לחמניות תלישה פסטו /כ 25 לחמניות קטנות
תבנית מלבנית בינונית
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
3 כפות (30 גר') סוכר לבן
1/3 כוס (50 גר') קמח תפוחי אדמה
1 ביצה גודל L
כוס חלב חמים
50 גר' חמאה רכה
כפית גדושה מלח דק
למילוי:
ממרח פסטו (קנוי, או שאתם יכולים להכין לבד )
מעט שמן זית
לממרח פסטו:
צרור גדול עלי בזיליקום
רבע כוס שמן זית
מלח
שן שום
3 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה:
מתחילים בפסטו:
במעבד המזון עם להב פלדה טוחנים עלי בזיליקום עם שמן זית, שן שום פרמז'ן ומלח.
עד לקבלת המרקם הרצוי לממרח.
לציפוי:
שמן זית
לבצק:
לקערת המיקסר מנפים קמח לבן וקמח תפוחי אדמה
(אל תוותרו על הניפוי, זה עושה את כל ההבדל)
מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים:
סוכר, ביצה, חמאה, מלח ולבסוף את החלב, לא את כולו בבת אחת אלא לאט לאט כי ייתכן שלא
יהיה צורך בכל הכמות.
לשים כ 8 דק', עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כדי שיצופה בשומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה שעה וחצי.
לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח, ומרדדים למלבן גדול ודק.
בעזרת פלטה או כף, מורחים על פני כל הבצק ממרח פסטו, באופן שווה.
מזלפים מעט שמן זית, וחוצים את המלבן לרוחבו לשלושה חלקים שוים.
עכשיו פורסים את הבצק לאורכו לרצועות ב 2-3 ס״מ רוחב.
מגלגלים כל רצועת בצק ללחמניה, ומניחים בתבנית.
מכסים שוב במגבת ומתפיחים ב 30 דק' נוספות לפחות.
(זה כל הקסם)
בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
אופים את הלחמניות כ 20-25 דק', הלחמניות מקבלות צבע חום בהיר, היזהרו לא לאפות אותן יותר מדי.
מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית, וטורפים.