עזרה ממי שיש לה תנור אלקטרולוקס (פירוליטי או רגיל)

ריצ'רץ

משתמש צעיר
אשמח לעזרתכם:
קניתי תנור אלקטרולוקס(פירוליטי) משום מה הרבה דברים שאני אופה שם התוצאה לא כ"כ מוצלחת ביחס למה שהיה יוצא לי בעבר מתנור פשוט של חברת LAVAMAT.
יכול להיות שאני לא יודעת להשתמש טוב בתוכניות אבל לדוג.
כשאני אופה חלות - אני משתמשת בתוכנית פס למעלה ולמטה 180 מעלות משום מה לוקח לזה הרבה זמן להיות מוכן וגם אז אני ממש לא מרוצה מהתוצאה.
יש לכן אולי עצות איך להשתמש בתוכניות בצורה טובה ? או האם יש עוד מישהי שזה קורה לה שאני ידע אם הבעיה אצלי או בתנור ?
תודה רבה !!
 

racheli23.7

משתמש חדש
מעניין מה שאת אומרת. יש לי תנור כזה כבר כמה שנים טובות, והוא מעולה!

את יכולה גם לנסות באפיה של חלות למשל את התוכנית עם פס למטה ומאוורר ואם גם בזה לא יצליח, אז כנראה שיש בעיה בתנור. יש בסביבתי כמה עם תנור כזה וכולם מאד מרוצים.
 

רביעיה

משתמש מקצוען
היה לי בעבר תנור של אלקטרולוקס - לא פירוליטי,
שנים חשבתי שאני לא יודעת לבשל,
אבל מסתבר שכנראה הגוף חימום היה תקול
היה לוקח לי בטורבו לאפות עוף שעתיים וחצי בלי כיסוי ועדיין לא היה רך.
החלפתי תנור והכל מצוין
אולי שווה לך להזמין טכנאי.
 

מחשבת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
לי יש פירוליטי, 2 תנורים, אופה מצוין!
 

מלכה123

משתמש מקצוען
יש לי אלקטרולוקס (לא פירוליטי) ואופה מעולה! אבל לדעתי את אופה על מעלות נמוכות מדי, אני אופה בכל המאפים (חוץ מעוגה- שאותה אופה על 180) על 200, ובכל השאר- דגים, עופות, תפו"א וכד', על 270.
 

ריצ'רץ

משתמש צעיר
מעניין מה שאת אומרת. יש לי תנור כזה כבר כמה שנים טובות, והוא מעולה!

את יכולה גם לנסות באפיה של חלות למשל את התוכנית עם פס למטה ומאוורר ואם גם בזה לא יצליח, אז כנראה שיש בעיה בתנור. יש בסביבתי כמה עם תנור כזה וכולם מאד מרוצים.

ניסיתי גם עם הפס והטורבו אז הוא ממש חזק הוא שורף מלמעלה.

יש לי אלקטרולוקס (לא פירוליטי) ואופה מעולה! אבל לדעתי את אופה על מעלות נמוכות מדי, אני אופה בכל המאפים (חוץ מעוגה- שאותה אופה על 180) על 200, ובכל השאר- דגים, עופות, תפו"א וכד', על 270.

חשבתי באמת שאולי המעלות נמוכות כי תכלס בברירת מחדל הוא מביא 200 אבל מעצבן לאפות הכל על 200 וגם ניסיתי את זה ולא התלהבתי מהתוצאה.
הטורבו באמת יותר חזק אז לבישולים של דגים בשר ועוף לא אכפת לי אבל דברים שצריכים אפיה יותר מדויקת כמו עוגות וחלות זה משגע אין תוכנית נורמלית.
לפעמים אני מרגישה שכל עוגה שאני מכינה אני צריכה לנחש מתי להוציא זה לא אופה לפי הכללים.
 

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
חלות- על טורבו (בלי הפס, זה חזק מדי) ועל 200 מעלות. תוך 25 דקות זה מוכן ומצוין. אם יש זמן, אפשר להתחיל עם 220 ולוהריד ל170 עם טורבו. לוקח עוד כמה דקות ויותר נכון לחלות.
רוב האפיה אני עושה עם טורבו.
אלקטרולוקס רגיל בלי פירולטי. מאד מרוצה.
 

יונלה

משתמש מקצוען
חלות- על טורבו (בלי הפס, זה חזק מדי) ועל 200 מעלות. תוך 25 דקות זה מוכן ומצוין. אם יש זמן, אפשר להתחיל עם 220 ולוהריד ל170 עם טורבו. לוקח עוד כמה דקות ויותר נכון לחלות.
רוב האפיה אני עושה עם טורבו.
אלקטרולוקס רגיל בלי פירולטי. מאד מרוצה.
גם אני אופה כך, מצוין ממש!

יש מיתוס שחלות אסור לאפות בטורבו, אינני יודעת מי המציא את זה אבל טורבו מצויין גם לחלות וגם לעוגות.
 

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל
מומחות לטורבו - מה לא כדאי בטורבו?
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
מומחות לטורבו - מה לא כדאי בטורבו?
טורבו מייבש לכן הוא טוב לעוגות בחושות וחלות
ולא טוב לדגים ועופות שצריכים להשאר רטובים.


יש לי שני תנורי אלקטרולוקס כבר 4 שנים והם מצוינים!
אופה חלות על 200 וטורבו

אם יש בעיה בגוף חימום יש להם אחריות עד שנה צרו קשר עם השרות שישלחו טכנאיץ
 

אם הבנות

משתמש פעיל
יש לי 2 תנורים פריוליטי ומאד מרוצה.
כל פעם כשאני פותחת את דלת התנור (גם כשהוא לא פועל) נדלקת הנורה. בשבת אני לא יכולה לפתוח את התנור. אני צריכה להוציא את העוגות וכו' מהתנור לפני שבת. איך אני מבטלת את הדלקת הנורה?
 

תכשיט

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
יש לי אלקטרולוקס פירוליטי
אופה חלות על פס עליון ופס תחתון 200 מעלות ועד 45 דק' זה מוכן,

עוגות טורט ובכלל אופה רק בטורבו על 150 כמו שהתנור "מחליט"
רק כך הן יוצאות לי טוב,

אגב תפו"א בתנור לא נאפה לי אלא רק בטורבו, (מעלה ל200 מעלות.)
מוזר מאוד אבל ברגיל גם שעתיים לא מספיק לו ובטורבו פחות משעה,
 

ריצ'רץ

משתמש צעיר
יש לי אלקטרולוקס פירוליטי
אופה חלות על פס עליון ופס תחתון 200 מעלות ועד 45 דק' זה מוכן,

עוגות טורט ובכלל אופה רק בטורבו על 150 כמו שהתנור "מחליט"
רק כך הן יוצאות לי טוב,

אגב תפו"א בתנור לא נאפה לי אלא רק בטורבו, (מעלה ל200 מעלות.)
מוזר מאוד אבל ברגיל גם שעתיים לא מספיק לו ובטורבו פחות משעה,


וואי סוף סוף תגובה שמתארת בדיוק את מה שקורה לי ....
וזה לא משגע אותך 45 דקות לחלות זה המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
אני הייתי אופה חלות ב 22 דקות והיה יוצא מעולה מעולה זה כפול מהזמן אם יש לי כמה מגשים אני כל היום סביב זה פשוט מחרפן ..
וכמו שאת אומרת תפו"א רק על טורבו

חלות- על טורבו (בלי הפס, זה חזק מדי) ועל 200 מעלות. תוך 25 דקות זה מוכן ומצוין. אם יש זמן, אפשר להתחיל עם 220 ולוהריד ל170 עם טורבו. לוקח עוד כמה דקות ויותר נכון לחלות.
רוב האפיה אני עושה עם טורבו.
אלקטרולוקס רגיל בלי פירולטי. מאד מרוצה.

גם את זה עשיתי אבל כמו שאמרתי 200 מעלות 25 דקות היה נהיה לי מאד כהה למעלה ולא אהבתי ולהחליף באמצע את התוכנית זה גם מעצבן...
בקיצור בינתיים לא מצאתי איזה פתרון מוצלח...

טורבו מייבש לכן הוא טוב לעוגות בחושות וחלות
ולא טוב לדגים ועופות שצריכים להשאר רטובים.


יש לי שני תנורי אלקטרולוקס כבר 4 שנים והם מצוינים!
אופה חלות על 200 וטורבו

אם יש בעיה בגוף חימום יש להם אחריות עד שנה צרו קשר עם השרות שישלחו טכנאיץ

לא נראה לי שיש לי בעיה בגוף חימום כי תכלס זה אופה....פשוט לדעתי לא בצורה הנכונה

אני ינסה פעם הבאה טורבו 200 מעלות כמה זמן את אופה את זה ככה ??
 

פרידא

משתמש מקצוען
אני חושבת שבתנור הזה צריך פשוט לשים על יותר מעלות מתנור אחר. אני תמיד הייתי אופה על 180 ועכשי ואני אופה על 200.

דרך אגב, מעניין אותי אם קורה לעוד משהי. כל פעם שאני פותחת את התנור באמצע האפיה פורץ זרם חזק מאד של אויר חם. אני חייבת לפתח מהצד, לברוח לכמה דקות ורק אז להתקרב. זה קורה גם לכם?
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
[QUOTE="ריצ'רץ, post: 7050785, member: 51674"


לא נראה לי שיש לי בעיה בגוף חימום כי תכלס זה אופה....פשוט לדעתי לא בצורה הנכונה

אני ינסה פעם הבאה טורבו 200 מעלות כמה זמן את אופה את זה ככה ??[/QUOTE]


20 דק' גג ואני אופה 2 מגשי חלות יחד
אפיתי 50 לחמניות ב3 תבניות יחד בתנור על טורבו ב20 דק'
 
נערך לאחרונה ב:

ריצ'רץ

משתמש צעיר
[QUOTE="ריצ'רץ, post: 7050785, member: 51674"


לא נראה לי שיש לי בעיה בגוף חימום כי תכלס זה אופה....פשוט לדעתי לא בצורה הנכונה

אני ינסה פעם הבאה טורבו 200 מעלות כמה זמן את אופה את זה ככה ??


20 דק' גג ואני אופה 2 מגשי חלות יחד
אפיתי 50 לחמניות ב3 תבניות יחד בתנור על טורבו ב20 דק'[/QUOTE]

תגידי וגם לך זה נותן 150 מעלות בברית מחדל של הטורבו ? כי 200 זה נשמע לי מזה גבוהה מפחדת שישרוף לי את החלות.
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
20 דק' גג ואני אופה 2 מגשי חלות יחד
אפיתי 50 לחמניות ב3 תבניות יחד בתנור על טורבו ב20 דק'

תגידי וגם לך זה נותן 150 מעלות בברית מחדל של הטורבו ? כי 200 זה נשמע לי מזה גבוהה מפחדת שישרוף לי את החלות.[/QUOTE]
הוא לא נותן לי מעלות ברירת מחדל אני בוחרת לבד.
ו200 לחלות זה בכלל לא גבוה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמא

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה קְרָאתִיךָ חוּשָׁה לִּי הַאֲזִינָה קוֹלִי בְּקָרְאִי לָךְ:ב תִּכּוֹן תְּפִלָּתִי קְטֹרֶת לְפָנֶיךָ מַשְׂאַת כַּפַּי מִנְחַת עָרֶב:ג שִׁיתָה יְהוָה שָׁמְרָה לְפִי נִצְּרָה עַל דַּל שְׂפָתָי:ד אַל תַּט לִבִּי לְדָבָר רָע לְהִתְעוֹלֵל עֲלִלוֹת בְּרֶשַׁע אֶת אִישִׁים פֹּעֲלֵי אָוֶן וּבַל אֶלְחַם בְּמַנְעַמֵּיהֶם:ה יֶהֶלְמֵנִי צַדִּיק חֶסֶד וְיוֹכִיחֵנִי שֶׁמֶן רֹאשׁ אַל יָנִי רֹאשִׁי כִּי עוֹד וּתְפִלָּתִי בְּרָעוֹתֵיהֶם:ו נִשְׁמְטוּ בִידֵי סֶלַע שֹׁפְטֵיהֶם וְשָׁמְעוּ אֲמָרַי כִּי נָעֵמוּ:ז כְּמוֹ פֹלֵחַ וּבֹקֵעַ בָּאָרֶץ נִפְזְרוּ עֲצָמֵינוּ לְפִי שְׁאוֹל:ח כִּי אֵלֶיךָ יְהוִה אֲדֹנָי עֵינָי בְּכָה חָסִיתִי אַל תְּעַר נַפְשִׁי:ט שָׁמְרֵנִי מִידֵי פַח יָקְשׁוּ לִי וּמֹקְשׁוֹת פֹּעֲלֵי אָוֶן:י יִפְּלוּ בְמַכְמֹרָיו רְשָׁעִים יַחַד אָנֹכִי עַד אֶעֱבוֹר:
נקרא  13  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה