מתכון מחפשת מתכון תודה!

מאמרים אחרונים

הפגנה, לא חשוב על מה, העיקר היציאה
הטעות הגדולה ביותר שבעלי עסקים עושים
יש אשליה כזאת, שבעל עסק חושב, יש לי מוצר מדהים ואתר נפלא, עכשיו אפשר לנפוש באיים הקריביים והלקוחות יזרמו אליי כמו מים. רוב בעלי העסקים יכולים...
לצלם בליגה של הגדולים – בלי להשקיע בסטודיו משלך
צלמת מוסמכת? צלם מקצועי? הסטודיו להשכרה לצלמים יגשים לכם חלום של תמונות * ציוד תאורה מתקדם * מאות אביזרי אמנות ואווירה * מניפת רקעים * מעולם לא...
אלתר ספרים עושים בית הספר לקפסולות
את איציק אלתר פגשתי ביינות לעשרות ארגזים, קפסולות באריזה, רשימות ממוחשבות, ואתר און ליין המתעדכן כל רגע בהזמנה נוספת. "את רואה? " הזמין אותי...

אאאב

משתמש חדש
מחפשת מתכון לקינוח בכלי אישי שלא צריך הקפאה
תודה!!!
 

תמרוווש

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
קראמבל תפוחים:
3 תפוחים (בינוניים-גדולים) קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

כף גדושה סוכר

כף גדושה סירופ מייפל או דבש

חצי כפית אבקת קינמון

לקראמבל פירורים:

3/4 כוס קמח לבן

3 כפות סוכר

25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות (לפרווה/טבעונים- ניתן להמיר במרגרינה/מחמאה/כף מלאה שמן קוקוס מוצק)

3 כפות שמן קנולה

חצי כפית תמצית וניל

40 גרם אגוזים/שקדים טחונים (כרבע כוס)





אופן הכנה:


-מחממים מחבת רחבה על אש בינונית ומבשלים את קוביות התפוחים עם כף סוכר וכף מייפל/דבש וקינמון (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואין צורך לשמן לפני את המחבת). מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים נעשים רכים אך לא מידי.

-בינתיים מערבבים בקערה את חומרי הקרמבל – קמח לבן, 3 כפות סוכר, קוביות חמאה, שמן ותמצית וניל. בהתחלה מערבבים עם כף ולאחר מכן מפוררים בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת תערובת בצקית-פירורית אחידה. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים (ניתן להכין את תערובת הפירורים מראש ולשמור במקרר עד להכנה).

-יוצקים לתבניות/קעריות אישיות כ-2 כפות מתערובת התפוחים ומעל מפזרים כ-2 כפות מתערובת הפירורים (רצוי להשתמש בתבניות חסינות חום כמו חרסינה או פיירקס).

-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות.

*מגישים חמים או בטמפ' החדר.

*מומלץ לזלף סירופ מייפל או דבש מעל או להגיש עם כדור גלידת וניל (לגלידת פרווה ניתן להקציף מיכל קצפת צמחית עם 2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל + שליש כוס חלב קוקוס או חלב סויה עד לקצפת יציבה. להעביר לתבנית או קופסת פלסטיק סגורה ולהקפיא. להוציא כמה דקות לפני ההגשה על מנת שיפשיר מעט ובעזרת כף גלידה להניח כדור ליד תבנית הקרמבל).
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה
יש משו עם שוקולד אולי ?
1. מרסקים עוגיות אוריאו (כולל המלית) במעבד מזון.
2. מקציפים ריצ'+ פודינג וניל ולקצפת יציבה מקפלים אליו מחצית מכמות העוגיות.
3. מכינים גנאש מריצ'+ שוקולד מריר בכמויות שוות (לדוג' 100 ג' שוקולד + 100 מ"ל ריצ').
4. מרכיבים:
א. יוצקים לכל כוס בערך כף גנאש.
ב. ממתינים שיתמצק' במקרר( חצי שעה)
ג. יוצקים מעל הגנאש כף פירורי אוראו
ד. מעל הפירורים מזלפים את הקצפת.
 

שאלה...

משתמש רשום
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
מצטרפת לבקשה..
יש למשהי עוד מתכון לקינוח אישי שלא צריך הקפאה?
 

תמרוווש

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
הנה יש לי עוד משהו קליל ביותר
בהשראת שעון הקיץ

2 קופסאות אננס גדול/אפרקים

חצי פוניג אינסטנט

חצי כוס מים

אחד ריצ

לטחון הכל יחד במקלון בלנדר

(כולל המים של האננס או האפרסק

לשים במקרר

לחלק לכוסיות

מאד יפה עם קש שחור
 

שאלה...

משתמש רשום
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
1. מרסקים עוגיות אוריאו (כולל המלית) במעבד מזון.
2. מקציפים ריצ'+ פודינג וניל ולקצפת יציבה מקפלים אליו מחצית מכמות העוגיות.
3. מכינים גנאש מריצ'+ שוקולד מריר בכמויות שוות (לדוג' 100 ג' שוקולד + 100 מ"ל ריצ').
4. מרכיבים:
א. יוצקים לכל כוס בערך כף גנאש.
ב. ממתינים שיתמצק' במקרר( חצי שעה)
ג. יוצקים מעל הגנאש כף פירורי אוראו
ד. מעל הפירורים מזלפים את הקצפת.

לאיזה כמות מספיק? כמה כוסות אישיות בערך?
 

שאלה...

משתמש רשום
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
@shira bira
עוד שאלה... :D
כמה זמן מחזיק במקרר?
צריכה את המנה בכמות גדולה, רוצה להכין כמה שיותר מוקדם...

תודה רבה!
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira
עוד שאלה... :D
כמה זמן מחזיק במקרר?
צריכה את המנה בכמות גדולה, רוצה להכין כמה שיותר מוקדם...

תודה רבה!
אישית לא ניסיתי ליותר מלילה.
אבל אני מאמינה שיומיים לפחות בכלי סגור.
לדעתי ניתן גם להקפיא ובכל מקרה יש לאטום היטב היטב.
 
למעלה