל' מבחינת התכונות שלו. (היא הלכה ללמוד כימאות מזון, בשביל זה...). הכשר בד"ץ עדה חרדית. קצת יקר.

לעוגיות:
120 גר' אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
210 גר' קמח תמי
150 גר' קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתיה
140 גר' חמאה
120 גר' חלמונים (6 מביצים מס' 1)

למילוי ריבת חלב וגימור
:
350 גר' ריבת חלב
100 גר' קוקוס

ההכנה


  1. מערבבים היטב את כל היבשים (קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה, אבקת וניל ואבקת אפייה) ומוסיפים את החמאה. מעבדים בפולסים לבצק פירורי גס
  2. מוסיפים את החלמונים ומעבדים לבצק אחיד, מעט פירורי למראית עין (וזה בסדר אם חלק ממנו גם מתגבש) אך בהידוק ידני או המשך עירבול הוא מתאחד לבצק רך ונעים
  3. מרדדים על משטח עבודה (מומלץ מסיליקון כדי להימנע מקימוח) לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בהתאם לגודל האלפחורס בהעדפה אישית
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך 135 מעלות, משך 15 דקות (אפשר טורבו). מוציאים, מצננים והעוגיות מוכנות למילוי.
  5. מילוי: מניחים כחצי כפית ריבת חלב במרכז עוגיה, מצמידים עוגיה בגודל זהה. לוחצים לחיצה עדינה כדי שריבת החלב תתפשט ומגלגלים בקוקוס.
  6. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר
הערה: גם אם הבצק מעט צהבהב, לא לדאוג... הוא מבהיר לאחר אפייה ומקבל את גוון האלפחורס
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker עדיין חושבת שהמתכון שלך מושלם.
חושבת שאין מצב להכין רק מקורנפלור?
זכור לי שלפני ששלחת לי את שלך, הייתי מכינה רק מקורנפלור.
דעתך המלומדת!
הייתי מוסיפה קמח ללא גלוטן

לא רוצה לקחת אחריות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יַעַנְךָ יְהוָה בְּיוֹם צָרָה יְשַׂגֶּבְךָ שֵׁם אֱלֹהֵי יַעֲקֹב:ג יִשְׁלַח עֶזְרְךָ מִקֹּדֶשׁ וּמִצִּיּוֹן יִסְעָדֶךָּ:ד יִזְכֹּר כָּל מִנְחֹתֶךָ וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה:ה יִתֶּן לְךָ כִלְבָבֶךָ וְכָל עֲצָתְךָ יְמַלֵּא:ו נְרַנְּנָה בִּישׁוּעָתֶךָ וּבְשֵׁם אֱלֹהֵינוּ נִדְגֹּל יְמַלֵּא יְהוָה כָּל מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ:ז עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי הוֹשִׁיעַ יְהוָה מְשִׁיחוֹ יַעֲנֵהוּ מִשְּׁמֵי קָדְשׁוֹ בִּגְבֻרוֹת יֵשַׁע יְמִינוֹ:ח אֵלֶּה בָרֶכֶב וְאֵלֶּה בַסּוּסִים וַאֲנַחְנוּ בְּשֵׁם יְהוָה אֱלֹהֵינוּ נַזְכִּיר:ט הֵמָּה כָּרְעוּ וְנָפָלוּ וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ וַנִּתְעוֹדָד:י יְהוָה הוֹשִׁיעָה הַמֶּלֶךְ יַעֲנֵנוּ בְיוֹם קָרְאֵנוּ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

אשליה אופטית • אתגר 48

לוח מודעות

למעלה