מאפים מה הסוד?

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
מכירים את זה שמישהו טועם את מה שהכנתם ומיד שואל,
מה שמת בפנים? ולמה זה כל כך טעים?
אז כן, יש סוד, אבל למה לא לשתף אותו? שכולם ייהנו ממנו.
בפוקאצ'ות האלה אני לא יודעת מה יותר טוב, הריח המדהים,
שרק בשבילו שווה להכין אותם, או הטעם והמרקם.
לבצק שיוצא די דביק
קילו קמח, כף שמרים, 3 כפות סוכר, כף מלח, 4 כוסות חד פעמי מים, רבע כוס שמן.
לתת לתפוח.
להוריד בעזרת כף,
להפריש חלה בלי ברכה.
בעזרת 2 כפות להניח על תבנית אפיה עם נייר.
לשטח מעט בעזרת כף,
לתת לתפוח,
לחתוך בצל לרוחב להפריד לעיגולים ולפזר מעל.
לזלף מעל מעט שמן זית,
בעזרת דבש לחיץ לעשות כמה סיבובים על כל פוקצ'ה.
לטחון מלח גס מעל הפוקצ'ות.
להוסיף מעט רוזמרין מעל.
לאפות על 200º כרבע שעה או 20 דקות.
הרוזמרין אחראי על הריח, הדבש זה הסוד של הטעם.
והכיף, 2 דק' לערבב, 2 דק' להניח, ו2 דקות לשטוף ת'קערה.
אה, ושכחתי ליצור גומות. (כמו שאפשר לראות בצילום.)
IMG_6020 copy.jpg
IMG_6033 copy.jpg
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נראה מעולה.
גם אני עושה בצק דביק בפוקצ'ות יוצא ליגה
 

אליש:)

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מכירים את זה שמישהו טועם את מה שהכנתם ומיד שואל,
מה שמת בפנים? ולמה זה כל כך טעים?
אז כן, יש סוד, אבל למה לא לשתף אותו? שכולם ייהנו ממנו.
בפוקאצ'ות האלה אני לא יודעת מה יותר טוב, הריח המדהים,
שרק בשבילו שווה להכין אותם, או הטעם והמרקם.
לבצק שיוצא די דביק
קילו קמח, כף שמרים, 3 כפות סוכר, כף מלח, 4 כוסות חד פעמי מים, רבע כוס שמן.
לתת לתפוח.
להוריד בעזרת כף,
להפריש חלה בלי ברכה.
בעזרת 2 כפות להניח על תבנית אפיה עם נייר.
לשטח מעט בעזרת כף,
לתת לתפוח,
לחתוך בצל לרוחב להפריד לעיגולים ולפזר מעל.
לזלף מעל מעט שמן זית,
בעזרת דבש לחיץ לעשות כמה סיבובים על כל פוקצ'ה.
לטחון מלח גס מעל הפוקצ'ות.
להוסיף מעט רוזמרין מעל.
לאפות על 200º כרבע שעה או 20 דקות.
הרוזמרין אחראי על הריח, הדבש זה הסוד של הטעם.
והכיף, 2 דק' לערבב, 2 דק' להניח, ו2 דקות לשטוף ת'קערה.
אה, ושכחתי ליצור גומות. (כמו שאפשר לראות בצילום.)צפה בקובץ המצורף 1546566צפה בקובץ המצורף 1546567
איזה מתכוןןן
אמאלה
מחר על הבוקר קמה להכין לפי המתכון אחד לאחד
כמה זמן הכנה?
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
לא הכנתי לא אחזתי כמה זמן זה הכנה
מקווה להכין היום
רק מלראות את זה אני מריחה ריח טוב
2 דקות ערבוב.
רק לחכות לתפוח.
2 דקות להניח.
2 דקות לשטוף קערה.
אחרי שתכיני, ספרי איך יצא.
(שימי לב לשים ממש מעט רוזמרין, 3, 4, וזהו
שלא יהיה טעם דומיננטי אלא טעם עדין)
הטעם של הרוזמרין משדרג המון.
צריך מיקסר?
אפשר בקלות לערבב עם כף ביד.
 
נערך לאחרונה ב:

אליש:)

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
2 דקות ערבוב.
רק לחכות לתפוח.
2 דקות להניח.
2 דקות לשטוף קערה.
אחרי שתכיני, ספרי איך יצא.
(שימי לב לשים ממש מעט רוזמרין, 3, 4, וזהו
שלא יהיה טעם דומיננטי אלא טעם עדין)
הטעם של הרוזמרין משדרג המון.

אפשר בקלות לערבב עם כף ביד.
אפשר תחליף לרוזמרין?
לא מתחברת לטעם בכלל
 

אנוכי

משתמש מקצוען
את המתכון הזה ראיתי כאן פעם כבר,
אבל אני מכינה עליו פיצות כאלו קטנות ולא משורטטות,
מרסקת עגבניה + רסק עגבניות+ שום + שמן
מורחת על הפוקאצ'ות שאת צורתם אני מותחת בידים משומנות
ואחרי שיוצא מהתנור אני שמה גב"צ מגורדת (או חתיכות מגב"צ פרוסה)
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
אפשר תחליף לרוזמרין?
לא מתחברת לטעם בכלל
אפשר לשים מה שרוצים, זה כל הכיף.
קוביות גמבה חתוכות דק, קישואים חתוכים דק דק לרוחב,
פטריות/זיתים שחורים ירוקים/חצילים/עגבניות שרי/בצל מטוגן.
(אם אופים או מטגנים קלות - גמבה קישואים בטטות אפשר לשים
חתיכות עבות יותר - מקלונים)
סוגי גבינות/גבינ"צ/בולגרית/תלולית של גבינת שמנת
פפריקה חריפה/זעתר/שום גבישי/רוטב פסטו.
אפשר לעשות חצי/חצי.
אפשר לעשות פוקצ'ה ענקית ולחלק כמו פיצה אחרי האפייה.
(תימין לא ניסתי - בד"כ מתאים לתפו"א בטטות, האמת שראיתי פוקצ'ה
עם פרוסות דקות של תפו"א שזה פחמימה על פחמימה, אז אולי ילך גם עם תימין)
(כדאי שהפרוסות יהיו מבושלות כמעט עד הסוף לפני)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  29  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה