מחפשת מתכון מוצלח לפוקאצ'ה, ניסיתי המון אבל לא מצאתי משהו ממש אורירי

תמרהלה

משתמש פעיל
רכיבים
580 גר' קמח
320 גר' מים
12 גר' מלח
25 גר' שמרים
66 גר' שמן זית

לשים את החומרים במהירות גבוהה במשך 4 דק'
אח"כ 8 דק' נוספות במהירות נמוכה (2)

מניחים לבצק לתפוח במשך 1/4 שעה
מאחסנים במקרר למשך שעתיים

מכדררים לעיגולים בקוטר 18 ס"מ
מושחים שמן זית באמצעות מברשת
ומניחים לבצק לתפוח 45 דק' בטמפרטורה 23 מ'

לפני האפייה יוצרים חורים באצבעות
מושחים שוב בשמן זית
אם רוצים מפזרים מעט מלח גס ורוזמרין

אופים בחום של 290 מ' למשך 15 דק'

הערה מנסיון
כדאי להקפיד על הדיוק בהוראות ההכנה
 

לילי 1

משתמש מקצוען
אופים בחום של 290 מ' למשך 15 דק'

הערה מנסיון
כדאי להקפיד על הדיוק בהוראות ההכנה
@תמרהלה
תודה על המתכון
יש לך נסיון איתו?
התנור שלך מגיע ל290 מעלות?


ככלל, את המרקם הדביק עם הבועות הגדולות משיגים ככל הידוע לי בקמח מרובה חלבון
ניתן לקנות קמח לחם או תוספת חלבון בחנויות המתמחות
 

שירה בירה

משתמש מקצוען
מנסיון שלי לקחתי מכאן מתכון לפוקצות טעימות ליגה של הניקית @TK!!
אני עשיתי 2 עם בצל מטוגן ו2 רוטב פיצה וגבינ"צ
לדעתי כדאי לחלק ל8 פוקצות ולא ל4 כמו שאני עשיתי

לינק למתכון
 

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פוקאצ'ות שאני מכינה כל שבוע:
1ק"ג קמח (אני עושה מקמח 80 %)
2 וחצי כפות שמרים
כפית וחצי מלח
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
3 כוסות מים פושרים

אני מתפיחה ב2 שלבים כך ההתפחה יותר מהירה
בקערה שמה חצי מכמות הקמח
שמרים- מערבבת הייטב
מוסיפה את המלח והסוכר
מוסיפה את המים
מערבבת עם כף
כרגע יהיה לך עיסה מיימית
מכסה ל20 דקות עם ניילון
לאחר 20 דקות העיסה תהיה מלאה בבועות
מוסיפה את שאר הקמח ואת השמן
לשה את הבצק
הוא מאוד מאוד דביק (כמה שיותר דביק יצאו פוקאצ'ות יותר טובות
מניחה להתפחה לעוד 20 דקות
בידיים רטובת לוקחת בצק ומסדרת על תבנית עם נייר אפיה
מתפיחה לעוד 10 דקות
עם אצבעות רטובות יוצרת שקעים בפוקאצ'ה ומורחת עם שמן ואיזה תוספות שרוצים שום/ זעתר/ פפריקה / בצל
ולתנור על 180 מעלות

בהצלחה
 

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מנסיון שלי לקחתי מכאן מתכון לפוקצות טעימות ליגה של הניקית @TK!!
אני עשיתי 2 עם בצל מטוגן ו2 רוטב פיצה וגבינ"צ
לדעתי כדאי לחלק ל8 פוקצות ולא ל4 כמו שאני עשיתי

לינק למתכון

העלינו ביחד את ההודעה :)
המתכון שהעליתי עכשיו הוא לכמות של קילו
 

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
העלינו ביחד את ההודעה :)
המתכון שהעליתי עכשיו הוא לכמות של קילו
מתכון מעולה! גם אני באתי לחפש את הקישור של האשכול ההוא ולהמליץ :)
אני מכינה את זה מאז שהעלית את זה ב2015.
 
  • תודה
Reactions: TK

כוכב

משתמש פעיל
UX UI
D I G I T A L
מתכון מעולה! גם אני באתי לחפש את הקישור של האשכול ההוא ולהמליץ :)
אני מכינה את זה מאז שהעלית את זה ב2015.
אם רוצים להכין לסעודה שלישית
אז אפשר להקפיא? גם אם אופים עם ירקות?
תודה
 

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם רוצים להכין לסעודה שלישית
אז אפשר להקפיא? גם אם אופים עם ירקות?
תודה
מומלץ מאוד להקפיא כך זה נשמר הכי טרי
אני מכינה כמות ומקפיא
אין להשוואת בין פוקאצ'ה שיצא מהמקפיא לכזו שהיתה יומיים בחוץ
 

!Dreams

משתמש פעיל
פוקאצ'ות שאני מכינה כל שבוע:
1ק"ג קמח (אני עושה מקמח 80 %)
2 וחצי כפות שמרים
כפית וחצי מלח
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
3 כוסות מים פושרים

אני מתפיחה ב2 שלבים כך ההתפחה יותר מהירה
בקערה שמה חצי מכמות הקמח
שמרים- מערבבת הייטב
מוסיפה את המלח והסוכר
מוסיפה את המים
מערבבת עם כף
כרגע יהיה לך עיסה מיימית
מכסה ל20 דקות עם ניילון
לאחר 20 דקות העיסה תהיה מלאה בבועות
מוסיפה את שאר הקמח ואת השמן
לשה את הבצק
הוא מאוד מאוד דביק (כמה שיותר דביק יצאו פוקאצ'ות יותר טובות
מניחה להתפחה לעוד 20 דקות
בידיים רטובת לוקחת בצק ומסדרת על תבנית עם נייר אפיה
מתפיחה לעוד 10 דקות
עם אצבעות רטובות יוצרת שקעים בפוקאצ'ה ומורחת עם שמן ואיזה תוספות שרוצים שום/ זעתר/ פפריקה / בצל
ולתנור על 180 מעלות
בהצלחה
ואו את אלופה זה יצא טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
 
  • תודה
Reactions: TK

טליהבא

משתמש מקצוען
פוקאצ'ות שאני מכינה כל שבוע:
1ק"ג קמח (אני עושה מקמח 80 %)
2 וחצי כפות שמרים
כפית וחצי מלח
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
3 כוסות מים פושרים

אני מתפיחה ב2 שלבים כך ההתפחה יותר מהירה
בקערה שמה חצי מכמות הקמח
שמרים- מערבבת הייטב
מוסיפה את המלח והסוכר
מוסיפה את המים
מערבבת עם כף
כרגע יהיה לך עיסה מיימית
מכסה ל20 דקות עם ניילון
לאחר 20 דקות העיסה תהיה מלאה בבועות
מוסיפה את שאר הקמח ואת השמן
לשה את הבצק
הוא מאוד מאוד דביק (כמה שיותר דביק יצאו פוקאצ'ות יותר טובות
מניחה להתפחה לעוד 20 דקות
בידיים רטובת לוקחת בצק ומסדרת על תבנית עם נייר אפיה
מתפיחה לעוד 10 דקות
עם אצבעות רטובות יוצרת שקעים בפוקאצ'ה ומורחת עם שמן ואיזה תוספות שרוצים שום/ זעתר/ פפריקה / בצל
ולתנור על 180 מעלות

בהצלחה
חייב לחלק את הבצק לפעמיים או שאפשר להכין בפעם אחת?
 

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חייב לחלק את הבצק לפעמיים או שאפשר להכין בפעם אחת?
את יכולה לשים את כל הקמח בפעם אחת ולתת לו לתפוח (זה יקח יותר זמן)
אם את מתחילה עם חצי מכמות הקמח ההתפחה יותר מהירה וגם יותר מוצלחת

אבל זה אפשרי ב2 האופציות
 

בניי ברקיי

משתמש חדש
פוקאצ'ות שאני מכינה כל שבוע:
1ק"ג קמח (אני עושה מקמח 80 %)
2 וחצי כפות שמרים
כפית וחצי מלח
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
3 כוסות מים פושרים

אני מתפיחה ב2 שלבים כך ההתפחה יותר מהירה
בקערה שמה חצי מכמות הקמח
שמרים- מערבבת הייטב
מוסיפה את המלח והסוכר
מוסיפה את המים
מערבבת עם כף
כרגע יהיה לך עיסה מיימית
מכסה ל20 דקות עם ניילון
לאחר 20 דקות העיסה תהיה מלאה בבועות
מוסיפה את שאר הקמח ואת השמן
לשה את הבצק
הוא מאוד מאוד דביק (כמה שיותר דביק יצאו פוקאצ'ות יותר טובות
מניחה להתפחה לעוד 20 דקות
בידיים רטובת לוקחת בצק ומסדרת על תבנית עם נייר אפיה
מתפיחה לעוד 10 דקות
עם אצבעות רטובות יוצרת שקעים בפוקאצ'ה ומורחת עם שמן ואיזה תוספות שרוצים שום/ זעתר/ פפריקה / בצל
ולתנור על 180 מעלות

בהצלחה
@TK מה הכוונה 80% קמח??
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה