מאפים למה הלחמניות שלי לא תופחות? :(

שירונת

משתמש מקצוען
מכינה כבר תקופה ארוכה לחמניות מקמח 80%, למשך השבוע.
אף פעם לא תפח לי כמו שצריך, אבל לאחרונה זה נהיה ממש גרוע :(
בפעם הראשונה זה תופח, אחרי שאני מחלקת לעיגולים זה לא תופח כמעט.
ואם אני מחכה יותר- הבצק נופל ונהיה יותר גרוע.
החלפתי חבילה של שמרים יבשים, ולא עזר. (ניסיתי להתסיס את השמרים בנפרד, וכן תססו).
משתמשת במתכון של @hbecker , קמח של משנת יוסף (בר ולחם אולי?)
מישהי יודעת מה אפשר לעשות?
 

ביתה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
יכול להיות הצורה שמאחסנים את השמרים היבשים (זה צריך להיות סגור מאוד טוב ובמקום קריר קצת)
אולי תנסי פעם אחת שמרים טריים
 

שירונת

משתמש מקצוען
יכול להיות הצורה שמאחסנים את השמרים היבשים (זה צריך להיות סגור מאוד טוב ובמקום קריר קצת)
אולי תנסי פעם אחת שמרים טריים
מאחסנת במקרר בתוך קופסת לוק לוק.
והחלפתי חבילה וזה היה ככה מהפעם הראשונה...
 

ליבי אלבוים

משתמש רשום
אני אופה כבר שנים מקמח מלא וגם מכוסמין, ויוצא מצוין! כולם אוהבים אפ' יותר מהקמח הלבן.
אתן לך כמה טיפים:
דבר ראשון: שמרים יבשים אסור לשמור במקרר, רק בארון ולאטום היטב!
לגבי ההתפחה: אני נותנת לבצק להכפיל את עצמו במשך שעה וחצי, ואח"כ מדליקה את התנור על 180 מעלות
ובנתיים מכינה את הלחמניות, ואז מכניסה את התבנית עם הלחמניות מיד, בלי להתפיח שוב, אבל אני שמה אותן
בתנור עם דלת פתוחה למשך 10 דקות. תנסי ותראי איך הלחמניות מקבלות גובה כפול!! לאחר 10 דקות, סוגרת את דלת התנור ואופה כרגיל.
אני מאוד אוהבת את בר ולחם. וזה המתכון שלי:
1 קילו קמח
2 כפות שטוחות שמרים
חצי כוס סוכר (אפשר יותר)
3 ושליש כוסות מים פושרים. אבל בדיוק!
חצי כוס שמן
כף מלח
לפעמים אני ממירה את הסוכר בדבש ואת השמן בשמן זית ויוצא מעדן! (בלי טעם של שמן זית, מקבל רכות מיוחדת)
ובעיקר צריך המון תפילות וס"ד שיצליח...
בהצלחה!
 

שירונת

משתמש מקצוען
אני אופה כבר שנים מקמח מלא וגם מכוסמין, ויוצא מצוין! כולם אוהבים אפ' יותר מהקמח הלבן.
אתן לך כמה טיפים:
דבר ראשון: שמרים יבשים אסור לשמור במקרר, רק בארון ולאטום היטב!
לגבי ההתפחה: אני נותנת לבצק להכפיל את עצמו במשך שעה וחצי, ואח"כ מדליקה את התנור על 180 מעלות
ובנתיים מכינה את הלחמניות, ואז מכניסה את התבנית עם הלחמניות מיד, בלי להתפיח שוב, אבל אני שמה אותן
בתנור עם דלת פתוחה למשך 10 דקות. תנסי ותראי איך הלחמניות מקבלות גובה כפול!! לאחר 10 דקות, סוגרת את דלת התנור ואופה כרגיל.
אני מאוד אוהבת את בר ולחם. וזה המתכון שלי:
1 קילו קמח
2 כפות שטוחות שמרים
חצי כוס סוכר (אפשר יותר)
3 ושליש כוסות מים פושרים. אבל בדיוק!
חצי כוס שמן
כף מלח
לפעמים אני ממירה את הסוכר בדבש ואת השמן בשמן זית ויוצא מעדן! (בלי טעם של שמן זית, מקבל רכות מיוחדת)
ובעיקר צריך המון תפילות וס"ד שיצליח...
בהצלחה!
תודה!
כדאי לקנות חבילת שמרים חדשה?
איזה כוס את משתמשת?
180/200/240?
 

ליבי אלבוים

משתמש רשום
כן, ברגע ששמת את השמרים במקרר, הלך עליהם...
ואני קונה כל חודשיים בערך שקית חדשה, אפ' אם עדין לא נגמר לי, זה מאוד משמעותי אם השמרים טריים
ולא מחבילה ישנה.
אני משתמשת בכוס ח"פ סטנדרטית, נראה לי 180
בהצלחה!
 

PNINA-ZILUM

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
חשוב להקפיד שהשמרים לא יגעו במלח...
ודבר נוסף שאולי קשור לתפיחה אחרי שאת מחלקת לכדורים, פעם היה כתוב כאן באחד האשכולות שכדאי להתפיח רק אחרי הברשה של מים ואחרי שתופח להוסיף את השומשום כי הוא מעכב את התפיחה
 

שירונת

משתמש מקצוען
חשוב להקפיד שהשמרים לא יגעו במלח...
ודבר נוסף שאולי קשור לתפיחה אחרי שאת מחלקת לכדורים, פעם היה כתוב כאן באחד האשכולות שכדאי להתפיח רק אחרי הברשה של מים ואחרי שתופח להוסיף את השומשום כי הוא מעכב את התפיחה
בד"כ אני מורחת את הביצה והשומשום אחרי ההתפחה בתבנית (שלא עושה כמעט כלום...)
, ואז מכניסה את התבנית עם הלחמניות מיד, בלי להתפיח שוב, אבל אני שמה אותן
בתנור עם דלת פתוחה למשך 10 דקות. תנסי ותראי איך הלחמניות מקבלות גובה כפול!! לאחר 10 דקות, סוגרת את דלת התנור ואופה כרגיל.
עוד שאלה אחת-
ב-10 דקות האלו על איזה חום התנור?
 

ליבי אלבוים

משתמש רשום
180 מעלות. אני מכוונת את התנור כמה דקות קודם... שיהיה חם
וזה בעצם גם החום של האפיה.
אם יש לך עוד שאלות בכיף...
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מה המתכון שלך?
אולי בו הבעיה
מכינה כבר תקופה ארוכה לחמניות מקמח 80%, למשך השבוע.
אף פעם לא תפח לי כמו שצריך, אבל לאחרונה זה נהיה ממש גרוע :(
בפעם הראשונה זה תופח, אחרי שאני מחלקת לעיגולים זה לא תופח כמעט.
ואם אני מחכה יותר- הבצק נופל ונהיה יותר גרוע.
החלפתי חבילה של שמרים יבשים, ולא עזר. (ניסיתי להתסיס את השמרים בנפרד, וכן תססו).
משתמשת במתכון של @hbecker , קמח של משנת יוסף (בר ולחם אולי?)
מישהי יודעת מה אפשר לעשות?


מה המתכון שלך?
אולי בו הבעיה
 

שירונת

משתמש מקצוען
מה המתכון שלך?
אולי בו הבעיה
כתבתי כבר- המתכון של @hbecker
יכול להיות שהיו בו תיקונים ולא עקבתי אחרי כל האשכולות...
ככה אני מכינה:
שמה בתחתית הקערה כף מלח, מעל קילו קמח (80%)
2 כפות שמרים
600 מ"ל מים
חצי כוס סוכר
לשה כמה דקות ואז מוסיפה 3/4 כוס שמן.

יכול להיות שכמות המים לא מתאימה לקמח מלא?
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כתבתי כבר- המתכון של @hbecker
יכול להיות שהיו בו תיקונים ולא עקבתי אחרי כל האשכולות...
ככה אני מכינה:
שמה בתחתית הקערה כף מלח, מעל קילו קמח (80%)
2 כפות שמרים
600 מ"ל מים
חצי כוס סוכר
לשה כמה דקות ואז מוסיפה 3/4 כוס שמן.

יכול להיות שכמות המים לא מתאימה לקמח מלא?
יתכן ואת צריכה להוסיף עוד מים, כי קמח מלא בולע יותר

אבל עוד שאלה לפני,
כמה זמן את לשה את הבצק?
 
D

Deleted 66182

אורח
שמרים זה בעצם חיידקים..שמת במקרר-הרגת אותם..
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתבתי כבר- המתכון של @hbecker
יכול להיות שהיו בו תיקונים ולא עקבתי אחרי כל האשכולות...
ככה אני מכינה:
שמה בתחתית הקערה כף מלח, מעל קילו קמח (80%)
2 כפות שמרים
600 מ"ל מים
חצי כוס סוכר
לשה כמה דקות ואז מוסיפה 3/4 כוס שמן.

יכול להיות שכמות המים לא מתאימה לקמח מלא?
כמות המים אמורה להספיק לקמח מלא
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כמה מים?
אני לשה 10 דקות.
את יכולה להגיע ל700 מל, אם כי לא חובה, תרגישי את הבצק, תוספי בהדרגה ותראי איך הוא מגיב

תלושי 10 דקות לפחות, תני לו לנוח רבע שעה ותתני לו שוב לישה קצרה
תחלקי לכדורים ואז תתני להם שוב התפחה, אח"כ תצרי צורות
 
D

Deleted 66182

אורח
אני שומרת את השמרים במקרר
והם עובדים מצוין.
אן בעיה לאחסן אותם במקרר
שמרים יבשים או טריים??
כי לי כל היבשים נהרסו במקרר..
 

ליבי אלבוים

משתמש רשום
מכניסה לתנור חם על 180 עם דלת פתוחה? אפשר טורבו? (לשתי תבניות ביחד)
וכמה זמן עם דלת סגורה?

כן. דלת פתוחה עם טורבו, בדיוק איך שאת מכוונת את התנור לאפיה.
אני מעדיפה לאפות כל תבנית בנפרד, ככה זה, לחמניות מפונקות וצריכות המון צומי:)

כדאי ללוש כ10 דקות, ולגבי השמרים, רק יבשים ולא לשים במקרר!
לגבי הבצק, הוא צריך להיות רך ומעט דביק, באופן שאפ את משמנת את הידיים את יכולה ליצור צורות בקלות.
ויש לי טיפ מהמם: אני שמה כפפות ח"פ ומשמנת אותן טיפה וכך מוציאה את כל הבצק מהקערה בלי בעיות
אפשר כך לעשות גם את צורות הלחמניות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  34  פעמים

לוח מודעות

למעלה