דרוש מתכון לשימושים מעניינים בבקר טחון

HOBBY

משתמש פעיל
את יכולה להכין פירושקי.
(מתאים לחול המועד ופחות לחג עצמו.)

פירושקי - כיסוני בצק מטוגנים
מכינים בצק מ:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כפית מלח
3 כוסות (חד"פ) מים חמימים
1 ביצה
3/4 כוס שמן

מכינים מילוי:
מטגנים 3 בצלים קצוצים
מוסיפים למחבת 1 ק"ג בשר טחון ומטגנים עד לשינוי הצבע. (מפוררים במזלג תוך כדי טיגון.)
מוסיפים כוסברה קצוצה
מתבלים:
מלח, פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה בשמן, ראס אל חנות.

ההכנה:
מתפיחים את הבצק עד הכפלת נפח פחות או יותר.
אחרי שתפח מחלקים לכ 20-25 כדורים
(אפשר גם יותר, רק שיתקבלו כיסונים קטנים יותר)
משטחים כל כדור, ממלאים במלית הבשר, צובטים היטב את הקצוות, ומטגנים בשמן עמוק.

(אם אזכור אעלה תמונה בחול המועד בל"נ.)

חג שמח
מצרפת תמונות של שלבי ההכנה:
20201006_170727.jpg

20201006_174831.jpg

20201006_171837.jpg

20201006_172016.jpg



20201006_181411.jpg

20201006_175631.jpg
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בלת"ק

יש בצק פילאס תורכי

להפשיר כמו ההוראות

לסמן קוביות

למרוח באלכסון חרדל

ולהניח באלכסון על החרדל את העיסה של הבקר הטחון + בצל מטוגן ומפורר

לחבר בין 2 הפינות שהן ללא חומר
(יוצא כמו גביניות)

לאפות כ15-20 דק' (תלוי בתנור ) עד להזהבה

טעים ומשובח מאוד !

כמנה ראשונה או תוספת

הולך מעולה עם רוטב מעל.
 

דסולישה ❤

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
פאי הרועים... אלוף!!!!!!!
וזה ממש מוצלח
טעים בטרוף ניסיתי את זה!!
 

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
היום הכנו לזניה בשרית.
הילדים התלקקו.
וגם פאי רועים שהוזכר פה אהוב על כולם- מגדול ועד קטנטן.
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פאי הרועים... אלוף!!!!!!!
וזה ממש מוצלח
יודעת שאני מקפיצה אשכול ישן.
ממש אשמח אם מישהו יכול להעתיק לכאן את המתכון הזה מהקישור.
חסום לי:confused:
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יודעת שאני מקפיצה אשכול ישן.
ממש אשמח אם מישהו יכול להעתיק לכאן את המתכון הזה מהקישור.
חסום לי:confused:

פאי רועים מהחלומות

מצרכים לשכבת הבשר:
2-3 כפות שמן זית
2 בצלים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי, עם או בלי העלים
1 גזר, קלוף
500 גרם בשר טחון
1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
1/2 כפית בהרט
2 כפות רסק עגבניות
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח

מצרכים לשכבת הפירה:
5 תפוחי אדמה, קלופים
1 ביצה L
1/4 כפית אבקת שום (תבליני מימון)
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, השום, הסלרי והגזר לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים בצל, שום, סלרי וגזר עד ריכוך. בערך 10 דקות.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו. מומלץ להפריד את הבשר עם מזלג. חשוב לצרוב היטב את הבשר ולא לבשל אותו על אש נמוכה כדי שלא יתבשל ויהיה סמרטוטי. זה לוקח בערך 20 דקות.
– מוסיפים תבלינים, רסק ומים ומערבבים. מבשלים במשך 30-40 דקות וטועמים אם צריך לתקן תיבול. מצננים מעט.
– בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים עד ריכוך מוחלט ומועכים לפירה חלק. מצננים.
– מערבבים את הפירה עם הביצה ואבקת שום.
– מרכיבים: מניחים את תערובת הבשר, שהצטננה מעט, בתוך תבנית מלבנית 20X30.
– שמים מעל את הפירה בשכבה כמה שיותר אחידה. שימו לב לעשות את השלב הזה בזהירות כי הפירה יותר יציב מהבשר ולכן הוא מושך איתו את התבשיל ומתערבב. פשוט לאט עם מזלג וגם אם מתערבב הכל מעולה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות ומגישים.

הערות ושדרוגים
– את תבשיל הבשר אפשר להכין בכמות כפולה ולשמור חצי במקפיא. זה מושלם עם פסטה, בתוך לחמנייה, מעל אורז, לצד פירה או ככה לבד.
– ניתן להוסיף לתבשיל הבשר גם 10-15 עלי בזיליקום קצוצים גס. מוסיפים אותם בשלב הוספת התבלינים.
– רוצים לשדרג? אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות ואפשר גם להחליף את הבקר בעוף טחון.
– לגרסה טבעונית: מחליפים את הבשר בכוס עדשים שחורות לא מבושלות ואז מדלגים על שלב הטיגון שלהן. פשוט מוסיפים אותן אחרי טיגון הבצל והשום ביחד עם התבלינים והמים ומבשלים עד ריכוך. במידה ואתם מכינים טבעוני אני ממליצה לשים 2 גזרים ולא אחד.
 

איזה שם?

משתמש מקצוען
יאפצ'יק פשטידת תפוא ובשר בשכבות מתאים לפסח ולכל השנה עשיר משביע ויוקרתי
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית

פאי רועים מהחלומות

מצרכים לשכבת הבשר:
2-3 כפות שמן זית
2 בצלים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי, עם או בלי העלים
1 גזר, קלוף
500 גרם בשר טחון
1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
1/2 כפית בהרט
2 כפות רסק עגבניות
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח

מצרכים לשכבת הפירה:
5 תפוחי אדמה, קלופים
1 ביצה L
1/4 כפית אבקת שום (תבליני מימון)
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, השום, הסלרי והגזר לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים בצל, שום, סלרי וגזר עד ריכוך. בערך 10 דקות.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו. מומלץ להפריד את הבשר עם מזלג. חשוב לצרוב היטב את הבשר ולא לבשל אותו על אש נמוכה כדי שלא יתבשל ויהיה סמרטוטי. זה לוקח בערך 20 דקות.
– מוסיפים תבלינים, רסק ומים ומערבבים. מבשלים במשך 30-40 דקות וטועמים אם צריך לתקן תיבול. מצננים מעט.
– בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים עד ריכוך מוחלט ומועכים לפירה חלק. מצננים.
– מערבבים את הפירה עם הביצה ואבקת שום.
– מרכיבים: מניחים את תערובת הבשר, שהצטננה מעט, בתוך תבנית מלבנית 20X30.
– שמים מעל את הפירה בשכבה כמה שיותר אחידה. שימו לב לעשות את השלב הזה בזהירות כי הפירה יותר יציב מהבשר ולכן הוא מושך איתו את התבשיל ומתערבב. פשוט לאט עם מזלג וגם אם מתערבב הכל מעולה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות ומגישים.

הערות ושדרוגים
– את תבשיל הבשר אפשר להכין בכמות כפולה ולשמור חצי במקפיא. זה מושלם עם פסטה, בתוך לחמנייה, מעל אורז, לצד פירה או ככה לבד.
– ניתן להוסיף לתבשיל הבשר גם 10-15 עלי בזיליקום קצוצים גס. מוסיפים אותם בשלב הוספת התבלינים.
– רוצים לשדרג? אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות ואפשר גם להחליף את הבקר בעוף טחון.
– לגרסה טבעונית: מחליפים את הבשר בכוס עדשים שחורות לא מבושלות ואז מדלגים על שלב הטיגון שלהן. פשוט מוסיפים אותן אחרי טיגון הבצל והשום ביחד עם התבלינים והמים ומבשלים עד ריכוך. במידה ואתם מכינים טבעוני אני ממליצה לשים 2 גזרים ולא אחד.
תודה רבה!
עזרת לי מאוד!
 

מיסיט

משתמש פעיל
ישנו מתכון ללא הרבה עבודה וממש טעים
הרעיון הוא על בסיס קוגל תפו"א וללא בישול של הבשר.
כלומר לא צריך פירה-אלא לגרד תפו"א לערבב עם הרבה שמן
וביצים מלח ופלפל ש. לשים בסיס בתבנית.
מעל שכבה של בשר טחון לא מבושל אלא מטובל ועם בצל קצוץ וכו'
ושוב שכבה של תפו"א
יוצא טעים וללא עבודה כלל.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה