למי פתוח ויוכל להעתיק לי?

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י EC, ‏20/5/15.

  1. EC

    EC משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏25/12/12
    הודעות:
    2,984
    תודות :
    37
    נקודות:
    89
  2. קראנצול

    קראנצול משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏30/1/14
    הודעות:
    1,813
    תודות :
    5
    נקודות:
    44
    ל-4-6 מנות

    לקציצות:
    1/2 ק"ג בשר טחון
    1 בצל גדול מגורד
    2 שיני שום כתושות
    1 ביצה
    1 כף פירורי לחם
    מלח לפי הטעם
    פלפל שחור לפי הטעם
    פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם
    קורט אבקת מרק עוף
    כמון לפי הטעם
    קורט כורכום

    לרוטב:
    שמן לטיגון
    1 בצל מגורד
    3-4 שיני שום פרוסים דק
    1 גזר מגורד
    1 תפוח אדמה מגורד
    2 עגבניות מגורדות
    1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
    2 כפות פטרוזיליה קצוצה
    2 כוסות מים רותחים
    מלח לפי הטעם
    פלפל לפי הטעם
    קורט סוכר



    אופן ההכנה:
    הקציצות:

    קציצות בשר ברוטב עגבניות פיקנטי בטעם של פעם
    מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת.

    הרוטב:
    מטגנים בסיר שטוח בצל מגורד ופרוסות שיני שום, מוסיפים תפוח אדמה וגזר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, פטרוזיליה, סוכר ומים. ממליחים ומפלפלים ומבשלים כ- 10 דקות.

    מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ20-30 דקות על אש בינונית.

    מומלץ להגיש עם אורז לבן או עם לחם טרי.
     
  3. EC

    EC משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏25/12/12
    הודעות:
    2,984
    תודות :
    37
    נקודות:
    89
    איזה מהירות..
    תודהההההההה