אני רוצה ת'מתכון של השניה המלכותית...
יש?
השתמשתי בבסיס של המתכון המצורף (מאתר הפייה) עם קצת שינויים
שמן במקום מרגרינה
גבינה 5% במקום מסקרפונה
בלי קצפת מעל
את עיגול השוקולד יצקתי מתבנית מעגלים
החומרים:
לבישקוטים בקפה:
1 כף קפה מגורען
240 מ"ל (כוס) מים רותחים
4 כפות אמרטו, ברנדי או ליקר קפה (לא חובה אך מומלץ)
120 גרם (חצי חבילה) בישקוטים
לתחתית ביסקוויט קפה:
150 גרם ביסקוויטים
25 גרם (2 כפות) סוכר חום בהיר דמררה
1 כפית שטוחה קפה מגורען
60 גרם חמאה
לקרם מסקרפונה עשיר:
12 גרם (3 כפיות שטוחות) ג'לטין
60 מ"ל (4 כפות) מים
5 חלמונים גדולים, בטמפרטורת החדר
135 (שני שליש כוס) גרם סוכר
45 מ"ל (3 כפות) מים
כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי
500 גרם (2 גביעים) מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
225 גרם (גביע) גבינת שמנת 25%, בטמפרטורת החדר
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
לקצפת קפה:
300 מ"ל (גביע ועוד 3 כפות) שמנת מתוקה
כפית וחצי קפה מגורען
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קקאו, לפידור
כלים:
תבנית 24 ס"מ
אופן ההכנה:
לבישקוטים בקפה:
ממיסים כף קפה נמס בכוס מים רותחים, מצננים לטמפרטורת החדר.
לתחתית ביסקוויט קפה:
במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים וסוכר חום בהיר לפירורים דקים.
ממיסים את הקפה הנמס בכפית של מים רותחים. ממיסים במיקרוגל חמאה לנוזל חלק.
מוסיפים את החמאה והקפה לביסקוויטים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
משטחים בתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס. מעבירים בינתיים לקירור.
לקרם מסקרפונה עשיר:
מערבבים בקערה קטנה ג'לטין עם 60 מ"ל מים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-10 דקות.
במערבל חשמלי מתחילים להקציף חלמונים במהירות גבוהה.
במקביל מבשלים בסיר קטן סוכר עם 45 מ"ל מים וכמה טיפות של מיץ לימון סחוט טרי. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך בעבוע לעוד כ-6 דקות,
עד לקבלת סירופ סמיך מאוד, שמבעבע בחוזקה לכמה שניות גם אחרי שמסירים את הסיר מהאש.
(למי שיש מדחום, יכול להיות מדויק ולמדוד 118 מעלות. למי שאין ורוצה להיות בטוח שהסירופ מוכן,
יכול גם לנטף טיפה מהסירופ לתוך כוס מים קרים, ולראות אם הסירופ מתייצב במהרה לכדור רך).
מנמיכים את מהירות המערבל, יוצקים מיד את הסירופ החם פנימה על דפנות הקערה תוך הקצפה,
מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים היטב 5-7 דקות לפיסטור החלמונים ולקבלת קציפה בהירה ותפוחה,
שאינה חמה למגע. ממיסים את הג'לטין המושרה במים (15-20 שניות במיקרו), מוסיפים למערבל בזרם דק
ומערבלים להטמעה. מסירים את הקערה מהמערבל.
פותחים את המסקרפונה וגבינת השמנת בעירבוב טוב בקערה גדולה נפרדת, ומוסיפים אותן לקציפת החלמונים
בכמה פעמים תוך טריפה טובה במטרפה לתערובת חלקה. משיבים את התערובת לקערה,
ומקציפים בקערת המערבל החשמלי את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים לתוך קרם הגבינה לתערובת חלקה.
להרכבה:
משטחים מחצית מכמות הקרם בתבנית על תחתית הפירורים. יוצקים את הקפה לתוך קערה ומערבבים פנימה את הליקר.
טובלים בכל פעם בישקוטי בקפה לטבילה קצרה, ומסדרים בתבנית כך שהבישקוטים מכסים את הקרם כמה שיותר.
כדי למלא את הרווחים שנשארים, שוברים כמה בישקוטים לפני הטבילה בקפה ומסדרים בתבנית.
(כדי שקצוות הבישקוטים יבלטו מדפנות העוגה סביב במרווחים שווים,
סידרתי קודם ארבעה בישקוטים בצורת פלוס כשהם צמודים לדפנות, ולאחר מילאתי את הרווחים ביניהם בצורה מעגלית).
משטחים מעל לבישקוטים את יתרת הקרם, מחליקים ומעבירים לקירור או להקפאה למשך הלילה.