דרוש מתכון מרק עדשים

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מחפשת מתכון למרק עדשים טחון
בלי עוד ירקות מלבד בצל\ תפוח אדמה

תודה רבה!
 
נערך לאחרונה ב:

אסתטיקה

משתמש מקצוען
לא מתכון (את הרכיבים כתבת כבר..)
אלא הוראות הכנה.. (מתייחסת ל500 גר' עדשים אדומות)

לאדות פרוסות מ 2-3 בצלים גדולים בשמן עד להשחמה נאה.
להוסיף כ 2 תפו"א חתוכים לנתחים, ואת העדשים.
לכסות במים ולהביא לרתיחה.
להוסיף עלי פטרוזיליה, עלי סלרי וכמה שיני שום טרי.
לבשל על להבה בינונית כשעה וחצי.
לרסק בבלנדר מוט לסמיכות הרצויה. (לא חייב להיות במרקם של דייסה.. אפשר להוסיף מים לדילול במידת הצורך)
לתבל במלח ופלפל, ואם רוצים גם מעט כורכום וטיפת אגוז מוסקט.
(הכי חשוב המלח בכמות נכונה שלא יהיה טפל)

אפשר לשדרג עם 'נוקרלאך' בצ'יק צ'אק: (נטיפי בצק)
כוס קמח, ביצה וחצי כוס מים, מלח, פלפל וגבישי שום.
לערבב בקערית ולזרזף לתוך המרק המבעבע (לאחר הריסוק כמובן) מבעד לפומפיה גסה, או בכפית.

בהצלחה!
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא מתכון (את הרכיבים כתבת כבר..)
אלא הוראות הכנה.. (מתייחסת ל500 גר' עדשים אדומות)

לאדות פרוסות מ 2-3 בצלים גדולים בשמן עד להשחמה נאה.
להוסיף כ 2 תפו"א חתוכים לנתחים, ואת העדשים.
לכסות במים ולהביא לרתיחה.
להוסיף עלי פטרוזיליה, עלי סלרי וכמה שיני שום טרי.
לבשל על להבה בינונית כשעה וחצי.
לרסק בבלנדר מוט לסמיכות הרצויה. (לא חייב להיות במרקם של דייסה.. אפשר להוסיף מים לדילול במידת הצורך)
לתבל במלח ופלפל, ואם רוצים גם מעט כורכום וטיפת אגוז מוסקט.
(הכי חשוב המלח בכמות נכונה שלא יהיה טפל)

אפשר לשדרג עם 'נוקרלאך' בצ'יק צ'אק: (נטיפי בצק)
כוס קמח, ביצה וחצי כוס מים, מלח, פלפל וגבישי שום.
לערבב בקערית ולזרזף לתוך המרק המבעבע (לאחר הריסוק כמובן) מבעד לפומפיה גסה, או בכפית.

בהצלחה!
תודה רבה
פעם ראשונה שאני מנסה עדשים פשוט
זה יוצא במרקם חלק?
אפשר לדעתך לוותר על העלים ?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש אשכול שלם של מרקים נעוץ בראש הפורום. חיפשת בו?
 

ML052717

משתמש פעיל
יש מתכון מצוין של ניקי
מצרפת לך:

מרכיבים:​

3/4 כוס עדשים אדומות / כתומות
2 תפוחי אדמה קטנים
2 גזרים
7 כוסות מים רותחים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:​

1. לצקת את המים לסיר ולהרתיח.

2. לקלף את התפוחי אדמה והגזר ולגרד במגרדת בחורים הגדולים.

3. להוסיף את העדשים לסיר, להוסיף את הירקות המגורדים יחד עם התיבול לבשל כ 5 דקות.

*4. להנמיך קצת את האש לכסות חלקית ולבשל כ 10 דקות להוסיף את הפטרוזיליה לבשל עוד כ 10 דקות, לבדוק טעמים.

IMG_12421-2.jpg
 

סתם אחת

משתמש מקצוען
אם זה עדשים ירוקות - צריך להשרות אותן במים, ואח"כ:
לטגן בצל, להוסיף את העדשים, להוסיף מים, להרתיח.
לבשל עד לריכוך העדשים או יותר.
לתבל במלח, פלפל שחור, שום כתוש וכמון.
לבשל עוד קצת, ואז אפשר לטחון, ואפשר להשאיר ככה.
אצלנו זה רץ עם קרוטונים.
בהצלחה ובתאבון!
 

פינגווין

משתמש מקצוען
יש מתכון מצוין של ניקי
מצרפת לך:

מרכיבים:​

3/4 כוס עדשים אדומות / כתומות
2 תפוחי אדמה קטנים
2 גזרים
7 כוסות מים רותחים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:​

1. לצקת את המים לסיר ולהרתיח.

2. לקלף את התפוחי אדמה והגזר ולגרד במגרדת בחורים הגדולים.

3. להוסיף את העדשים לסיר, להוסיף את הירקות המגורדים יחד עם התיבול לבשל כ 5 דקות.

*4. להנמיך קצת את האש לכסות חלקית ולבשל כ 10 דקות להוסיף את הפטרוזיליה לבשל עוד כ 10 דקות, לבדוק טעמים.

IMG_12421-2.jpg
טוב בהקפאה?
 

מירי צלמת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מחפשת מתכון למרק עדשים טחון
בלי עוד ירקות מלבד בצל\ תפוח אדמה

תודה רבה!
מה שאני ראיתי שחשוב זה לבשל קודם את העדשים (אחרי השריה של 24 ש לפחות)
שעתיים לפחות לבד
ואז להוסיף קוביות תופא ובצל לעוד איזה שעה
יוצא מושלם!!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה