מרק פטריות בשמנת

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מחיפוש ברשת:
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק מאוד
1 כפית קורנפלור (10 גרם) מעורבב היטב עם 1/4 כוס מים קרים
1 כף תימין טרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כוסות (200 גרם) מלאות בפטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות
1/4 כוס (50 מ"ל ) יין לבן מתוק
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כוסות מים פושרים
1/2 גבעול רוזמרין טרי
3 גבעולי בזיליקום טריים, כ- 10עלים
1 כפית מחוקה של מלח
קורט פלפל טחון לבן או שחור
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר קטן עם שמן זית ומאדים בתוכו את הבצל. לאחר דקה מוסיפים את השום והתימין.

2. לאחר חמש דקות של בישול הבצל מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים את
הקורנפלור ושוב מערבבים היטב, עד אשר מתקבל גוון זהוב בתחתית הסיר. מוסיפים את היין
ומרתיחים הכל יחד.

3. מוסיפים את המים ומערבבים היטב, מביאים את הכל לרתיחה ומוסיפים את השמנת המתוקה.

4. מוסיפים את גבעולי הבזיליקום והרוזמרין ומרתיחים שוב את התערובת.

5. אחרי שכל התערובת רתחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד חמש דקות על אש נמוכה.

6. לקראת סיום, שולפים החוצה את גבעולי הבזיליקום והרוזמרין וטוחנים הכל יחד עד לקבלת מרקם חלק.

7. טועמים ומשלימים תיבול עם מעט מלח, פלפל, ואגוז מוסקט.

8. להגשה: מעטרים עם מעט עלים ירוקים וקצת שמן זית.


עוד מתכון:
מרק פטריות ושמנת / דרור לוי

חומרים

2-3 חבילות פטריות (רצוי מסוגים שונים)
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות קמח
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
2 כוסות מים רותחים
1 מכל שמנת מתוקה
1 כף שמן לטיגון
מעט רוטב סויה
מלח ופלפל שחור
2 בצלים בינוניים

אופן ההכנה
1. פורסים את הבצל לטבעות. חותכים את הפטריות לחתיכות גדולות.
2. מחממים מעט שמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתחילות להפריש נוזלים. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
2. ממיסים את הקמח במעט מים קרים. ממיסים את אבקת מרק העוף (אם משתמשים) במעט מים רותחים. מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
3. מוסיפים מעט רוטב סויה ואת השמנת המתוקה, מתץבלים במלח ופלפל ומגישים.
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מרק פטריות מאתר "אוכל טוב"
זמן הכנה:
עשרים דקות
זמן עבודה:
חצי שעה
רמת קושי:
כל אחד יכול

מרכיבים (2 מנות):

4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק מאוד
1 כפית קורנפלור (10 גרם) מעורבב היטב עם 1/4 כוס מים קרים
1 כף תימין טרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כוסות (200 גרם) מלאות בפטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות
1/4 כוס (50 מ"ל ) יין לבן מתוק
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כוסות מים פושרים
1/2 גבעול רוזמרין טרי
3 גבעולי בזיליקום טריים, כ- 10עלים
1 כפית מחוקה של מלח
קורט פלפל טחון לבן או שחור
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר קטן עם שמן זית ומאדים בתוכו את הבצל. לאחר דקה מוסיפים את השום והתימין.

2. לאחר חמש דקות של בישול הבצל מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים את
הקורנפלור ושוב מערבבים היטב, עד אשר מתקבל גוון זהוב בתחתית הסיר. מוסיפים את היין
ומרתיחים הכל יחד.

3. מוסיפים את המים ומערבבים היטב, מביאים את הכל לרתיחה ומוסיפים את השמנת המתוקה.

4. מוסיפים את גבעולי הבזיליקום והרוזמרין ומרתיחים שוב את התערובת.

5. אחרי שכל התערובת רתחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד חמש דקות על אש נמוכה.

6. לקראת סיום, שולפים החוצה את גבעולי הבזיליקום והרוזמרין וטוחנים הכל יחד עד לקבלת מרקם חלק.

7. טועמים ומשלימים תיבול עם מעט מלח, פלפל, ואגוז מוסקט.

8. להגשה: מעטרים עם מעט עלים ירוקים וקצת שמן זית.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה