סלטים מה נראה כמו חומוס בטעם ומרקם של חומוס, חומוס?

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
לא!
IMG_20240223_160840.jpg
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
חולטים עדשים כתומות או לחלופין מבשלים קלות
מכניסים למעבד מזון
עדשים
טחינה טובה
לימון
שום
מעט מלח
מי קרח
מעבדים עד מרקם רצוי
מגישים עם תלולית טחינה שמן זית וכמה גרגירי חומוס...''להטעות את האוייב''
היתרון בעדשים:
זמן ההכנה קמר ללא השריית לילה ובישול ארוך
והכי חשוב אין את תחושת הנפיחות ואי נוחות כמו אחרי חומוס מגרגרים
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
והעיקר מלא חלבון.
כמה זמן מחזיק במקרר?
אגב בפסח אני מכינה משהו דומה משקדים שרויים במים מקולפים עם מעט שום ושמן זית ממש מעט. ללא טחינה כמובן.
יוצא מרקם מאד דומה לחומוס טיפה יותר מתקתק בגלל השקדים ועם קצת פפריקה גם הצבע זהה..
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כמו אמא שלי, חומוס מעדשים.
אני חושבת נעתיק מכן פעם אחת, נראה איך הציבור יגיב.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
כמה זמן מחזיק במקרר?
כמו חומוס בייתי
אגב בפסח אני מכינה משהו דומה משקדים שרויים במים מקולפים עם מעט שום ושמן זית ממש מעט. ללא טחינה כמובן.
יוצא מרקם מאד דומה לחומוס טיפה יותר מתקתק בגלל השקדים ועם קצת פפריקה גם הצבע זהה..
בפסח יש מספיק עבודה במטבח.אנחנו עושים גם חומוס/טחינה משקדים אבל משקדים טחונים..
תוסיפי לתערובת כף מיונז זה משדרג מאוד
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
כמו חומוס בייתי

בפסח יש מספיק עבודה במטבח.אנחנו עושים גם חומוס/טחינה משקדים אבל משקדים טחונים..
תוסיפי לתערובת כף מיונז זה משדרג מאוד
אין אצלי כניסה למיונז או ביצים חיות בפסח וכל השנה..
מעניין איך יוצא משקדים טחונים? הם טחונים עם הקליפה הרי זה פחות עדין, לא?
ואני משרה את אלה המקולפים כבר (פעם עוד הייתי מקלפת)
ועל אותו בסיס עושה טחינה נוזלית יותר חמוצה, חומוס גרגירי יותר ופסטו 3 ממרחים במכה ברבע שעה עבודה.
 

tbh

משתמש מקצוען
אפשר גם חומוס מביצים קשות, יוצא אותו טעם בדיוק למרבה ההפתעה.
 

ילדודס

משתמש מקצוען
חולטים עדשים כתומות או לחלופין מבשלים קלות
מכניסים למעבד מזון
עדשים
טחינה טובה
לימון
שום
מעט מלח
מי קרח
מעבדים עד מרקם רצוי
מגישים עם תלולית טחינה שמן זית וכמה גרגירי חומוס...''להטעות את האוייב''
היתרון בעדשים:
זמן ההכנה קמר ללא השריית לילה ובישול ארוך
והכי חשוב אין את תחושת הנפיחות ואי נוחות כמו אחרי חומוס מגרגרים
אני מכינה את זה הרבה
ויש לי כמויות מדויקות שקיבלתי
מעלה, מקווה שזה בסדר...

1 כוס עדשים כתומות- לבשל ולסנן
במעבד מזון לטחון יחד עם:
1/3 כוס טחינה
כמון
1/2 כפית מלח
1-2 שיני שום
מיץ מלימון שלם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  42  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה