טיול מה יש לעשות באילת?

שרי :)

משתמש פעיל
טעות בתיוג :)
סורי
יצאתי מבולבלת...
אטרקציות יש יותר ממה שיש ברידינג או בכנרת, וזה גם מחיר זול ואפשרי להנות גם למי שהיא לא עשירה
וכן בכללי החנויות שם ללא מע"מ..
ההכשר לא משהו (כך אני מאמינה בכל אופן, לרוב הפרוגיות שפה.....) ואכ"ז אני רואה פה אווירה חזקה בפרוג בעד ליסוע לשם...
ואגב אני לא יודעת אם זה באמת עוזר ששואלים משגיח כשרות על דברים שגם אם ההכשר שלהם ספציפי בית יוסף או הרב מחפוד באוכל מסוים ברגע שזה התבשל במטבח שיש בו עוד דברים בשריים עם הכשר רבנות אילת שמתבשלים ביחד באותו מטבח ואולי אפילו באותן סירים.....
אבל אולי כדאי לשאול את @מקצה הארץ-:) ואת @המוכשר !!! מה מבחינה הלכתית... מסעדה על חוף ים
@עשירה..... הנקודה שעדיין חסרה לי זה הלונה פארק אם זה עם מים וכן אם זה למבוגרים או רק לילדים.... ?

חני הסקרנית

משתמש צעיר
ההכשר לא משהו (כך אני מאמינה בכל אופן, לרוב הפרוגיות שפה.....) ואכ"ז אני רואה פה אווירה חזקה בפרוג בעד ליסוע לשם...
סורי, אבל מתוך אלפי חברות בפרוג ישנם כמה בודדות בינתיים שנשמע מהן בכל אופן שהן היו באילת...
מכאן ועד לאווירה חזקה......?!

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
אבל אולי כדאי לשאול את @מקצה הארץ-:) ואת @המוכשר !!! מה מבחינה הלכתית... מסעדה על חוף ים
מבחינה הלכתית, מה? אם נחשבת לחו"ל? או מבחינת כשרות המסעדות? מעולם לא הייתי ואיני חושב ללכת לשם ובעז"ה גם לא לחו"ל.. מהצד ההלכתי וגם מהצד הזה של להיות תלוי בין שמים לארץ ונתמך בגוף מתכתי...:sne:

טיילן

משתמש חדש
היינו לפני 3 שנים בחורף ען נופשים מהלב - שווה כל שקל! הם מביאים כל ערב תוכנית וכן יצאנו לטיילת למצפה התת ימי , לקניות, לצלילה (מדהים) למצנח שמחובר לאניה. חויה מדהימה

משתמש פעיל
@מקצה הארץ-:)
מבחינה הלכתית, מה? אם נחשבת לחו"ל?
לא זה מה שכתבתי מבחינה הלכתית.... עיין שוב...
מה הקשר אם נחשבת חו"ל ?
או מבחינת כשרות המסעדות?
אז כן ראית......
מעולם לא הייתי ואיני חושב ללכת לשם ובעז"ה גם לא לחו"ל.. מהצד ההלכתי וגם מהצד הזה של להיות תלוי בין שמים לארץ ונתמך בגוף מתכתי...:sne:
גם לא לחו"ל.... מהצד ההלכתי ? דווקא לאילת לא או גם למקומות אחרים ? מה הבעיה ההלכתית ?
היינו לפני 3 שנים בחורף ען נופשים מהלב - שווה כל שקל! הם מביאים כל ערב תוכנית וכן יצאנו לטיילת למצפה התת ימי , לקניות, לצלילה (מדהים) למצנח שמחובר לאניה. חויה מדהימה
@טיילן אם תוכלי להרחיב יותר מה זה נופשים מהלב ? זה חברה של קבוצות נופש או מה ? זוכרת כמה עלה ?
והאם זה מתאים לטיול זוגי או שזה רק קבוצות של נשים ?

טיילן

משתמש חדש

מה הקשר אם נחשבת חו"ל ?

אז כן ראית......

גם לא לחו"ל.... מהצד ההלכתי ? דווקא לאילת לא או גם למקומות אחרים ? מה הבעיה ההלכתית ?

@טיילן אם תוכלי להרחיב יותר מה זה נופשים מהלב ? זה חברה של קבוצות נופש או מה ? זוכרת כמה עלה ?
והאם זה מתאים לטיול זוגי או שזה רק קבוצות של נשים ?
נופשים מהלב זו חברת נופש מדהימה! עכשיו ראיתי שמארגנים נופשים בקיבוץ אילות קרוב מאד לאילת (סוג של כפר נופש) . יש להם לזוגות ויש להם למשפחות! ממליצה בחום,
בעלי עובד עיריה אז מקבל משחר הון השתתפות של 1250 לשנה כך שנשאר לו להוסיף ל1600 ל4 ימים ממש קצת.

משתמש מקצוען
@שרי :)

מה הקשר אם נחשבת חו"ל ?

אז כן ראית......

מהצד הכשרותי, אין לי מושג כי לא הייתי שם מעולם. ברמת העיקרון צריך לשאול את המשגיח שנמצא במקום ולראות אם הוא בר סמכא. יתכן ויש לי מישהו שגר שם שיוכל לעזור אבל רק באישי..

ואגב הזכרתי גם את הפן ההלכתי אם נחשבת לחו"ל אם לאו, ודינה כא"י לחלק מהפוסקים. ואם היא חו"ל אז בהחלט שיש בעיה לצאת מהארץ ללא סיבה מצדקת כגון: לישא אשה. לרפואה. פרנסה, ולימוד תורה כמדומני. ובלי סיבה זו [לכאורה] אין שום צד היתר. וכל אחד ישאל את רבותיו.
אגב, לדעת הזוה"ק כן, רשב"י ע"ה זה שכולם סומכים עליו בשעת הדחק ושופכים אצלו את צקון לחשם... כל מי שגר או נמצא בחו"ל אין לו רוח ונשמה אלא נפש בלבד.
ובחיפוש פשוט זה מה שיצא לי:
שאלה - 42841
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
1.היכן מובא בהלכה שאסור לצאת לחוץ לארץ לצרכי נופש? (לא לצרכי פרנסה או לשאת אישה) או שזו רק חומרא לא לצאת מהארץ לצרכי טיול?
אשמח לקבל מכבודו תשובה מפורטת.
תשובה
אחד האיסורים החמורים ביותר, ולצערינו מזלזלים בהם. מקורו במסכת כתובות קי"א. רש"י כתובות י. תוספות גיטין ב, ורמב"ן שם. ורשב"א שם, והמאירי שם ומועד קטן יד. וכן פסק הרמב"ם מלכים ה,ט. ושם יב, כתב כי דומה לעובד עבודה זרה.
ובזוהר החמיר מאוד בזה וכתב שנותן יניקה לסטרא אחרא, וגורם גלות השכינה. עיין א,רלט. וג, קיח. והחי ומתגורר בה ואחר כך נפטר בה זוכה שאין רוח רעה שולטת עליו. תרומה קמא: ועיין בחסד לאברהם עין הארץ באורך.

(כמובן, שתמיד יהיה מי שיאמר שזה לצורך התאוררות וכו' ואין ענין להכנס פה לפולמוס הזה)

משתמש פעיל
יש להם לזוגות ויש להם למשפחות! ממליצה בחום,
@טיילן מה שכתבת שהם גם עושים צלילה וכן מצנח שמחובר לאניה זה גם לזוגות ?
איך זה בחוף נפרד או מה ?
מהצד הכשרותי, אין לי מושג כי לא הייתי שם מעולם. ברמת העיקרון צריך לשאול את המשגיח שנמצא במקום ולראות אם הוא בר סמכא. יתכן ויש לי מישהו שגר שם שיוכל לעזור אבל רק באישי..
אין לי את האופציה.....
ואגב הזכרתי גם את הפן ההלכתי אם נחשבת לחו"ל אם לאו, ודינה כא"י לחלק מהפוסקים. ואם היא חו"ל אז בהחלט שיש בעיה לצאת מהארץ ללא סיבה מצדקת כגון: לישא אשה. לרפואה. פרנסה, ולימוד תורה כמדומני. ובלי סיבה זו [לכאורה] אין שום צד היתר. וכל אחד ישאל את רבותיו.
אגב, לדעת הזוה"ק כן, רשב"י ע"ה זה שכולם סומכים עליו בשעת הדחק ושופכים אצלו את צקון לחשם... כל מי שגר או נמצא בחו"ל אין לו רוח ונשמה אלא נפש בלבד.
תשמע מה שכתבת פה זה דברים מזעזעים ומפחידים....
אני בטוחה שישנן פה הרבה מהפורום שמעדיפות לא לראות מה שכתבת כאן..
כי אין ספק שזה מנהג שרווח מאוד בשנים האחרונות לצאת מהארץ סתם בשביל לנפוש
אני מתלבטת האם זה דבר שצריך להיכתב
כי יש כזה מושג שכשם שמצווה לומר דבר שנשמע
כך יש מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע...

משתמש מקצוען
אין לי את האופציה.....
נסו לבדוק איתו - גיא אסולין 0578816311 יהודי ירא"ש שמתגורר באילת ועושה רבות ונצורות.
תשמע מה שכתבת פה זה דברים מזעזעים ומפחידים....
אני בטוחה שישנן פה הרבה מהפורום שמעדיפות לא לראות מה שכתבת כאן..
כי אין ספק שזה מנהג שרווח מאוד בשנים האחרונות לצאת מהארץ סתם בשביל לנפוש
אני מתלבטת האם זה דבר שצריך להיכתב
כי יש כזה מושג שכשם שמצווה לומר דבר שנשמע
כך יש מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע...
בסדר, קבל האמת ממי שאמרה.. לא באתי להפחיד.. מי שמחלל שבת חייב סקילה זה גם מפחיד!! התורה היא אמת, והאמת היא אחת!!

וכתב בספר החינוך [מצוה רלט] "כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה לשתוק במקום שאין הדבר נשמע, לפי שיהיה בענין קלון למוכיח ולא תועלת לאשר הוכח.
מכל מקום יש להתיישב לכל בעל נפש ולהשגיח הרבה בענינים אלה, ולחשוב ולראות אם יהיה תועלת בדבריו אל החוטא שיוכיחנו, ויבטח בשם כי הוא יעזרנו בהלחמו עם שונאיו, ואל ירך לבבו ולא יירא. כי יי שומר את כל אוהביו וכל הרשעים ישמיד, ואם ישוב החוטא מחטאו יהיה לו בזה שכר גדול. ומי שבידו להשיבו ולמחות בו ולא מיחה, הוא נתפש על חטאו, וזה דבר ברור מדברי רבותינו גם מן הכתוב.
ונוהגת מצוה זו בכל מקום ובכל זמן בזכרים ונקבות. והעובר עליה ולא הוכיח בענין שאמרנו, ביטל עשה, ועוד שהוא מכת הרשעים שעושים כן". עכת"ד.
ובטוחני שיהיה כאן ולו אחד שיחשוב שוב פעם נוספת לפני כן וממילא יש תועלת בדברים.
וגם יש מפרשים שהאיסור הוא דוקא אם יכנו אז לא יוכיחנו, וכאן אין חשש שמאן דהו יכה אותי.. מקסימום ישבור את מסך המחשב;)

* ציינתי לעיל שכל אחד ישאל את רבו בענין היציאה לחו"ל ולא באתי להכריח ולומר קבלו דעתי (וגם אם אומר, הרי אף אחד לא ישמע לאלמוני כמוני) אך אם את או אחר לא יצאו מהארץ בגלל זה והיה זה שכרי.. :)

נערך לאחרונה ב:

יש כזה שם???

משתמש מקצוען
שתי שאלות:

א] אם לוקחים עגלה יקרה של בוגבו לטיסה באילת, זה יחזור נקי ושלם? או שהם דוחפים את זה בתא מטען?

ב] המשקל שאמרו לנו זה לכל מזוודה עד 20 קילו. האם זה במדוייק? אם אנחנו לוקחים מזוודה קטנה וממלאים אותה כמה שנכנס, וזה קצת חורג, זה סבבה?

יש כזה שם???

משתמש מקצוען
עוד שאלה, קראתי בפרוג (כאן) שבבידוק למזוודות הם לוקחים דברים נוזליים, כמו סבונים, בשמים, שמנים,וכו'.
האם זה דווקא ביציאה מהארץ לגמרי? או גם בטיסה לאילת???

יראת גאולה

משתמש מקצוען
שתי שאלות:

א] אם לוקחים עגלה יקרה של בוגבו לטיסה באילת, זה יחזור נקי ושלם? או שהם דוחפים את זה בתא מטען?

ב] המשקל שאמרו לנו זה לכל מזוודה עד 20 קילו. האם זה במדוייק? אם אנחנו לוקחים מזוודה קטנה וממלאים אותה כמה שנכנס, וזה קצת חורג, זה סבבה?
א. זה חוזר שלם, נקי יכול להיות קצת פחות, בהחלט דוחפים בתא מטען, אז איפה ישימו את העגלה?

ב. זו מחלוקת קבועה ביני לבין בעלי... תכלס תלוי בפקידים (דיילי הקרקע) של החברה. שוקלים את המזוודות במהלך הצ'ק אין.

עוד שאלה, קראתי בפרוג (כאן) שבבידוק למזוודות הם לוקחים דברים נוזליים, כמו סבונים, בשמים, שמנים,וכו'.
האם זה דווקא ביציאה מהארץ לגמרי? או גם בטיסה לאילת???

בתוך המזוודה מותר הכל... (חוץ מנשק וסמים וכדומה).
הדיון הוא על נוזלים בתיק יד שעולה למטוס.
חוץ מאשר אוכל לתינוקות, אני לא רואה שום צורך בנוזלים בעליה למטוס... מים מקבלים... סבון ושמן תשימו במזוודה.

משתמש פעיל
נסו לבדוק איתו - גיא אסולין 0578816311 יהודי ירא"ש שמתגורר באילת ועושה רבות ונצורות.
חחחח שכתבתי אין לי את האופציה... התכוונתי להתכתב באישי....
בסדר, קבל האמת ממי שאמרה.. לא באתי להפחיד.. מי שמחלל שבת חייב סקילה זה גם מפחיד!! התורה היא אמת, והאמת היא אחת!!
סבבה, אבל לא מדובר פה במחללי שבת.....
וכתב בספר החינוך [מצוה רלט] "כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה לשתוק במקום שאין הדבר נשמע, לפי שיהיה בענין קלון למוכיח ולא תועלת לאשר הוכח.
מכל מקום יש להתיישב לכל בעל נפש ולהשגיח הרבה בענינים אלה, ולחשוב ולראות אם יהיה תועלת בדבריו אל החוטא שיוכיחנו, ויבטח בשם כי הוא יעזרנו בהלחמו עם שונאיו, ואל ירך לבבו ולא יירא. כי יי שומר את כל אוהביו וכל הרשעים ישמיד, ואם ישוב החוטא מחטאו יהיה לו בזה שכר גדול. ומי שבידו להשיבו ולמחות בו ולא מיחה, הוא נתפש על חטאו, וזה דבר ברור מדברי רבותינו גם מן הכתוב.
ונוהגת מצוה זו בכל מקום ובכל זמן בזכרים ונקבות. והעובר עליה ולא הוכיח בענין שאמרנו, ביטל עשה, ועוד שהוא מכת הרשעים שעושים כן". עכת"ד.
ובטוחני שיהיה כאן ולו אחד שיחשוב שוב פעם נוספת לפני כן וממילא יש תועלת בדברים.
כנראה שאתה צודק, באמת מעניין שמאז שכתבת שזה בעייתי חברי הפורום כבר מפחדים להביע את דעתם על אילת...
אולי זה כבר חלק מהתועלת....;)
וגם יש מפרשים שהאיסור הוא דוקא אם יכנו אז לא יוכיחנו, וכאן אין חשש שמאן דהו יכה אותי.. מקסימום ישבור את מסך המחשב;)
:sne:
* ציינתי לעיל שכל אחד ישאל את רבו בענין היציאה לחו"ל ולא באתי להכריח ולומר קבלו דעתי (וגם אם אומר, הרי אף אחד לא ישמע לאלמוני כמוני) אך אם את או אחר לא יצאו מהארץ בגלל זה והיה זה שכרי.. :)

לא יודעת אם עד כדי כך שאני לא יצא מהארץ.... :sneaky: אבל "היה זה שכרך" על הנקיפות מצפון שהיו לי ולמי שעוד ראה את הציטוטים שלך פה מהכתובים...
יכול להיות שהשם של הניק שלך @מקצה הארץ-:) מבטא את ההשקפה העקרונית שלך נגד היציאה מהארץ לחו"ל ?:rolleyes:

משתמש מקצוען
חחחח שכתבתי אין לי את האופציה... התכוונתי להתכתב באישי....
הבנתי. גם לי אין, לכן כתבתי
סבבה, אבל לא מדובר פה במחללי שבת.....
חלילה. יש תרי''ג מצוות כידוע לך בודאי :)
כנראה שאתה צודק, באמת מעניין שמאז שכתבת שזה בעייתי חברי הפורום כבר מפחדים להביע את דעתם על אילת...
אולי זה כבר חלק מהתועלת....;)
:sne:
(y)
לא יודעת אם עד כדי כך שאני לא יצא מהארץ.... :sneaky: אבל "היה זה שכרך" על הנקיפות מצפון שהיו לי ולמי שעוד ראה את הציטוטים שלך פה מהכתובים...
אשרי ואשרי חלקי! ואשרי האשראי שלכם שיש מי שדואג לו...
יכול להיות שהשם של הניק שלך @מקצה הארץ-:) מבטא את ההשקפה העקרונית שלך נגד היציאה מהארץ לחו"ל ?:rolleyes:
וואלה לא חשבתי על זה.. אבל זה לא השקפתי אלא הלכתי.

יש כזה שם???

משתמש מקצוען
א. זה חוזר שלם, נקי יכול להיות קצת פחות, בהחלט דוחפים בתא מטען, אז איפה ישימו את העגלה?

ב. זו מחלוקת קבועה ביני לבין בעלי... תכלס תלוי בפקידים (דיילי הקרקע) של החברה. שוקלים את המזוודות במהלך הצ'ק אין.

בתוך המזוודה מותר הכל... (חוץ מנשק וסמים וכדומה).
הדיון הוא על נוזלים בתיק יד שעולה למטוס.
חוץ מאשר אוכל לתינוקות, אני לא רואה שום צורך בנוזלים בעליה למטוס... מים מקבלים... סבון ושמן תשימו במזוודה.
תודה רבה על התשובות הברורות והמועילות.
יש לנו עוד כמה שאלות:

א] איזה תחבורה ציבורית יש באילת? והכסף הצבור ברב קו עובד גם שם מן הסתם, לא?
ב] איזה מרכולים גדולים יש שם, שאפשר לקנות מוצרי מזון וכדומה.
ג] אנחנו נהיה במלון דן פונורמה. האם מישהו כאן היה שם? יש אפשרות לעשות אמבטיה לתינוק שם?
ד] מה לגבי המשגיח כשרות והאוכל שם, מישהו מפה שהיה שם יוכל לעדכן אותנו?

יראת גאולה

משתמש מקצוען
תודה רבה על התשובות הברורות והמועילות.
יש לנו עוד כמה שאלות:

א] איזה תחבורה ציבורית יש באילת? והכסף הצבור ברב קו עובד גם שם מן הסתם, לא?
ב] איזה מרכולים גדולים יש שם, שאפשר לקנות מוצרי מזון וכדומה.
ג] אנחנו נהיה במלון דן פונורמה. האם מישהו כאן היה שם? יש אפשרות לעשות אמבטיה לתינוק שם?
ד] מה לגבי המשגיח כשרות והאוכל שם, מישהו מפה שהיה שם יוכל לעדכן אותנו?
א. יש תחבורה ציבורית נוחה וטובה, של אגד, רב קו עובד כרגיל.
ב. יש רמי לוי, מחסני השוק - ויש בהם הכשרים מהודרים (לא לצפות שיהיה גם מוצרים יותר נדירים בד"צ כמו שערי רווחה או אושר עד, אבל את המוצרים השגרתיים יש. לא זוכרת הכשר של פירות וירקות, חושבת שרמי לוי מהדרין, לא בטוחה), יש גם שופרסל. ויש כמו בכל עיר, גם חנויות מכולת וקיוסקים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה