נכתב ע"י ביקי;1096257:לכל מי שמבשלת את מרק העוף מהבוקר ועד קבלת שבת, חבל. ככל שהבישול ארוך יותר, הירקות מאבדים יותר ויותר ויטמינים!
הויטמינים נכנסים לנוזל שאותו בעצם אוכלים.
ומרק הוא כמו צ'ולנט - משתבח עם הבישול.
נכתב ע"י ביקי;1096257:לכל מי שמבשלת את מרק העוף מהבוקר ועד קבלת שבת, חבל. ככל שהבישול ארוך יותר, הירקות מאבדים יותר ויותר ויטמינים!
נכתב ע"י yudb;1096281:מה זה?
הויטמנים לא נכנסים במרק עצמו?נכתב ע"י ביקי;1096257:לכל מי שמבשלת את מרק העוף מהבוקר ועד קבלת שבת, חבל. ככל שהבישול ארוך יותר, הירקות מאבדים יותר ויותר ויטמינים!
נכתב ע"י מנסה---;1097078:מחפשת מתכון למרק אפונה עשיר וחורפי
תודה
נכתב ע"י יצירתית;1096316:יש לי חלום להגיע ל... אולי מסעדה?! שיהיה בה לפחות 20 סוגי מרקים שיוכלו לטעום ולכל מרק מוצמד מתכון מדוייק...
אולי מישהי פה מארגנת כזה דבר???
אני כ"כ אוהבת מרקים... אני רק רואה עננים מתקרבים וזה מזמין אותי להכין מרק (הבנות שלי מנסות להתרגל... אבל ב"ז תמיד רוצות מרק צהוב של שבת...)
ולשאלות..
איזה תיבול שמים למרק עגבניות? (כמובן חוץ מפלפל ומלח)
ובכלל על איזה תיבולים מעניינים אתן ממליצות?
מה עושים עם קטניות שקשות למעיים?
איך עושים שיוכלו להשתמש במרק עגבניות ואורז גם למחרת?
ולטיפים...
*בפסח (לפעמים גם בחול) אני טורפת ביצה עם מעט מלח ושופכת טיפות טיפות למרק רותח זה מתבשל מיד ומאד טעים
*שנה שעברה גירדתי מלא יקרות והכנתי כאילו מרק -עם מעט מים על מליון ירקות והקפאתי בקופסאות של חצי ליטר ובמשך החורף הפשרתי לארוחת צהריים, הוספתי לסיר עם מים ותיבלתי- חוסך מלא זמן
*תמיד כשממהרים אפשר לטגן בצל לקלף וחתוך גדול כמה ירקות- מה שיש בבית, להוסיף שימורים או ירק קפוא (חומוס, שעועית, תירס, אפונה) מבשלים ומתבלים תמיד יוצא טוב ומגוון (למפונקים אני מרסקת עם מזלג)
נראה מתכון טוב.נכתב ע"י bekki;1096600:מרק כרובית מוקרם-פרווה
5-6 בצלים גדולים קצוצים -לאדות עד להזהבה.
להוסיף:
3 תפו"א חתוכים לקוביות גסות.
לערבב ולאדות כמה ד' נוספות.
חבילת כרובית של בודק-קפואה.
מים עד לגובה הרצוי.
מלח
מעט פלפל
כף אבקת מרק.
לבשל עד לריכוך[שעה בערך]
לטחון במקל .
להוסיף כוס וחצי -שתיים חלב סויה
לבשל עוד כרבע שעה ולכבות.
מ-ע-ד-ן-
[לחובבי העלים שמיר קצוץ/פטרוזליה]
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1097505:
במקום מרגרינה אפשר לשים קוואקר.נכתב ע"י bekki;1097233:קלי קלות
אפונה יבשה/שקית ואקום
1 בצל גדול
2 גזרים
1 קישוא
לחתוך גס את הירקות[בצל להשאיר שלם]
להוסיף תכולת האפונה.
למלא סיר במים עד לגובה הרצוי.
להרתיח.להוסיף מלח לפי הטעם.פלפל שחור [מעט]
לבשל על אש נמוכה עד לריכוך.
לטחון במקל יד. לטעום ולתקן תיבול.
להוסיף ביןחצי/אחד חב' מרגרינה לערבב שיימס
לבשל עוד כ10 ד' .
[אפשר לוותר על המרגרינה אבל היא עושה בכל זאת משהו נגד החנק של גרגירי האפונה]
נכתב ע"י תמנתי;1096599:הויטמינים נכנסים לנוזל שאותו בעצם אוכלים.
ומרק הוא כמו צ'ולנט - משתבח עם הבישול.
נכתב ע"י bracha;1098835:בקשר למרק עוף:
אני גיליתי שאם שמים שני חצאי גמבה.
זה נותן למרק נגיעה של מתיקות, ממש בקטנה, וזה מעשיר את המרק מאד.
היא נשארת שלמה, לא מלכלכת, אפשר להוציא אותה אחר כך.
גמלי יצא ממעלהנכתב ע"י מולטימדיה ה;1098905:מרק תירס ואיטריות
מצרכים:
בצל חתוך לקוביות
כף קמח
קופסת תירס 550 ג'
(גרעיני תירס מתוק)
בטטה מגורדת
מים
כפית רוטב סויה
חצי כוס שמיר קצוץ
3/4 כוס איטריות דקיקות למרק
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל להוסיף את הקמח ולערבב לרביכה אחידה, להוסיף את התירס כולל הנוזלים, למלא את הקופסא הריקה במים 3 פעמים ולהוסיף, להרתיח ולטחון את המרק גס.
2. להחזיר לסיר להוסיף את הבטטה והשמיר לתבל להנמיך את האש לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את האיטריות ולבשל עוד 10 דקות לבדוק טעמים.
בתאבון!!
הכנתי את המרק תירס של ניקי ב שהעלתה תמר
יצא טעים מאוד מאוד! [למרות ששכחתי לקנות שמיר ולשים כף רוטב סויה]
כולם נהנו ובקשו עוד צלחת [כולל הילד של השכנים שהתארח]
והכי שווה שמכינים אותו בצ'יק
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
4.06
כ"ז אייר
קורס משולב בינה מלאכותית
קורס פיתוח ובניית אתרים
קריירה מתקדמת, ביקוש עצום, וממוצע משכורות גבוה במיוחד!
מלגות גבוהות ומשתלמות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
18.06
י"ב סיוון
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
פוטושופ לצלמים
עם אופק עוגן
כלים מתקדמים, טכניקות חדשות ובינה מלאכותית בפוטושופ לצלמים בעידן 2024
לתלמידים ובוגרים בלבד!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק טו
א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם: