חגים לכבוד ר"ח- מי היא הסופגניה המנצחת??

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני מכינה כל שנה, ממש אמיתי כמו הקנוי, אבל חייבים להיצמד להוראות
החלפתי את החלבי בפרווה, חמאה במרגרינה
חוץ מזה ממש נצמדתי, יצאו יפהיפיות, טעימות ומושלמות
2 הקישורים תלויים אחד בשני
https://mycookbook.co.il/מתכון-סופגניות-לחנוכה/
https://mycookbook.co.il/סופגניות-אוריאו-וסופגניות-לוטוס/
חסום לי אפשר בבקשה להעתיק לי?
תודה!!!!
 

FLY HIGH

משתמש מקצוען
העתקתי
מרכיבים להכנת סופגניות מושלמות ומשודרגות לחנוכה
  • 750 גרם קמח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 ביצים גודל L
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 50 גרם חמאה רכה מאוד
  • כפית שטוחה מלח
  • 2 בקבוקי שמן סויה/ קנולה לטיגון
  • לציפוי:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 קופסאת ריבת תות, ריבת חלב, שוקולד או כל מה שאוהבים.
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת סופגניות מושלמות ומשודרגות לחנוכה
  1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים הטריים.
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את המים תוך כדי לישה וממשיכים לערבב.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת בכל פעם עד שנבלעות בבצק.
  5. מוסיפים את המלח.
  6. מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות , עד שנבלע בבצק.
  7. ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-5 דקות.
  8. מכסים בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ( כשעה ). הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר.
  9. בינתיים לוקחים 2 ניירות אפייה ומחלקים כל נייר ל9 קוביות ומניחים על 2 תבניות תנור גדולות.
  10. מוציאים לבצק את האוויר ומחלקים ל-20 כדורים, במשקל של 60 גרם כל אחד. אם הבצק דביק מידי משמנים ממש טיפה את הידיים ויוצרים את הכדורים.
  11. מניחים את הכדורים על קוביות נייר האפייה.
  12. מכניסים את התבניות לתנור שחומם ל50 מעלות ועדיין דלוק במשך כל זמן ההתפחה ובנוסף מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור. כך מבטיחים שהסופגניות לא יקבלו "קליפה" קשה במהלך התפיחה.
  13. מתפיחים כחצי שעה, או עד שהסופגניות הכפילו את נפחן.
  14. מחממים שמן היטב בסיר רחב ומטגנים את הסופגניות יחד עם נייר האפייה עד שהוא נפרד מהסופגניה בתוך השמן ורק אז מסירים אותו מהסיר. מטגנים עד להזהבה מכל צד.
  15. מעבירים לנייר סופג בכדי להיפטר מעודפי השמן.
  16. ממלאים ומקשטים לפי טעמכם האישי. בתיאבון !
 

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
העתקתי
מרכיבים להכנת סופגניות מושלמות ומשודרגות לחנוכה
  • 750 גרם קמח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 ביצים גודל L
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 50 גרם חמאה רכה מאוד
  • כפית שטוחה מלח
  • 2 בקבוקי שמן סויה/ קנולה לטיגון
  • לציפוי:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 קופסאת ריבת תות, ריבת חלב, שוקולד או כל מה שאוהבים.
ℹ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת סופגניות מושלמות ומשודרגות לחנוכה
  1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים הטריים.
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את המים תוך כדי לישה וממשיכים לערבב.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת בכל פעם עד שנבלעות בבצק.
  5. מוסיפים את המלח.
  6. מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות , עד שנבלע בבצק.
  7. ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-5 דקות.
  8. מכסים בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ( כשעה ). הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר.
  9. בינתיים לוקחים 2 ניירות אפייה ומחלקים כל נייר ל9 קוביות ומניחים על 2 תבניות תנור גדולות.
  10. מוציאים לבצק את האוויר ומחלקים ל-20 כדורים, במשקל של 60 גרם כל אחד. אם הבצק דביק מידי משמנים ממש טיפה את הידיים ויוצרים את הכדורים.
  11. מניחים את הכדורים על קוביות נייר האפייה.
  12. מכניסים את התבניות לתנור שחומם ל50 מעלות ועדיין דלוק במשך כל זמן ההתפחה ובנוסף מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור. כך מבטיחים שהסופגניות לא יקבלו "קליפה" קשה במהלך התפיחה.
  13. מתפיחים כחצי שעה, או עד שהסופגניות הכפילו את נפחן.
  14. מחממים שמן היטב בסיר רחב ומטגנים את הסופגניות יחד עם נייר האפייה עד שהוא נפרד מהסופגניה בתוך השמן ורק אז מסירים אותו מהסיר. מטגנים עד להזהבה מכל צד.
  15. מעבירים לנייר סופג בכדי להיפטר מעודפי השמן.
  16. ממלאים ומקשטים לפי טעמכם האישי. בתיאבון !
זה של רותי או מה שהעלו מאתר אחר?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
סופגניות מושלמות!
לא מרגישים שאוכלים בצק, יוצא אורירי מאד!
זהירות, טעים במיוחד!!!

בצק:
ק"ג קמח
2 כפות שמרים
3 ביצים
רבע כוס שמן
15 כפיות סוכר
חצי כף מלח
2 כפות ברנדי(עראק, משהו עם אלכוהול שיספוג את השמן)
2.5 כוסות מים פושרים.


מתפיחים עד שתופח כפול בכמות.
מחממים שמן עמוק
מרדדים לא מאד דק, בערך ס"מ עובי, (תופח בטיגון)
קורצים עיגולים עם כוס,
מטגנים מ-2 הצדדים להזהבה יפה.

מוציאים וממלאים במה שרוצים.

בהנאה!
הכנתי את המתכון הזה עם טיפים של רותיז ויצא מעולה, במילוי מלית תות איכותית.
תודה!! IMG_0688.JPG
 

לילי 1

משתמש מקצוען
הטיפ הכי חשוב הוא טמפרטורת השמן-
טמפרטורת השמן צריכה להיות ממש נמוכה. ביעבוע קל בלבד וטיגון ארוך ואיטי. לוקח זמן אבל אין מנוס. זו הדרך לסופגניה בהירה שאינה בצקית.
מי שחוששת או ממהרת שתכין ספינג' או דונאטס- אותו דבר עם חור באמצע. אפשר לטגן על אש גבוהה יותר ואין בכלל בעיה של בצקיות
 

מרחבים

משתמש מקצוען
אין ת'ספר מול העיניים אבל לקריזמן יש מתכון מושלם לסופגניות חלביות
קל ומאוווד טעים מה שטוב בהם שלא צריך לחכות שיתפח
אומנם הם לא יוצאות יפות כמו סופגניות מבצק שמרים אבל הם טעים בהרבה
אולי מישהי תוכל להעלות את המתכון
יש מישהי שיכולה להעלות תמתכון הזה?
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
הכנתי הערב סופגניות אלופות.
חצי קג קמח כוסמין 80 %
כף שמרים
2 כפות סוכר
מעט מלח
מעט אלכוהול.
מים לפי העין

ללוש.
בסיום הלישה שימנתי את הבצק ושלחתי להתפחה.

ליצור כדורי בצק. להתפיח שוב
ולטגן על אש גבוהה שמיד מנמיכים אותה.

מילאתי בריבת תות שהכנתי בבית ויצא מושלם.

חבל שלא צילמתי
 

רבקה@

משתמש פעיל
יש לי מתכון מעולה שיוצא אמיתי ומדהים!
אבל צריך(כדאי) לשים בו עראק, או יין,(משהו עם אלכוהול)
שהוא גורם שהשמן יספג.
משהו כזה,
אם מישהי רוצה מתכון, בשמחה!
וואו!! נראה מגניב ממש
אבל שאלה- הסופגניות עובדות בפועל? זה נראה שהן לא יוצאות ממולאות בבצק מבפנים אלה ריוקת כאלה..
וכמה זמן זה באמת לוקח? מתלבטת אם זה שווה מבחינת הזמן באמת לעשות אותם ולהסתכן
בתוצאה?
 

Outerstuff

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
וואו!! נראה מגניב ממש
אבל שאלה- הסופגניות עובדות בפועל? זה נראה שהן לא יוצאות ממולאות בבצק מבפנים אלה ריוקת כאלה..
וכמה זמן זה באמת לוקח? מתלבטת אם זה שווה מבחינת הזמן באמת לעשות אותם ולהסתכן
בתוצאה?

המתכון שאני עושה הוא לא מהסרטון,
אלא מההודעה שכתבתי אחריו,
הסרטון היה להמחיש כמה הן יוצאות אוריריות,
בדר"כ סופגניות תעשיתיות, הן כבדות ממש, מלאות בצק ושמן,
הסוד בסופגניות האלו,
שהן יוצאות מאווררות, אבל כן יש בשר :)
ולי זה לא לוקח הרבה זמן בדר"כ,
אני מכינה בצק,
כשהוא תופל עושה דברים אחרים,
ואז קורצת עיגולים(בצק מאד נוח),
ומטגנת...
בדר"כ הראשונות לא מספיקות להגיע למגש ונחטפות :)
לדעתי שווה את המאמץ!

בהצלחה!
 

עפיפון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר להקפיא חלק מהבצק ולשמור לחנוכה?
יצאו סופגניות עסיסיות כמו בצק טרי?
ואם כן - באיזה שלב להקפיא, אחרי התפחה או לפני?
 

Outerstuff

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אפשר להקפיא חלק מהבצק ולשמור לחנוכה?
יצאו סופגניות עסיסיות כמו בצק טרי?
ואם כן - באיזה שלב להקפיא, אחרי התפחה או לפני?
אפשר להקפיא אותם אחרי טיגון,
וכשרוצים להוציא אותם,
מפשירים כמה דקות, ומחממים בתנור,
יוצא טרי כמו עכשיו!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה