מרקים מרקים מרקים

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י ביקי;1096257:
לכל מי שמבשלת את מרק העוף מהבוקר ועד קבלת שבת, חבל. ככל שהבישול ארוך יותר, הירקות מאבדים יותר ויותר ויטמינים!

הויטמינים נכנסים לנוזל שאותו בעצם אוכלים.
ומרק הוא כמו צ'ולנט - משתבח עם הבישול.
 

bekki

משתמש מקצוען
מרק כרובית מוקרם-פרווה
5-6 בצלים גדולים קצוצים -לאדות עד להזהבה.
להוסיף:
3 תפו"א חתוכים לקוביות גסות.
לערבב ולאדות כמה ד' נוספות.

חבילת כרובית של בודק-קפואה.
מים עד לגובה הרצוי.
מלח
מעט פלפל
כף אבקת מרק.

לבשל עד לריכוך[שעה בערך]

לטחון במקל .
להוסיף כוס וחצי -שתיים חלב סויה
לבשל עוד כרבע שעה ולכבות.


מ-ע-ד-ן-

[לחובבי העלים שמיר קצוץ/פטרוזליה]
 

RIVKAG

ציורים יהודיים וקטורים להורדה משאטרסטוק
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י yudb;1096281:

במיה זה ירק. כמו שענו.
אני קונה אותו קפוא.
הוא עושה למרק טעם מיוחד ומרקם נהדר. יש לו הרבה גרעינים אז לא כדאי להגזים.
 

RMO

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י ביקי;1096257:
לכל מי שמבשלת את מרק העוף מהבוקר ועד קבלת שבת, חבל. ככל שהבישול ארוך יותר, הירקות מאבדים יותר ויותר ויטמינים!
הויטמנים לא נכנסים במרק עצמו?
 

bekki

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מנסה---;1097078:
מחפשת מתכון למרק אפונה עשיר וחורפי
תודה

קלי קלות
אפונה יבשה/שקית ואקום
1 בצל גדול
2 גזרים
1 קישוא
לחתוך גס את הירקות[בצל להשאיר שלם]
להוסיף תכולת האפונה.
למלא סיר במים עד לגובה הרצוי.
להרתיח.להוסיף מלח לפי הטעם.פלפל שחור [מעט]
לבשל על אש נמוכה עד לריכוך.

לטחון במקל יד. לטעום ולתקן תיבול.
להוסיף ביןחצי/אחד חב' מרגרינה לערבב שיימס

לבשל עוד כ10 ד' .


[אפשר לוותר על המרגרינה אבל היא עושה בכל זאת משהו נגד החנק של גרגירי האפונה]
 

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י יצירתית;1096316:
יש לי חלום להגיע ל... אולי מסעדה?! שיהיה בה לפחות 20 סוגי מרקים שיוכלו לטעום ולכל מרק מוצמד מתכון מדוייק...
אולי מישהי פה מארגנת כזה דבר???
אני כ"כ אוהבת מרקים... אני רק רואה עננים מתקרבים וזה מזמין אותי להכין מרק (הבנות שלי מנסות להתרגל... אבל ב"ז תמיד רוצות מרק צהוב של שבת...)

ולשאלות..
איזה תיבול שמים למרק עגבניות? (כמובן חוץ מפלפל ומלח)
ובכלל על איזה תיבולים מעניינים אתן ממליצות?
מה עושים עם קטניות שקשות למעיים?
איך עושים שיוכלו להשתמש במרק עגבניות ואורז גם למחרת?

ולטיפים...
*בפסח (לפעמים גם בחול) אני טורפת ביצה עם מעט מלח ושופכת טיפות טיפות למרק רותח זה מתבשל מיד ומאד טעים
*שנה שעברה גירדתי מלא יקרות והכנתי כאילו מרק -עם מעט מים על מליון ירקות והקפאתי בקופסאות של חצי ליטר ובמשך החורף הפשרתי לארוחת צהריים, הוספתי לסיר עם מים ותיבלתי- חוסך מלא זמן
*תמיד כשממהרים אפשר לטגן בצל לקלף וחתוך גדול כמה ירקות- מה שיש בבית, להוסיף שימורים או ירק קפוא (חומוס, שעועית, תירס, אפונה) מבשלים ומתבלים תמיד יוצא טוב ומגוון (למפונקים אני מרסקת עם מזלג)

מרק עגבניות
שמים סוכר גם זה מוריד את החמיצות (הונגרי :))
 

תלתלי

משתמש פעיל
מרק ירקות מענין...
לטגן עם כף שמן:
בצל גדול חתוך לקוביות
עד לשקיפות.
להוסיף קוביות בטטה-לערבב עדין עם השמן לקבלת קצת טעם.
להוסיף:קוביות קישואים
וגזר אפשר גם בטטה
לערבב הכל לעוד כמה דקות
להוסיף מים.
להגיע לרתיחה.
ורק אז להנמיך את הגז ולהוסיף:
גבועלי סלרי אמריקאי פרוס לפרוסות יפות...
וחומוס שהושרה לילה והוחלף מים כמה פעמים-עדיף/קופסת שימורים של חומוס (כמות לפי הטעם
פלפל שחור מלח פפריקה מרוקאית בשמן (קצת) כמון (קצת)
א. מרק ירקות.

את הירקות ניתן לחתוך בסלייסר-יוצא יותר קוביות מדויקות.
כמויות לפי העין והטעם-מה אוהבים יותר...

בהצלחה.
והעיקר חורף בריא.
 

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
טיפ מחמותי:
לוקחים ירקות שורשיים מכל הסוגים - דלעת, גזר, קישוא, בצל, קולרבי, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי וכו' - מגרדים במעבד מזון לרצועות ומאדים. מקפיאים בשקיות.
הירקות האלה הם בסיס מעולה לכל סוג של מרק. מפשירים שקית ומוסיפים מה שרוצים - אפונה/עדשים/גריסים - מתבלים ומבשלים. ככה קל להכין מרק בכמה דקות עבודה, והוא תמיד טעים.
 

ליקי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י bekki;1096600:
מרק כרובית מוקרם-פרווה
5-6 בצלים גדולים קצוצים -לאדות עד להזהבה.
להוסיף:
3 תפו"א חתוכים לקוביות גסות.
לערבב ולאדות כמה ד' נוספות.

חבילת כרובית של בודק-קפואה.
מים עד לגובה הרצוי.
מלח
מעט פלפל
כף אבקת מרק.

לבשל עד לריכוך[שעה בערך]

לטחון במקל .
להוסיף כוס וחצי -שתיים חלב סויה
לבשל עוד כרבע שעה ולכבות.


מ-ע-ד-ן-

[לחובבי העלים שמיר קצוץ/פטרוזליה]
נראה מתכון טוב.
השאלה שלי אם מתאים להחליף את החלב סויה בריצ' להקרמה.
 

bekki

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1097505:
מרק אפונה עם בצקיות.
פרטתי פה

חני

על בסיס זהה אפשר לשלב במקום בצקניות חתיכות קטנות של חזה עוף.
 

~רחלי~

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
םעם היה ב"בית נאמן" מתכון מעיולה של מרק פלפלים ירוקים עם קישואים שמיר ושמן זית.
יש למישהי את המתכון?
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י bekki;1097233:
קלי קלות
אפונה יבשה/שקית ואקום
1 בצל גדול
2 גזרים
1 קישוא
לחתוך גס את הירקות[בצל להשאיר שלם]
להוסיף תכולת האפונה.
למלא סיר במים עד לגובה הרצוי.
להרתיח.להוסיף מלח לפי הטעם.פלפל שחור [מעט]
לבשל על אש נמוכה עד לריכוך.

לטחון במקל יד. לטעום ולתקן תיבול.
להוסיף ביןחצי/אחד חב' מרגרינה לערבב שיימס

לבשל עוד כ10 ד' .


[אפשר לוותר על המרגרינה אבל היא עושה בכל זאת משהו נגד החנק של גרגירי האפונה]
במקום מרגרינה אפשר לשים קוואקר.
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י תמנתי;1096599:
הויטמינים נכנסים לנוזל שאותו בעצם אוכלים.
ומרק הוא כמו צ'ולנט - משתבח עם הבישול.

יש הרבה מסוגי הויטמינים שמתנדפים/ נהרסים בחום גבוה ובישול ארוך.
 

א"ב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
מרק בשר תימני סמיך ומדהים:
בצל
חצי קילו בשר (זה יכול להיות גולש / כתף / 8 / רולדה עגל / או בעצם כל מה שאת משתמשת לטשולנט) חתוך לקוביות גדולות
כמה שיני שום
קופסת רסק קטנה
2 עגבניות מגורדות
ירקות: תפו"א / גזר / דלעת חתוכים לחתיכות גדולות (לא כמות מופרזת)
תבלינים: כמון, חוואיג', פפריקה (מתוקה או חריפה), מלח, פלפל).

