דרוש מידע מה אוכלים עם הפחמימות בשביל שלא יעלה הסוכר מהר

טוב מאוד

משתמש מקצוען
הבנתי מהרופא שאוכלים פחמימות צריך לאכול עם זה אגוזים וכד' בשביל שהסוכר לא יעלה מהר.
יש לכם המלצות מה לאכול עם הפחמימות?
תודה רבה!
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לחמניה מקמח מלא עם גבינה צהובה.
מניחים לחמניה קפואה, מניחים מעליה פרוסה או יותר גבנ"צ בתוך נייר אפיה
מכניסים לטוסטר עד להצהבה +

לא דיאטטי בכלל
אבל מעלה סוכר ברמה מתונה יותר מלחמניה עם תוספות אחרות
 

משנ'ס

משתמש פעיל
לחמניה עם אבוקדו- מעולה ממש
עם פירות באמת מתאים אגוזים ושקדים
גבינות עם הרבה אחוזי שומן, וכו'
אגב, אצלי ראית שינוי מטורף לטובה באיזון בתקופות שאני עושה פעילות גופנית טובה (לדוגמא פעם בשבוע התעמלות מים/ הליכות רציניות) משמעותי מאד מאד לאיזון!!!

בהצלחה!
 

אינסוף

משתמש מקצוען
לחמניה מקמח מלא עם גבינה צהובה.
מניחים לחמניה קפואה, מניחים מעליה פרוסה או יותר גבנ"צ בתוך נייר אפיה
מכניסים לטוסטר עד להצהבה +

לא דיאטטי בכלל
אבל מעלה סוכר ברמה מתונה יותר מלחמניה עם תוספות אחרות
אני שמעתי מרופא
שזה שילוב גרוע שאסור לסכרת
למרות העליה הלכאורה איטית
ויש לזה אפילו שם מקצועי "אפקט הפיצה"
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני שמעתי מרופא
שזה שילוב גרוע שאסור לסכרת
למרות העליה הלכאורה איטית
ויש לזה אפילו שם מקצועי "אפקט הפיצה"
הסבר?
אפשר לצרף חמאה, גבינות מלוחות (למי שמותר), טחינה, ממרח אגוזים (מאד טעים, יותר בטעם מתקתק. כמו חמאת נוגט טבעית וכד'), אבוקדו
 

:)&&:)&&:)

משתמש פעיל
הבנתי מהרופא שאוכלים פחמימות צריך לאכול עם זה אגוזים וכד' בשביל שהסוכר לא יעלה מהר.
יש לכם המלצות מה לאכול עם הפחמימות?
תודה רבה!
שים לב שבאותה מידה זה יכול גם לעכב את הספיגה של הפחמימות שיתחילו לעלות יותר מאוחר, ואז העליה תגיע לאחר מיכן.
כמדומני שישנה שיטה פשוט לתת את האינסולין כ10 15 דקות יותר מוקדם.
יכול להיות שהוא אמר לך את זה לגבי לאכול לפני הליכה?
לא שאני קובע, שהרי כל חד וחד לפום חורפיה... זה מענין מה שהוא אמר לך...
 

אינסוף

משתמש מקצוען
אני לא רופאה
ניתן לחפש חומר ברשת
על אפקט הפיצה לסוכרתיים
אנסה להסביר ממה שאני הבנתי
מתזונאית ורופא שאמרו לי את זה
השומן מעכב מאד את עלית הסוכר
אך כאשר מצרפים כמות שומן גבוהה לפחמימות ריקות כמו בפיצה
כשנמדוד את רמת הסוכר לאחר שעה ושעתיים יראה כאלו הכל תקין אבל לאחר כמה שעות הסוכר עלול
לקפוץ בבת אחת
וסליחה מ @כוכב103
כנראה שמה שכתבת על לחמניה מקמח מלא אמור להיות בסדר גמור.
לא שמתי לב לכך
 

משנ'ס

משתמש פעיל
שים לב שבאותה מידה זה יכול גם לעכב את הספיגה של הפחמימות שיתחילו לעלות יותר מאוחר, ואז העליה תגיע לאחר מיכן.
כמדומני שישנה שיטה פשוט לתת את האינסולין כ10 15 דקות יותר מוקדם.
יכול להיות שהוא אמר לך את זה לגבי לאכול לפני הליכה?
לא שאני קובע, שהרי כל חד וחד לפום חורפיה... זה מענין מה שהוא אמר לך...
ברור שזה העיקרון הבסיסי,
אממה, אתה צריך שקצב ההתפרקות של הפחמימה תהיה תואמת להתפרקות של האינסולין,
ולזה באו כל העצות וכו'....
בטטות בתנור עם שמן זית
בטטה נחשבת לפחמימה מורכבת שמתפרקת מאד לאט
למיטב ידיעתי בטטה נחשבת לפחמימה ריקה שמתפרקת במהירות בדומה לתפו"א
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הבנתי מהרופא שאוכלים פחמימות צריך לאכול עם זה אגוזים וכד' בשביל שהסוכר לא יעלה מהר.
יש לכם המלצות מה לאכול עם הפחמימות?
תודה רבה!
אגוזים יש בזה סיבים תזונתיים שזה מה שממתן
כל דבר שיש בו סיבים בכמות גבוהה
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
למיטב ידיעתי בטטה נחשבת לפחמימה ריקה שמתפרקת במהירות בדומה לתפו"א
ממש לא...
בטטה שונה מתפו"א בכך שיש לה הרבה ויטמינים ומינרלים והיא מתפרקת יותר לאט בגוף
 

משנ'ס

משתמש פעיל
ממש לא...
בטטה שונה מתפו"א בכך שיש לה הרבה ויטמינים ומינרלים והיא מתפרקת יותר לאט בגוף
1683543887834.png
מקור
אגוזים יש בזה סיבים תזונתיים שזה מה שממתן
כל דבר שיש בו סיבים בכמות גבוהה
אגוזים ממתן כי הפחמימה נספגת בסביבה שומנית
מאכלים הכוללים שומן חד בלתי רווי

שומן חד בלתי רווי מצוי בשמן זית, אבוקדו, אגוזי מלך, גרעינים, טחינה ועוד .

שומן חד בלתי רווי נחשב לשומן המומלץ ביותר והחלפתו במקום שומן רווי עשויה לשפר את פרופיל השומנים בדם ואת הרגישות לאינסולין ובהתאם לכך לסייע באיזון רמות הסוכר בדם. הוא גם מפחית את הסיכון לחלות במחלות לב וסיבוכים נוספים.
מקור
 

*****

משתמש חדש
לצערנו אין כסם
וכנראה לו יהיה כסם בחיים לפחמימות שלו יעלו את הסוכר מהר
האמת הכואבת והקשה היא שצריך להזריק ליפני האוכל כמה שיותר זמן ולו אחרי או תוך כדי
ברור שאגוזים וכו' עוזר אבל בתכלס זה שרק האינסולין עוזר
בהצלחה
 

טולדנו

משתמש רשום
מתוך נסיון אישי[כסוכרתי] כל דבר שמלא בסיבים תזונתיים גורם לעליה מתונה בסוכר ולכן בטטה אפילו שהיא מתוקה אבל יש בה הרבה סיבים וגם תמר יחסית למתיקות הוא יותר איטי בעליה אבל דבר שאני ממליץמאוד באופן אישי זה ירוקים חסה פטרוזליה כוסברה ועוד מאוד עוזר
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה