דיון מה ממלאים במלוואח?

טראמפית

משתמש רשום
והמתכון שעלה בגורל:

בצל ענק, חתוך לקוביות ומתובל בשום גבישי, פלפל שחור וגריל.
חצי קילו בקר טחון
כבד מתובל שנשאר משבת, חתוך לקוביות, כולל השמן המתובל והבצל המטוגן שנשאר דבוק אליו (מתכון, בעז"ה בקרוב. מעדן!)
פטריות פיציות מטוגנות שנשארו אחרי שנשנשתי חצי מהכמות

הכנתי, שיהיה WD,
חציתי לשתיים, מרחתי חרדל (יצא מדי הרבה, לונורא. נלמד לפעם הבאה.)
מילאתי כמות יפיפיה
קפלתי, הידקתי ככל יכולתי
ושלחתי לישון בתנור.

רק מה, לא הסתדרתי עם המעלות (כמה, באמת?) והזמן, אז הנגלה הראשונה היתה ככה-ככה. השניה יצאה מגרה, אבל כבר הייתי שבעה ממה שאכלתי.
תהיה לי ארוחה טובה למחר :)
בצק עלים( וכנ’’ל מלואח) אופים בחום הכי גבוהה, רק לכמה דק' עד שמשחים( משתנה מתנור לתנור).

וחצמזה אחרי שקראתי כאן כמות נכבדה של מתכונים, והתגרתי כמעט מכל אחד, ניהתי שבעה מהמתכון שבחרת והארוחה שנשארה למחר :)
 
נערך לאחרונה ב:

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בצק עלים( וכנ’’ל מלואח) אופים בחום הכי גבוהה, רק לכמה דק' עד שמשחים( משתנה מתנור לתנור).

וחצמזה אחרי שקראתי כאן כמות נכבדה של מתכונים, והתגרתי כמעט מכל אחד, ניהתי שבעה מהמתכון שבחרת והארוחה שנשארה למחר :)
אני לא אוהבת שהבצק נשאר חי,
אופה על 180 מעלות, כ-35-40 דק'. בתנור שלי יוצא מעולה.
משתנה מתנור לתנור...
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
אז בגללך קניתי גם מלוואח.... ;)
ערבבתי חרדל קטשופ ורוטב צילי מתוק ומרחתי
מעל זה שמתי נקניק פסטרמה ונקניק תה
וגילגלתי לגלילים
חתכתי לפרוסות בעובי 1 ס"מ
סידרתי בתבנית
מרחתי למעלה עוד מתערובת הקטשופ
שומשום ולתנור (180 מעלות בערך)
יאמיייי

20210123_194404.jpg
 

דודקע

משתמש פעיל
אני מכינה פשטידות :

1. מניחה מלאווח על תבנית עגולה אפשר תבנית יותר גדולה מהמלאווח ולמתוח קצת את הבצק,
לעיסה:
3 בצל (פרוסות) מטוגן
1 קופסת פטריות בלי הנוזלים
חצי כוס קמח
2-3 ביצים
אבקת מרק פטריות /בצל/ בטעם עוף
פלפל שחור
מלח

לשפוך מעל המלאווח ומעל לחתוך רצועות מהמלאווח ולשים שתי וערב
אפשר לאפות מיד( 30/ 20 דקות) או להקפיא וכשרוצים פשטידה להוציא מהמקפיא ולאפות .

יוצא מעדן!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2. פשטידה עם טונה
להכין עיסה כמו לקציצות ולשפוך מעל המלאווח כמו הפשטידה של הבצל והפטריות


הפשטידות טעימות גם קרות וגם חמות ומתאימות מאד לסעודה שלישית!

3. פשטידה עם בשר
להכין עיסה כמו לקציצות..............
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  20  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה