דרוש מתכון מטבח בריא? אפשרי!! בריא, טעים, קל להכנה, ומוצרים נגישים.

שפת הים

משתמש מקצוען
זה רעיון מבורך!!
אני מכינה בד"כ הרבה מיני מתיקה ומשתדלת לא להשתמש בסוכר
יותר בסילאן בדבש במייפל וזה יוצא אפילו הרבה הרבה יותר טעים וגם בריא יותר!
אשתדל בזמני הפנוי להעלות מתכון או שניים
אותו הדבר אני משתמשת בשמן קוקוס כתחליף לחמאה ומרגרינה ויוצא מוושלם!!!
אפשר מתכונים?
מחפשת בנרות מתכונים בלי סוכר
תודה:)
 

שאף

משתמש מקצוען
משתפת במתכון מארוחת הצהריים של אתמול: מנה עיקרית + תוספת בלי ללכלך סירים
בלי פחמימות
וטעימה מאד!
מושט על מצע אנטי פסטי בתנור.
למתכון:
פורסים ירקות לפרוסות מכל הבא ליד: קישואים, בצל, פלפלים, שיני שום. אפשר בטטה- אני ויתרתי.
מזלפים שמן זית, מלח. אופים כחצי שעה.
מוציאים מהתנור ושמים מעל את המושטים, מתבלים אותם במעט שמן זית ומלח, ומצפים בעשבי תיבול.
אני "קישטתי" כל מושט בכמה פרוסות עגבניה- שהופכת לצלויה ועסיסית.
זה הכל!!
ממשיכים לאפות עוד כחצי שעה, עם ניר כסף.
הירקות משחימים, הדג עסיסי, ושימו לב לחומרי התיבול- מינימלי!
באמת הילדים שלך יושבים ואוכלים ירקות אפויים??
רק שלי כאלה מפונקים?
כשאני מכינה ירקות בתנור או מבושלים בכל צורה שהיא ואני מכינה הרבה זה לבעלי ולי ולקטן שמעז לטעום
כל השאר בחלומות... (ואני חולמת הרבה שיאכלו אצלי בריא)
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ואז מגיעה שבת..
וכל מה שהתאמצנו כל השבוע נעלם.
אז.. לקראת שבת קודש נשמח ברעיונות לסעודת שבת חגיגית וטעימה
ולא פחמימיתית וכבדה....
ואצלנו:
מגוון ענק של סלטים חיים מיוחדים טעימים ובריאים
עם כמה שיותר עישבי תיבול רעננים וטובים.
אשמח לרעיונות לתוספות.
 

רחליR

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אפשר מתכונים?
מחפשת בנרות מתכונים בלי סוכר
תודה:)
[/QUOT
מחר בעז"ה אעלה מתכון להכנת טבלת שוקולד
ביתי ללא סוכר ומחומרים אכותיים

ועוד כמה דברים טובים בלי נדר
 

רחליR

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
בס"ד
אני מעלה מתכונים שאצלנו ברוך ה'
נחטפים יותר בריא וגם יותר טעים!

טבלת שוקולד ביתי ללא סוכר
מצרכים:

1/3 כוס קקאו
1/4 כוס שמן קוקוס
4 כפות סילאן / מייפל (לפי הטעם)
2 כפות חמאת קקאו ( אני משתמשת בחמאת קקאו של "שקד תבור")
אפשר להוסיף אגוזי לוז קלויים לבחירה

אופן ההכנה
ממיסים בבן מארי את החמאת קקאו ושמן קוקוס
מוסיפים את הסילאן/ המייפל והקקאו מערבבים
יוצקים לתוך תבנית שוקולד/ מרפדים בנייר אפיה תבנית פיירקס
מניחים את האגוזים ומעל שופכים את השוקולד
מכניסים למקרר למשך 3 שעות עד שמתקשה
חותכים לקוביות ומאכסנים בקופסא במקפיא
לא להשאיר בחוץ זה נמס, אוכלים כשזה קר מהמקפיא




-חטיף אנרגיה-
( מתכון של חן במטבח)

כמות: כ-20-25 חתיכות
השימוש הוא בכוס מידה של 250 מ"ל
תבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה

מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל שלמה
1 כוס פצפוצי אורז
רבע כוס קוקוס
חצי כוס אגוזי בונדוק ושקדים קצוצים גס (הרוב שקדים או כ ל סוג אחר של אגוזים שאוהבים)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס (או חצי כוס חמוציות או פירות יבשים שאוהבים)
רבע כפית תמצית וניל
רבע כוס שמן קוקוס (אפשר לשלב חמאת קקאו ושמן קוקוס זה יוצא יותר טעים)
שליש כוס דבש

אופן הכנה:
• לחמם תנור ל-170 מעלות.
• בקערה גדולה לערבב את כל החומרים היבשים, שיבולת שועל, פצפוצי אורז, מלח, קוקוס, אגוזים ושוקולד.
• בקערה קטנה לערבב את כל החומרים הרטובים, דבש, שמן ותמצית וניל.
• לשפוך את התערובת הרטובה לקערה של החומרים היבשים ולערבב היטב.
• לשפוך את התערובת לתבנית, לשטח ולהדק היטב בעזרת נייר אפייה.
• להכניס לתנור לאפייה של 20-25 דקות או עד שהשכבה העליונה מזהיבה מעט (זהירות שלא ישרף).
• להוציא מהתנור ולצנן לגמרי.
• בעזרת סכין חדה לחתוך לחתיכות.
• לאחסן בחוץ בקופסא אטומה או במקפיא.
בהצלחה
 
נערך לאחרונה ב:

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
ואז מגיעה שבת..
וכל מה שהתאמצנו כל השבוע נעלם.
אז.. לקראת שבת קודש נשמח ברעיונות לסעודת שבת חגיגית וטעימה
ולא פחמימיתית וכבדה....
ואצלנו:
מגוון ענק של סלטים חיים מיוחדים טעימים ובריאים
עם כמה שיותר עישבי תיבול רעננים וטובים.
אשמח לרעיונות לתוספות.
תוספות של ירקות בלבד
כרובית אפויה, שעועית ירוקה במגוון צורות, אנטיפסטי, קישואים מאודים,
פשטידות ירקות (כמובן לא הכל ביחד...)
החלה מספיקה בהחלט בתור פחמימה, אין שום צורך בפחמימה נוספת.
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
סלט ברוקולי מיוחד- יכול לשמש גם כתוספת
חצי חבילת ברוקולי
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
בצל סגול חתוך לרצועות דקיקות
קשיו, פקאן סיני

משרים את הברוקולי במים רותחים כ 20 דקות
מוסיפים את שאר החומרים
מתבלים ב 1/3 כו שמן
1/3 כוס חומץ
2 שקיות תחליף סוכר
מעט מלח
זהו!
מעדן אמיתי.
 

רחליR

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אם יש לך אולי משהו גם בלי קקאו אני אשמח מאד!!
ממתק שומשום
מצרכים
500 ג' שומשום ( אני מערבבת שומשום מלא ולבן יחד)
150 ג' דבש (לי יוצא מתיקות עדינה מי שרוצה יותר מתוק אפשר להוסיף)
50 ג' חמאת קקאו

אופן ההכנה
מחממים מחבת על אש נמוכה וקולים את השומשום, לערבב מידי פעם
שנקלה מורידים מהאש ושופכים לקערה.
ממיסים חמאת קקאו ודבש בבן מארי, שופכים על השומשום
ומערבבים עם מרית סיליקון.
מרפדים תבנית בנייר אפיה שופכים את התערובת ומסדרים לשכבה אחידה
מכניסים לתנור בחום 160 מעלות 15 ד' לאחר 15 ד' חותכים לחיתוכיות
ומכניסים לתנור לעוד 10 ד' , להוציא לקרר לאחסן בקופסא ולהקפיא
בהצלחה!
 

רחליז

משתמש פעיל
בס"ד
אני מעלה מתכונים שאצלנו ברוך ה'
נחטפים יותר בריא וגם יותר טעים!

טבלת שוקולד ביתי ללא סוכר
מצרכים:

1/3 כוס קקאו
1/4 כוס שמן קוקוס
4 כפות סילאן / מייפל (לפי הטעם)
2 כפות חמאת קקאו ( אני משתמשת בחמאת קקאו של "שקד תבור")
אפשר להוסיף אגוזי לוז קלויים לבחירה

אופן ההכנה
ממיסים בבן מארי את החמאת קקאו ושמן קוקוס
מוסיפים את הסילאן/ המייפל והקקאו מערבבים
יוצקים לתוך תבנית שוקולד/ מרפדים בנייר אפיה תבנית פיירקס
מניחים את האגוזים ומעל שופכים את השוקולד
מכניסים למקרר למשך 3 שעות עד שמתקשה
חותכים לקוביות ומאכסנים בקופסא במקפיא
לא להשאיר בחוץ זה נמס, אוכלים כשזה קר מהמקפיא




-חטיף אנרגיה-
( מתכון של חן במטבח)

כמות: כ-20-25 חתיכות
השימוש הוא בכוס מידה של 250 מ"ל
תבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה

מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל שלמה
1 כוס פצפוצי אורז
רבע כוס קוקוס
חצי כוס אגוזי בונדוק ושקדים קצוצים גס (הרוב שקדים או כ ל סוג אחר של אגוזים שאוהבים)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס (או חצי כוס חמוציות או פירות יבשים שאוהבים)
רבע כפית תמצית וניל
רבע כוס שמן קוקוס (אפשר לשלב חמאת קקאו ושמן קוקוס זה יוצא יותר טעים)
שליש כוס דבש

אופן הכנה:
• לחמם תנור ל-170 מעלות.
• בקערה גדולה לערבב את כל החומרים היבשים, שיבולת שועל, פצפוצי אורז, מלח, קוקוס, אגוזים ושוקולד.
• בקערה קטנה לערבב את כל החומרים הרטובים, דבש, שמן ותמצית וניל.
• לשפוך את התערובת הרטובה לקערה של החומרים היבשים ולערבב היטב.
• לשפוך את התערובת לתבנית, לשטח ולהדק היטב בעזרת נייר אפייה.
• להכניס לתנור לאפייה של 20-25 דקות או עד שהשכבה העליונה מזהיבה מעט (זהירות שלא ישרף).
• להוציא מהתנור ולצנן לגמרי.
• בעזרת סכין חדה לחתוך לחתיכות.
• לאחסן בחוץ בקופסא אטומה או במקפיא.
בהצלחה
מה זה 2 כפות חמאת קקאו בגרמים?
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הוזכר פה מתכון של @שירי כהן לקינואה ברסק עם עדשים. יש מצב לקישור למתכון?
המתכון עצמו בחכמת נשים, מעתיקה לכאן:
כדאי מאד להשרות את הקינואה ללילה, ולשטוף כל כמה שעות. זה מעביר את טעם הלוואי המריר שלה.

3/4 כוס קינואה
חצי כוס עדשים אדומים
בצל בינוני חתוך לקוביות
עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
רסק עגבניות קטן
כפית פפריקה
1/3 כפית כמון
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

מה עושים:
1. מסננים את הקינואה.
2. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את שאר המצרכים, מכסים במים רותחים, מרתיחים ומנמיכים את האש.
3. מבשלים עד שרוב המים מתאדים בסביבות 30 דקות או עד שהכל רך.
4. אני אוהבת רך, מאד מאד רך, שזה נהיה כמו עיסה כזו.. דייסה. בבישול קצר יותר, התוצאה תצא פריכה ו'אחד אחד' כזו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה