נכתב ע"י יונה יונה;1634627:כן, אני רואה סביבי המון נשים שכל רב/צדיק/אדמו"ר/מקובל היה מתגאה בהן אם היו בנותיו.
(מי מדבר עלי? מה זה משנה בכלל?)
רואים שמימיך לא פתחת ספר הלכות בנושא.
תצליחי.
נכתב ע"י יונה יונה;1634627:כן, אני רואה סביבי המון נשים שכל רב/צדיק/אדמו"ר/מקובל היה מתגאה בהן אם היו בנותיו.
נכתב ע"י חויד;1634621:הגזזזמת!!!!!!!!!
לא יודעת איפה את גרה, כאן זה רץ!
כל פעם מפליא אותי מחדש הקונפליקט הזה.
נכתב ע"י ליקר;1634630:רואים שמימיך לא פתחת ספר הלכות בנושא.
תצליחי.
נכתב ע"י חויד;1634635:טוב זה נהפך לאיזה דיאלוג ..
קודם כל חבל שאת מקררת אחרות.
אני בטוחה שאת מאוד מעריכה את כל מי שכן הולכת צנוע יותר ומקפידה יותר, אפילו "שהיא בסדר" לדבריך. אז חבל לקטול כל הזמן דברים שהם יותר טובים, וכל הזמן לנסות למשוך את החבל לכיוון מטה, ולכיוון הקצת פחות צנוע. (תגידי שלא משכת, אבל זה די משתמע מדבריך)
ולא נראה לי שאת רוצה על מצפונך אשה שתחליט/תמשיך ללכת יעם חצאית יותר קצרה כי אמרו שזה "בסדר". (תדעי שיש כח השפעה עצום על דברים כתובים, ובטח כאן)
ונניח שזה בסדר אז מה? את לא שואפת להיות "עוד יותר בסדר" ?
אז מה הקטע להצדיק כל הזמן את מי שפות בסדר או רק בסדר ?
על קנאים משועממים אני בכלל לא מדברת. אל תיתפסי לדברים קיצוניים כל הזמן, דיברת על נורמות לא? קנאים ושאלים זה לא נורמות.
נכתב ע"י יונה יונה;1634641:חבל שאת סתם אומרת... פתחתי מספיק.
רק הם כבר לא מעודכנים..... כי היה רשום שם שמומלץ 10 ס"מ אחרי הברך.
ואפילו היה רשום שם שאם באיזור שלך מקובל מותר לך לשים לק עדין על הציפורניים.
נכתב ע"י חויד;1634644:כתוב שם גם מי מחליט מה זה "איזור" מאיפה הוא מתחיל ואיפה הוא נגמר?
התורה ניתנה פעם אחת, והיא לא "מתעדכנת" מתקופה לתקופה כמונו.
ישנה ואמיתית. לא משתנה.
מידי תקופה מוסיפים עוד גדרות וסייגים כי נוצרות עוד פירצות שלא היו בימי בראשית...
ואשרי מי שעומד בזה ומוסיף על עצמו!
נכתב ע"י יונה יונה;1634642:בודאי שכדאי תמיד להתקדם בדרכינו הרוחנית.
לצניעות יש עוד כמה תחומים חוץ מעובי וצבע הגרב....
אני לא מצדיקה את מי שלא בסדר.
אני מצדיקה את מי שבסדר אבל לא מהדר.
זה לא ענינו של אף אחד כמה הוא חייב להדר.
נכתב ע"י חויד;1634644:כתוב שם גם מי מחליט מה זה "איזור" מאיפה הוא מתחיל ואיפה הוא נגמר?
התורה ניתנה פעם אחת, והיא לא "מתעדכנת" מתקופה לתקופה כמונו.
ישנה ואמיתית. לא משתנה.
מידי תקופה מוסיפים עוד גדרות וסייגים כי נוצרות עוד פירצות שלא היו בימי בראשית...
ואשרי מי שעומד בזה ומוסיף על עצמו!
נכתב ע"י חויד;1634646:אל תצעקי עלי עכשיו ותגידי מה הקשר..
רק בבוגבו מותר להדר ?
שם זה נכון וחכם ? לא מספיק להישאר עם "הבסדר" הרגיל...?
ובלי קשר, באתרוג ובמצוות אחרות את לא מחפשת להדר?
נכתב ע"י יונה יונה;1634649:די מספיק, אנחנו צנועות, אנחנו לא מביאות אסונות, אנחנו לא פרוצות, אנחנו נשים כשרות!
נכתב ע"י יונה יונה;1634650:מה? מה הקשר הידור לבוגבו? נפלת על הראש?
אני אפילו לא מבינה מאיפה לענות לך.
נכתב ע"י יונה יונה;1634484:ולמה שמראה חיצוני לא יושפע מהסביבה?
כל עוד הנורמות חברתיות הן בסדר זה מצוין ללכת לפיהן. אם לא צריך לנסות לשנות אותן. ואם לא מצליחים אז לא הולכים בנורמות.
חוץ מזה שהיא לא אמרה את זה, אלא טענה שנשים מוותרות על הקפדות בצניעות בגלל סחף חברתי.
נחמי, באופן עקרוני אני מסכימה איתך שנושא הצניעות מגיע למקומות לא טובים מצד המערכת, אבל מצד שני א"א להתעלם מכך שמצב הצניעות ברחובות לא מזהיר.נכתב ע"י יונה יונה;1634649:לא ידעתי שאנחנו מתעדכנים כ"כ מהר.....
מה שאני כן יודעת שכל החטא של פרי עץ הדעת התחיל מזה שהוסיפו איסורים שלא נאמרו.
אני מניחה שאם תפגשי אותי ממש תתפלאי שעומדת לפנייך אישה כשרה..... אז לידיעתך אני לא מדברת כאן על איך אני מתלבשת ספציפית ולא מה דעתי על אורך הראוי לחצאית, אלא על הצעקות הנוראות שאני לא יודעת מי צועק עלינו כל רגע משהו חדש.
די מספיק, אנחנו צנועות, אנחנו לא מביאות אסונות, אנחנו לא פרוצות, אנחנו נשים כשרות!
נכתב ע"י יונה יונה;1634650:מה? מה הקשר הידור לבוגבו? נפלת על הראש?
אני אפילו לא מבינה מאיפה לענות לך.
באתרוג וכו יש אנשים שמשקיעים 20 שקל ו-3 דקות לבחירה ויש אנשים שמשקיעים שעות ונפרדים מאלפי דולרים.
עוד לא ראיתי שמישהו מעז לאמר על הסוג הראשון שהוא מזלזל במצות או מופקר.
חוץ מזה שזה לא בדיוק אותה הקבלה אבל את התחלת.
נכתב ע"י יונה יונה;1632645:א"א למכור שקר יותר מפעם אחת...... ואם את רואה עוד ועוד ועוד נשים שקונות אחרי המלצות מחברות/אחיות/מכרות או נשים שחוזרות וקנות עגלה חדשה מאותה חברה זה אומר יש כאן משהו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: