חידה ממלכה במבחן - חידונים

yael305

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

.B.B

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
קיבלתי 50/100👏👏להבדיל ממכם מרוצה.... קראתי את הספר לפני ארבע שנים...
מתי מישהו יעשה על ספרי יונה ספיר???
כבר היו כאן בפרוג כמה וכמה חידונים על סדרת מרגל להשכרה.
תעשה חיפוש קצר ותופתע

טאבו

משתמש סופר מקצוען
קיבלתי 50/100👏👏להבדיל ממכם מרוצה.... קראתי את הספר לפני ארבע שנים...
מתי מישהו יעשה על ספרי יונה ספיר???
הכנתי פעם, בהצלחה! (אני חושבת שזה על כל מרגל להשכרה)

טאבו

משתמש סופר מקצוען
מעלה חידון ממלכה במבחן שעשיתי,
עשיתם? נהניתם?
תגיבו ותעלו עוד חידוןןן
@טאבו @המלמד מבני ברק @שרהלה שרהלה @משולש ברמודה @דו משמעי @דנמרק @בית הביואר @brachy 100 @אמת מארץ תצמח @.B.B
מחכים לכולםםם
גם למי שלא תייגתי..
תודה על התיוג!
קיבלתי 60...

סופגנית

משתמש פעיל
הכנתי פעם, בהצלחה! (אני חושבת שזה על כל מרגל להשכרה)
קיבלתי 20....
האמת היא שלא קראתי את כל הספרים!
אני חורשת על דם קר ומגן אנושי.
יודעת אותם כמעט בעל פה...
ואיך לא?
ברור שאת כל הספרים של ליבי.
אותם היא אפשר לפספס!

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

"ממלכה במבחן" – סדרת ביקורות על סדרת הדגל של מיה קינן

סדרת "ממלכה במבחן" היא כנראה אחת הסדרות השאפתניות, העמוקות והמשוכללות ביותר שנכתבו במדף החרדי. עם עולם עשיר, דמויות מורכבות, שפה גבוהה ורעיונות תיאולוגיים־פוליטיים, היא קנתה לעצמה מקום קבוע בלבם של אלפי קוראים.

מתוך אהבה כנה לכתיבה טובה, ומתוך הערכה לסדרה עצמה — בחרתי לבחון אותה מחדש, ללוות כל ספר בניתוח מעמיק, להדגיש את הראוי הדגשה ואת המיוחד בה שניתן ללמוד ממנו (ויש כל כל הרבה) ולהציב מראה גם מול המקומות שבהם לדעתי היא חוטאת למה שהיא בעצמה ניסתה להיות: מדויקת, עמוקה, מוסרית.

הביקורות נכתבות בגובה עיניים, מתוך ניסיון להרחיב את הדיון הספרותי החרדי בלי להקטין או לבטל. הן כוללות הערות סגנוניות, ניתוחים תמאטיים, דמויות, עלילה, וגם קצת סרקזם עצמי. נשמח לשמוע גם אתכם — האם הרגשתם כמוני? האם דווקא הפוך?

(הביקורות מופיעות בתגובות לפי סדר הקריאה: איסתרק, מהללאל, יוזבד (שני החלקים יחד), פדהאל. ולבסוף – סיכום על הסדרה כולה.)

חשוב לי לציין, ולו רק למען תפארת הקריאה :)
אף שבכל ביקורת אני מתייחסת לספר מסוים, הקריאה שלי אינה "נקייה" או מנותקת. כבר בכתיבה על איסתרק, אני קוראת אותו לא כקוראת תמימה, אלא כמי שכבר מכירה את הסדרה כולה. זו בחירה מודעת — שמביאה איתה גם סיכון וגם רווח. מצד אחד, היא עלולה לטשטש את חוויית הקריאה הראשונית והבתולית. מצד שני, היא מאפשרת לי לחרוש את הסדרה לרוחבה ולעומקה: לזהות קשתות תמטיות, מבנים חוזרים, הדהודים פנימיים ורעיונות שמתפתחים לאורך זמן. כך הביקורת לא רק עוקבת אחר כל פרק בפני עצמו — אלא גם משרטטת את הדי.אן.איי של הסדרה כשלם.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ח'

נז חֶלְקִי יי אָמַרְתִּי לִשְׁמֹר דְּבָרֶיךָ:נח חִלִּיתִי פָנֶיךָ בְכָל לֵב חָנֵּנִי כְּאִמְרָתֶךָ:נט חִשַּׁבְתִּי דְרָכָי וָאָשִׁיבָה רַגְלַי אֶל עֵדֹתֶיךָ:ס חַשְׁתִּי וְלֹא הִתְמַהְמָהְתִּי לִשְׁמֹר מִצְוֹתֶיךָ:סא חֶבְלֵי רְשָׁעִים עִוְּדֻנִי תּוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:סב חֲצוֹת לַיְלָה אָקוּם לְהוֹדוֹת לָךְ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:סג חָבֵר אָנִי לְכָל אֲשֶׁר יְרֵאוּךָ וּלְשֹׁמְרֵי פִּקּוּדֶיךָ:סד חַסְדְּךָ יי מָלְאָה הָאָרֶץ חֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:
נקרא  11  פעמים
למעלה