למה הביצים לא מתקלפות??

תמר אלחרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לאחרונה כשאני מקלפת ביצה קשה הקליפה פשוט נדבקת ולא יוצאת בקלות ואח"כ הביצה נשארת עם הרבה פציעות ובורות.
אמרו לי שזה קשור לצורת הבישול, אז ניסיתי את כל האופציות: אש נמוכה, גבוהה, להשאיר בפנג'ן שיתקרר, להוציא רותח וכו'
עד שעליתי על הבעיה לאחר שבישלתי 2 ביצים וקילפתי אותם יחדיו, והופ מה קרה??
אחת התקלפה נהדר וחלק והשניה ממש לא!!?!:confused:
ואז שמתי לב שביצה אחת היתה יותר ישנה והשניה טריה ממש... שמחתי שעליתי על הבעיה.!
אבל היום שוב בישלתי 2 ביצים טריות... ושוב- הבורות והפציעות :mad:
מה עושים??
אשמח לשמוע מבעלות ניסיון שחוו כמוני, מה עושים שהביצה תתקלף בקלות וללא בורות??
 

בינה

משתמש מקצוען
כפי הידוע לי, ביצים טריות לא מתקלפות בקלות.
חוצמזה חשוב לקרר במים מיד עם סיום הבישול, מקל גם כן על הקילוף.
 

A052

משתמש סופר מקצוען
לי ידוע שצריך לשטוף מיד לאחר הבישול במים קרים וזה מקל על הקילוף.
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L

לבשל על אש גבוה עדיף בסיר אלומיניום/פח/אמייל ולא בנרוסטה ששומר יותר על החום ולוקח לו יותר זמן להתחמם
להוסיף למי הבישול כף מלח
לשטוף במים קרים מיד לאחר הבישול
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
להתחיל את הקילוף מהצד השטוח יותר של הביצה
מאז שקראתי פה את העיצה הזאת, כבר אין בעיות
 

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש תקופות בשנה שביצות קשות, קשות לקילוף
בד"כ קורה בחורף
גם אני נתקלתי בקושי לאחרונה
עצה-
לקלף תחת זרם מים
 

תמר אלחרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י בינה;n5024330:
כפי הידוע לי, ביצים טריות לא מתקלפות בקלות.
חוצמזה חשוב לקרר במים מיד עם סיום הבישול, מקל גם כן על הקילוף.

הטריות לא מתקלפות בקלות? חשבתי להיפך... :(
 

תמר אלחרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י Ayalam;n5024371:
יש תקופות בשנה שביצות קשות, קשות לקילוף
בד"כ קורה בחורף
גם אני נתקלתי בקושי לאחרונה
עצה-
לקלף תחת זרם מים

אני תמיד מקלפת תחת זרם מים, לא רואה שינוי...
 

ayעל 8382

משתמש רשום
בבקשה
ועוד כמה תוספות
 

קבצים מצורפים

  • VID-20150513-WA0100.mp4
    1.7 MB · צפיות: 55
  • טיפים למטבח.mp4
    4.6 MB · צפיות: 58

שיר 25

משתמש רשום
מביאה לילדים לקלף=גם מפתח מטורית וגם מוריד לי עצביםם..:cool::cool:

 

תמר אלחרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י 1 היה אברהם;n5024397:
איך יודעים אם הביצה טריה?

אני רואה לפי התאריך... אם היא לקראת סיום חייה או בהתחלה..

אגב, הביצים הישנות אף פעם לא נשלכות לפח, אתמול שמעתי שאת כל הביצים שעבר עליהם התאריך- מוכרים למפעלי גלידות :eek::eek::eek::eek::eek:
 

sm100

משתמש צעיר
מנסיון,
מיד אחרי הבישול לשפוך הרבה מים קרים אם יש קוביות קרח אז זה מעולה להחליף את המים במים קרים ואז לשים בסיר כמה קוביות קרח, אח"כ למקרר ומתקלף מעולה!!!!
 

דפוס פוסטר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כבר לפני שנים סבתא שלי המושבניקית סיפרה לי שמהביצים שאספה באותו יום מהלול היא מכינה חביתות ועוגות וכשצריכה ביצים קשות היא מבשלת רק ביצים שכבר חיכו בסבלנות במקרר כמה ימים, כי ביצים טריות מתקלפות בקושי רב. (אמיתי לגמרי...:))
 

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
מנסיון שלנו, לאחר הבישול לשים במים נקיים ולפוצץ כל ביצה מעט, לאחר כמה דקות לקלף בלי שום בעיה
 

1 היה אברהם

משתמש פעיל
נכתב ע"י tamar e;n5024419:
אני רואה לפי התאריך... אם היא לקראת סיום חייה או בהתחלה..

אגב, הביצים הישנות אף פעם לא נשלכות לפח, אתמול שמעתי שאת כל הביצים שעבר עליהם התאריך- מוכרים למפעלי גלידות :eek::eek::eek::eek::eek:


למשך כמה זמן צריך להיות התאריך של ביצה טריה?

 

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י tamar e;n5024325:
לאחרונה כשאני מקלפת ביצה קשה הקליפה פשוט נדבקת ולא יוצאת בקלות ואח"כ הביצה נשארת עם הרבה פציעות ובורות.
אמרו לי שזה קשור לצורת הבישול, אז ניסיתי את כל האופציות: אש נמוכה, גבוהה, להשאיר בפנג'ן שיתקרר, להוציא רותח וכו'
עד שעליתי על הבעיה לאחר שבישלתי 2 ביצים וקילפתי אותם יחדיו, והופ מה קרה??
אחת התקלפה נהדר וחלק והשניה ממש לא!!?!:confused:
ואז שמתי לב שביצה אחת היתה יותר ישנה והשניה טריה ממש... שמחתי שעליתי על הבעיה.!
אבל היום שוב בישלתי 2 ביצים טריות... ושוב- הבורות והפציעות :mad:
מה עושים??
אשמח לשמוע מבעלות ניסיון שחוו כמוני, מה עושים שהביצה תתקלף בקלות וללא בורות??

מקלפים עם כפית מתכת. משחילים את הכפית בין הקליפה לביצה ומחליקים. עובד כמו נס.
 

תמר אלחרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י 1 היה אברהם;n5024834:
למשך כמה זמן צריך להיות התאריך של ביצה טריה?

ביצה רגילה במדפים- כחודש, אם שמים במקרר- אז יש חודש נוסף
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  4  פעמים

לוח מודעות

למעלה