בשרי למה הבקר יוצא לי קשה ?

efrat1

משתמש סופר מקצוען
לתבל בדבש משפיע על הרכות,
לא צריך הרבה מספקי כפית או שתיים על נתח,
חותכים קר לחיתוך פרוסות יפות ודקות -
אחרי לילה במקרר עדיף
אחרת הוא מתפורר.
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כך בדיוק אני עושה. אש נמוכה ממש, הרבה נוזלים, בישול ארוך.
לי יש נסיון בעיקר עם מספר 8.
שמה בסיר, מכסה במים, מרתיחה ומבשלת על אש קטנה שעתיים-שלוש.
מקררת, פורסת ומבשלת שוב ברוטב כלשהו (פה אפשר ממש לגוון) כשעה.

יוצא רך ונימוח מאד.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
יין מרכך את הבשר פלאים

וכן- בישול כפול
ז"א לבשל פעם אחת ל5-6 שעות
לפרוס
ולבשל שוב לפחות חצי שעה עם תיקון התיבול.

אין מצב שלא יצליח!
 

ריקיה

משתמש מקצוען
לי 5 תמיד יוצא רך וטעים
6 או 8 תמיד מרגישים ש"זה לא זה"
אלו שמרוצות מהחלקים האלו - מבשלות גם 5? לא מרגישים הבדל?
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מומחיות בבישול בקר..
ניסיתי שלל מתכונים. ניסיתי שלל חלקים.
טעים, ניחוחי, אבל קשה ללעיסה.
ומדובר על בשר שמגיר כמויות של נוזלים בבישול, וגם החימום הוא ברוטב.
ומבשלת מספיק שעות.

לא תמיד, אבל בהרבה מקרים הבשר קשה.
לא מצליחה להגיע לסיבה ולמנוע את התוצאה.
רוצה שיצא לי רך ונימוח, כמו שטעמתי בהרבה מקומות.
כרגע יש לי חלק מספר 6.
בלת"ק.

אולי את מוסיפה מים קרים (מי ברז) באמצע הבישול?
 

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
חובה שכל הבשר ישהה במים, אחרת - כל מה שלמעלה מתקשה.
בדוק!

לא משנה איזה חלק, וחלקים טובים הם: שריר בננה, ראש צלעות, פילה מדומה, צלי כתף
הרעיון שישהה במים במשך שעות על להבה נמוכה,
אחרי שעתיים,
לכבות, לקרר! לחתוך,
ואז לתבל ושוב עוד שעתיים!
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לי 5 תמיד יוצא רך וטעים
6 או 8 תמיד מרגישים ש"זה לא זה"
אלו שמרוצות מהחלקים האלו - מבשלות גם 5? לא מרגישים הבדל?
אני תמיד בוחרת מתכון של שף מקצועי, שהתאים אותו לחלק הספציפי שיש לי הפעם.
ברוך השם תמיד יוצא טוב. השם יעזור גם הלאה :)
בפסח האחרון היה לי במקרה בשר צלעות. (כמו תמיד, המחיר הוא המכריע). ידעתי שהוא בסיכון להיות יבש.
בחרתי מתכון שמתאים לצלעות (בתנור, 10 שעות על חום נמוך) - והיה מעולה!
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לי 5 תמיד יוצא רך וטעים
6 או 8 תמיד מרגישים ש"זה לא זה"
אלו שמרוצות מהחלקים האלו - מבשלות גם 5? לא מרגישים הבדל?
טעמתי גם 6 וגם 8 רכים ונימוחים.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
חובה שכל הבשר ישהה במים, אחרת - כל מה שלמעלה מתקשה.
בדוק!

לא משנה איזה חלק, וחלקים טובים הם: שריר בננה, ראש צלעות, פילה מדומה, צלי כתף
הרעיון שישהה במים במשך שעות על להבה נמוכה,
אחרי שעתיים,
לכבות, לקרר! לחתוך,
ואז לתבל ושוב עוד שעתיים!
ז"א שאת מוסיפה מים בנוסף לנוזלים שמגיר הבשר עצמו?
 

avim10

משתמש מקצוען
מישהו יכול להסביר לי איך זה שבמתכונים לסטייקים כתוב צליה של 6-8 דקות על מחבת?
ואיך זה יוצא כאילו? כזה גומי שצריך ללעוס חזק?
בד"כ אשתי מבשלת בשר בישול ארוך ארוך כמו שכתבו, יוצא די בסדר, לפעמים פחות לפעמים יותר. [ואנחנו קונים בד"כ מס' 3].
כעת קנינו לחג נתח שנקרא "סטייק מעובד" של הקר, ואני מחפש מתכון טוב.
(פתחתי אשכול נפרד אבל רק מישהי אחת נתנה שם מתכון, ואני רוצה לתת לאשתי טווח בחירה...)
 

מה הענינים

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חלקים 8 ו6 הם חלקים משובחים לחלוטין.
כשאני מכינה אותם הם רכים ונימוחים ממש.
שימי לב לכמה דברים אם את מקפידה עליהם:
1. 'סגירת' הבשר בתחילה, על ידי צליה בשמן כמה דקות מכל הכיוונים כדי 'לאסוף' את הבשר
2. מילוי מים בגובה של שלושת רבעי מהבשר, את הרבע הנוסף השומן שבבשר יוסיף....
3. בישול של לפחות 5-6 שעות אחרי הרתיחה.
4. זמן הצטננות של הבשר אחרי הבישול לא במקרר
5. צינון במקרר ורק אחר כך פריסה

אוי הריח הטוב...
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
מישהו יכול להסביר לי איך זה שבמתכונים לסטייקים כתוב צליה של 6-8 דקות על מחבת?
ואיך זה יוצא כאילו? כזה גומי שצריך ללעוס חזק?
בד"כ אשתי מבשלת בשר בישול ארוך ארוך כמו שכתבו, יוצא די בסדר, לפעמים פחות לפעמים יותר. [ואנחנו קונים בד"כ מס' 3].
כעת קנינו לחג נתח שנקרא "סטייק מעובד" של הקר, ואני מחפש מתכון טוב.
(פתחתי אשכול נפרד אבל רק מישהי אחת נתנה שם מתכון, ואני רוצה לתת לאשתי טווח בחירה...)
בשר סטייק (מס' 1) מיועד לצליה של כמה דקות, ככה הוא מובנה, ויש לו גם הרבה שומן
אם תצלה מס' 8 כמה דקות על המנגל זה לא יהיה אכיל
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

בן המלאך

משתמש פעיל
אין לי הרשאה
אולי כדאי לפתוח אשכול יעודי למתכוני בקר עם הוראות הכנה מדויקות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  17  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה