מאפים מחפשת מתכון של מיני לחמניות שום מעלפות

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
הייתי אתמול במסעדת שליס בנתיבות עם חברות
זו מסעדה חלבית
והזמנו מיני לחמניות שום
מעלפות
ממש קטנטנות פחות מרוגלך
מבחוץ הן היו קצת קריספות
והיה נראה שהן נטבלו בשמן או משהו כזה

אני חשבתי שאפו אותם
ואז נתנו להם טבילת טיגון קלה בשמן זית עם שום וטימין
אשמח למתכון מדויק
 

מממ.........

משתמש מקצוען
הייתי אתמול במסעדת שליס בנתיבות עם חברות
זו מסעדה חלבית
והזמנו מיני לחמניות שום
מעלפות
ממש קטנטנות פחות מרוגלך
מבחוץ הן היו קצת קריספות
והיה נראה שהן נטבלו בשמן או משהו כזה

אני חשבתי שאפו אותם
ואז נתנו להם טבילת טיגון קלה בשמן זית עם שום וטימין
אשמח למתכון מדויק
הלחמניות שלהם זה באמת משהו נדיר
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
הייתי אתמול במסעדת שליס בנתיבות עם חברות
זו מסעדה חלבית
והזמנו מיני לחמניות שום
מעלפות
ממש קטנטנות פחות מרוגלך
מבחוץ הן היו קצת קריספות
והיה נראה שהן נטבלו בשמן או משהו כזה

אני חשבתי שאפו אותם
ואז נתנו להם טבילת טיגון קלה בשמן זית עם שום וטימין
אשמח למתכון מדויק
יש את המתכון המושלם הזה של רון יוחננוב
https://www.ronyohananov.com/post/לחמניות-שום
אני עושה את הכמויות שלו אבל מחלקת להרבה יותר מ16 לחמניות
אני בוחרת את הגודל שלהן והן יוצאות לי מיני מיני קריספיות וטעימות
הטריק במתכון הזה הוא להכניס את הלחמניות לתנור כאשר רק מרחתי עליהן ביצה
ואחרי חצי אפיה אני מוציאה אותן ומורחת בנדיבות את המטבל שום
כך מתקבלות מיני לחמניות מבריקות עם טעם שומי טעים טעים ולא מריר.
לא חושבת שבמסעדה טיגנו את הלחמניות - תנסי כמו במתכון של רון ותראי מה יוצא לך מה שבטוח זה יהיה טעים !
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מצאתי את זה ברשת
הולכת לנסות
הצלחות
תעדכני איך יצא!
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
וואוו
אני מכירה אותם מלפני 20 שנה.- כשלמדתי שם
הם היו וואו
עד היום אני עושה את הלחמניות שום שלי כמוהם( בצורה)
לא ידעתי שעדיין קיימים שם
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
הלחמניות שלהם באמת נדירות.
ובכלל הפשטות שם עושה את האוכל טעים יותר לדעתי.

במתכון שהעלית יש כוסברה.
פחות נראה לי מתאים.
 

ציפורת הנפש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד

לחמניות תלישה פסטו /כ 25 לחמניות קטנות​

תבנית מלבנית בינונית​



מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

3 כפות (30 גר') סוכר לבן

1/3 כוס (50 גר') קמח תפוחי אדמה

1 ביצה גודל L

כוס חלב חמים

50 גר' חמאה רכה

כפית גדושה מלח דק

למילוי:

ממרח פסטו (קנוי, או שאתם יכולים להכין לבד )

מעט שמן זית

לממרח פסטו:

צרור גדול עלי בזיליקום

רבע כוס שמן זית

מלח

שן שום

3 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת

אופן ההכנה:

מתחילים בפסטו:

במעבד המזון עם להב פלדה טוחנים עלי בזיליקום עם שמן זית, שן שום פרמז'ן ומלח.

עד לקבלת המרקם הרצוי לממרח.

לציפוי:

שמן זית

לבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח לבן וקמח תפוחי אדמה

(אל תוותרו על הניפוי, זה עושה את כל ההבדל)

מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים:

סוכר, ביצה, חמאה, מלח ולבסוף את החלב, לא את כולו בבת אחת אלא לאט לאט כי ייתכן שלא

יהיה צורך בכל הכמות.

לשים כ 8 דק', עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כדי שיצופה בשומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה שעה וחצי.

לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח, ומרדדים למלבן גדול ודק.

בעזרת פלטה או כף, מורחים על פני כל הבצק ממרח פסטו, באופן שווה.

מזלפים מעט שמן זית, וחוצים את המלבן לרוחבו לשלושה חלקים שוים.

עכשיו פורסים את הבצק לאורכו לרצועות ב 2-3 ס״מ רוחב.

מגלגלים כל רצועת בצק ללחמניה, ומניחים בתבנית.

מכסים שוב במגבת ומתפיחים ב 30 דק' נוספות לפחות.

(זה כל הקסם)

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

אופים את הלחמניות כ 20-25 דק', הלחמניות מקבלות צבע חום בהיר, היזהרו לא לאפות אותן יותר מדי.

מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית, וטורפים.


IMG_5992-1170x1576.jpg
 

BKS

משתמש מקצוען
מצאתי את זה ברשת
הולכת לנסות
מחכה לשמוע תוצאות...
רוצה לנסות גם :)
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
הכנתי כמעט אותו דבר
עם קצת שינויים קלים
עשיתי קילו בצק
וזה המתכון
1 קג' קמח
2 כפות גדושות שמרים
כף מלח
3 כפות סוכר
5 לבן קטן
100 גר' חמאה
התחלתי ללוש ואח"כ הוספתי טיפה מים חמימים
כמובן מתפיחים
קולעים ושוב מתפיחים

לציפוי:
200 גר' חמאה
4 כפות שמן זית
ראש שום שלם כתוש
וחופן כוסברה קצוצה טוב
(אני השתמשתי ביבשה)
ממיסים על אש נמוכה עד שהכל נוזלי

אחרי ההתפחה מרחתי מרחתי ביצה
ומעל מהחמאה המומסת
מכניסים לאפיה
באמצע אפיה מוציאים ומורחים שוב מהחמאה המומסת
בסוף האפיה מרחתי שוב וכיסיתי במגבת
יצא מעלףףףףףףףף
AAWUweUkGX01g9GeUgzv5vWlWuLID5qV55MTiKMDLkIlRNGkYenwuaUHaUktWYsEwScTu_cNAx67ge8nvq5OE465ncjlhM8QAdQEdk-RDfKnx56s2HSYlV4OYQnQF22rVy7DLPX7_6KN6B7sXIvefHZmYUJhl5syZroqEVa5pLvU3F7nXUsjVrzkwE64EnNF9ZKiSoElHMr39R6uUgAh0kIHKxR8Vv8zBqb2aUdHaCwitzzCAd0BpUM3CsJIOOv_MmXxo_gnOsqE8-N5duxDG7BqkW02l3OMeObxXmq68MCQV3YaWLEMuGWXjlcWZnBKeZhCLURiI5bITeavTxjhnaC0AAPu-4KalbMz7E5N1lH5PiKMIjQRmhe5meORiTht30TeEkb2NtlP4mxH8YE6g3R4MprJdOPBHY9qw9MKJiRaii5h_74s8sR2yxb1ZKNrTLQiKPZrdtKuQgXK5XOmoVIjBF36AeyRgIHldbueBbUXf_yInG0w3XGESG0K1_ab9mLCcq5sG4e2kZkx69kq6XjEc0L8mD1A3hRaw4ZpfvLT4UhIAFhgkQN6BPqOnY3PNhd8n6JRCxqZALrDKwSvw3JMEl0K7TwQ3Z3xrs0jHmgTZqZryhUXErzeaCsrsIQBHKLLFzKLhxoNM66C-0feNhyuRImF0XadKhlcdYR0nnNpItcVPNWPFeR_-_G9mjmUPUCjQPudlYds884CBMhc219iOQnLk1XVq66vKQs=w3264-h2448
 

BKS

משתמש מקצוען
יש לי מה לנסות, אם לא בה לי לעשות את זה חלבי.....
כמו מחמאה או תחליף אחר?
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
יש לי מה לנסות, אם לא בה לי לעשות את זה חלבי.....
כמו מחמאה או תחליף אחר?
חשבתי להכין את זה עם מחמאה במקום
ואת כל הלבן להחליף למים חמימים
 

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בבצק להחליף בשמן
ובציפוי למרגרינה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  38  פעמים

לוח מודעות

למעלה