מרקים מרק קטניות--

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מרק שלא כולם אוהבים. מי שאוהבת קטניות- יאהב. מי שלא-----לא.
אבל אני מכינה אותו כי הוא מכיל הרבה חלבון
משביע
מזין
והעיקר מחמם בימים הקרים.

ארוחה שלימה בקערה.

IMG_6441_600x800.jpg


לסיר 5 ליטר

1 קופסא שימורי שעועית לבנה ברוטב אדום- כולל הרוטב
3/4 כוס אפונה יבשה
3/4 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס גריסי פנינה
1 - 1.5 כוסות חומוס מוכן
1.5 כוסות קוביות סלרי ממקלות סלרי
4 גזר - טבעות
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף- או מלח, פלפל ומעט כורכום לפי הטעם

בהגשה-
נקניקיות סויה- טבעות. לא חובה

בסיר שמים א השעועית עם הרוטב
מוסיפים את יתר הרכיבים למעט הנקנקיות

מכסים במים + עוד כ-4-5 ס"מ

מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים וחמש דקות- חצי שעה לריכוך כמעט מלא של האפונה והעדשים.אני אוהבת שהם נשארים קצת פריכים.

מערבבים היטב וטועמם תיבול. מוסיפים מלח-פלפל לפי הצורך.


בהגשה מוסיפים טבעות נקניקות סויה.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_6443_800x600 (1).jpg
    IMG_6443_800x600 (1).jpg
    KB 79.6 · צפיות: 63
  • IMG_6442_800x600 (2).jpg
    IMG_6442_800x600 (2).jpg
    KB 64 · צפיות: 64

Special

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בול בשבילי!
תודה!!
 

מצפה למשיח

משתמש מקצוען
נראה טעים ומשביע. אולי כדאי לחלק לשני סוגי מרקים: פעם עם שעועית ופעם עם חומוס. לדעתי אפשר גם עם נקניקיות בשריות, למי שמשתמש.
 

סטודיו בול

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ואוו החזרת אותי בבת אחת לילדות.
מרק של בית
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נראה טעים ומשביע. אולי כדאי לחלק לשני סוגי מרקים: פעם עם שעועית ופעם עם חומוס. לדעתי אפשר גם עם נקניקיות בשריות, למי שמשתמש.
אפשר חלק אם רוצים
ואפשר שלא

אין כאן כללים.
זה המרק שאני הכנתי.
ומכאן- כל אחד יוצא איתו לדרך שלו

אפשר נקנקיות בשריות אבל הן הרבה פחות בריאות מהסויה [שגם לא סמל הבריאות, אבל עדיפות על הבשריות]
 

EfratHL

משתמש פעיל
אפשר להשתמש באפונה משימורים? והאם אפשר להחליף את הסלרי בפטרוזיליה או שמיר?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

אמא למתוק!

משתמש פעיל
מה הכוונה לחומוס מוכן?
וכתבת שאפשר גם קפוא פשוט ישר מהשקית?
אם יש לי בשימורים צריך לעשות איתו משהו קודם או שזה גם טוב?
 

שרי רוז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נראה מגרה!
הסלרי קריטי?
לא סובלת את הטעם שלו....
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מה הכוונה לחומוס מוכן?
וכתבת שאפשר גם קפוא פשוט ישר מהשקית?
אם יש לי בשימורים צריך לעשות איתו משהו קודם או שזה גם טוב?
משימורים כמו שהוא.
לא תריך לעשות כלום רק לסנן מהנוזלים
צריך לבשל/ לחמם קודם?
לחמם כדי שלא יקרר את המרק.
אפשר פשוט להפשיר. לפרוס לטבעות ולזרוק למרק ב-2 דקות הבישול האחרונות
נראה מגרה!
הסלרי קריטי?
לא סובלת את הטעם שלו....
לא חובה
 

*טובית*

משתמש מקצוען
משום מה לא סובלת מרק אפונה.
נראה לך שכדאי להוריד אותה, או שהיא לא 'כבדה' פה כמו במרק אפונה נטו?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה