מאפים למה הלחמניות שלי לא תופחות? :(

בנברקית

משתמש מקצוען
תודה על העידוד :)
האמת שאני עושה את זה בשבילי ;)
חשוב לי לאכול קמח מלא ולא אוהבת את הלחם המלא.
אני איכשהו אוכלת ככה, אבל הילדים כבר לא רוצים לקחת את הלחמניות שלי :(
אין כמו הביתיות!
למה שתי התפחות?
אני מתפיחה עד להכפלה בערך שעה וחצי, מחלקת לעיגולים (בלי קליעה)
ומתפיחה בתבנית עוד 20 דקות בערך.
פעם הייתי מכניסה להתפחה השניה לתנור על 50 מעלות. הפסקתי עם זה כי היה נראה לי שזה גורם ללחמניות לצאת שטוחות.
אני לא יודעת למה זה קורה לך אם כך :(
כי מה שתיארת זה בדיוק מה שקורה בהתפחה גדולה כפולה..
לאחר שעה וחצי, הבצק מכפיל את הנפח או יותר מזה? תנסי להתפיח אפילו פחות משעה.
ואיך את מבצעת התפחה? מכרבלת מידי? המים שאת שמה בבצק קרים, חמים או פושרים?

לא מזמן פרסמתי את המתכון שלי קל ופשוט ויוצא מושלם
 

Rachefet

משתמש פעיל
שתי הערות (בלת"ק חלקי):
1. אכסון שמרים יבשים: מה שחשוב הוא לשמור עליהם רחוקים מלחות. לכן הרבה ממליצים לא לאכסן במקרר כי במקרר כל מוצר חשוף ללחות הרבה יותר. מצד שני, אין סיבה גם לשמור במקרר, נשמר מצוין בקופסא אטומה בארון.
החשיבות באי חשיפה ללחות היא בגלל העובדה שחשיפת שמרים יבשים ללחות גורמת להם להתחיל לפעול, ואם זה קרה אי אז כשאכסנת אותם במקרר, סביר להניח שלא נשאר יותר מדי כוח לשמרים באפיה כרגע.
(בכל מקרה, לא נראה לי שזה מה שרלוונטי לך, כי כתבת שהשמרים תססו בנפרד כמו שצריך.)

2. התפחה של בצק שמרים צריכה להיעשות פעמיים: 1. לפני העיצוב ו-2 אחרי. בשלב ההתפחה הראשוני, הרבה טועים בתפיחת יתר (מחכים להכפלה של הנפח, שזה הרבה פעמים כבר יותר מדי) ואז בשלב ההתפחה השני השמרים פחות יעילים בהתפחה.
אני ממליצה לקצר את ההתפחה הראשונה ולהגיע רק לבצק תפוח בצורה בינונית ולא מאוד, כך שכשתוקעים אצבע בבצק החור נסגר במהירות. ומנגד לוודא שההתפחה השניה מביאה לתוצאה טובה.
 

דבורי וינברגר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הכל תלוי בצורת ההתפחה!
אם את רוצה לחמניות אווריריות מאדדד ורכות-
תתפיחי קודם רק את המים, השמרים, הסוכר, וחצי כמות מהקמח.
אחרי שעה של התפחה (שהבצק מכפיל את עצמו !!!) תוסיפי את יתר החמרים ותתפיחי עוד כחצי שעה.

לאפות על הכי גבוה כ-10 דקות
 

P.R.

משתמש מקצוען
לא קראתי מה כתבו לך, אבל לי מה שמשפיע זה:
משתמשת בקמח של נפלאות - התחברתי אליו יותר, יש לי מידי פעם גם בר ולחם, אבל לא כ"כ זוכרת איך איתו.
שמה מלח לאחר לישה קצרה, כשהבצק התגבש מעט.
שמה מים חמימים (ולא קרים או פושרים)
מתפיחה שעה בערך (בימים קרים מחממת את החדר עם מזגן בזמן ההתפחה)
לאחר ההתפחה לשה שוב כמה שניות
כמובן, לאחר הקליעה, מתפיחה עוד 30-45 דק'

פשוט לפני זמן קצר קיבלתי מתכון מנצח, משתמשת בקמח 80% ויוצא עסיסי ורך ברמות!
והאמת שבזמן האחרון פשוט אוכלת את הלחמניות ללא שום תוספת, הן פשוט עסיסיות וטעימות!
ד.א.
שומרת את השמרים במקפיא, בקופסא סגורה.
 
נערך לאחרונה ב:

נעמה לוי

משתמש מקצוען
בלת"ק.
הקמח של בר ולחם הוא לפעמים טוב ולפעמים לא.
כלומר, יש תקופות שהוא דחוס נורא ולא תופח טוב בכלל.
אני משתמשת רק בקמח של יש הוא תופח הרבה הרבה יותר טוב בלי השוואה...
 

שירונת

משתמש מקצוען
בלת"ק.
הקמח של בר ולחם הוא לפעמים טוב ולפעמים לא.
כלומר, יש תקופות שהוא דחוס נורא ולא תופח טוב בכלל.
אני משתמשת רק בקמח של יש הוא תופח הרבה הרבה יותר טוב בלי השוואה...
יש לי הרגשה שזה חלק מהסיפור...
היום מגיע ארגז חדש ממשנת יוסף, מקווה שיהיה יותר טוב.
 

Mark 1

משתמש מקצוען
@שירונת
המתכונים של הני הם עם כוסות חד-פעמי ממה שאני יודעת. (למקרה שאת משתמשת בכוס מדידה רגילה)
אולי תנסי חברות קמח שונות?
כמה זמן את מתפיחה את הבצק?
 

שירונת

משתמש מקצוען
@שירונת
המתכונים של הני הם עם כוסות חד-פעמי ממה שאני יודעת. (למקרה שאת משתמשת בכוס מדידה רגילה)
אולי תנסי חברות קמח שונות?
כמה זמן את מתפיחה את הבצק?
משתמשת בח"פ.
מתפיחה שעה- שעה וחצי.
באמת חשבתי לנסות להחליף קמח, רק שהזמנתי בדיוק ארגז של 12 קילו ממשנת יוסף :eek:
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
משתמשת בח"פ.
מתפיחה שעה- שעה וחצי.
באמת חשבתי לנסות להחליף קמח, רק שהזמנתי בדיוק ארגז של 12 קילו ממשנת יוסף :eek:
יצא לי להשתמש בקמח של משנת יוסף [גם הלבן וגם ה 80% מלא] ולא תקלתי בבעיות.

בקיץ הבצק תופח לי בפחות משעה.

אולי את מתפיחה התפחה שניה יותר מדי?
 

שירונת

משתמש מקצוען
יצא לי להשתמש בקמח של משנת יוסף [גם הלבן וגם ה 80% מלא] ולא תקלתי בבעיות.

בקיץ הבצק תופח לי בפחות משעה.

אולי את מתפיחה התפחה שניה יותר מדי?
לא חושבת, מכירה את המצב שמתפיחה יותר מידי ואז הלחמניות "שוקעות".
כמה מהגודל של הלחמניות אצלך נוצר בהתפחה השניה וכמה באפיה עצמה?
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לא חושבת, מכירה את המצב שמתפיחה יותר מידי ואז הלחמניות "שוקעות".
כמה מהגודל של הלחמניות אצלך נוצר בהתפחה השניה וכמה באפיה עצמה?
הלחמניות שוקעות בגלל התפחת יתר, ובגלל שאת שמה את הביצה אחרי שהלחמניות תופחות.
ועוד משהו הכי קריטי-----
תתפללי במילים שלך שיצאו חלות יפות וטעימות... זה בטוח יעבוד...
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הלחמניות שוקעות בגלל התפחת יתר, ובגלל שאת שמה את הביצה אחרי שהלחמניות תופחות.
ועוד משהו הכי קריטי-----
תתפללי במילים שלך שיצאו חלות יפות וטעימות... זה בטוח יעבוד...
אני שמה מים אחרי ההתפתחה השניה במקום ביצה, לאחר המלצה מכאן וזה לא נופל!
ההתפחה השניה לא תופחת לי מספיק
זה מה שמוזר לי

הלכתי לבדוק ואני משתמשת בקמח 80% ממשנת יוסף שעמד אצלי הרבה זמן של חברת בר ולחם
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
יצא לי להשתמש בקמח של משנת יוסף [גם הלבן וגם ה 80% מלא] ולא תקלתי בבעיות.

בקיץ הבצק תופח לי בפחות משעה.

אולי את מתפיחה התפחה שניה יותר מדי?
איזו חברה יש להם עכשיו?
 

שירונת

משתמש מקצוען
ההתפחה השניה לא תופחת לי מספיק
זה מה שמוזר לי

הלכתי לבדוק ואני משתמשת בקמח 80% ממשנת יוסף שעמד אצלי הרבה זמן של חברת בר ולחם
זה בדיוק מה שקורה אצלי!
ההתפחה השניה לא עושה כלום.
באיזשהו שלב אני מתייאשת מלחכות שיתפח ומכניסה לתנור
יוצא לי לחמניות קטנות ודחוסות.
 

רחלשקרקה

משתמש סופר מקצוען
זה בדיוק מה שקורה אצלי!
ההתפחה השניה לא עושה כלום.
באיזשהו שלב אני מתייאשת מלחכות שיתפח ומכניסה לתנור
יוצא לי לחמניות קטנות ודחוסות.
אותה בעיה בדיוק.
הכנתי 2 בצקים אחד אחרי השני. אחד קמח לבן, אחד קמח 80% של בר ולחם. אותו מתכון בדיוק + עוד מיים בשביל הקמח 80%.
ואכן- הקמח לבן תפח ונהיה אוורירי ומטורף. המלא- גוש קשה מגעיל ויבש... :(
כנראה בעיה בקו ייצור מסוים של הקמח....

לא השמרים, לא המלח, לא זמן התפחה. פשוט מאד- הקמח.

התייאשתי אחרי 3 שבועות בערך.
ה-80% כרגע משמש רק לעוגות כהות ולציפוי שניצלים.
 

שירונת

משתמש מקצוען
אותה בעיה בדיוק.
הכנתי 2 בצקים אחד אחרי השני. אחד קמח לבן, אחד קמח 80% של בר ולחם. אותו מתכון בדיוק + עוד מיים בשביל הקמח 80%.
ואכן- הקמח לבן תפח ונהיה אוורירי ומטורף. המלא- גוש קשה מגעיל ויבש... :(
כנראה בעיה בקו ייצור מסוים של הקמח....

לא השמרים, לא המלח, לא זמן התפחה. פשוט מאד- הקמח.

התייאשתי אחרי 3 שבועות בערך.
ה-80% כרגע משמש רק לעוגות כהות ולציפוי שניצלים.
וואו, אני בהלם!
חשבתי כבר שמשהו דפוק אצלי :(
הזמנתי להיום עוד ארגז, אולי לא שווה לי בכלל לקחת אותו
איך אני יודעת שזה לא אותו בעיה שוב?
 

שירונת

משתמש מקצוען
על איזה קמח 80% אתן ממליצות?
עדיף במחיר שפוי.... ולא נפלאות ב-10 לקילו.
 

רחלשקרקה

משתמש סופר מקצוען
וואו, אני בהלם!
חשבתי כבר שמשהו דפוק אצלי :(
הזמנתי להיום עוד ארגז, אולי לא שווה לי בכלל לקחת אותו
איך אני יודעת שזה לא אותו בעיה שוב?
האמת שגם אני חשבתי שזה משהו דפוק אצלי. לגמרי.
ואחרי שראיתי אם ההודעות פה קלטתי שיכול להיות שאני דווקא בסדר... כי כבר 3 טענו על בר ולחם 80%.
לא יודעת אם הייתי לוקחת את הארגז :confused:
מעניין אותי גם מה בעצם יכול להיות דפוק בקמח, ואיך אפשר בכ"ז להוציא ממנו משהו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה