דיון למה החלות שלי מתפוררות?

אביגיל9876

משתמש מקצוען
מיואשת...
ניסיתי כבר כמה מתכונים, כולל את של @ה. בקר
קראתי את כל הטיפים
ניסיתי כמעט הכל:
לישה ארוכה,
לישה, הפסקה ולישה נוספת
התפחה מכוסה בניילון או במגבת
בלי מזגן
אני מרדדת כל חלק של הבצק ומגלגלת אותו לרצועה אורירית
ועדיין!!!
החלות מבפנים יבשות קצת, ומתפוררות. למה???
איך יוצאות חלות רכות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מיואשת...
ניסיתי כבר כמה מתכונים, כולל את של @ה. בקר
קראתי את כל הטיפים
ניסיתי כמעט הכל:
לישה ארוכה,
לישה, הפסקה ולישה נוספת
התפחה מכוסה בניילון או במגבת
בלי מזגן
אני מרדדת כל חלק של הבצק ומגלגלת אותו לרצועה אורירית
ועדיין!!!
החלות מבפנים יבשות קצת, ומתפוררות. למה???
איך יוצאות חלות רכות?
התפחת יתר
 

brachi :)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
איך את מאחסנת את החלות אחרי האפיה?
בין האפיה לסעודה?
 

אביגיל9876

משתמש מקצוען
איך את מאחסנת את החלות אחרי האפיה?
בין האפיה לסעודה?
בהקפאה
מכסה במגבת אחרי האפיה עד שכמעט מתקררות, ואז אורזת בניילון נצמד ולמקפיא
יצא לי גם להקפיא כשהיו עדיין חמות ממש, לא זכורים לי הבדלים גדולים מהבחינה הזו
 

brachi :)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
באמת מעניין....
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
קצר ולעניין :)
כמה בדיוק להתפיח, שלא יהיה יותר מדי?
קצת קשה לענות
אני מתפיחה בחורף כשעה וחצי [רק להכפלת הנפח]
בקיץ שלושת רבעי שעה. שוב, רק להכפלת הנפח.

קולעת
התפחה קצרה ולתנור
אפיה קצרהשל כ-25 דקות על חום גבוה של 200-210

אין לזה קשר, לדעת הדלה, להקפאה. זה משהו עוד בשלבי ההתפחה
 

יוגורט

משתמש מקצוען
בצק דביק - גורם להתפוררות הלחם לאחר זמן , בהתחלה הוט רך אח"כ מתייבש.
מתי את מוסיפה את השמן לבצק? ואיך את לשה?.



אני לא מתעכבת עם לישה יותר מידי, פעם אחת עד שזה מכפיל את עצמו, צורות , ביצה והתפחה בתבנית עד שמכפיל את עצמו . מכניסה לתנור חם - 250 מעלות ל12 דק' עד 20 דק' תלוי מתי מרגיש לי אפוי.
כך הם לא מתייבשים באפייה

בחורף אני מתפיחה בחדר מחומם. עטוף בשקית אשפה בלי ריח..
 

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
ניסית להניח את השמרים והמים והסוכר מעל הקמח לחכות 15-10 דקות ואז ללוש עוד 10 דקות לפחות ?
אצלי זה עזר,
וגם שהבצק יהיה קצת יותר רטוב, לא מידי
 

אביגיל9876

משתמש מקצוען
בצק דביק - גורם להתפוררות הלחם לאחר זמן , בהתחלה הוט רך אח"כ מתייבש.
מתי את מוסיפה את השמן לבצק? ואיך את לשה?.



אני לא מתעכבת עם לישה יותר מידי, פעם אחת עד שזה מכפיל את עצמו, צורות , ביצה והתפחה בתבנית עד שמכפיל את עצמו . מכניסה לתנור חם - 250 מעלות ל12 דק' עד 20 דק' תלוי מתי מרגיש לי אפוי.
כך הם לא מתייבשים באפייה

בחורף אני מתפיחה בחדר מחומם. עטוף בשקית אשפה בלי ריח..
דווקא הבצק לא יוצא לי דביק בכלל
את השמן ניסיתי בכמה אפשרויות:
אחרי כל החומרים האחרים, כשהבצק מתחיל להתגבש
לסירוגין בהדרגה עם המים (זמן-מים-שמן-מים וכו')
הכל יחד בהתחלה

לשה במיקסר

למה, איך הכי מומלץ לשים את השמן?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תנסי את המתכון הזה (אבל במדויק, כי כל המתכונים של החלות הם בערך אותו דבר...) ותקראי את כלללללל מה שהיא כותבת עד המתכון :)


ועוד משהו, אני ראיתי שהכי טעים וטוב יוצא לי מקמח כוסמין לבן של בר ולחם
 

קראנצ'י

משתמש מקצוען
באה לחזק.
אחרי שהתחלתי להתפיח שעה במקום שעתיים
לא רק שהחלות כבר לא מתפוררות,
הן גם לא נקרעות.
והן אוריריות.

ועוד משהו.
מהירות הלישה.
שמתי לב, שלא רק אני עשיתי מהירות הכי גבוהה
יש עוד כאלו. אז מניחה כאן, אולי יעזור לעוד מישהי
 

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יכול להיות גם בגלל סוג הקמח, או אפיה מדי הרבה זמן על חום נמוך
צריך קודם לתת מכת חום על 200 מעלות, אח"כ להוריד (משתנה מתנור לתנור)
איזה קמח את משתמשת?
 

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
מתאים גם בשמרים יבשים?
עזר לך לבעיה של התפוררות?
אני משתמשת רק ביבישים וכן בגלל שהחלה נהייתה רכה יותר תפוחה יותר והיה גם אפשר לראות על הבצק שהוא נראה יותר חלק.
אני גם מתחילה לערבב את הנוזלים עם הקמח לאט ורק כשהבצק כמעט אחיד מוסיפה שמן ומלח,
לי עזר מאד, כנראה השמרים היו צריכים את הפתיחה הזאת, והמים צריכים להיות חמימים
 

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
באה לחזק.
אחרי שהתחלתי להתפיח שעה במקום שעתיים
לא רק שהחלות כבר לא מתפוררות,
הן גם לא נקרעות.
והן אוריריות.
נכון! צריך מאד להיזהר לא להתפיח מדי. ואם מכפיל את הנפח ועדיין לא מוכנה לעבוד עם זה, צריך להוריד
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יכול להיות גם בגלל סוג הקמח, או אפיה מדי הרבה זמן על חום נמוך
צריך קודם לתת מכת חום על 200 מעלות, אח"כ להוריד (משתנה מתנור לתנור)
איזה קמח את משתמשת?
אפיתי עם המןן סוגי קמח
לא ראיתי הבדלים מדי משמעותיים בקטע של התפוררות
כן בטעם ומרקם.

וכאמור, אני אישית אופ על 200-210 בלי להוריד
 

אביגיל9876

משתמש מקצוען
תנסי את המתכון הזה (אבל במדויק, כי כל המתכונים של החלות הם בערך אותו דבר...) ותקראי את כלללללל מה שהיא כותבת עד המתכון :)


ועוד משהו, אני ראיתי שהכי טעים וטוב יוצא לי מקמח כוסמין לבן של בר ולחם
עם מים קרים?
פעם ראשונה שאני רואה מתכון כזה...
 

אביגיל9876

משתמש מקצוען
יכול להיות גם בגלל סוג הקמח, או אפיה מדי הרבה זמן על חום נמוך
צריך קודם לתת מכת חום על 200 מעלות, אח"כ להוריד (משתנה מתנור לתנור)
איזה קמח את משתמשת?
קמח חיטה לבן, בר ולחם או רובינפלד או נפלאות
 
  • תודה
Reactions: cm1

יוגורט

משתמש מקצוען
למה, איך הכי מומלץ לשים את השמן?
זה המתכון שלי, שווה ניסוי. בפעם החמישית הוא יוצא טוב.
קילו קמח
כף וחצי מלח (לא להתקמצן)
כף סוכר
690 מ"ג מים
לשה ביד, אגרוף קמוץ שדוחף, עד שהכל מגובש ואחיד
לשה עוד טיפה, ללא שמן.
מוסיפה סיבוב של שמן, לשה שוב.

התפחה עד שמכפיל, לפעמים מורידה באמצע.
אח"כ קולעת, מורחת ,משמשמת
מכניסה לתנור השני ונותנת לו לתפוח שם עש שהלחמניות ממש גדלות, פי 1.7 לפחות.
ובתנור ששם אני אופה , מחממת ל240-250, תלוי בגודל החלות, מכניסה כשזה חם לרבע שעה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  29  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה