בקשה מחפשת מתכון לבשר מתקתק

שביעית

משתמש מקצוען
אני מחפשת מתכון טוב לבשר מס' 5 - צלי כתף.
משהו עם טעם מתקתק ויין אדום (לא חובה היין, אבל עדיף).
אשמח לכל מתכון ועזרה כי אני די חדשה בנושא הבשרים... :rolleyes:
 

king salomon

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בכיף ובשמחה:)
בשר שלוק קר לפרוס לפרוסות יפות (מקווה שאת השלב הזה לא צריכה לפרט....)
לפרוס4-5 בצלים לשערות ארוכות
לשים על האש עם מעט שמן להשחים
לשפוך מעט סילאן/ דבש/ סוכר חום
להוסיף 2 עגבניות
2 גזר (לא עיגולים ) ארוך
4-5 קלחים של סלרי
לסדר יפה את הפרוסות מעל....
מבזוק מלח ופלפל לבן
לשים ככוס כוס וחצי מים (רצוי מאוד את המים השלוקים שבהם נתבשל הבשר)
לשפוך חצי כוס יין יבש
לכסות, לבשל עד שנהיה שחום עם רוטב מעט סמיך
פשוט מעדן!!!!
המון הצלחות.
 

king salomon

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תפוז סיני:
את הבשר א"א לפרוס חי ולבשלו, אלא צריך לשלוק אותו קודם.
אופן השליקה:
הכנסת הגוש לסיר, לכסות במים
לשים כף מלח, כף פלפל לבן , 3-4 עלי דפנה
לבשל שעה!
לנעוץ סכין, אמור להיות רך....
חשוב!!! , אסור לפרוס את הבשר בעודו חם כי הוא יתפורר....
הכי טוב לקרר במקרר ולפרוס בסכין חדה...
המון הצלחות!!!!!!!!:)
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בכיף ובשמחה:)
בשר שלוק קר לפרוס לפרוסות יפות (מקווה שאת השלב הזה לא צריכה לפרט....)
לפרוס4-5 בצלים לשערות ארוכות
לשים על האש עם מעט שמן להשחים
לשפוך מעט סילאן/ דבש/ סוכר חום
להוסיף 2 עגבניות
2 גזר (לא עיגולים ) ארוך
4-5 קלחים של סלרי
לסדר יפה את הפרוסות מעל....
מבזוק מלח ופלפל לבן
לשים ככוס כוס וחצי מים (רצוי מאוד את המים השלוקים שבהם נתבשל הבשר)
לשפוך חצי כוס יין יבש
לכסות, לבשל עד שנהיה שחום עם רוטב מעט סמיך
פשוט מעדן!!!!
המון הצלחות.
אני חושבת שמי בישול הבשר משדרג ביותר!!!!
עכשיו יצא לי בשר מעדן!
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תפוז סיני:
את הבשר א"א לפרוס חי ולבשלו, אלא צריך לשלוק אותו קודם.
אופן השליקה:
הכנסת הגוש לסיר, לכסות במים
לשים כף מלח, כף פלפל לבן , 3-4 עלי דפנה
לבשל שעה!
לנעוץ סכין, אמור להיות רך....
חשוב!!! , אסור לפרוס את הבשר בעודו חם כי הוא יתפורר....
הכי טוב לקרר במקרר ולפרוס בסכין חדה...
המון הצלחות!!!!!!!!:)
אני שמתי פלפל אנגלי.
כמובן שלחתוך את הבשר, רק כשהוא מתקרר לחלוטין!
 

gs

משתמש פעיל
לטגן את גוש הבשר מכל צידיו במעט שמן כדי לשמור על עסיסיותו ולשים בצד.
בסיר לטגן טבעות בצל מ-2 בצלים, 5 שיני שום, כהשכל מאודה להוסיף כף חומץ, כף סוכר, 2 כפות קמח תפוחי אדמה, כוס מים רותחים, לערבב היטב, לשים את הבשר חזרה. להוסיף רצועות מפלפל אדום 2 כוסות יין אדום, 2 כפות רסק עגבניות, 2 כפות סילאן או דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור, לבהרתיח ולהנמיך את הלהבה כ-3 עד 4 שעות, להפוך מפעם לפעם - מעדן חגיגי!
להוציא תא גוש הבשר, לקרר ולהכניס ללילה למקרר, לפרוס פרוסות דקות ולהקפיא בנפרד מהרוטב
בתאבון
 

א12345

משתמש פעיל
מתכון קל וטעים מאוד
לטגן בצל
2-3 כפות דבש
לחכות שיתקרמל
לשים את הבשר
לשפוך 3/4 בקבוק יין אדום מתוק (לא קברנה)
מלח פלפל
להרתיח ולבשל
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  27  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה