דרוש מתכון מה מכינים מראש סלרי??

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סוף סוף היה ראש סלרי במכירה!! אבל מה עושים איתו?....
מתכונים אני מכירה רק עם העלים ,וכאן יש לי ראש !

אשמח לרעיונות ולמתכונים
 

שרי רוז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

תילתן

משתמש סופר מקצוען
בכל מרק?או רק שורש?
גם במרק עוף וירקות
אבל אם טוחנים את המרק ירקות זורקים אותו (לטעמי)
נותן טעם חמצמץ שאני לא אוהב
איך עושים חמוצים?
כמו כל ירקות שורש מוחמצים, צריך מתכון
בסלט וולדורף זה היה מוצלח להכניס אותו במקום עלים?
טעם וריח..אני לא אוהב את הטעם שלו נאה
 

ML052717

משתמש פעיל
הייתי מכינה פעם מתכון שראיתי מאחד השפים הגדולים
בלונז סלרי ופטריות
את מטגנת קוביתו בצל ושום, מוסיפה קוביות סלרי, מכסה להתרככות,
מוסיפה פטריות, עיסת הודו/ עוף טחון, מפוררת במזלג, מוסיפה תבלינים,
ויכולה להוסיף קצת מים לרוטב..
אפשר להגיש על פירה / אורז
בתאבון!
 

פלורה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כשאני עושה לשבת מרק, אני מכניסה ראש סלרי וגם פטרוזיליה (גזר),ועוד כל מיני ירקות כמו גזר קישואים, בטטה, והמרק יוצא פשוט מעדן.
כשאבא שלי אכל אצלינו פעם בשבת הוא לא האמין שהמרק פשוט פרווה.....
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
חצי ראש - נכנס למרק - איזה ריח! ואיזה טעם!
מהחצי השני - מכינים וולדורף - מרסקים על פומפיה דקה, מוסיפים 5-6 תפו"ע מזן סמיט קלופים ומגורדים גם הם על פומפיה דקה (או גסה)
מיד אחרי הקילוף והריסוק מוסיפים כחצי כוס מיץ לימון (עדיף סחוט טרי) וסוכר (לפי הטעם. תטעמו את המיץ)
אפשר להוסיף קוביות אננס, אגוזי מלך קצוצים.

(במתכון המקורי - יש מיונז, פה בארץ שידרגו את זה לריצ' מוקצף. אנחנו אוהבים בלי כלום)

בפסח (לא רק בפסח, אבל בעיקר) אני מכינה עוף צלי עם סלרי וגזר - אם זה מעניין - אני אכתוב.
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
חצי ראש - נכנס למרק - איזה ריח! ואיזה טעם!
מהחצי השני - מכינים וולדורף - מרסקים על פומפיה דקה, מוסיפים 5-6 תפו"ע מזן סמיט קלופים ומגורדים גם הם על פומפיה דקה (או גסה)
מיד אחרי הקילוף והריסוק מוסיפים כחצי כוס מיץ לימון (עדיף סחוט טרי) וסוכר (לפי הטעם. תטעמו את המיץ)
אפשר להוסיף קוביות אננס, אגוזי מלך קצוצים.

(במתכון המקורי - יש מיונז, פה בארץ שידרגו את זה לריצ' מוקצף. אנחנו אוהבים בלי כלום)

בפסח (לא רק בפסח, אבל בעיקר) אני מכינה עוף צלי עם סלרי וגזר - אם זה מעניין - אני אכתוב.
תודה חני ננסה!!
מה זה ריצ מוקצף?
ואיך מכינים את העוף?

תודה מראש !!!!!!!!
 

אבגדה12345

משתמש פעיל
הייתי מכינה פעם מתכון שראיתי מאחד השפים הגדולים
בלונז סלרי ופטריות
את מטגנת קוביתו בצל ושום, מוסיפה קוביות סלרי, מכסה להתרככות,
מוסיפה פטריות, עיסת הודו/ עוף טחון, מפוררת במזלג, מוסיפה תבלינים,
ויכולה להוסיף קצת מים לרוטב..
אפשר להגיש על פירה / אורז
בתאבון!
כן אני גם מכינה.. מעדן!!
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
תודה חני ננסה!!
מה זה ריצ מוקצף?
ואיך מכינים את העוף?

תודה מראש !!!!!!!!
ריצ' מוקצף זה ריצ' שהקציפו אותו. ככה גולמי בלי תוספת סוכר.

העוף -
מחממים מעט שמן ומוסיפים 1 בצל גדול חתוך לקוביות, חצי ראש סלרי גדול ג"כ לקוביות ופרוסות דקות מ2 גזרים קלופים
מאדים יחד כמה דקות
מניחים את חלקי העוף מעל הירקות, בוזקים פפריקה ומוסיפים מעט מים
זהו. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה - לפחות שעתיים.

בפסח התוספת שלנו היא, איך לא, פירה תפו"א
במשך השנה - זה מסתדר מאד טוב עם פסטה כי יש לו הרבה רוטב.
 

Goldidea

משתמש מקצוען
מהחצי השני - מכינים וולדורף - מרסקים על פומפיה דקה, מוסיפים 5-6 תפו"ע מזן סמיט קלופים ומגורדים גם הם על פומפיה דקה (או גסה)
מיד אחרי הקילוף והריסוק מוסיפים כחצי כוס מיץ לימון (עדיף סחוט טרי) וסוכר (לפי הטעם. תטעמו את המיץ)
אצלנו גם מכינים בערך כך, מושלמות...
ממיסה 2 כפות סוכר ברבע כוס מים רותחים מוסיפה מיץ לימון.
שמה את שניהם בקערה ומגררת את השורש סלרי והתפוחי גרנד לתוך המיצים הנ"ל וכך הם לא משחירים.
 

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
גם אצלי - חלק הולך למרק העוף,
וחלק ממנו גירדתי דק בפומפיה והוספתי לתיבול הסלמון - בתוספת למעט מיונז ורסק עגבניות, הרבה דבש, שום, שמן, מלח ופלפל.
נטעם בשבת בעז"ה,
אבל נראה ומריח מבטיח.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הייתי מכינה פעם מתכון שראיתי מאחד השפים הגדולים
בלונז סלרי ופטריות
את מטגנת קוביתו בצל ושום, מוסיפה קוביות סלרי, מכסה להתרככות,
מוסיפה פטריות, עיסת הודו/ עוף טחון, מפוררת במזלג, מוסיפה תבלינים,
ויכולה להוסיף קצת מים לרוטב..
אפשר להגיש על פירה / אורז
בתאבון!
בולונז באופן מסורתי מתחיל מ"מירפואה"
שהכוונה לטיגון עדין והדרגתי לבצל, גזר, וסלרי.
שעליו מוסיפים בשר קצוץ או טחון.
לא שמעתי על מתכון שכולל שורש, אבל זה נשמע מעניין כתחליף לסלרי טרי.
 

אבגדה12345

משתמש פעיל
בולונז באופן מסורתי מתחיל מ"מירפואה"
שהכוונה לטיגון עדין והדרגתי לבצל, גזר, וסלרי.
שעליו מוסיפים בשר קצוץ או טחון.
לא שמעתי על מתכון שכולל שורש, אבל זה נשמע מעניין כתחליף לסלרי טרי.
זה גם מתכון קצת שונה.. ז"א זה בלי רסק עגבניות כמו הבלונז המוכר...
זה יותר ראש סלרי עם בצל ופטריות ובשר טחון כמובן.. לא כ"כ דומה לבלונז הקלאסי וזה ממש מוצלח!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה