פיצה!!!
זה המתכון בסוף הצום!!!
הבצק באמצע לתפוח, כשהפיצה תהיה מוכנה בעז"ה אעלה תמונה...
המתכון הזה מככב אצלינו דוקא בגלל הבצק האורירי והטעים שלו.
כשהייתי מכינה מתכונים האחרים הייתי תמיד מסתבכת. כמויות רכיבי הבצק אף פעם לא היו מדויקות, תמיד הייתי צריכה להוסיף קצת שמן , קצת מים, עוד קצת קמח...בקיצור עד שהגענו לאיזון,
ובואו נודה שגם אחרי האפיה הבצק לא היה סוף הדרך...
וכל זה עד שהכרתי את המתכון הזה---
מה שמיוחד בבצק הזה שהכמויות מדויקות בול!
בלי להסתבך בלי לשחק. לשים בקצרה וישר להתפחה...
4 גביעי האשל הינם המקור היחיד שמשמש כנוזלים בבצק הזה.
לא צריך להוסיף לו כלום. לא מים, לא שמן, לא קמח....
גם אם בתחילה הבצק קצת מטעה ונראה שחסר נוזלים, תמשיכו ללוש הייטב, עד שמתקבל בצק כייפי ונעים לעבודה.
ואח"כ כשהוא יוצא מהתנור הוא כזה טעים ורך שלא מתאפקים מלהכין אותו שוב ושוב.
רכיבים:
לבצק-
2 כפות שטוחות מלח
קילו קמח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
4 גביעי אשל
לרוטב-
חבילת רסק עגבניות
2 כפות מיונז (עד שהרסק האדום נהיה כתמתם)
2-3 שיני שום כתושים (חובה!)
תבלין לפיצה (בשפע)
מעט אורגנו
מלח
קורט סוכר
אופן ההכנה:
שמים את המלח בתחתית הקערה, מוסיפים את הקמח, לאחר מכן את השמרים ומערבבים מעט מלמעלה (להקפיד שהשמרים לא יפגשו במלח) מוסיפים את הסוכר, ומערבבים שוב קצת מלמעלה,
לאחר מכן מכניסים את גביעי אשל ולשים הייטב. (יש מצב שהבצק ירגיש קצת דביק, לא מומלץ לגעת בו. פשוט להניח בהתפחה ואח"כ הוא מתקבל מצוין אפילו ללא משטח מקומח)
מתפיחים כשעתיים! (אני הולכת על הכי הרבה אבל גם שעה זה מצוין.)
מכינים את הרוטב (לא ממליצה לוותר על השום הכתוש, הוא ה"טעם" ברוטב!)
מרדדים את הבצק ישר על תבנית תנור גדולה, מורחים בנדיבות מהרוטב, מוסיפים גבינה צהובה בלי להשאיר חור ריק, מוסיפים איזה תוספות שבא, ומכניסים לתנור על 180 מעלות.
ברגע שקצוות הבצק ישחימו זה הסימן שהפיצה מוכנה אש.
הפיצה- מזונות
בתאבון!!