התפחת יתרמיואשת...
ניסיתי כבר כמה מתכונים, כולל את של @ה. בקר
קראתי את כל הטיפים
ניסיתי כמעט הכל:
לישה ארוכה,
לישה, הפסקה ולישה נוספת
התפחה מכוסה בניילון או במגבת
בלי מזגן
אני מרדדת כל חלק של הבצק ומגלגלת אותו לרצועה אורירית
ועדיין!!!
החלות מבפנים יבשות קצת, ומתפוררות. למה???
איך יוצאות חלות רכות?
קצר ולענייןהתפחת יתר
בהקפאהאיך את מאחסנת את החלות אחרי האפיה?
בין האפיה לסעודה?
קצת קשה לענותקצר ולעניין
כמה בדיוק להתפיח, שלא יהיה יותר מדי?
דווקא הבצק לא יוצא לי דביק בכללבצק דביק - גורם להתפוררות הלחם לאחר זמן , בהתחלה הוט רך אח"כ מתייבש.
מתי את מוסיפה את השמן לבצק? ואיך את לשה?.
אני לא מתעכבת עם לישה יותר מידי, פעם אחת עד שזה מכפיל את עצמו, צורות , ביצה והתפחה בתבנית עד שמכפיל את עצמו . מכניסה לתנור חם - 250 מעלות ל12 דק' עד 20 דק' תלוי מתי מרגיש לי אפוי.
כך הם לא מתייבשים באפייה
בחורף אני מתפיחה בחדר מחומם. עטוף בשקית אשפה בלי ריח..
מתאים גם בשמרים יבשים?ניסית להניח את השמרים והמים והסוכר מעל הקמח לחכות 15-10 דקות ואז ללוש עוד 10 דקות לפחות ?
אצלי זה עזר,
באה לחזק.התפחת יתר
אני משתמשת רק ביבישים וכן בגלל שהחלה נהייתה רכה יותר תפוחה יותר והיה גם אפשר לראות על הבצק שהוא נראה יותר חלק.מתאים גם בשמרים יבשים?
עזר לך לבעיה של התפוררות?
נכון! צריך מאד להיזהר לא להתפיח מדי. ואם מכפיל את הנפח ועדיין לא מוכנה לעבוד עם זה, צריך להורידבאה לחזק.
אחרי שהתחלתי להתפיח שעה במקום שעתיים
לא רק שהחלות כבר לא מתפוררות,
הן גם לא נקרעות.
והן אוריריות.
אפיתי עם המןן סוגי קמחיכול להיות גם בגלל סוג הקמח, או אפיה מדי הרבה זמן על חום נמוך
צריך קודם לתת מכת חום על 200 מעלות, אח"כ להוריד (משתנה מתנור לתנור)
איזה קמח את משתמשת?
עם מים קרים?תנסי את המתכון הזה (אבל במדויק, כי כל המתכונים של החלות הם בערך אותו דבר...) ותקראי את כלללללל מה שהיא כותבת עד המתכון
המדריך המלא לחלה המושלמת – כולל שיטות קליעה וסרטון עם כל השלבים
המדריך הכי מקיף להכנת חלה מושלמת! רכה רכה, נשמרת מעולה גם ביום שאחרי והכי יפה שיש. כולל שיטות לקליעת חלה מ-6 רצועות, מ-3 רצועות ומ-4 רצועותwww.krutit.co.il
ועוד משהו, אני ראיתי שהכי טעים וטוב יוצא לי מקמח כוסמין לבן של בר ולחם
קמח חיטה לבן, בר ולחם או רובינפלד או נפלאותיכול להיות גם בגלל סוג הקמח, או אפיה מדי הרבה זמן על חום נמוך
צריך קודם לתת מכת חום על 200 מעלות, אח"כ להוריד (משתנה מתנור לתנור)
איזה קמח את משתמשת?
זה המתכון שלי, שווה ניסוי. בפעם החמישית הוא יוצא טוב.למה, איך הכי מומלץ לשים את השמן?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
7.05
כ"ט ניסן
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
מלחמה מבעד לעדשה
עם אילן לורנצי
שיתוף מטלטל ומיוחד על צילומים בזמן מלחמה ותיעודים יותאי דופן זווית יוצאת דופן מתוך עזה והעוטף ועד הצפון
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קל
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו: