מרקים מרקים מרקים

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש למישהו מרק בצל פרווה??? יש דבר כזה?
 

profession

משתמש פעיל
מרק העוף המשפחתי שלנו...
מתחילים בבצל או שתיים שלמים מלא גרונות עצמות(שלדים...) וגם עוף לאכילה (למי שאוהב עוף במרק,)
ומים פושרים/קרים.
לתת להם להגיע לרתיחה-מוציא את מיטב הטעם מהעוף למרק אני בדרך כלל מוציאה בשלב הזה את השומן שמצטבר למעלה...
ואז מוסיפים את הירקות הרצויים למרק: קישוא, דלורית, גזר, קולורבי,
מי שאוהב כרוב לבן (חצי/רבע כרוב- לא מגורר) ותפו"א (עדיף אחרון שלא יתפורר)
וכמובן ירקות שורש-אפילו לא לאכילה רק לטעם
ואי אפשר בלי עליי טיבול-סלרי אמריקאי שמיר פטרוזיליה... אפשר גם ממש שלמים ואז המרק נשאר צח,
קיצור כל הדברים שנותנים למרק טעם עשיר וטוב וויטמינים ואז קצת מלח ופלפל שחור- לבשל עד שכל הירקות רכים,

וואי איך שאני מחכה לשבת עכשיו...

אגב, לכל מרקי העדשים וכד' אפשר לבשל עם בצל שלם-חורצים 'איקס' עם הסכין בצד העליון של הבצל עד חצי הבצל- וככה הוא נותן טעם למרק וכשגומרים את הבישול לפני הריסוק פשוט מוציאים אותו בשלמותו... מומלץ...
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
מרק העוף שלנו:
מרתיחים "סמרטוטים" של עוף. (עצמות חזה וכאלו) +קובית בשר עגל.
כשרותח מורידים את כל השומן והלכלוך שצף למעלה.
מוסיפים: גזרים, בצל, קישוא,קולרבי,בטטה,תפוחי אדמה,חצי גמבה, שיני שום שלמות, והרבה עלי סלרי. הילדים שלי משתגעים עליהם וקוראים לזה:"חמצוצים". (הערה ליתר ביטחון: זה לא חמוץ, זה רק ארוך וירוק) לפעמים אני שמה כמה עלי כרוב. זה ט ע י ם!
מלח לפי הצורך, ובישול ארוך ארוך ארוך.
יוצא צהוב כתומי אחחח... מרק של שבת.
איך ה"יקים" יכולים לוותר על זה?
 

דיני 2013

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י EC;1096111:
יש למישהו מרק בצל פרווה??? יש דבר כזה?

מרק בצל מדהים בטעמו! (פרווה, אפשר גם חלבי בתוספת גבינה צהובה)

4-5 בצלים גדולים פרוסים דק מטוגנים בשמן עד הזהבה.
כפית סוכר.
4 כפות קמח.
מערבבים לאט לאט
ומוסיפים בהדרגה 6 כוסות מים
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק בצל.
מביאים לידי רתיחה, ומבשלים כלצי שעה.

אפשר להוסיף גבינה צהובה בהגשה.

בתאבון לכולכם! חורף בריא! :p
 

מנגו

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נוי;1096125:
מרק העוף שלנו:
מרתיחים "סמרטוטים" של עוף. (עצמות חזה וכאלו) +קובית בשר עגל.
כשרותח מורידים את כל השומן והלכלוך שצף למעלה.
מוסיפים: גזרים, בצל, קישוא,קולרבי,בטטה,תפוחי אדמה,חצי גמבה, שיני שום שלמות, והרבה עלי סלרי. הילדים שלי משתגעים עליהם וקוראים לזה:"חמצוצים". (הערה ליתר ביטחון: זה לא חמוץ, זה רק ארוך וירוק) לפעמים אני שמה כמה עלי כרוב. זה ט ע י ם!
מלח לפי הצורך, ובישול ארוך ארוך ארוך.
יוצא צהוב כתומי אחחח... מרק של שבת.
איך ה"יקים" יכולים לוותר על זה?



אנחנו אוכלים מרק גם בימות הקיץ הלוהטים. עם מזגן כמובן.
הילדים שלי זורחים למראה מרק (עדיף מרק עוף), וידוע לנו ממי הם ירשו את זה;)
 

RIVKAG

ציורים יהודיים וקטורים להורדה משאטרסטוק
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מרק גורמה מהיר.
מאדים בצל.
מוסיפים ירקות קפואים: ברקולי וכרובית.
מעט במיה קפואה.
מבשלים לריכוך.
מתבלים טוב. טיפה חריף.פטרוזילה. שום פלפל מלח.
ריסקתי עם מזלג קצת לסמיכות. נראה לי שכדאי לטחון.
לא להוסיף הרבה מידי מים. רק לכיסוי הירקות.
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
"זמן המרקים" הוא זמן מעולה להכניס בילדים בריאות כפולה בתוספת של קינואה.
כמעט לא מורגש ובריא מאוד.
 

מנגו

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רותי בן שימ;1096140:
"זמן המרקים" הוא זמן מעולה להכניס בילדים בריאות כפולה בתוספת של קינואה.
כמעט לא מורגש ובריא מאוד.

תוכלי לפרט יותר?
איפה קונים, באיזו צורה זה מגיע, איך להוסיף, כמה ולכמה זמן בישול, ומה הערך התזונתי?
 

~רחלי~

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מרק תירס ואטריות

מרק מוצלח מאוד שאנחנו אוהבים להכין לארועים מענינים או סתם שמתחשק,המתכון מהאתר של ניקי ב אני מצרפת אותו מהמקור...
ולאלה המסורתיים שמתקשים לגוון מהמרק עוף/ירקות/כתום המלצה, תנסו, לא תתחרטו!


http://www.nikib.co.il/food-for-kids/2706/
מרק תירס ואיטריות
מצרכים:
בצל חתוך לקוביות
כף קמח
קופסת תירס 550 ג'
(גרעיני תירס מתוק)
בטטה מגורדת
מים
כפית רוטב סויה
חצי כוס שמיר קצוץ
3/4 כוס איטריות דקיקות למרק
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל להוסיף את הקמח ולערבב לרביכה אחידה, להוסיף את התירס כולל הנוזלים, למלא את הקופסא הריקה במים 3 פעמים ולהוסיף, להרתיח ולטחון את המרק גס.

2. להחזיר לסיר להוסיף את הבטטה והשמיר לתבל להנמיך את האש לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את האיטריות ולבשל עוד 10 דקות לבדוק טעמים.

בתאבון!! :)
 

קבצים מצורפים

  • מרק-תירס-ואיטריות.jpg
    KB 20.8 · צפיות: 22

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
מרק התירס באמת נראה נחמד, הבעיה היחידה- כ ו ל ו פחמימות.
אסון לדיאטה ולסוכר.
 

גאונה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י דיני 2013;1096128:
מרק בצל מדהים בטעמו! (פרווה, אפשר גם חלבי בתוספת גבינה צהובה)

4-5 בצלים גדולים פרוסים דק מטוגנים בשמן עד הזהבה.
כפית סוכר.
4 כפות קמח.
מערבבים לאט לאט
ומוסיפים בהדרגה 6 כוסות מים
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק בצל.
מביאים לידי רתיחה, ומבשלים כלצי שעה.

אפשר להוסיף גבינה צהובה בהגשה.

בתאבון לכולכם! חורף בריא! :p
אני מוסיפה 1/2 כוס יין לבן חצי יבש ומאוד משדרג
ולא לשכח קרוטונים
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מנגו;1096154:
תוכלי לפרט יותר?
איפה קונים, באיזו צורה זה מגיע, איך להוסיף, כמה ולכמה זמן בישול, ומה הערך התזונתי?

קונים את זה בשקיות כמו אורז .
הבישול שלו בתוך המרק די קצר כי זה עיגולים קטנטנים. מזכיר קוסקוס בינוני(מהשקיות)

אני מוסיפה את זה גם לאורז.

הערך התזונתי: (מויקפדיה)
לזרעי הקינואה ערך תזונתי גבוה מאוד. בניגוד לחיטה (אשר דלה בחומצת האמינו ליזין) הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. במצבו הטבעי זרע הקינואה מכוסה בציפוי ספונינים, חומרים רעילים ובעלי טעם מר, אך הקינואה נמכרת לרוב בצורתה המעובדת בה שכבת הספונינים מוסרת. עלי הקינואה מכילים כמות קטנה של חומר רעיל בשם חומצה אוקסלית (אשר נמצאת גם בבני משפחת הסלקיים כגון תרד וסלק, ובבני משפחת הירבוזיים כגון כף אווז האשפות) שעלול להיקשר לסידן ולברזל שבדם ולמנוע את ספיגתם[דרושה הבהרה]. הקינואה איננה מכילה גלוטן.
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לכל מי שמבשלת את מרק העוף מהבוקר ועד קבלת שבת, חבל. ככל שהבישול ארוך יותר, הירקות מאבדים יותר ויותר ויטמינים!
 

יצירתית

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י תמר;1096164:
מרק מוצלח מאוד שאנחנו אוהבים להכין לארועים מענינים או סתם שמתחשק,המתכון מהאתר של ניקי ב אני מצרפת אותו מהמקור...
ולאלה המסורתיים שמתקשים לגוון מהמרק עוף/ירקות/כתום המלצה, תנסו, לא תתחרטו!


http://www.nikib.co.il/food-for-kids/2706/
מרק תירס ואיטריות
מצרכים:
בצל חתוך לקוביות
כף קמח
קופסת תירס 550 ג'
(גרעיני תירס מתוק)
בטטה מגורדת
מים
כפית רוטב סויה
חצי כוס שמיר קצוץ
3/4 כוס איטריות דקיקות למרק
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל להוסיף את הקמח ולערבב לרביכה אחידה, להוסיף את התירס כולל הנוזלים, למלא את הקופסא הריקה במים 3 פעמים ולהוסיף, להרתיח ולטחון את המרק גס.

2. להחזיר לסיר להוסיף את הבטטה והשמיר לתבל להנמיך את האש לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את האיטריות ולבשל עוד 10 דקות לבדוק טעמים.

בתאבון!! :)

זה נשמע טוב...
אני הולכת עכשיו להכין
 

יצירתית

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
יש לי חלום להגיע ל... אולי מסעדה?! שיהיה בה לפחות 20 סוגי מרקים שיוכלו לטעום ולכל מרק מוצמד מתכון מדוייק...
אולי מישהי פה מארגנת כזה דבר???
אני כ"כ אוהבת מרקים... אני רק רואה עננים מתקרבים וזה מזמין אותי להכין מרק (הבנות שלי מנסות להתרגל... אבל ב"ז תמיד רוצות מרק צהוב של שבת...)

ולשאלות..
איזה תיבול שמים למרק עגבניות? (כמובן חוץ מפלפל ומלח)
ובכלל על איזה תיבולים מעניינים אתן ממליצות?
מה עושים עם קטניות שקשות למעיים?
איך עושים שיוכלו להשתמש במרק עגבניות ואורז גם למחרת?

ולטיפים...
*בפסח (לפעמים גם בחול) אני טורפת ביצה עם מעט מלח ושופכת טיפות טיפות למרק רותח זה מתבשל מיד ומאד טעים
*שנה שעברה גירדתי מלא יקרות והכנתי כאילו מרק -עם מעט מים על מליון ירקות והקפאתי בקופסאות של חצי ליטר ובמשך החורף הפשרתי לארוחת צהריים, הוספתי לסיר עם מים ותיבלתי- חוסך מלא זמן
*תמיד כשממהרים אפשר לטגן בצל לקלף וחתוך גדול כמה ירקות- מה שיש בבית, להוסיף שימורים או ירק קפוא (חומוס, שעועית, תירס, אפונה) מבשלים ומתבלים תמיד יוצא טוב ומגוון (למפונקים אני מרסקת עם מזלג)
 

bekki

משתמש מקצוען
מרק לשוברי שגרה :)
להשרות לילה- 11/2 כוס חומוס
להכניס לסיר עם מים עד לחצי מגובה הסיר.
להרתיח ולבשל על אש בינונית/נמוכה שעה וחצי.
בינתיים לחתוך לקוביות גסות מאד: גזרים,בטטות,דלעת,קולורבי,קישוא-כיד הדמיון ...
להוסיף לסיר את הירקות החתוכים .לתבל:
מלח
אבקת שום
כמון
כרכום
חוואג' תימני
קורט פלפל שחור
פפריקה אדומה.
לבחוש עד לערבוב מלא.
להוסיף:
צרור שמיר קצוץ ,צרור עלי כוסברה קצוצים.
לבשל על אש נמוכה שעה וחצי נוספות/עד לריכוך.

רוצו להכין,הריח.... יסחוף את כל השכנים עד אליכם.
סכנת טביעה;)
 

מרגלית10

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
מה, רק בחורף אתן מכינות מרק??
אצלי אם אין מרק זה נקרא שלא היתה ארוחה מבושלת.... ואי אפשר ללכת לישון (אנחנו אוכלים בערב)
זה הדבר שהכי פשוט וקל לעשות, מה שיש בבית מכניסים לסיר, לפעמים עם טיגון מראש וכשאין זמן אז רק קוביות בסיר עם מים ותבלינים, לפעמים עם רביכה, לפעמים עם קטניות למיניהם, (הילדים שלי די מפונקים בנושאי הירקות והקטניות)
והכי טוב זה שאין כמעט מרק אחד דומה לחברתה בטעם אפילו כשהבסיס הוא אותו דבר.
 

חביבה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שרי קלוגר;1095280:
מרק תפוחי אדמה וקישואים
לאדות הרבה בצל,
להוסיף תפוחי אדמה וקישואים חתוכים לקוביות גדולות.
להוסיף גם הרבה שיני שום (אני אוהבת המון, אבל כל אחד לפי טעמו..)
ושמיר קצוץ
לכסות במים, להתיח ולבשל עד להתרככות הירקות (ככה אומרים?:()
לרסק עם בלנדר יד.

מאד טעים להוסיף לכל מרק:
חותכים פרוסות לחם לקוביות, מניחים בתבנית ומפזרים מעל תבלינים:
פפריקה, פלפל, גריל עוף, שום כתוש,
מטפטפים שמן זית ומערבבים הכל.
אופים בתנור להשחמה.

בתאבון
עשיתי אתמול ויצא מעדן! גם הילדים התלקקו.
תודה רבה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה