מרק שלא כולם אוהבים. מי שאוהבת קטניות- יאהב. מי שלא-----לא.
אבל אני מכינה אותו כי הוא מכיל הרבה חלבון
משביע
מזין
והעיקר מחמם בימים הקרים.
ארוחה שלימה בקערה.
לסיר 5 ליטר
1 קופסא שימורי שעועית לבנה ברוטב אדום- כולל הרוטב
3/4 כוס אפונה יבשה
3/4 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס גריסי פנינה
1 - 1.5 כוסות חומוס מוכן
1.5 כוסות קוביות סלרי ממקלות סלרי
4 גזר - טבעות
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף- או מלח, פלפל ומעט כורכום לפי הטעם
בהגשה-
נקניקיות סויה- טבעות. לא חובה
בסיר שמים א השעועית עם הרוטב
מוסיפים את יתר הרכיבים למעט הנקנקיות
מכסים במים + עוד כ-4-5 ס"מ
מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים וחמש דקות- חצי שעה לריכוך כמעט מלא של האפונה והעדשים.אני אוהבת שהם נשארים קצת פריכים.
מערבבים היטב וטועמם תיבול. מוסיפים מלח-פלפל לפי הצורך.
בהגשה מוסיפים טבעות נקניקות סויה.
אבל אני מכינה אותו כי הוא מכיל הרבה חלבון
משביע
מזין
והעיקר מחמם בימים הקרים.
ארוחה שלימה בקערה.
לסיר 5 ליטר
1 קופסא שימורי שעועית לבנה ברוטב אדום- כולל הרוטב
3/4 כוס אפונה יבשה
3/4 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס גריסי פנינה
1 - 1.5 כוסות חומוס מוכן
1.5 כוסות קוביות סלרי ממקלות סלרי
4 גזר - טבעות
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף- או מלח, פלפל ומעט כורכום לפי הטעם
בהגשה-
נקניקיות סויה- טבעות. לא חובה
בסיר שמים א השעועית עם הרוטב
מוסיפים את יתר הרכיבים למעט הנקנקיות
מכסים במים + עוד כ-4-5 ס"מ
מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים וחמש דקות- חצי שעה לריכוך כמעט מלא של האפונה והעדשים.אני אוהבת שהם נשארים קצת פריכים.
מערבבים היטב וטועמם תיבול. מוסיפים מלח-פלפל לפי הצורך.
בהגשה מוסיפים טבעות נקניקות סויה.