חותכים את הבצל לקוביות ומזהיבים, מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות והרסק, שום (כתוש או חתוך),
מוסיפים קוביות ירקות ומכסים במים.
מתבלים ומבשלים כמה שעות (3+).
אופציה: להוסיף (בתחילת הבישול כמובן) גם שעועית שהושרתה במים כמה שעות.
זה פשוט טעים!
שווה לחכות לחורף רק בשביל זה :)

ועוד מרק בסגנון שונה:
מרק תירס סיני עם חזה עוף (נשמע מפחיד, אבל מה-זה טעים!!!)
1 ליטר מרק צח (אפשר מתערובת, אבל הרבה יותר טעים להכין את הבסיס הזה של המרק הצח מירקות ועוף, ולחלק לקופסאות בפריזר, לשלוף ולהוסיף למרק, וזה טעים פי אלף מאבקת מרק!)
1 שקית תירס קפוא (או שימורים באותו משקל).
2 חלבונים
100 גרם חזה עוף
3 כפות רוטב סויה
2 כפות יין לבן יבש
1 כף סוכר
מלח
פלפל לבן
1-2 כפות עמילן תירס מדולל במעט מים

הכנה:
מרתיחים את המרק הצח.
מרסקים חצי מכמות התירס, שופכים למרק את התירס (המרוסק והלא מרוסק). מבשלים 2-3 דקות.
חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות ומערבבים אותו עם החלבונים.
מוסיפים למרק את הסויה, יין, סוכר, מלח ופלפל.
מעבים בעמילן ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את תערובת החלבונים והעוף הקצוץ (כן כן! גם את החלבונים שופכים למרק!), בוחשים ומניחים לרתוח דקה.

וגם זה כמובן מרק עולמי :)
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בקשר למרק עוף:
אני גיליתי שאם שמים שני חצאי גמבה.
זה נותן למרק נגיעה של מתיקות, ממש בקטנה, וזה מעשיר את המרק מאד.

היא נשארת שלמה, לא מלכלכת, אפשר להוציא אותה אחר כך.
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י bracha;1098835:
בקשר למרק עוף:
אני גיליתי שאם שמים שני חצאי גמבה.
זה נותן למרק נגיעה של מתיקות, ממש בקטנה, וזה מעשיר את המרק מאד.

היא נשארת שלמה, לא מלכלכת, אפשר להוציא אותה אחר כך.

פלפל נותן טעם מצוין בהרבה תבשילים (למי שאוהב את הטעם) במרקים, עוף צלי, רוטב עגבניות ואפילו בחביתה...

חני
 

עדינה הלפגוט

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מרק תירס ואיטריות
מצרכים:
בצל חתוך לקוביות
כף קמח
קופסת תירס 550 ג'
(גרעיני תירס מתוק)
בטטה מגורדת
מים
כפית רוטב סויה
חצי כוס שמיר קצוץ
3/4 כוס איטריות דקיקות למרק
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל להוסיף את הקמח ולערבב לרביכה אחידה, להוסיף את התירס כולל הנוזלים, למלא את הקופסא הריקה במים 3 פעמים ולהוסיף, להרתיח ולטחון את המרק גס.

2. להחזיר לסיר להוסיף את הבטטה והשמיר לתבל להנמיך את האש לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את האיטריות ולבשל עוד 10 דקות לבדוק טעמים.

בתאבון!!


הכנתי את המרק תירס של ניקי ב שהעלתה תמר
יצא טעים מאוד מאוד! [למרות ששכחתי לקנות שמיר ולשים כף רוטב סויה:confused:]

כולם נהנו ובקשו עוד צלחת [כולל הילד של השכנים שהתארח]
והכי שווה שמכינים אותו בצ'יק
 

יצירתית

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י מולטימדיה ה;1098905:
מרק תירס ואיטריות
מצרכים:
בצל חתוך לקוביות
כף קמח
קופסת תירס 550 ג'
(גרעיני תירס מתוק)
בטטה מגורדת
מים
כפית רוטב סויה
חצי כוס שמיר קצוץ
3/4 כוס איטריות דקיקות למרק
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל להוסיף את הקמח ולערבב לרביכה אחידה, להוסיף את התירס כולל הנוזלים, למלא את הקופסא הריקה במים 3 פעמים ולהוסיף, להרתיח ולטחון את המרק גס.

2. להחזיר לסיר להוסיף את הבטטה והשמיר לתבל להנמיך את האש לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את האיטריות ולבשל עוד 10 דקות לבדוק טעמים.

בתאבון!!


הכנתי את המרק תירס של ניקי ב שהעלתה תמר
יצא טעים מאוד מאוד! [למרות ששכחתי לקנות שמיר ולשים כף רוטב סויה:confused:]

כולם נהנו ובקשו עוד צלחת [כולל הילד של השכנים שהתארח]
והכי שווה שמכינים אותו בצ'יק
גמלי יצא ממעלה
ויתרתי על האיטריות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  21  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה